Nu vor fi mai superficiali sau mai curiosi oamenii ca pina acum. Cei care au fost superficiali pina acum vor fi in continuare superficiali iar cei curiosi nu vor fi multumiti cu un raspuns superficial.
Ai dreptate in ceea ce ai scris dar din păcate uiți de o a treia categorie:copii. Copii din ziua de azi se trezesc cu ochii in tehnologie iar cek care nu au adulti cu capul pe umeri in jurul lor sunt si vor fi multumiti cu raspunsul dat de A.I. Iar acesta categorie din păcate ia amploare dupa parerea mea😔🤷
In pandemie am observat o presiune de a lua de buna ceea ce spune omul de stiinta ca si cand acesta nu ar trebui sa aiba argumente si ar fi un fel de preot care stie el ce e mai bine pentru ca primeste lumina de undeva de sus.
corect, eu ma aflu în prima categorie, ce îmi e ca aflu informațiile dp tiktok versus gpt. gpt nu știe de oculta, eu știu, plus ca nu are voie sa vorbească despre asta.
Cumva am anticipat situația și am evitat să folosesc AI pentru a afla răspunsuri la întrebările avute. Oi fi eu de modă veche, am crescut cu cărți și în ultimii 20 de ani am combinat cărțile cu căutarea pe google a articolelor relevante pentru informațiile căutate. Este adevărat că am 48, adică am plecat la "drum" cu biblioteci. 😊
Ca in 451 Fahrenheit a lui Bradbury, unde nevasta lui Montag se uita la concursuri pentru ca vroia și al patrulea perete video și unde toate cărțile erau rezumate la minim, detinerea de cărți complete era o infractiune grava și lumea nu mai știa nimic. Incet-incet ajungem si acolo, dar nu va arde nimeni cărțile, nu va fi nevoie, popoarele le vor ignora pur și simplu, le vor lăsa în biblioteci ca pe niște relicve ciudate ale trecutului.
Este posibil sa fi scăpat cel puțin două elemente importante: 1. Rezultatele motoarelor de căutare sunt poluate de surse dubioase, cu conținut precar sau aproape inexistent 2. Posibilitatea de a avea acces rapid la o informație complexa te poate provoca sa te gândești la lucruri mai complexe Evident ar trebui că motoarele de căutare AI sa identifice și să excludă surse dubioase. Chatgpt poate furniza răspunsuri bune in anumite zone și slabe în altele. Uite un exemplu: furnizează 10 cuvinte în care a doua silabă este ri.
Nu o sa ucida niciodata curiozitatea celor care vor sa afle mai mult decat nimic. Important e sa nu dispara moduri de cautare a informatiilor relevante din platforme alternative.
Im place cum explici si am sa ma mai uit la clipuri, ma amuz invat si chiar daca num place ceva trec peste ca suntem oameni, dar am rugaminte, mie si unor oameni nu ne place cand se combina injuraturi cu religie, restu trecem peste sau ne amuzam, dar cand e vorba de parinti si religie trebuie sa avem respect. Multumesc de intelegere.
În mileniul, nu secolul vitezei oamenii nu mai au răbdare și timp să citească romane sau să consulte DEX-ul când au la îndemână motoare de căutare rapide și eficiente...vorba aia "mură -n gură":) Cuvintele de ordine sunt..."shortcut" and "compression"... Chiar cu riscul de a fi superficiali... "Time is money"... Eu am citit multe cărți dar mi se pare formidabil să ai motoare de căutare ale căror răspunsuri le confrunt, le verific cu propriile cunoștințe sau le completez...📚 Minunat, dar atenție la riscul de dependență...
@Xenstein e ca și cum în loc să gătești o mâncare elaborată cu diferite ingrediente apelezi la o supă instant cam "chioară" și fadă...:) Oricât de mult aș citi (deși nu îmi permite timpul prea mult) mă regăsesc în citatul lui Socrate: "Singura înțelepciune adevărată este atunci când știi că nu știi nimic"... Suntem "rătăcitori" prin imensitatea de informații care ne asaltează la fiecare pas și suntem conștienți că nu putem ține pasul cu toate noutățile...
Folosesc ai( gemini mai exact) pentru a face căutări pe google mai rapid fără a mai vedea zeci de ad-uri sau site-uri ce fac push pentru publicitate. Cum anume? Întreb ce caut, apoi dau "double check response" iar el imi va afișa de unde anume și-a luat informația pentru răspuns. De acolo ma duc direct pe site-ul cu informația respectivă fără a mai pierde minute multe printre alte reclame😁 Sper ca va fi de folos informația
Cand a aparut Google s-au inchis bibliotecile, cand apare AI se inchide Google. E doar urmatorul pas. Atata timp cat avem inca un control asupra tehnologiei, o vom modela dupa chipul si necesitatea noastra. Momentan AI-ul este bun pentru raspunsuri simple. Daca ii dai mai greu incepe sa viseze tot felul de neadevaruri. Asa era si Google la inceput ca si motor de cautare, dar a evoluat, s-a facut mare... prea mare si prea costisitor sa fie profitabil sa dea mereu cel mai corect raspuns. La fel si AI-ul, va da raspunsuri in functie de cine plateste mai mult.
Well legat de AI nu îmi fac multe griji cât timp browsing ul normal va mai fi available, mai mult îmi fac griji legat de calitatea viitoare a conținutului din online dacă mare parte din oameni vor face research pe motoare ai de căutare. Oricum cine va fi curios și creativ cu siguranța va folosii noile tool uri ca un adaos pe lângă skill urile pe care le are deja (de căutat și filtrat informația), iar pentru copii și generațiile viitoare va fi ceva mai greu. Super laptop ul, sigurul lucru care ma atrage la el e autonomia (ca replacement ironie, la tableta :)))) ), dar ar fi preferat un ecran oled bine optimizat. Toate cele bune și spor la treaba.
@@alinlupescu9655 Rezumate da, superficiale nu. Nu sunt genul care sa citesc pagini si sa selectez ce e relevant. Daca vrei si mai multe detalii poti sa mai pui ceva intrebari auxiliare pentru ce detalii ai nevoie. Pentru studii aprofundate trebuie sa citesti articolele intregi.
@@alinlupescu9655 de asta mereu folosesc in gemini "double check responses". Te duce direct pe site de unde a luat informatia. Astfel ai mereu încredere ca te duci și îți iei informațiile rapid căutând cu gemini, dar cercetând mai departe pe site-urile respective👌👌👌
@@alinlupescu9655 Da si daca doresti mai mult depth in directia aia cauti pe Google si iti extinzi aria de informatii despre acel subiect . Cand intri cu ChatGPT si doresti raspunsuri rapide despre niste informatii e cel mai folositoare ustensila posibila.
Problema este ca "se poate" din ce in ce mai repede, se observa chestia asta si va ajunge sa fie noua normalitate. In relatia cu cei din jur, fie vei folosi aceleasi metode, fie vei pierde oportunitati deoarece alegi metoda "clasica". Sa dau un exemplu: de curand la munca am fost solicitat sa scriu niste scripturi intr-un limbaj de scripting pe care doar l-am vazut scris, nu il cunosc. Dupa 2 zile scriptul respectiv era gata, rafinat, facea ce trebuia (facut din prompturi cu Chat GPT). Acum 3-4 ani inainte sa exista "AI pentru toata lumea" chestia asta mi-ar fi luat cateva luni probabil. Daca de data asta ii ziceam sefului "bai sefu stai ca eu caut cartile de programare si ma apuc sa citesc, vorbim peste o luna", dadea altcuiva task-ul si eu ramaneam de fraier. Nu sunt 100% impacat cu ce am facut, pentru ca nu am asimilat cunostinte cum as fi facut daca ma apucam sa ma documentez temeinic si apoi sa scriu scriptul respectiv. Dar pasa cuiva? Mai e timp pentru documentare temeinica? Ehei...a doua zi deja aveam inca doua scripturi de scris. Ati prins ideea. Si asa va fi de acum incolo. In situatiile in care o solutie rapida este mai utila si aduce profit rapid fata de o solutie clasica, mai bine documentata, se va prefera prima varianta.
Ai dreptate. Toți aleargă, și noi să îi prindem. Nu mai sta nimeni sa înțeleagă mecanismul de funcționare pentru că nu li se acordă timp. Se merge pe principiul "Când trebuie sa fie gata? Ieri!" Dacă nu alergi, ajungi cultivator (până și aici e graba pentru a creste plantele mai repede și mai perfecte).
Ai perfecta dreptate, eu zilnic in drum spre munca, in autobuz, 9 din 10 oameni stau cu ochii in telefon cautand raspunsuri despre "black hole" si framantati despre ce a vrut sa spuna Einstein in teoria relativitatii. Alteori, in zilele mai insorite, scrolleaza toti pe Kant si Freud. Odata am ramas surprinsa cum o pustoaica ajunsese pe pagina 208 pe Google, dezamagita ca nu isi gasise raspunsurile la intrebarile ce o framantau de luni de zile. Niciodata n-am vazut pe cineva care cauta pur si simplu "salon ieftin manichiura" sau "schimbare jante urgent". Am cautat eu acum de curiozitate pe Copilot si ce sa vezi, chiar mi-au aparut rezultate, deci poate functiona chiar si ca reclama. 😂
Folosesc Perplexity zilnic pentru rapiditate, claritate, extensii de conexiuni și, când vreau detalii ori nu mă mulțumește răspunsul, caut în referințe ori, dacă nu, merg pe Google. Asta e, totul e pe "acum", pe repede. Eu am înțeles că e vorba de 2 idei: a) moartea ratting-ului producătorilor de conținut și consecințele financiare ale scăderii/dispariție acestuia și b) limitarea/anularea selecției proprii dintr-o listă pe "n" pagini ce poate sărăci anumite mecanisme ale gândirii. Internetul omoară citirea cărților materiale... Digitalizarea ne modelează, ne schimbă. Atât cât e curent.
Și când a apărut internetul, cu căutările, au spus unii că e mult mai superficial decât cititul de cărți și căutatul în biblioteci reale, cu cărți, însă pe de altă parte a adus informația în casa oricui o caută, fără să trebuiască să faci drumuri la biblioteci pentru orice informații.
Care mailuri lungi? Eu primesc de la colaboratori, ingineri, manageri si altii numai mailuri cu text proproizis de 2-3 cuvinte sau doar un pdf (pentru) semnat si o tona de logo-uri, gdpr-uri, numere de telefon si alte cacaturi! Mai mult stau sa caut continutul minuscul.
Chiar ar fi ceva interesant, un Ai care sa rezume comentariile la un clip, ceva de genul: " majoritatea oamenilor au apreciat acest clip, spunand ca este informativ, ca i a facut sa se gandeasca la viitor, la cunoastere, la adevar si la influenta tehnologiei asupra vietii oamenilor". Cum ar fi?😊
Realitatea e mai bogată decât orice carte. Cartea e o schiță a realului. Exemplu. Intrebati 10 prieteni daca prefera sa citeasca in timpul weekendului o carte de aventura a carei actiune se desfășoară in Tokyo sau sa petreaca doua zile live in Tokyo. Care e experienta care te îmbogățește mai mult? Cartea era o bogăție fantastică inainte de internet si preturile accesibile pentru biletele de avion.
nu toata lumea are bani de un "vikend" la Tokio..nici macar la Paris ..sau Budapesta...sau la munte..Poate de abia au bani de mancare,caldura,facturi...E buna si cartea..
@@iulianmihai9367Si cu internetul poti calatori mai bine decat cu cartea. Ca si socialistii care plang saracii (pentru ca-i invidiaza pe cei care au succes) comenteaza de zor pe internet. 😂
Acel moment când studiezi in Uk pentru nivelul 5 in securitate cibernetică, iar profesorul (conștient fiind de toți acești AI) îți dă o materie de învățat și niște elemente fictive, iar apoi de făcut o lucrare , ca nici mama Ai-ului nu o rezolvă😂😂 Ba chiar ne lasă să folosim toți acești AI și să reușim să ducem lucrarea la capăt. Nu ma așteptam să fie deja in materie toate aceste elemente noi
Ești la Master sau Uni? Și eu sunt în UK, și vreau să urmeze acest domeniu. Ar fi fain dacă am putea vorbi în privat. Ai un email ceva? Sau social media. Merci! 😊
Cu 20 de minute înainte să postezi tu acest clip, exact același lucru mi-a trecut prin cap în timp ce căutam o informație pe Google Search. Dar exact, literalmente, același gând l-am avut 🤦!
Nu cred ca-i chiar asa mare problema...adica mereu vor fi oameni care nu sunt multumiti cu raspunsurile succinte date de AI si isi vor face singuri research-ul acolo unde este nevoie, pentru ca intr-un raspuns dat de AI nu primesti toata informatia de care ai nevoie mereu, asa ca trebuie sa o cauti traditional, pentru a gasi ceea ce te intereseaza..
Salut Dan. Chiar sunt în căutarea unui device ptr office și multimedia, social media, apeluri video bla bla dar nu de gaming. Dacă as cumpăra o tableta iPad 11 inchi M4 2024 este overkill ptr ceea ce vreau eu sa fac? Îmi place foarte mult cum arata și mai ales tastatura. Ce părere ai?
Desi sunt de acord cu tine in proportie de 80%, uiti totusi un lucru, AI-ul are nevoie sa invete de undeva, cum AI-ul nu e intocmai o inteligenta, ci mai mult o biblioteca, acest AI nu poate extrapola date, ci doar regurgita intr-o forma oarecum asemanatoare cu cacatul, oarecum digerate, dar nu pana la intelegere. Urmarea e ca desi de acord ca va deveni un "zvac" sau "umf", se va inmuia dupa o perioada ca untul la soare. Pentru ca e nevoie de discutii umane, si publicatii, ca sa poti avea un AI care nu da cu oistea-n gard. De ce asta: pentru ca oamenii sunt failibili, iar AI-ul a invatat de aici. Noi avem nevoie de greseala pentru a invata, prostia asta cu 0 si 1 numita sofistic AI, nu! Si ca sa folosesc o expresie care va deveni inutila din cauza a ce spuneai: "just my 2 cents"
@@retiche oamenii uneori repetă greșelile, alteori învață să le evite iar procesul ăsta înseamnă experiență,un concept exclusiv uman... AI-ului i se pune la dispoziție un conținut pe care trebuie să-l livreze exact cum a fost programat de oameni. Dacă prin absurd ar fi programat să livreze conținut plin de greșeli sau inadecvat, asta ar face pentru că AI nu are conștiință ca să discearnă ce este bine sau rău, adevăr sau minciună real sau fals, moral sau imoral... Cât despre asemănarea cu "căcatul" :) este total forțată având în vedere că exocrenentele sunt deșeuri nefolositoare, "bune" doar de aruncat... Dacă ai adus vorba de regurgitare cred că mai potrivită ar fi comparația cu vomitatul:) în care se regăsesc fragmente de mâncare puțin sau deloc digerate... Bineînțeles este o metaforă...
@@Lidia.Allison IA-ului ii lipsește un sens de a fi , iar ăsta e un lucru bun în opinia mea. Imperfect cum e, mai bine să rămână așa, la nivel de unealtă, altfel ne trezim angrenați cu intr-un joc evolutiv.
Avantajul AI ar putea consta in faptul că ar putea să creeze legături între sursele pe care le are la dispoziție și de care oamenii nu sunt conștienți. Poate nu in forma actuala. Însă dacă ii dai AI ului toată cunoașterea omenirii cu siguranță poate scoate mai mult decât scoate un om într-un timp scurt. Rămâne de văzut dacă v-a putea primi și sclipirea inteligenței umane, care momentan va rămâne.
Ai putina rabdare, vine ziua cand Chat GPT ii inlocuieste total... De ce sa mai angajezi maimute fara blana in loc sa ai un robot software care munceste non-stop ? (ma rog, cand Chat GPT va fi matur si nu va mai da gherle)
Punem pariu ca in curând apare o varianta a SEO pentru modelele astea AI, ca sa optimizam ce va fi inclus in rezumatele astea AI, sa stie robotelul ce e important si ce nu? Si evident, firme care sa faca asta. :))
Eu cred ca e net superior search-ul cu ai. Inclusiv in exemplul tau, pot capata cunoastere mult mai rafinata si mai buna decat sa citesc sute de articole care se bat pe niste keword-uri amarate. Argumentul legat de factualitate este extrem de discutabil si pe google :)
Asa e la iutubarie prietene, zici ca e steagul lgbt de tip led. Sa o dea bine pe filmare cica...au vazut si ei cum fac aia p'afara, mai un curcubeu, mai un fum.....ma rog, nu e de condamnat dar chiar arata sorcova, de acord.
Asta se intampla cand te uiti pe PC. Si eu am culorile mai in blana fiind un PC de gaming. Pe un TV OLED se vede mai bine iar culorile sunt aprope de natural.
Apreciez opinia pe care mi-o transmiți prin acest videoclip. Research-ul e făcut, opinia gata formată, aspectele pozitive și negative bazate pe experiența ta personala de profesionist puse pe tava, eu am încredere în tine pt că ești pe TH-cam și pari să știi despre ce vorbești, parca nici nu mai are rost sa incerc pe pielea mea daca știu deja care e treaba. Lăsând ironia la o parte, videoclipul despre cum AI-ul o sa evolueze că să ne convingă să cumpărăm chestiile pe care le vor marile organizații sa le vândă îmi prezintă la final un laptop deosebit de performant care se mulează foarte bine pe nevoile mele de consumator cu bani de gadgeturi. Cumva "hoțul striga hoțul" mai pe românește. Opinia mea gata formată și pe care cititorul nu mai are nevoie neapărat să o gândească daca are încredere în mine este că din fericire mai avem timp până AI-ul să ajungă o "vaca buna de muls" pt companiile care vor să facă vânzări asa că pt moment ne putem bucura de access gratuit și informații imparțiale
Sincer?Eu deabea astept si un fel de rezumate al clipurilor pe youtube,in felul asta voi sti daca merita sa-mi ofer din timp sa vad tot clipul sau nu.In ultima perioada sunt extrem de selectiv cui si unde imi las timpul,pentru ca exact cum ai spus si tu,de multe ori risti sa te pierzi prin alte cotloane ale web-ului.
Apropo de carte si film:cati dintre cei care au vazut ultima ecranizare(o mizerie plina de efecte speciale) dupa Dune au citit cartile(da,sunt mai multe)?Cred ca nici 1%...
Si, daca tot are o configuratie hardware, laptopul celor de la Lenovo, conform celor cerute si dorite de cei de la Microsoft - adica Copilot Plus ready PC - nu crezi ca era necear sa ne spui daca - caci atentie, pe laptopurile, chiar si mai noi, care nu sunt configurate ca atare - nu veti gasi si functionala functia de Recall, specifica Windows 11 24H2, decat pe cele special pre-configurate in acest scop - deci, vine cu Recall activat, dar si functional: da, sau nu?! Si ca sa intelegeti, foarte bine, urmariti videoclipul lui CyberCPu Tech(Rich is his name!)(scos acum 3 zile): denumit: "Can Windows Recall Be Removed?", si veti intelege foarte bine, despre ce este vorba! Chiar, apropo, cum dracu' se face de n-ai facut, inca, un videoclip cu aceasta functie intruziva, si la limita legalitatii, pe care ti-o baga pe gat, Microsoft, de pana si entitatile SUA, statale "stau stramb, si gandesc drept", daca-i oportuna aceasta functie sa vina activata default(crede ca le intelegeti pana si lor, ingrijoararea!), atat prin noile configuratii hardware, acompaniata obligatoriu, de Windows 11 24H2, chiar si dupa atat timp de cand versiunea 24H2 a iesit pe piata, oficial vorbind?! Si, apropo de incheierea despre chiar si a PC-urile voastre - desktop-urile handmade - vin cu configuratia hardware necesare functionarii, a functiei Recall, in urma activarii pe care o face, ulterior instalarii, Windows 11 24H2???!!!
Toti cei care se tem de acest machine learning sunt ca parintii sau bunicii ce se tem de schimbări la vârste inaintate. Iti este in joc pielea de creator de conținut si de aici frica, dar daca dai la o parte asta, instrumentul chiar este o unealtă utilă cu o multitudine de aplicații. Vrei nu vrei, pana la urma monopolul Google o sa fie spart, impreuna cu intrega companie.
Facand referinta la minutul 10:58, cu "move fast, break things", poti sa arunci un ochi la prostia de Power Automate de la Microsoft. Foarte multe functionalitati pe care inainte le aveai la dispozitie, au fost scoase din pachetul de baza si mutate in pachetul "premium". Microtranzactiile vor fi puterea daca nu sunt oprite la timp....
Intrebare: daca nu vor mai exista link-uri, deci inclusiv web-ul, atunci ChatGPT in ce va mai rascoli pentru a ne da raspunsuri actualizate la intrebarile pe care i le vom adresa?
O ma jucam zilele trecute un AI-ul de la adobe pentru graphic design, ma uitam cum incerca sa respecte niste reguli de asezare sau culoare, sa fac niste iconite mici sau ilustratii dar acolo se opreste. In design sunt anumite reguli, dar adesea sunt incalcate intentionat de catre un om ca sa mai rupa putin tiparul si sa iti atraga atentia (tldr). Well un AI se impiedica foarte usor la asta si mi-e frica pentru calitatea a tot ce consumam vizual. Sau mai era un ai care facea modele 3D din text, si tot ce am de spus din experienta cu asa ceva.... Mai bine se opres in a aseza insule de mapare si topologie ^^
Am făcut și eu o postare, despre verificarea evidenței carcalacului.. evident, încerca să mă inducă în eroare. După vreo zece întrebări diferite pentru aceeași NE-evidență, a început și ai-ul s-o dea în bară... să se contrazică..
Hai sa lasam glumele cu "lite", cand vine X1 sa ii faci un test? Pe foaie e laptopul perfect dupa foarte multi ani de asteptare la mine dar am nevoie si de o a doua opinie mai generalista.
as mai adauga si altcegva.... faptul ca AI iti da raspunsuri deja interpretate... inseamna ca iti controleaza modul de gandire... iar asta e si mai periculos... clar nu o sa se mai puna la scoala intrebari de genul 'oare ce a vrut sa spuna autorul'
Pe honor magic 5 pro, când caut caut ceva cu Google îmi apare destul de des AI overview. Nu mereu,dar în peste 50% din cazuri. Într-o oarecare măsură,mi se pare o funcție destul de ok, sincer răspunsurile primite au fost destul de bune.
pai era mort de mult google search. a fost mort in secunda in care au aparut llmurile cu function calling , a sa vedea perplexity ... da ce rost are sa platesti pt as cea cand cu 3 linii de cod ai exact aceasi cheastie local, cu un llm de maxim 3B paramateri ?
Moartea lui Google a inceput prin 2016, cand au inceput sa scoata tot mai mult continut la cererea diverselor companii si guverne. Chiar ei iti pun la dispoziție grafice cu numarul de cereri, e in continua crestere, cu un mic platou prin 2020. Problema nu-s alternativele astea bengoase care dau nu știu ce rezultate fenomenale (they don't), ci că rezultatele din google sunt din ce in ce mai proaste.
Pân' la urmă e şi normal ca ăsta să fie unul din obiectivele evoluției! Keep it simple, in order to not waste time anymore. Singura problemă e cum spuneai şi tu, legat de veridicitate. Dar, în timp, cred că se va rezolva şi acest aspect!
Nu există nici o inteligență artificială pe Terra. AI este doar o denumire comercială, precum a fost și este smartphone. Dar înțeleg nevoia noobilor (noobărșilor?) de a folosi cât mai puține cuvinte, că mă număr printre ei. În fiecare zi mă număr.
Sa fim sinceri.. chatgpt cu lansarea lui (de la v3) a facut sa para ca este viitorul, a strans atata momentum si a atras asa multa atentie, incat s-a transformat lejer intr-un gold rush. Realitatea e ca tehnologia insasi nu e la nivelul reclamei, e ca si cum ai folosi unelte multitool sa construiesti ceva.. sigur, merge, dar nu e deloc o solutie buna, iar la final rezultatul abia sta in picioare. Acum, toti il indeasa undeva, unde li se pare ca e "suficient" cat sa păcălească ca face si altceva decat ce stie. Llm-urile nu sunt tooluri specializate, sunt multitool-uri, unele mai proaste ca altele, dar cand ai utilizatori atat de dumb, reusesc sa-i faca sa fie mai buni decat au fost vreodata. Acum, sunt bunici/ parinti care nici un google search nu fac cum trebuie, poate ca daca "vorbesc" cu un AI e mai bine decat deloc. Problema e ca tot ei, ii invata pe cei mici cu aceste tool-uri, iar de aici.. da.. se rupe firul si devine "suficient" cat li se zice de catre AI si au zero interes pentru explorare mai departe.
@Zona IT : Referitor la 15:16 ma mir ca nu stiati, ca exista deja solutii de a rezuma un videoclip TH-cam: ChatGPT for TH-cam este un plug-in disponibil (in Chrome cel putin), care sumarizeaza un videoclip doar apasand un buton "Ask ChatGPT to Summarize" :) Deci deja suntem... acolo.
Nu ma pasionează partea asta cu AI si o zic ca inginer software de peate 10 ani de zile. Lucrarea mea de disertație a fost facuta pe machine learning cu muuuult inainte sa fie toată febra asta cu AI si ML. AI este bun doar pe lucruri repetitive, in rest e apă de ploaie. Prefer ca AI-ul se fie optimizat pe task-uri mici. Cum ar fi ca atunci cand dai search pe google sa ai un mic row cu o nota de la 1 la 10 cu articolul procesat de AI cat e fake info sau cat e de genius? Sau cum ar fi sa avem acel summarise pe articole si știri unde articolele zici ca sunt esee la scoala cu nimar minim de cuvinte. Zic si eu. Te salut maeste
Mi s-ar părea trist să vorbesc tot timpul cu un ai. Adică acum, mai intru pe un redit etc. Sper să rămână și căutarea, și să le folosesc pe ambele îmbinat, cum le folosesc acum. Oricum, în prezent, întreb ai unele lucruri dar caut și pe google, în ideea că dacă cauți despre pasiunea ta cumva îți și place să vezi și articole de pe google.
Pericolul e a cauta in AI raspunsuri la intrebari banale si a cumpara un robot care sa-ti stinga si sa-ti aprinda becul.. deci trivializarea efortului uman minimal.. asta e pericolul... In rest, AI e un instrument care poate ajuta enorm la invatare.. Dar cea mai mare si mai importanta problema e ca AI e controlat de corporatii si te poate plasa intr-un "filter bubble" adica intr-o realitate prefabricata de AI, personalizata fix pentru tine. Deja TH-cam practica acest lucru in mod subtil cu ce afiseaza in prima pagina in care omul sa dea click. Asta ne paste ! Manipularea pe baza de AI este "the state of art" in armele corporatiilor impotriva omulu simplu.
pentru cei care nu stiti, youtube chiar te lasa sa pui commenturi la unele clipuri pe care ti le afiseaza doar tie, altii nu le vor vedea - asta da "filter bubble", un mod sa le verifici e sa dechizi clipul pe un incognito sau fara sa fii logat
Complet offtopic, dar e nevoie de promovare de valori si din pacate nu o face aproape nomeni. Alegerile prezidentiale din Romania. Ati auzit de domnul Calin Georgescu? Romania are nevoie de schimbare si mi-ar face placere sa vad unul dintre canalele mele preferate ca il aduce in discutie. Multumesc si imi cer scuze daca am deranjat, insa asa am simtit eu nevoia sa scriu, 2 min cat astept pe cineva in masina.
Nu vor fi mai superficiali sau mai curiosi oamenii ca pina acum. Cei care au fost superficiali pina acum vor fi in continuare superficiali iar cei curiosi nu vor fi multumiti cu un raspuns superficial.
Corect eu mă aflu în a doua categorie
Ai dreptate in ceea ce ai scris dar din păcate uiți de o a treia categorie:copii. Copii din ziua de azi se trezesc cu ochii in tehnologie iar cek care nu au adulti cu capul pe umeri in jurul lor sunt si vor fi multumiti cu raspunsul dat de A.I. Iar acesta categorie din păcate ia amploare dupa parerea mea😔🤷
In pandemie am observat o presiune de a lua de buna ceea ce spune omul de stiinta ca si cand acesta nu ar trebui sa aiba argumente si ar fi un fel de preot care stie el ce e mai bine pentru ca primeste lumina de undeva de sus.
O mica nuanta aici, suntem persoane care vor informatie, majoritatea vor un raspuns, traim intr-o democratie, majoritatea castiga...
corect, eu ma aflu în prima categorie, ce îmi e ca aflu informațiile dp tiktok versus gpt. gpt nu știe de oculta, eu știu, plus ca nu are voie sa vorbească despre asta.
Cumva am anticipat situația și am evitat să folosesc AI pentru a afla răspunsuri la întrebările avute.
Oi fi eu de modă veche, am crescut cu cărți și în ultimii 20 de ani am combinat cărțile cu căutarea pe google a articolelor relevante pentru informațiile căutate.
Este adevărat că am 48, adică am plecat la "drum" cu biblioteci. 😊
Ca in 451 Fahrenheit a lui Bradbury, unde nevasta lui Montag se uita la concursuri pentru ca vroia și al patrulea perete video și unde toate cărțile erau rezumate la minim, detinerea de cărți complete era o infractiune grava și lumea nu mai știa nimic. Incet-incet ajungem si acolo, dar nu va arde nimeni cărțile, nu va fi nevoie, popoarele le vor ignora pur și simplu, le vor lăsa în biblioteci ca pe niște relicve ciudate ale trecutului.
Nu va mai fi nimeni ca sa scrie carti pentru ca nu vor exista cititori.
Eu chiar cumpar ...macar o carte la 30 de zile@@Zamolxess
Mai exista cate unul....
Este posibil sa fi scăpat cel puțin două elemente importante:
1. Rezultatele motoarelor de căutare sunt poluate de surse dubioase, cu conținut precar sau aproape inexistent
2. Posibilitatea de a avea acces rapid la o informație complexa te poate provoca sa te gândești la lucruri mai complexe
Evident ar trebui că motoarele de căutare AI sa identifice și să excludă surse dubioase.
Chatgpt poate furniza răspunsuri bune in anumite zone și slabe în altele. Uite un exemplu: furnizează 10 cuvinte în care a doua silabă este ri.
Si cine decide care sunt sursele dubioase?
In timp ce urmăream prima parte , mi-am amintit de filmul " Idiocracy" (2006) Am impresia că ne îndreptăm cu pași repezi spre acel scenariu . 😅
Suntem in acel scenariu de cand platforme precum tik tok, inflatie peste masura, nu stiu cate miscari sociale venite de la americani, etc.
Amintirea acestui film este obsedant repetata in majoritatea dezbaterilor informale la nivel mondial
Nu o sa ucida niciodata curiozitatea celor care vor sa afle mai mult decat nimic. Important e sa nu dispara moduri de cautare a informatiilor relevante din platforme alternative.
Im place cum explici si am sa ma mai uit la clipuri, ma amuz invat si chiar daca num place ceva trec peste ca suntem oameni, dar am rugaminte,
mie si unor oameni nu ne place cand se combina injuraturi cu religie, restu trecem peste sau ne amuzam, dar cand e vorba de parinti si religie trebuie sa avem respect. Multumesc de intelegere.
Și de ce o credinta oarba nu poate fi ridiculizata?
În mileniul, nu secolul vitezei oamenii nu mai au răbdare și timp să citească romane sau să consulte DEX-ul când au la îndemână motoare de căutare rapide și eficiente...vorba aia "mură -n gură":)
Cuvintele de ordine sunt..."shortcut" and "compression"...
Chiar cu riscul de a fi superficiali...
"Time is money"...
Eu am citit multe cărți dar mi se pare formidabil să ai motoare de căutare ale căror răspunsuri le confrunt, le verific cu propriile cunoștințe sau le completez...📚
Minunat, dar atenție la riscul de dependență...
Tu ai biblioteci la bază. Generația de după 2000 nu are nici o treabă cu astea.
@Xenstein e ca și cum în loc să gătești o mâncare elaborată cu diferite ingrediente apelezi la o supă instant cam "chioară" și fadă...:)
Oricât de mult aș citi (deși nu îmi permite timpul prea mult) mă regăsesc în citatul lui Socrate:
"Singura înțelepciune adevărată este atunci când știi că nu știi nimic"...
Suntem "rătăcitori" prin imensitatea de informații care ne asaltează la fiecare pas și suntem conștienți că nu putem ține pasul cu toate noutățile...
Folosesc ai( gemini mai exact) pentru a face căutări pe google mai rapid fără a mai vedea zeci de ad-uri sau site-uri ce fac push pentru publicitate.
Cum anume?
Întreb ce caut, apoi dau "double check response" iar el imi va afișa de unde anume și-a luat informația pentru răspuns. De acolo ma duc direct pe site-ul cu informația respectivă fără a mai pierde minute multe printre alte reclame😁
Sper ca va fi de folos informația
@rezoom69 mulțumesc 🙏
@rezoom69 cool!
Thx!
Am ajuns in viitorul pe care ni l-am dorit. Fitz, ma, mai veseli!
Cand a aparut Google s-au inchis bibliotecile, cand apare AI se inchide Google. E doar urmatorul pas. Atata timp cat avem inca un control asupra tehnologiei, o vom modela dupa chipul si necesitatea noastra. Momentan AI-ul este bun pentru raspunsuri simple. Daca ii dai mai greu incepe sa viseze tot felul de neadevaruri. Asa era si Google la inceput ca si motor de cautare, dar a evoluat, s-a facut mare... prea mare si prea costisitor sa fie profitabil sa dea mereu cel mai corect raspuns. La fel si AI-ul, va da raspunsuri in functie de cine plateste mai mult.
Well legat de AI nu îmi fac multe griji cât timp browsing ul normal va mai fi available, mai mult îmi fac griji legat de calitatea viitoare a conținutului din online dacă mare parte din oameni vor face research pe motoare ai de căutare. Oricum cine va fi curios și creativ cu siguranța va folosii noile tool uri ca un adaos pe lângă skill urile pe care le are deja (de căutat și filtrat informația), iar pentru copii și generațiile viitoare va fi ceva mai greu. Super laptop ul, sigurul lucru care ma atrage la el e autonomia (ca replacement ironie, la tableta :)))) ), dar ar fi preferat un ecran oled bine optimizat. Toate cele bune și spor la treaba.
Algoritm-ul a simțit că vorbești de AI, că a și trimis boții pe cont la comentarii 😂😂😂
Așa că hai cu algoritmul💪🏻
algoritmul a simtit, da
În cazul ăsta este bun AI-ul.
Cand cautam pe google search era bun la vremea respectiva dar pierdeam ore pe zi sau saptamana. Acum economisec ore pe zi sau saptamana.
Primesti raspuns scurte și superficiale.
@@alinlupescu9655 Rezumate da, superficiale nu. Nu sunt genul care sa citesc pagini si sa selectez ce e relevant. Daca vrei si mai multe detalii poti sa mai pui ceva intrebari auxiliare pentru ce detalii ai nevoie. Pentru studii aprofundate trebuie sa citesti articolele intregi.
@@alinlupescu9655 de asta mereu folosesc in gemini "double check responses". Te duce direct pe site de unde a luat informatia. Astfel ai mereu încredere ca te duci și îți iei informațiile rapid căutând cu gemini, dar cercetând mai departe pe site-urile respective👌👌👌
@@alinlupescu9655 Da si daca doresti mai mult depth in directia aia cauti pe Google si iti extinzi aria de informatii despre acel subiect . Cand intri cu ChatGPT si doresti raspunsuri rapide despre niste informatii e cel mai folositoare ustensila posibila.
Problema este ca "se poate" din ce in ce mai repede, se observa chestia asta si va ajunge sa fie noua normalitate. In relatia cu cei din jur, fie vei folosi aceleasi metode, fie vei pierde oportunitati deoarece alegi metoda "clasica". Sa dau un exemplu: de curand la munca am fost solicitat sa scriu niste scripturi intr-un limbaj de scripting pe care doar l-am vazut scris, nu il cunosc. Dupa 2 zile scriptul respectiv era gata, rafinat, facea ce trebuia (facut din prompturi cu Chat GPT). Acum 3-4 ani inainte sa exista "AI pentru toata lumea" chestia asta mi-ar fi luat cateva luni probabil. Daca de data asta ii ziceam sefului "bai sefu stai ca eu caut cartile de programare si ma apuc sa citesc, vorbim peste o luna", dadea altcuiva task-ul si eu ramaneam de fraier. Nu sunt 100% impacat cu ce am facut, pentru ca nu am asimilat cunostinte cum as fi facut daca ma apucam sa ma documentez temeinic si apoi sa scriu scriptul respectiv. Dar pasa cuiva? Mai e timp pentru documentare temeinica? Ehei...a doua zi deja aveam inca doua scripturi de scris. Ati prins ideea. Si asa va fi de acum incolo. In situatiile in care o solutie rapida este mai utila si aduce profit rapid fata de o solutie clasica, mai bine documentata, se va prefera prima varianta.
Asa devenim din oameni cu minte patrunzatoare niste biete maimute... Pe termen lung pretul platit de omenire va fi foarte mare.
Ai dreptate. Toți aleargă, și noi să îi prindem. Nu mai sta nimeni sa înțeleagă mecanismul de funcționare pentru că nu li se acordă timp. Se merge pe principiul "Când trebuie sa fie gata? Ieri!"
Dacă nu alergi, ajungi cultivator (până și aici e graba pentru a creste plantele mai repede și mai perfecte).
@@misterc3835 Daca te intereseaza mecanismul din spatele functionarii cauti si te interesezi, daca nu, nu e nevoie
Superb zisDane!! Intotdeauna simt cum aceste clipuri si rant-uri ma "ung" la neuron! 👍👍
ador modul cum filozofezi lucrurile. și cat de inteligent ești. felicitări!
Ai perfecta dreptate, eu zilnic in drum spre munca, in autobuz, 9 din 10 oameni stau cu ochii in telefon cautand raspunsuri despre "black hole" si framantati despre ce a vrut sa spuna Einstein in teoria relativitatii. Alteori, in zilele mai insorite, scrolleaza toti pe Kant si Freud. Odata am ramas surprinsa cum o pustoaica ajunsese pe pagina 208 pe Google, dezamagita ca nu isi gasise raspunsurile la intrebarile ce o framantau de luni de zile. Niciodata n-am vazut pe cineva care cauta pur si simplu "salon ieftin manichiura" sau "schimbare jante urgent". Am cautat eu acum de curiozitate pe Copilot si ce sa vezi, chiar mi-au aparut rezultate, deci poate functiona chiar si ca reclama. 😂
:))))
🤣🤣🤣🤣
Folosesc Perplexity zilnic pentru rapiditate, claritate, extensii de conexiuni și, când vreau detalii ori nu mă mulțumește răspunsul, caut în referințe ori, dacă nu, merg pe Google. Asta e, totul e pe "acum", pe repede. Eu am înțeles că e vorba de 2 idei: a) moartea ratting-ului producătorilor de conținut și consecințele financiare ale scăderii/dispariție acestuia și b) limitarea/anularea selecției proprii dintr-o listă pe "n" pagini ce poate sărăci anumite mecanisme ale gândirii. Internetul omoară citirea cărților materiale... Digitalizarea ne modelează, ne schimbă. Atât cât e curent.
@@mragotadchiar e bine ca ei cautau asta..si nu jante la mașină inseamna ca lumea citeste.
Dar cred ca omul cauta si ce zici tu dar e super ca mai citesc
Aoleooo! Sa nu ma intelegi gresit, dar cateodata ai un debit verbal de ma obosesti la maxim. In rest, ai un like si sa traiasca algoritmul.
Multumesc pentru informatii. Foarte utile!
Am si eu o intrebare... Unde a disparut TCL-ul ala mare?
Și când a apărut internetul, cu căutările, au spus unii că e mult mai superficial decât cititul de cărți și căutatul în biblioteci reale, cu cărți, însă pe de altă parte a adus informația în casa oricui o caută, fără să trebuiască să faci drumuri la biblioteci pentru orice informații.
Așa era și cu cărțile până să apară internetul și acum cu restul internetului la apariția AI, evoluție
Care mailuri lungi? Eu primesc de la colaboratori, ingineri, manageri si altii numai mailuri cu text proproizis de 2-3 cuvinte sau doar un pdf (pentru) semnat si o tona de logo-uri, gdpr-uri, numere de telefon si alte cacaturi! Mai mult stau sa caut continutul minuscul.
Ce fain ai spus despre carti. Asa este, construiesti propriile avatare la personaje si locuri si cate si mai cate.
Trilogia LOTR, probabil singurul moment cand filmul e peste carte!
Comoara din Sierra Madre
Mi-aș dori foarte mult sa văd un clip cu editul unui video, cum editați voi și cum exportați clipurile la așa calitate. Doamne ajută și numai bine 🫡
Mulțumesc pentru munca depusa ,pentru informații!
Educativ !
Prefer google!
Genial videoclipul! Felicitari! La mai multe!
Chiar ar fi ceva interesant, un Ai care sa rezume comentariile la un clip, ceva de genul: " majoritatea oamenilor au apreciat acest clip, spunand ca este informativ, ca i a facut sa se gandeasca la viitor, la cunoastere, la adevar si la influenta tehnologiei asupra vietii oamenilor". Cum ar fi?😊
Google a murit de mult, a devenit mai mult in scop comercial, de cand a preluat meta a stricat tot ce e mai bun
Bravo Dane, ca deobicei!
Oameni nu mai știu sa aibă răbdare și se mai trezesc ca lucrurile nu merg
EXHAUSTIVITATE.....bine booooss! Le dai din top! :))
Realitatea e mai bogată decât orice carte. Cartea e o schiță a realului. Exemplu. Intrebati 10 prieteni daca prefera sa citeasca in timpul weekendului o carte de aventura a carei actiune se desfășoară in Tokyo sau sa petreaca doua zile live in Tokyo. Care e experienta care te îmbogățește mai mult? Cartea era o bogăție fantastică inainte de internet si preturile accesibile pentru biletele de avion.
nu toata lumea are bani de un "vikend" la Tokio..nici macar la Paris ..sau Budapesta...sau la munte..Poate de abia au bani de mancare,caldura,facturi...E buna si cartea..
@@iulianmihai9367Si cu internetul poti calatori mai bine decat cu cartea. Ca si socialistii care plang saracii (pentru ca-i invidiaza pe cei care au succes) comenteaza de zor pe internet. 😂
Acel moment când studiezi in Uk pentru nivelul 5 in securitate cibernetică, iar profesorul (conștient fiind de toți acești AI) îți dă o materie de învățat și niște elemente fictive, iar apoi de făcut o lucrare , ca nici mama Ai-ului nu o rezolvă😂😂 Ba chiar ne lasă să folosim toți acești AI și să reușim să ducem lucrarea la capăt. Nu ma așteptam să fie deja in materie toate aceste elemente noi
Ești la Master sau Uni? Și eu sunt în UK, și vreau să urmeze acest domeniu. Ar fi fain dacă am putea vorbi în privat. Ai un email ceva? Sau social media. Merci! 😊
Legenda spune că nu o să îți mai rapsunda niciodata😂😂😂
Test de implementare Ai? ... sau ce a vrut bulangiul ăla de profesor?😅 (s)
@@ionionel5211😅😅😅😂
Studiez în Franța, Computer Science și confirm ce ai zis... :)))))
Dane..daca tot se vorbeste despre carti..faci un review despre noile Kindl de la Amazon?
Cărți... hârtie... biblioteci...
un videoclip foarte bun! bravo!
Cu 20 de minute înainte să postezi tu acest clip, exact același lucru mi-a trecut prin cap în timp ce căutam o informație pe Google Search. Dar exact, literalmente, același gând l-am avut 🤦!
Nu cred ca-i chiar asa mare problema...adica mereu vor fi oameni care nu sunt multumiti cu raspunsurile succinte date de AI si isi vor face singuri research-ul acolo unde este nevoie, pentru ca intr-un raspuns dat de AI nu primesti toata informatia de care ai nevoie mereu, asa ca trebuie sa o cauti traditional, pentru a gasi ceea ce te intereseaza..
Foarte bun subiectul! si mesajul de pe tricou
Felicitari pentru analiza!
Salut Dan. Chiar sunt în căutarea unui device ptr office și multimedia, social media, apeluri video bla bla dar nu de gaming. Dacă as cumpăra o tableta iPad 11 inchi M4 2024 este overkill ptr ceea ce vreau eu sa fac? Îmi place foarte mult cum arata și mai ales tastatura. Ce părere ai?
Desi sunt de acord cu tine in proportie de 80%, uiti totusi un lucru, AI-ul are nevoie sa invete de undeva, cum AI-ul nu e intocmai o inteligenta, ci mai mult o biblioteca, acest AI nu poate extrapola date, ci doar regurgita intr-o forma oarecum asemanatoare cu cacatul, oarecum digerate, dar nu pana la intelegere. Urmarea e ca desi de acord ca va deveni un "zvac" sau "umf", se va inmuia dupa o perioada ca untul la soare. Pentru ca e nevoie de discutii umane, si publicatii, ca sa poti avea un AI care nu da cu oistea-n gard. De ce asta: pentru ca oamenii sunt failibili, iar AI-ul a invatat de aici. Noi avem nevoie de greseala pentru a invata, prostia asta cu 0 si 1 numita sofistic AI, nu! Si ca sa folosesc o expresie care va deveni inutila din cauza a ce spuneai: "just my 2 cents"
Asa e, ai dreptate. Dar nimeni nu se gandeste momentan la asta. It’s all about the hype.
Sa vezi cand AI-urile vor sintetiza continuturi prelucrate deja de alte AI-uri...
@@retiche oamenii uneori repetă greșelile, alteori învață să le evite iar procesul ăsta înseamnă experiență,un concept exclusiv uman...
AI-ului i se pune la dispoziție un conținut pe care trebuie să-l livreze exact cum a fost programat de oameni.
Dacă prin absurd ar fi programat să livreze conținut plin de greșeli sau inadecvat, asta ar face pentru că AI nu are conștiință ca să discearnă ce este bine sau rău, adevăr sau minciună real sau fals, moral sau imoral...
Cât despre asemănarea cu "căcatul" :) este total forțată având în vedere că exocrenentele sunt deșeuri nefolositoare, "bune" doar de aruncat...
Dacă ai adus vorba de regurgitare cred că mai potrivită ar fi comparația cu vomitatul:) în care se regăsesc fragmente de mâncare puțin sau deloc digerate...
Bineînțeles este o metaforă...
@@Lidia.Allison IA-ului ii lipsește un sens de a fi , iar ăsta e un lucru bun în opinia mea. Imperfect cum e, mai bine să rămână așa, la nivel de unealtă, altfel ne trezim angrenați cu intr-un joc evolutiv.
Avantajul AI ar putea consta in faptul că ar putea să creeze legături între sursele pe care le are la dispoziție și de care oamenii nu sunt conștienți. Poate nu in forma actuala. Însă dacă ii dai AI ului toată cunoașterea omenirii cu siguranță poate scoate mai mult decât scoate un om într-un timp scurt. Rămâne de văzut dacă v-a putea primi și sclipirea inteligenței umane, care momentan va rămâne.
Eu când rog colegii sa folosească chat gpt ca inspirație, ei imi zic ca nu au timp sa corecteze și după el 😂 (departamentul IT)
Ai putina rabdare, vine ziua cand Chat GPT ii inlocuieste total... De ce sa mai angajezi maimute fara blana in loc sa ai un robot software care munceste non-stop ? (ma rog, cand Chat GPT va fi matur si nu va mai da gherle)
Punem pariu ca in curând apare o varianta a SEO pentru modelele astea AI, ca sa optimizam ce va fi inclus in rezumatele astea AI, sa stie robotelul ce e important si ce nu? Si evident, firme care sa faca asta. :))
Eu cred ca e net superior search-ul cu ai. Inclusiv in exemplul tau, pot capata cunoastere mult mai rafinata si mai buna decat sa citesc sute de articole care se bat pe niste keword-uri amarate. Argumentul legat de factualitate este extrem de discutabil si pe google :)
Dane dar ce s cu culorile astea în videoclipuri.:))) Parca sunt prea saturate si devin obositoare după ceva timp...
@@KhamzatChimaev312mai bine opresc ecranul și doar ascult😂 la calitatea aia număr pixelii :)
Asa e la iutubarie prietene, zici ca e steagul lgbt de tip led. Sa o dea bine pe filmare cica...au vazut si ei cum fac aia p'afara, mai un curcubeu, mai un fum.....ma rog, nu e de condamnat dar chiar arata sorcova, de acord.
Eu îi ascult emisiunile, nici 10% nu mă interesează imaginile
Asta se intampla cand te uiti pe PC. Si eu am culorile mai in blana fiind un PC de gaming. Pe un TV OLED se vede mai bine iar culorile sunt aprope de natural.
De ce nu setezi imaginea pe alb-negru? Eu așa aș face în locul tău.
azi vrem un răspuns simplu, nu ne mai interesează cum funcționează, vrem să meargă, timp nu avem deci aceste răspunsuri sunt ceea ce vrem 😮
Ati renuntat la tv ul urias. Ce s-a ales de el? :)) vi-l iau cu drag daca e prea mare :))
Online attention span in 2024 = 2s Videoclipurile lui Dan in 2024 = 1450s
da mie mi.a schimbat viata ...un pic .. in bine!
Apreciez opinia pe care mi-o transmiți prin acest videoclip. Research-ul e făcut, opinia gata formată, aspectele pozitive și negative bazate pe experiența ta personala de profesionist puse pe tava, eu am încredere în tine pt că ești pe TH-cam și pari să știi despre ce vorbești, parca nici nu mai are rost sa incerc pe pielea mea daca știu deja care e treaba.
Lăsând ironia la o parte, videoclipul despre cum AI-ul o sa evolueze că să ne convingă să cumpărăm chestiile pe care le vor marile organizații sa le vândă îmi prezintă la final un laptop deosebit de performant care se mulează foarte bine pe nevoile mele de consumator cu bani de gadgeturi.
Cumva "hoțul striga hoțul" mai pe românește. Opinia mea gata formată și pe care cititorul nu mai are nevoie neapărat să o gândească daca are încredere în mine este că din fericire mai avem timp până AI-ul să ajungă o "vaca buna de muls" pt companiile care vor să facă vânzări asa că pt moment ne putem bucura de access gratuit și informații imparțiale
Sincer?Eu deabea astept si un fel de rezumate al clipurilor pe youtube,in felul asta voi sti daca merita sa-mi ofer din timp sa vad tot clipul sau nu.In ultima perioada sunt extrem de selectiv cui si unde imi las timpul,pentru ca exact cum ai spus si tu,de multe ori risti sa te pierzi prin alte cotloane ale web-ului.
Apropo de carte si film:cati dintre cei care au vazut ultima ecranizare(o mizerie plina de efecte speciale) dupa Dune au citit cartile(da,sunt mai multe)?Cred ca nici 1%...
Si, daca tot are o configuratie hardware, laptopul celor de la Lenovo, conform celor cerute si dorite de cei de la Microsoft - adica Copilot Plus ready PC - nu crezi ca era necear sa ne spui daca - caci atentie, pe laptopurile, chiar si mai noi, care nu sunt configurate ca atare - nu veti gasi si functionala functia de Recall, specifica Windows 11 24H2, decat pe cele special pre-configurate in acest scop - deci, vine cu Recall activat, dar si functional: da, sau nu?! Si ca sa intelegeti, foarte bine, urmariti videoclipul lui CyberCPu Tech(Rich is his name!)(scos acum 3 zile): denumit: "Can Windows Recall Be Removed?", si veti intelege foarte bine, despre ce este vorba! Chiar, apropo, cum dracu' se face de n-ai facut, inca, un videoclip cu aceasta functie intruziva, si la limita legalitatii, pe care ti-o baga pe gat, Microsoft, de pana si entitatile SUA, statale "stau stramb, si gandesc drept", daca-i oportuna aceasta functie sa vina activata default(crede ca le intelegeti pana si lor, ingrijoararea!), atat prin noile configuratii hardware, acompaniata obligatoriu, de Windows 11 24H2, chiar si dupa atat timp de cand versiunea 24H2 a iesit pe piata, oficial vorbind?! Si, apropo de incheierea despre chiar si a PC-urile voastre - desktop-urile handmade - vin cu configuratia hardware necesare functionarii, a functiei Recall, in urma activarii pe care o face, ulterior instalarii, Windows 11 24H2???!!!
Toti cei care se tem de acest machine learning sunt ca parintii sau bunicii ce se tem de schimbări la vârste inaintate. Iti este in joc pielea de creator de conținut si de aici frica, dar daca dai la o parte asta, instrumentul chiar este o unealtă utilă cu o multitudine de aplicații. Vrei nu vrei, pana la urma monopolul Google o sa fie spart, impreuna cu intrega companie.
Facand referinta la minutul 10:58, cu "move fast, break things", poti sa arunci un ochi la prostia de Power Automate de la Microsoft. Foarte multe functionalitati pe care inainte le aveai la dispozitie, au fost scoase din pachetul de baza si mutate in pachetul "premium". Microtranzactiile vor fi puterea daca nu sunt oprite la timp....
Intrebare: daca nu vor mai exista link-uri, deci inclusiv web-ul, atunci ChatGPT in ce va mai rascoli pentru a ne da raspunsuri actualizate la intrebarile pe care i le vom adresa?
O ma jucam zilele trecute un AI-ul de la adobe pentru graphic design, ma uitam cum incerca sa respecte niste reguli de asezare sau culoare, sa fac niste iconite mici sau ilustratii dar acolo se opreste. In design sunt anumite reguli, dar adesea sunt incalcate intentionat de catre un om ca sa mai rupa putin tiparul si sa iti atraga atentia (tldr). Well un AI se impiedica foarte usor la asta si mi-e frica pentru calitatea a tot ce consumam vizual. Sau mai era un ai care facea modele 3D din text, si tot ce am de spus din experienta cu asa ceva.... Mai bine se opres in a aseza insule de mapare si topologie ^^
Google search for life
Am făcut și eu o postare, despre verificarea evidenței carcalacului.. evident, încerca să mă inducă în eroare. După vreo zece întrebări diferite pentru aceeași NE-evidență, a început și ai-ul s-o dea în bară... să se contrazică..
E clar .....vom avea informații așa cum doresc cei ce ne vor prosti !
Sper că vom avea , totuși , posibilitatea să căutăm adevărul " adevărat " !
Hai sa lasam glumele cu "lite", cand vine X1 sa ii faci un test? Pe foaie e laptopul perfect dupa foarte multi ani de asteptare la mine dar am nevoie si de o a doua opinie mai generalista.
Un film care mi-a placut mai mult decat cartea, desi surprinde doar tangential ideea din carte este Calauza, de Tarkovsky.
Testează GTA 5 pe el Boss !
Multumim...
O să devenim niște oi...trăiască ciobanul 😂😂😂
as mai adauga si altcegva.... faptul ca AI iti da raspunsuri deja interpretate... inseamna ca iti controleaza modul de gandire... iar asta e si mai periculos... clar nu o sa se mai puna la scoala intrebari de genul 'oare ce a vrut sa spuna autorul'
Pe honor magic 5 pro, când caut caut ceva cu Google îmi apare destul de des AI overview. Nu mereu,dar în peste 50% din cazuri. Într-o oarecare măsură,mi se pare o funcție destul de ok, sincer răspunsurile primite au fost destul de bune.
pai era mort de mult google search. a fost mort in secunda in care au aparut llmurile cu function calling , a sa vedea perplexity ... da ce rost are sa platesti pt as cea cand cu 3 linii de cod ai exact aceasi cheastie local, cu un llm de maxim 3B paramateri ?
Moartea lui Google a inceput prin 2016, cand au inceput sa scoata tot mai mult continut la cererea diverselor companii si guverne. Chiar ei iti pun la dispoziție grafice cu numarul de cereri, e in continua crestere, cu un mic platou prin 2020. Problema nu-s alternativele astea bengoase care dau nu știu ce rezultate fenomenale (they don't), ci că rezultatele din google sunt din ce in ce mai proaste.
Pân' la urmă e şi normal ca ăsta să fie unul din obiectivele evoluției! Keep it simple, in order to not waste time anymore. Singura problemă e cum spuneai şi tu, legat de veridicitate. Dar, în timp, cred că se va rezolva şi acest aspect!
Cum? Ca el nu stie ca minte, doar prin reglementari, ceea ce nu se vrea.
5:05 îl ascultam eu liniștit pe Dan și hop, reclamă la gemini, ceva ai de la Samsung(cred) 🤦♂️
Nu există nici o inteligență artificială pe Terra. AI este doar o denumire comercială, precum a fost și este smartphone. Dar înțeleg nevoia noobilor (noobărșilor?) de a folosi cât mai puține cuvinte, că mă număr printre ei. În fiecare zi mă număr.
Omg. Vreau tricoul ala.
15:35 unele canale au deja rezumat la video pe TH-cam. 😅
Sa fim sinceri.. chatgpt cu lansarea lui (de la v3) a facut sa para ca este viitorul, a strans atata momentum si a atras asa multa atentie, incat s-a transformat lejer intr-un gold rush. Realitatea e ca tehnologia insasi nu e la nivelul reclamei, e ca si cum ai folosi unelte multitool sa construiesti ceva.. sigur, merge, dar nu e deloc o solutie buna, iar la final rezultatul abia sta in picioare. Acum, toti il indeasa undeva, unde li se pare ca e "suficient" cat sa păcălească ca face si altceva decat ce stie. Llm-urile nu sunt tooluri specializate, sunt multitool-uri, unele mai proaste ca altele, dar cand ai utilizatori atat de dumb, reusesc sa-i faca sa fie mai buni decat au fost vreodata. Acum, sunt bunici/ parinti care nici un google search nu fac cum trebuie, poate ca daca "vorbesc" cu un AI e mai bine decat deloc. Problema e ca tot ei, ii invata pe cei mici cu aceste tool-uri, iar de aici.. da.. se rupe firul si devine "suficient" cat li se zice de catre AI si au zero interes pentru explorare mai departe.
@Zona IT : Referitor la 15:16 ma mir ca nu stiati, ca exista deja solutii de a rezuma un videoclip TH-cam: ChatGPT for TH-cam este un plug-in disponibil (in Chrome cel putin), care sumarizeaza un videoclip doar apasand un buton "Ask ChatGPT to Summarize" :) Deci deja suntem... acolo.
Greu de prezis cum vor evolua lucrurile pe internet datorita inteligentei artificiale. Un lucru e sigur, totul va fi diferit
Cat a platit LENOVO pentru reclama?
Imi place intro-ul
Nu ma pasionează partea asta cu AI si o zic ca inginer software de peate 10 ani de zile. Lucrarea mea de disertație a fost facuta pe machine learning cu muuuult inainte sa fie toată febra asta cu AI si ML. AI este bun doar pe lucruri repetitive, in rest e apă de ploaie. Prefer ca AI-ul se fie optimizat pe task-uri mici. Cum ar fi ca atunci cand dai search pe google sa ai un mic row cu o nota de la 1 la 10 cu articolul procesat de AI cat e fake info sau cat e de genius? Sau cum ar fi sa avem acel summarise pe articole si știri unde articolele zici ca sunt esee la scoala cu nimar minim de cuvinte. Zic si eu. Te salut maeste
Mişto dac-avea Blu-ray writer!
😉
Mi s-ar părea trist să vorbesc tot timpul cu un ai. Adică acum, mai intru pe un redit etc. Sper să rămână și căutarea, și să le folosesc pe ambele îmbinat, cum le folosesc acum. Oricum, în prezent, întreb ai unele lucruri dar caut și pe google, în ideea că dacă cauți despre pasiunea ta cumva îți și place să vezi și articole de pe google.
Despre one plus 13 cînd?
foarte adevarat din pacate
Dacă se uită civeva pe geam la voi la birou, posibil să se uite și în portofel după euro 😂
nice !🤩
Idiocracy 2024
Pericolul e a cauta in AI raspunsuri la intrebari banale si a cumpara un robot care sa-ti stinga si sa-ti aprinda becul.. deci trivializarea efortului uman minimal.. asta e pericolul...
In rest, AI e un instrument care poate ajuta enorm la invatare..
Dar cea mai mare si mai importanta problema e ca AI e controlat de corporatii si te poate plasa intr-un "filter bubble" adica intr-o realitate prefabricata de AI, personalizata fix pentru tine. Deja TH-cam practica acest lucru in mod subtil cu ce afiseaza in prima pagina in care omul sa dea click. Asta ne paste ! Manipularea pe baza de AI este "the state of art" in armele corporatiilor impotriva omulu simplu.
pentru cei care nu stiti, youtube chiar te lasa sa pui commenturi la unele clipuri pe care ti le afiseaza doar tie, altii nu le vor vedea - asta da "filter bubble", un mod sa le verifici e sa dechizi clipul pe un incognito sau fara sa fii logat
@@ionutvasiliu-o9e se numeste website defacement si e infractiune informatica
Viitorul pare dubios 😂😂
Complet offtopic, dar e nevoie de promovare de valori si din pacate nu o face aproape nomeni. Alegerile prezidentiale din Romania. Ati auzit de domnul Calin Georgescu? Romania are nevoie de schimbare si mi-ar face placere sa vad unul dintre canalele mele preferate ca il aduce in discutie. Multumesc si imi cer scuze daca am deranjat, insa asa am simtit eu nevoia sa scriu, 2 min cat astept pe cineva in masina.
Cum e mema aia :
2004 : using the internet to escape reality
2024 : using reality to escape the internet
A devenit obositor rau internetul
da de ce sa mai gandesti boss?
Iubesc ChatGPT dar ai reusit sa ma faci sa imi fie rusine sa recunosc asta aici😂
Și uite asa revenim la "cave man"
Alooo, ce e cu titlul asta si cu a doua parte fiind prezentare de produs? Eu am dat click pe videoul asta pentru ce scria, GPT search ce esti
Eu nu sunt de acord cu ce spui. Probabil ca mi-ar trebui zeci de pagini ca sa argumentez. Dar pe scurt, optimizarea ne ajuta sa eliberam resurse.
fast food-ul intelectual....spune totul
Domunl Dan, eu am vazut filmul Ion iar in 2016 am luat 8,80 la romana
Era o gluma:Sunt si carti, ca si saracii trebuie sa se distreze.