Bine ca m-ati oprit la timp ca sa-i tai acum caisii in primavara ! Stau in vestul tarii si in ultimii 2 ani din cauza brumelor tarzii nu am avut nici un pic de rod desi au fost flori destule... Multumiri pentru sfaturi, maestre !
Sunteți trimis de Domnu*... ca să ne luminați, să nu murim idioți... Âs obliga tinerii să vă urmărească pt a pricepe că noblețe msi există in oameni ca dvs. Vâ salut cu smerenie și prețuire. Vă votez președinte după ce pleacă ciuma definitiv in Bavaria, după mă- sa și ta- su... Cu respect
Foarte bun tutorial unele informatii le stiam altele sint cu totul noi toate explicate exceptional de bine Energia si felul de a arata lucrurile sint mai bine de ar face un profesor Intodeauna va voi urmari materialele expuse mult succes
pot sa spun ca mi-a plăcut fantastic! am impresia ca acestea sunt informațiile pe care pomicultorii probabil le citesc prin cărțile de specialitate, dar în practica aplica mai nimic din ele
Sunteti extraordinar dn-le. Dupa fiecare tutorial al dvs vizionat, realizam unde am gresit si ce trebuia sa facem. Nu am mai avut timp sa va multumesc pt toate informatiile deosebit de importante pe care le puneti pe acest canal, dar le urmaresc imediat ce am putin timp liber. Nu stiu, aveti ceva al dvs in a explica: siguranta ca totul va fi bine; vocea calda care te indeamna sa faci asa si vei reusi. Asa cum am mai spus un profesor ca dvs cu rabdarea, intelepciune si stilul de a detalia pe scurt esentialul problemei ne trebuia si la scoala. Asteptam in continuare urmatoarea lectie. Va doresc dvs si tuturor celor ce va urmaresc: un Paste fericit , sanatate maxima si succes in tot ceea ce faceti.
Va mulțumesc pentru tot si pot spune ca am reusit intr-timp scurt sa formez o comunitate extrem de interesata pe acest domeniu cu f multi oameni comunicativi si f multi care chiar vor sa invete bine aceasta meserie !
Vă mulțumesc mult domnule Trofin! Am urmat sfaturile dumneavoastră, de anul trecut, cu tăierea în verde la cais iar acum au înflorit anticipații!!! Să sperăm că vom avea ceva caise! ... Și fiindcă vin sărbătorile Paștilor, vă doresc numai bine , sănătate și mântuire! Doamne ajută!
Foarte explicit și pe înțelesul și celor care nu sunt de meserie dar care vor sa aibă grijă de cei câțiva pomi din grădina. Vă urmăresc cu placere și interes. Un PAȘTE FERICIT vă doresc!
Extraordinare , explicatiile !! Multumim , frumos ! 🙏 Daca stiam toate astea mai devreme , probabil as fi salvat recolta - cel putin , partial ! - de anul acesta ! Din nefericire , e al cincilea an , in care toate florile la caisii mei , au inghetat pana la ultima !! La anul , incerc noua strategie , dupa sfaturile d-voastra si daca nici asa nu reusesc .......ascut lantul drujbei !!😉 Va doresc sanatate si spor in toate !
Cele mai bune clarificări privind tăiatul la cais, eram în ceață totală privind acest subiect(când, cum, de ce, ..etc?), acuma ne-am luminat, este diferență cum se taie în sud sau în nord la noi, acuma știm ce avem de făcut începând cu luna mai. Multă sănătate și sărbători frumoase!
E grea lectia asta pt începatori.la noi în bucovina, avem parte de geruri tarzii si nu strang mai nimic din cais plus ca a intrat si monilioza .am sa încerc sa tai si în verde.multumim din suflet pt sfaturi.
Da e greu ,dar totusi sa incercati cu soiuri tarzii si cu tratamente conform retetei si eu zic ca se mai schimba situatia ! Si la noi la tulcea ,soiurile timpurii nu fac in nici un an !
Multumim pentru explicatii si tutoriale! Avem doua intrebari, va rog: - Cum stim cata apa sa punem la un pom? Avem o livada cu pomi fructiferi diferiti, unii mai mari precum ciresii, altii de vigoare mai mica. - Cand va referiti la fertilizare dupa inflorire/ cules, poate fi una aplicata foliar? Va multumim si asteptam cu interes urmatoarele tutoriale.
1.se uda la doua saptamani ,fara baltire ,iar cantitatea de apa este aceias pentru toti pomii cca 30 L/mp 2.ma refer la fertilizare la sol cu NPK + me odata cu apa 30 L/mp. Deci NPK SILUBIL IN APA ! Foliarele nu substituie ingrasamintele de baza,ele fac mici retusuri sau pot face rezolvarea unor mici carente !
Foarte bine explicat domnule, dar am o întrebare va rog: Anul trecut caisul meu a fost plin de fructe dar absolut toate au avut viermi mici și albi înăuntru, ce pot sa fac ca sa eliminez problema asta fără a utiliza chimicale? Mersi, Ozzy din Australia.
Buna ziua, multumesc mult pentru explicatiile optime. As vrea sa va intreb daca mai pot face taierile la un cais de trei , patru ani, acum cand mugurii stau sa infloreasca (zona Iasi). Va multumesc ! Stefan
Mulțumesc frumos pentru informatii! O intrebare am: taierile la sf lunii august le facem la caisi, indiferent de varsta pomului? In alt tutorial ne spuneati la la pomii fructiferi pana in 5 ani nu e voie să le facem taierile astfel, pentru ca lor inca li se dezvolta rădăcinile! Am caiși de 2 si 3 ani si nu stiu cum sa procedez. Inca le formez coroana, dar pana acum doar in luna martie i-am taiat! Cei de anul 3 au rodit anul asta ptr prima data! Cum sa procedez in continuare? Multumesc!🙏
Buna ziua. Foarte, foarte bune explicatiile, totusi ce fac acum cu crengile crecute in interiorul coroanei? Ati putea sa imi recomandati un cais cu inflorire tarzie si rezistent cat de cal la boli(monilioza in special)? Ce spuneti de soiul Bergeron altoit pe Mirobolan 29C?
Ramurile din interior ,caca aglomereaza zona se elimina la inel ! Important la cais pentru a lupta cu brumele tarzii de primavara ,este pregatirea mugurilor pentru iernat ,lucru de care depinde si calitatea florilor . Tot asa de important este si perioada cand se fac taierile (recomandat in august ) 👉th-cam.com/video/dQbhh-Gcflg/w-d-xo.htmlsi=Y_izASvYCvMtAYic
@@pomicolanalbant Va multumesc foarte mult pentru raspuns si imi cer scuze ca v-am deranjat duminica. Deci, daca suntem deja in februarie le mai pot taia acum la inel sau nu?
Ne-ați prezentat pe parcurs faptul că fiecare soi de pom are particularitățile lui pentru întreținere,iar Dvs.reușiti să ne țineți la curent cu lucruri esențiale. E o plăcere să vă ascultăm! Fără nici o exagerare aveți un talent deosebit în modul de prezentare a cunoștințelor vaste pe care le-ați dobândit.ln plus o putere magica de a capta atenția noastră ! Vă doresc sănătate, putere de muncă și mult spor în tot ce faceți!
Mulțumim, dau un sfat pt începători: Fiecare din sutele de postări ale domnului Profesor trebuiesc revăzute decateva ori pt că reușește în timp de o secundă să dea mai multe informații decât reușim noi să procesăm și să înțelegem, și-ar fi păcat dacă le-am pierde.❤
Da ,o buna observatie si ca sa putm imtelege fenomenul taierii pomilor ,fara sa retinem mecanic ,trebuie urmarit cu atentie tutorialul acesta th-cam.com/video/1I6IEGx8Eqg/w-d-xo.html
Bună ziua, foarte frumos și clar explicat❤ Am o întrebare, ce distanțe de plantare recomandați la sâmburoase (piersic cais prun cireș) pentru o livadă mică 20 30 pomi?..
Buna ziua,doar o intrebare am ,ati spus ca in floare trebuie sa ii dam un îngrășământ și o irigare,,la ingrasamantul solubil npk il dizolvam in apa si il dam langa radacina pomului sau se poate da si foliar dupa floare,cand apar frunzele sau atunci este prea tarziu? Va mulțumesc ,o zi plăcuta !!!
Buna ziua ! Ca de fiecare data, in fiecare nou video, ne dati informatii inedite. Am incercat informatia cu stropitul cu NPK la niste piersici infloriti si niste cirsi la buton alb(la noi caisii nu au inflorit inca). Rezultatele au aparut chiar de a doua zi, la piersici florile aveau petale mari si frumoase(inainte de stropit erau anemice), iar ciresi au inflorit peste noapte, dupa stropire. Intrebarea mea este daca stropirea cu NPK in fenofaza de inflorit poate afecta polenizarea? Va multumesc! PASTE FERICIT!
De cand v am descoperit , de vreo 2 luni , va tot multumesc , in gand !! Si pt ca am prins curaj....Va rog !Am un cais batran, 12 ani, netuns , nestropit,plin de monilioza pe crengile sup.( nu si trunchi) . A inflorit putin anul ac. Pot interveni cu un tuns regenerativ , acum? Ca sa l pot stopi, trata mai bine? Nu ma intereseaza fructele. Vreau doar sa traiasca si putina umbra.Multumesc!
Da puteti sa-i faceti o regenerare acum ,scurtand ramuri de schelet ,da ramana de un metru,sa vedeti ce frumos se face pana in toamna ,iar urmatoarea interventie o faceti in anul urmator dupa recoltare !
Multumesc pentru instructiuni. Daca nu am facut taierile in vara si toamna anul trecut, cum procedez acum ? Nu tai nimic pana la vara ? Pomul e destul de aglomerat in oartea de sus
Va salut ! Lasati-l asa pana trec brumele si daca scapa il taiati in august ?dar daca nu scapa cu fructe ,il taiati de indata ! nu mai asteptati pana in august !
Eu nu mai am asteptari de la cais, asa ca am inceput sa inlocuiesc o parte din ramuri prin altoiri cu piersic! Din pacate, merg foarte greu altoirile la cais si chiar si asa ingheturile tarzii afecteaza si piersicul! Multumesc!
Aceeasi dezamagire - vis a vis de caisi ! - o am si eu !! ...de 5 ani , tot imi mor sperantele , in fiecare primavara , dupa ingheturile tarzii !! In primavara asta , am facut la fel ca d-voastra : doi i-am supraaltoit cu piersici si pruni si trei - desi m-a durut sufletul ! - i-am eliminat !! Daca nu merge , degeaba fortezi si experimentezi !
Bună ziua, vă deranjez cu o întrebare. Am un cais de patru ani. Anul trecut a făcut vreo 3- 4 caise , dar au picat toate. Acum, am observat la el că a făcut foarte mult clei . Asta este o boală la caiși? Și cu ce se tratează?
va rog, dacă am doar un cais în curte pentru consum propriu, se poate face îngrijirea acestui pom cu mai putini pași? pe lângă un măr și un cireș, deja sunt prea multe informații ca să le țin pasul
Respectati tratamentele ptr semintioase (pomacee) si mai adaugati la tratamentul 2 si vertimec .Nu este rapan ci atac de acarieni ,pentru asta trebuie adaugat si vertimec !
Eu am avut la piersic de doi ani si nu l-am mai salvat ! Daca aveti pe pomi mai batrani ,ramurile atacate ,in functie de gradul atacului raman mai subtiri ,cleioase ,sau se usuca ! Daca observati atacul ,scoateti ramurile respective si le ardeti ! Ca sa distrugeti ouale ! Toata vara fara iarba in jurul pomilor !
Natura nu e mecanica sa fuctioneze cum vrem noi ,ci noi ne adaptam naturii ! Eu acum voi scoate vreo trei mii de mp cu cais timpuriu si voi planta mar de vara in schimb voi mentine soiurile tarzii !
Am avut doi caiși în livadă ,și pe amândoi i,am pierdut pe rand,oare de ce....îmi pare tare rău și nu știu motivul erau destul de mari ,îmi puteți spune de ce sau uscat,o singura data au apucat să facă caise🙁
Ar trebui să îți dai seama din ce sa spus. Cand a fost seceta a fost udat cu irigație prin picătură, sigur că nu. Altfel cum sa susțină atâta masa foliară pe timp de secetă. La mine din 30 de caiși nici unul nu a avut nici cea mai mică problema. Dacă se fac tăieri cum sa prezentat si stropire imediat, dar și irigat, nu va niciodată probleme.
Nu mai e valabila treaba cu zonele de sud fara inghet...Eu de 7-8ani am mancat doar o data din el😂..Anul asta nu l am taiat pana dupa inflorire,degeaba.S a ars tot,probabil soiurile f tarzii mai au vreo sansa in sud,in rest la foc.
@@pomicolanalbant eu tot în sud stau iar caișii sunt cu 4-5 caise rămase în ei, ce a înflorit după îngheț. Ce soiuri au înflorirea târzie și eşalonată, genetic să zic așa?
Bună ziua vă rog să-mi dați un sfat.... Am o mică livadă mixtă .... Caisi, peri,ciresi, pruni, piersici, vișini, gutui,meri..... .etc. cite 2-3 din fiecare. Menționez faptul că între pomi am butuci de viță de vie SOI de masă (muscat de hamburg, albă moldovenească ) .... ȘI pomi și via au cam 5-6 ani .... Cu ce soluție să stropesc să nu afectez acest ..." cocteil " 😊 .... Avînd în vedere faptul că eu nu prea i-am stropit în acești ani. VĂ DORESC MULTA SANATATE ȘI PUTERE DE MUNCĂ ÎNCONTINUARE...... VĂ MULȚUMESC.
DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE PE DVOASTRA SI PE TOTI CEI DRAGI AI DVOASTRA .M -AS SIMTII FOARTE ONORAT DACA TIMPUL V-AR PERMITE SA PUTETI PETRECE MACAR UN SFARSIT DE SAPTAMANA LA VALENII DE MUNTE .EVIDENT ,ABSOLUT TOTUL PE CHELTUIALA MEA ASTEPT UN RASPUNS SI MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT PENTRU ACCEPTREA INVITATIEI .
Buna ziua ! Va mulțumesc pentru invitatie ! In principiu as vrea sa pot veni ,dar nu cred ca am timp . Sunt prins in multe activitati si nu promit . Fericire va doresc !
Am solicitat prezenta d-lui Trofin in jud Timiș!! Eu propun Facultăților de profil să facă seminarii anuale cu oameni pregătiți și pasionați ! Maseria este brățară de aur !🍒🍐🍊👍🤝🙏
@@pomicolanalbant, mai sunt și alte videouri de ale d-voastră cu aceeași problema la sunet dar în ce mă privește, nu ma deranjează. Era doar un răspuns la o întrebare anterioară.
Florile care pica ,sunt fie nepolenizate de prezenta ploilor,nebulozitatii ,sau a tumpului rece ,fie datorita faptului ca mugurii nu au avut nutrientii necesari ,pentru definitivarea organelor genitale !
Incercati si alt telefon ! Eu am incercat chiar acum trei telefoane si merge bine si am vorbit si cu cei de la editare si mi-au spus ca nu sunt probleme !
Sa va de-a Dumnezeu sanatate, m-am abonat, va multumesc din suflet, informatii care nu le gasesti in carti !!!
Bun venit in randul nostru !
Mulțumim pentru toate explicațiile!!!
Cu drag ! 🤝
Profesionist desăvârșit!! Ma înclin.
Zile frumoase va doresc ! 🤝
Inchinate. Inclinarw nu e destul
Bine ca m-ati oprit la timp ca sa-i tai acum caisii in primavara ! Stau in vestul tarii si in ultimii 2 ani din cauza brumelor tarzii nu am avut nici un pic de rod desi au fost flori destule... Multumiri pentru sfaturi, maestre !
Ma bucur ! Cele bune !
Buna seara,va multumesc mult de informatii dle Trofin,multa sanatate!🙏🤝
Viata buna sa aveti ! 🤝
SUPER , DEVENIM PROFESIONIȘTI FĂRĂ SĂ NE DĂM SEAMA . MULȚUMIM ! PAȘTE BINECUVĂNTAT ȘI MULTĂ SĂNĂTATE DUMNEAVOASTRĂ ALĂTURI DE CE DRAGI !
Va mulțumesc si eu !🤝
Sunteți trimis de Domnu*... ca să ne luminați, să nu murim idioți... Âs obliga tinerii să vă urmărească pt a pricepe că noblețe msi există in oameni ca dvs.
Vâ salut cu smerenie și prețuire. Vă votez președinte după ce pleacă ciuma definitiv in Bavaria, după mă- sa și ta- su...
Cu respect
Va mulțumim! Sunt informații foarte utile. Sănătate și numai bine!
Zile frumoase va doresc ! 👍🤝
Cele mai bune sfaturi !!! Profi!!!! sănătate și sărbători fericite
Va mulțumesc le fel su dumneavoastra !🤝
Foarte bun tutorial unele informatii le stiam altele sint cu totul noi toate explicate exceptional de bine Energia si felul de a arata lucrurile sint mai bine de ar face un profesor Intodeauna va voi urmari materialele expuse mult succes
Va mulțumesc si ma bucur ! In acelasi timp !🤝
Greu , foarte interesant si deosebit de util !
Asa pare la inceput , cele bune !
Mulțumim frumos, sănătate va doresc!
Cu drag ! 👍🏻
Mulțumim frumos!
Foarte bine și explicit ne prezentați lucrările care trebuiesc făcute!
Sa va tina Dumnezeu cu sănătate🙏
Va mulțumesc ! S-aveti fericire !
pot sa spun ca mi-a plăcut fantastic! am impresia ca acestea sunt informațiile pe care pomicultorii probabil le citesc prin cărțile de specialitate, dar în practica aplica mai nimic din ele
Extraordinar! Elegant,concis,la obiect. Un OM extraordinar. Mulțumesc.
Si eu va multumesc ! 🤝
Cea mai clara expllicatie. Felicitari si cat mai multe zile luminate! Dumnezeu sa va aib-n paza!
Doamne ajuta ! 🤝
Extraordinar, foarte explicit c cele mai bune clarificari privind taiatul la cais !
Zile frumoase va doresc !
Bravo,foarte frumos explicat.Sanatate multa>
Va mulțumesc ! 👍
Sunteti extraordinar dn-le. Dupa fiecare tutorial al dvs vizionat, realizam unde am gresit si ce trebuia sa facem. Nu am mai avut timp sa va multumesc pt toate informatiile deosebit de importante pe care le puneti pe acest canal, dar le urmaresc imediat ce am putin timp liber. Nu stiu, aveti ceva al dvs in a explica: siguranta ca totul va fi bine; vocea calda care te indeamna sa faci asa si vei reusi. Asa cum am mai spus un profesor ca dvs cu rabdarea, intelepciune si stilul de a detalia pe scurt esentialul problemei ne trebuia si la scoala. Asteptam in continuare urmatoarea lectie. Va doresc dvs si tuturor celor ce va urmaresc: un Paste fericit , sanatate maxima si succes in tot ceea ce faceti.
Va mulțumesc pentru tot si pot spune ca am reusit intr-timp scurt sa formez o comunitate extrem de interesata pe acest domeniu cu f multi oameni comunicativi si f multi care chiar vor sa invete bine aceasta meserie !
Bune sfaturi ! Multumim!
👍🤝
Vă mulțumesc mult domnule Trofin! Am urmat sfaturile dumneavoastră, de anul trecut, cu tăierea în verde la cais iar acum au înflorit anticipații!!! Să sperăm că vom avea ceva caise! ... Și fiindcă vin sărbătorile Paștilor, vă doresc numai bine , sănătate și mântuire! Doamne ajută!
Va mulțumesc la fel !
👍🤝
Multumim frumos pentru,,munca minunată "sărbători binecuvântate cu sănătate și multe bucurii să aveti alături de cei dragi!❤
Si eu va multumesc ! Cele bune !
Foarte explicit și pe înțelesul și celor care nu sunt de meserie dar care vor sa aibă grijă de cei câțiva pomi din grădina. Vă urmăresc cu placere și interes. Un PAȘTE FERICIT vă doresc!
Zile frumoase va doresc ! 🤝
Extraordinare , explicatiile !! Multumim , frumos ! 🙏 Daca stiam toate astea mai devreme , probabil as fi salvat recolta - cel putin , partial ! - de anul acesta ! Din nefericire , e al cincilea an , in care toate florile la caisii mei , au inghetat pana la ultima !! La anul , incerc noua strategie , dupa sfaturile d-voastra si daca nici asa nu reusesc .......ascut lantul drujbei !!😉 Va doresc sanatate si spor in toate !
Daca mai puneti vreo data cais ,sa puneti soi cu inflorire tarzie !
@@pomicolanalbant , asa o sa fac , dar ....ar fi posibil sa renunt definitiv la ei ! Ce nu merge , nu trebuie fortat !
Adevarat !
Cele mai bune clarificări privind tăiatul la cais, eram în ceață totală privind acest subiect(când, cum, de ce, ..etc?), acuma ne-am luminat, este diferență cum se taie în sud sau în nord la noi, acuma știm ce avem de făcut începând cu luna mai. Multă sănătate și sărbători frumoase!
Va mulțumesc ! Zile frumoase va doresc ! 👍🤝
Mulțumim ca ne împărtășiți din cunoștințele dvs.amanunte foarte folositoare!
Va salut si va mulțumesc !
Foarte interesant ,multumesc !
Ma bucur ! Va mulțumesc ! 🤝
E grea lectia asta pt începatori.la noi în bucovina, avem parte de geruri tarzii si nu strang mai nimic din cais plus ca a intrat si monilioza .am sa încerc sa tai si în verde.multumim din suflet pt sfaturi.
Da e greu ,dar totusi sa incercati cu soiuri tarzii si cu tratamente conform retetei si eu zic ca se mai schimba situatia !
Si la noi la tulcea ,soiurile timpurii nu fac in nici un an !
Like 47 foarte bună și așteptată aceasta prezentare
Ma bucur ! 👍🤝
Multă sănătate și putere de muncă !
Va mulțumesc ! 🤝
Cel mai bun!
👍
Multumim pentru explicatii si tutoriale! Avem doua intrebari, va rog:
- Cum stim cata apa sa punem la un pom? Avem o livada cu pomi fructiferi diferiti, unii mai mari precum ciresii, altii de vigoare mai mica.
- Cand va referiti la fertilizare dupa inflorire/ cules, poate fi una aplicata foliar?
Va multumim si asteptam cu interes urmatoarele tutoriale.
1.se uda la doua saptamani ,fara baltire ,iar cantitatea de apa este aceias pentru toti pomii cca 30 L/mp
2.ma refer la fertilizare la sol cu NPK + me odata cu apa 30 L/mp.
Deci NPK SILUBIL IN APA !
Foliarele nu substituie ingrasamintele de baza,ele fac mici retusuri sau pot face rezolvarea unor mici carente !
Multumesc pentru raspuns!
Fabulos. Stima.
Va mulțumesc ! 👍🤝
Foarte bine explicat domnule, dar am o întrebare va rog: Anul trecut caisul meu a fost plin de fructe dar absolut toate au avut viermi mici și albi înăuntru, ce pot sa fac ca sa eliminez problema asta fără a utiliza chimicale? Mersi, Ozzy din Australia.
Buna ziua, multumesc mult pentru explicatiile optime. As vrea sa va intreb daca mai pot face taierile la un cais de trei , patru ani, acum cand mugurii stau sa infloreasca (zona Iasi). Va multumesc ! Stefan
Va salut ! Dupa recoltare !
@@pomicolanalbant Multumesc mult, va doresc multa sanatate !
Mulțumesc frumos pentru informatii! O intrebare am: taierile la sf lunii august le facem la caisi, indiferent de varsta pomului? In alt tutorial ne spuneati la la pomii fructiferi pana in 5 ani nu e voie să le facem taierile astfel, pentru ca lor inca li se dezvolta rădăcinile! Am caiși de 2 si 3 ani si nu stiu cum sa procedez. Inca le formez coroana, dar pana acum doar in luna martie i-am taiat! Cei de anul 3 au rodit anul asta ptr prima data! Cum sa procedez in continuare? Multumesc!🙏
Ramane lege ! Pentru pomii tineri ,chiar daca au intrat pe rod !
Buna ziua. Foarte, foarte bune explicatiile, totusi ce fac acum cu crengile crecute in interiorul coroanei? Ati putea sa imi recomandati un cais cu inflorire tarzie si rezistent cat de cal la boli(monilioza in special)? Ce spuneti de soiul Bergeron altoit pe Mirobolan 29C?
Ramurile din interior ,caca aglomereaza zona se elimina la inel !
Important la cais pentru a lupta cu brumele tarzii de primavara ,este pregatirea mugurilor pentru iernat ,lucru de care depinde si calitatea florilor .
Tot asa de important este si perioada cand se fac taierile (recomandat in august ) 👉th-cam.com/video/dQbhh-Gcflg/w-d-xo.htmlsi=Y_izASvYCvMtAYic
@@pomicolanalbant Va multumesc foarte mult pentru raspuns si imi cer scuze ca v-am deranjat duminica. Deci, daca suntem deja in februarie le mai pot taia acum la inel sau nu?
Ne-ați prezentat pe parcurs faptul că fiecare soi de pom are particularitățile lui pentru întreținere,iar Dvs.reușiti să ne țineți la curent cu lucruri esențiale. E o plăcere să vă ascultăm! Fără nici o exagerare aveți un talent deosebit în modul de prezentare a cunoștințelor vaste pe care le-ați dobândit.ln plus o putere magica de a capta atenția noastră ! Vă doresc sănătate, putere de muncă și mult spor în tot ce faceți!
Va multumesc pentru apreciere si numai !🤝
Mulțumim, dau un sfat pt începători:
Fiecare din sutele de postări ale domnului Profesor trebuiesc revăzute decateva ori pt că reușește în timp de o secundă să dea mai multe informații decât reușim noi să procesăm și să înțelegem, și-ar fi păcat dacă le-am pierde.❤
Da ,o buna observatie si ca sa putm imtelege fenomenul taierii pomilor ,fara sa retinem mecanic ,trebuie urmarit cu atentie tutorialul acesta th-cam.com/video/1I6IEGx8Eqg/w-d-xo.html
Mulțumim. Cum procedam daca a început inflorirea si nu am apucat sa facem stropirea cu ulei si cuprice?
Mulțumim!
Zile bune v-a doresc ,
Bună ziua, foarte frumos și clar explicat❤
Am o întrebare, ce distanțe de plantare recomandați la sâmburoase (piersic cais prun cireș) pentru o livadă mică 20 30 pomi?..
Cires 7
Cais 6
Restul 4
🤝
O intrebare: se pot administra cuprice atunci cand pomii/legumele sunt infloriti,sau nu?
Nu
Raspunsul d-lui Ene ,este corect !
Buna ziua,doar o intrebare am ,ati spus ca in floare trebuie sa ii dam un îngrășământ și o irigare,,la ingrasamantul solubil npk il dizolvam in apa si il dam langa radacina pomului sau se poate da si foliar dupa floare,cand apar frunzele sau atunci este prea tarziu? Va mulțumesc ,o zi plăcuta !!!
Fertilizarea se face in sol si prin fertirigare si prin inprastiere ,dupa care se uda !
Foliar se face mai mult pentru retusuri !
@@pomicolanalbant mulțumesc frumos, sărbători fericite!!
Buna ziua ! Ca de fiecare data, in fiecare nou video, ne dati informatii inedite. Am incercat informatia cu stropitul cu NPK la niste piersici infloriti si niste cirsi la buton alb(la noi caisii nu au inflorit inca). Rezultatele au aparut chiar de a doua zi, la piersici florile aveau petale mari si frumoase(inainte de stropit erau anemice), iar ciresi au inflorit peste noapte, dupa stropire. Intrebarea mea este daca stropirea cu NPK in fenofaza de inflorit poate afecta polenizarea? Va multumesc! PASTE FERICIT!
Buna dimineata !Da ,dar pentru asta nu folosim NPK ci Floramec !
Dar nu e rau nici asa ,caci toti pomii au carente si orice foliar este bine venit !
Va multumesc pentru raspunsul d-voastra si pentru promptitudine.
Stima.O intrebare,taierile ce se fac la sfarsitul lunii august se pot face si acuma(inceput de octombrie) sau e prea tarziu?multumesc
Se fac si acum si pe toata perioada repausului vegetativ !
De cand v am descoperit , de vreo 2 luni , va tot multumesc , in gand !! Si pt ca am prins curaj....Va rog !Am un cais batran, 12 ani, netuns , nestropit,plin de monilioza pe crengile sup.( nu si trunchi) . A inflorit putin anul ac. Pot interveni cu un tuns regenerativ , acum? Ca sa l pot stopi, trata mai bine? Nu ma intereseaza fructele. Vreau doar sa traiasca si putina umbra.Multumesc!
Da puteti sa-i faceti o regenerare acum ,scurtand ramuri de schelet ,da ramana de un metru,sa vedeti ce frumos se face pana in toamna ,iar urmatoarea interventie o faceti in anul urmator dupa recoltare !
Va multumesc mult!! Sarbatori fericite! Sanatate! Multumire si Spor in ceea ce faceti!
Bine!
👍🤝
Multumesc pentru instructiuni. Daca nu am facut taierile in vara si toamna anul trecut, cum procedez acum ? Nu tai nimic pana la vara ? Pomul e destul de aglomerat in oartea de sus
Va salut ! Lasati-l asa pana trec brumele si daca scapa il taiati in august ?dar daca nu scapa cu fructe ,il taiati de indata ! nu mai asteptati pana in august !
Va rog tel dvoastra ,avem nevoie de informatii si la alti pomi ,gen Kaki ,Rodie. ,
Voi veni cu tutoriale si pe aceste teme !👍
Mulțumesc🤝
O intrebare...o taiere specifica exclusiv marului spur aveti publlicata? Sau e in curs de publicare? Mercy!!!
Pentru spur nu am facut inca !
Ce alte specii tratam la fel ca pe cais? Multumec
Toate samburoasele !
Eu nu mai am asteptari de la cais, asa ca am inceput sa inlocuiesc o parte din ramuri prin altoiri cu piersic! Din pacate, merg foarte greu altoirile la cais si chiar si asa ingheturile tarzii afecteaza si piersicul! Multumesc!
Totusi daca vreti sa faceti o schimbare si vreti piersic ,plantati piersici rezistenti la ighet !
Aceeasi dezamagire - vis a vis de caisi ! - o am si eu !! ...de 5 ani , tot imi mor sperantele , in fiecare primavara , dupa ingheturile tarzii !! In primavara asta , am facut la fel ca d-voastra : doi i-am supraaltoit cu piersici si pruni si trei - desi m-a durut sufletul ! - i-am eliminat !! Daca nu merge , degeaba fortezi si experimentezi !
Bună ziua, vă deranjez cu o întrebare. Am un cais de patru ani. Anul trecut a făcut vreo 3- 4 caise , dar au picat toate. Acum, am observat la el că a făcut foarte mult clei . Asta este o boală la caiși? Și cu ce se tratează?
Buna seara !
Dupa ce stropim, cat timp trebuie sa treaca fara sa ploua ? (cateva ore sau cel putin o zi )
E bine si cateva ore !
E mai rau cand nu se face !
Multumesc frumos !
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !
Buna seara , ce cantitate de ingrasamant folosim pe pom? Multumesc.
Voi veni cu un tutorial cat de curand pe acesta tema !
Raspundul este mult mai complex !
va rog, dacă am doar un cais în curte pentru consum propriu, se poate face îngrijirea acestui pom cu mai putini pași? pe lângă un măr și un cireș, deja sunt prea multe informații ca să le țin pasul
Bravo
👍🤝
Bună ziua domnule Ioan vreau să vă întreb despre un Păr de 3 ani care are rapăn, se văd pe frunzulițe pete mici roșii. Ce mă sfătuiți, vă mulțumesc.
Respectati tratamentele ptr semintioase (pomacee) si mai adaugati la tratamentul 2 si vertimec .Nu este rapan ci atac de acarieni ,pentru asta trebuie adaugat si vertimec !
Bună ziua, o rugăminte ,spuneți cum ași putea să scap de frunzele din meri care nu au căzut nici după îngheț.
Acum nu mai faceti nimic !
Vor pica singure si nu este o problema f mare !
@@pomicolanalbant mulțumesc mult.
Suntem Calugareni jud.Giurgiu în 28 noiembrie 2023. În ultimii 5 ani gerurile din martie au distrus florile la cais.
E regula generala ,dar ramanem cu speranta !
Și pomul ,prun bolnav prezentat de Dvs.,se poate salva!?și _al meu e așa
Eu am avut la piersic de doi ani si nu l-am mai salvat !
Daca aveti pe pomi mai batrani ,ramurile atacate ,in functie de gradul atacului raman mai subtiri ,cleioase ,sau se usuca !
Daca observati atacul ,scoateti ramurile respective si le ardeti ! Ca sa distrugeti ouale !
Toata vara fara iarba in jurul pomilor !
Eu locuiesc in sud, orașul Zimnicea. Nici nu mai tin minte cand a fost ultima data cand am mancat o caisă 😢.
E generala situatia ,nu sunteti singur !
Bună ziua, despre legume nu ne spuneți nimic?Un program de stropiri ca la pomi? Tot anul? Mulțumesc
Da ar trebui !🤝
@@pomicolanalbant mulțumesc, abea aștept, mai ales ca începe sezonul și la ele
Sa trăiți în sud e cel mai mare pericol de inghet de exemplu acum na rămas o caisa la Giurgiu.
La fel și în Olt... ani la rând 0 caise
@@FlorinBfl La fel si in zona Arad...
Natura nu e mecanica sa fuctioneze cum vrem noi ,ci noi ne adaptam naturii !
Eu acum voi scoate vreo trei mii de mp cu cais timpuriu si voi planta mar de vara in schimb voi mentine soiurile tarzii !
Am avut doi caiși în livadă ,și pe amândoi i,am pierdut pe rand,oare de ce....îmi pare tare rău și nu știu motivul erau destul de mari ,îmi puteți spune de ce sau uscat,o singura data au apucat să facă caise🙁
Ar trebui să îți dai seama din ce sa spus.
Cand a fost seceta a fost udat cu irigație prin picătură, sigur că nu. Altfel cum sa susțină atâta masa foliară pe timp de secetă. La mine din 30 de caiși nici unul nu a avut nici cea mai mică problema.
Dacă se fac tăieri cum sa prezentat si stropire imediat, dar și irigat, nu va niciodată probleme.
🤝
Nu mai e valabila treaba cu zonele de sud fara inghet...Eu de 7-8ani am mancat doar o data din el😂..Anul asta nu l am taiat pana dupa inflorire,degeaba.S a ars tot,probabil soiurile f tarzii mai au vreo sansa in sud,in rest la foc.
Da soiurile tarzii au sanse reale sa scape cu fructe ! De exampu la mine acum nu mai are nici o floare ,iar soiul OLIMP este neatins !
@@pomicolanalbant eu tot în sud stau iar caișii sunt cu 4-5 caise rămase în ei, ce a înflorit după îngheț. Ce soiuri au înflorirea târzie și eşalonată, genetic să zic așa?
Umberto si Sulmona.
Salut! Am și eu un cais care nu fructifica ,de ce oare?menționez ca are 4,5 ani ,e l-am taiat ,dar nu am experienta? Mulțumesc
Nu- l mai taiati acum ,decat dupa recoltare si in luna august
Bună ziua vă rog să-mi dați un sfat....
Am o mică livadă mixtă ....
Caisi, peri,ciresi, pruni, piersici, vișini, gutui,meri..... .etc. cite 2-3 din fiecare.
Menționez faptul că între pomi am butuci de viță de vie SOI de masă (muscat de hamburg, albă moldovenească ) ....
ȘI pomi și via au cam 5-6 ani ....
Cu ce soluție să stropesc să nu afectez acest ..." cocteil " 😊 ....
Avînd în vedere faptul că eu nu prea i-am stropit în acești ani.
VĂ DORESC MULTA SANATATE ȘI PUTERE DE MUNCĂ ÎNCONTINUARE......
VĂ MULȚUMESC.
Urmariti acest tutorial si totul fara retinere 👉th-cam.com/video/VBF1CecWp2w/w-d-xo.htmlsi=rE22MOR7GSs-W-0L
La mine la munte înfloresc târziu și în fiecare an am fructicare. Tăieri corespunzătoare, stropiți imediat și irigație din lacul cu crapi.
V-a pus D-zeu ,in locul cel mai fericit !
DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE PE DVOASTRA SI PE TOTI CEI DRAGI AI DVOASTRA .M -AS SIMTII FOARTE ONORAT DACA TIMPUL V-AR PERMITE SA PUTETI PETRECE MACAR UN SFARSIT DE SAPTAMANA LA VALENII DE MUNTE .EVIDENT ,ABSOLUT TOTUL PE CHELTUIALA MEA ASTEPT UN RASPUNS SI MULTUMESC FRUMOS ANTICIPAT PENTRU ACCEPTREA INVITATIEI .
Buna ziua ! Va mulțumesc pentru invitatie ! In principiu as vrea sa pot veni ,dar nu cred ca am timp .
Sunt prins in multe activitati si nu promit . Fericire va doresc !
Am solicitat prezenta d-lui Trofin in jud Timiș!! Eu propun Facultăților de profil să facă seminarii anuale cu oameni pregătiți și pasionați ! Maseria este brățară de aur !🍒🍐🍊👍🤝🙏
eu nu am sunet deloc cred ca e filmat mono ca eu am taiat o boxa si nu se mai aude nimic in cealalta
Da, se aude numai în dreapta. Schimbă firul.
Cred ca la dumneavoastra e problema ,dar voi spune asta la departamentul de editare !va mulțumesc !
@@pomicolanalbant, mai sunt și alte videouri de ale d-voastră cu aceeași problema la sunet dar în ce mă privește, nu ma deranjează. Era doar un răspuns la o întrebare anterioară.
@@adicrisan3372 nu am cum sa il schimb am boxa fixa doar o iesire jack
Bună ziua
Va salut ! 🤝
De ce avortează florile la vița de vie
Florile care pica ,sunt fie nepolenizate de prezenta ploilor,nebulozitatii ,sau a tumpului rece ,fie datorita faptului ca mugurii nu au avut nutrientii necesari ,pentru definitivarea organelor genitale !
🙋♂️👍👍👍💪👏👉🇧🇪
Va mulțumesc ! Zile bune ! 👍🤝
Am crezut ca sunt lamai 😂
Pai cam aduce :))
Fără sunet la multe tutoriale: tăieri la măr, păr, cais...😢
Incercati si alt telefon ! Eu am incercat chiar acum trei telefoane si merge bine si am vorbit si cu cei de la editare si mi-au spus ca nu sunt probleme !
Hristos a înviat.Anul asta ,in zona Bărăganului cultura caisului compromisă.Puteti să faceți un filmuleț cu tăierile pe care putem sa le facem acum.
Da ,dar mai asteptam pana pe 10 mai ,la noi inca mai avem sanse !
Multumim!
🤝