Bu adam ne zaman bir ulusun baştan sona tarihini anlattı allah aşkına. Bir konuyu seçip teferruatıyla anlatıyor işte. O kadar da hazıra konmayın canım aç oku o kadarını.
@@ZalimZograni roma tarihi ile ilgili ne kadar belgesel varsa izledim çeviri kitap varsa okudum. Hocaya kanal için fikir vermekti amaç daha çok ilgi çeker.
@@kayra0724 Türkiyede Roma tarihini ne yapsın millet. Bir kısmı oyun oynayarak öğreniyor diğer kısmı zaten hoca ne anlatırsa altına konudan bağımsız bir şekilde methiyeler düzüyor. Yani video çekmesi yeterli sen merak etme :D
Hocam bir videoda Göç konusunu işler misiniz? Tarihte göçlerin yıkıcı etkisi, göç yolları ve günümüzde süregelen Avrupa'ya göç ve ırkçılık.Sebepleri ve ileride neler bekliyor vs vs
Hocam hacivat ve karagöz neden öldürüldü filmi için de gelsin lütfen. Kenarda köşede kalmış bi film ama çok hoşuma gidiyor benim. Tarihi doğruluğunu çok merak ettiğim bi film.
Edward Teller youtube’da olan bir röportajında savaşın hemen sonrası İngilizlerin kaydettiği savaş esiri Heisenberg ile ekibinin arasındaki konuşma kayıtlarına baktığımda, ekibinin Japonya’ya bomba atıldığı haberine inanmadığı ama Heisenberg’in benim çalışmalarımızın başlarında yaptığım bir hatayı yaparak bombanın çalışma şeklini açıklamaya çalıştığını söylüyor. Kendisi ile aynı hatayı yaptığı için çok gururlanmış. Ayrıca bunun Heisenberg’in bomba üzerinde hiç ciddi olarak düşünmediğini ve Nazilerin bombaya sahip olmalarını istemediğini kanıtladığını iddia ediyor.
Emrah Bey'in Heisenberg'i vuracağını söylediği kişi Moe Berg. Kendisi savaş çıkmadan önce çok tanınmış bir beyzbol oyuncusu. Savaş sırasında istihbarat hizmetine alındı ve bahsedilen konferansa gönderildi. Bir sebepten Heisenberg'i vurmadı. Daha sonradan konuşulanları hiç anlamadığı ve bu yüzden hedefi vurmaktan vazgeçtiği söylendi. Hikayesi "The Catcher Was a Spy" filmine konu oldu.
32:10’dan sonraki kısımda dediklerinize katılmıyorum, film sonuçta atom bombasının hayatını değil adamın hayatını anlattığı için karakter arc açısından başta daha savsak bi hayat yaşayıp sonra bohr gibi insanların fikirlerinden etkilenip bombanın yapılmasıyla atılması arasındaki ikilemi güzel işlemiş. o değişim bambaşka da anlatılabilirdi belki bir ai gelse çok daha farklı anlatırdı ama bu hali de baya iyi bence
Hocam çok güzel bir videoydu. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, elma sahnesi bir yere bağlanmıyor demişsiniz ama bence öyle değil. Ben elma sahnesini Oppenheimer'ın kişiliğine ve "babası" olduğu atom bombasına bir metafor olarak gördüm. Zehirli elma Oppenheimer'ın hocasına karşı olan kişisel hırsı ve kıskançlığını anlatıyor. Ayrıca elmayı neredeyse Niels Bohr yiyecekti ve masum birisi ölecekti. Sizin de dediğiniz gibi atom bombasının yapımında Oppenheimer ne yaptığını biliyordu, yani çok masum birisi değil. Elmada da olduğu gibi ne yaptığını bilmesine rağmen devam etti ama bu sefer masumlar da öldü.
Son 4 filmini sinemada izlediğim bir yönetmen,interstellardaki vurucu etkiyi bir daha yakalayamadığını düşündüğüm nolan,bu filminde nispeten daha diyaloğa dayalı ve los alamos dışında sürükleyiciliği çok daha az olan bir film oldu benim için.Filmin genel olarak diyalogların çok önemli olduğunu anlıyorum fakat filmden önceki gazımı ne atom bombası sahnesi ne de Oppenheimer’ın iç dünyası alabildi.Sinematik olarak güzel çekilmişti fakat filmi tıpkı dunkirk gibi çok tek taraflı ve lineer buldum.(atom bombalarının gerçek videolarını youtube da izleyince içimde oluşan üperme hissi filmde olmadı belkide efekt kullanmalıydı.)bu filmden sonra Dr.Strangelove filmi incelenebilir kesinlikle sürükleyiciliği ve karakterleri ile çok daha iyi bir film.
@@bugraozdemir3201filmdeki atom bombasına en gerçekçi patlama bile gerçekte patlayan bombanın yarattığı etkiyi yaratamadı bende o sebeple bencede kullanılmalıydı.
Emrah bey 03:00 daki sorunuz bence hatalı sorulması gereken şu Türkiye bir ülke ile savaşta ve savaştığı ülkenin askeri daha ana karada değilken bile teslim olmayı kabul etmiyor kamikaze veya intihar bombacısı oluyor yani bomba atılmazsa on binlerce askerimiz ölecek ne yaparsınız demek daha adil soru olurdu yoksa kimse ya o kadar emek verdik boşa gitmesin atalım iki tane demedi
Selamlar Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler. Benim hocamızın yorumlarını dinlemekten keyif duyacağım bir dizi olacaktı. The Knick (2014-2015) tv serisi benim favori dizilerim arasındadır. 1900lerde new yorkta geçen 2 sezonluk bir dizi. Tıbbi gelişmelerin altın çağı ve amerikada ırkçılığın revaçta dönemleri gibi üzerine konuşulabilecek çok fazla da malzeme var. Hocamız da izlemediyse tavsiye ederim, umarım bu dizi üzerine de bir bölüm görmek dileğiyle, saygılar sevgiler
32:40 :D güldür güldürdeki tarih dizisi skeci tadında bir konuşma. 'Yıldırım beyazit ankara savaşında ölmüş gibi göstersek sonra geri gelip önce intikamını sonra krallığını alsa' :D
Filmde kahramanlaştırma adına hiçbir şey yok. Gayet nesnel şekilde olayları değerlendiriyor. Sen kendi tercihlerine göre kahraman veya canavar olarak nitelendirebilirsin
@@bugraozdemir3201Japonların gözünde şu filmi düşünsene.Filmde nesnellik adına bir şey bulabilecek misin bakalım.Muhteşem bi film olmuş ama buram buram propaganda ve kahramanlaştırma var.
ben yurtdısında izledim. Seyirci aynı şekildeydi. Film başladı 5 dk sonra ellerinde patlamış mısırlarla oturmaya geliyorlar. Seyirci kalitesi çok düşmüş. Yapacak birşey yok. müşteri bunlar seyirci değil.
Programda Emrah hocaya soru soran arkadaşlar maalesef yetersiz. Konulara iyi çalışmıyorlar. Sadece Filmi seyretmek yeterli değil ciddi bir hazırlık yapmanız gerekir. O durumda soru-cevaplarla iyi bir soylesi çıkacaktır.
@@oguzkabul8614 Sorulan sorularla karşınızdakini yönlendirip daha iyi bir program yapılabilirsiniz . İyi soru sormakta ön hazırlık gerektirir. O zaman bırakın ESG kendi kendine konuşsun diğerlerine ne gerek var?
14:08 Maksimum sözelci zekası… Atom bombası çok uzakta patladığı ve ışık sesten çok daha hızlı olduğu için önce ışığı görüyoruz, ses sonra geliyor, gerçek hayatta da aynısı oluyor yani.
Filmi çok sevdim. Aksiyon bekleyenlerin beklentilerini karşılamaz. Ama politik gerilim severler için çok başarılı. Openheimer ve Manhattan projesinde çalışan tüm bilim insanlarına genel olarak eleştirim. Katilsiniz. Filmde biz bilim yapıyorduk sorumlu değiliz gibi bir noktaya getiriyorlar. 2. Dünya savaşının ortasında geliştiriyorsun. Pearl Harbor baskını 1941'de gerçekleşmiş. Yaptığınız bombanın müzede sergileneceğini mi zannediyordunuz?
Naziler Abd den çok daha önce bu işe başladı. Nazilerin de bombayı yapma olasılığı vardı. Bunu da hesaba katar mısınız? Bu silahı yapmak biliminsanlarını katil yapmaz, kullananları katil yapar.
Dostum bence direkt katilsiniz damgası vurmak çok doğru değil.O dönemde ki durumu bilmiyoruz ve bu insanlar bilim insanı hayatları boyunca birşey keşfetmek yaratmak için yaşıyorlar.Açıkcası benim düşüncem böyle insanların varlığı dünyayı herzaman ileri götürüyor.Katil diyip atmamak gerek bence.
@@serhatkoybas783 Bu bakış açısından da bakmaya çalıştım geçmişte. Sonuçta yapılan atomu parçalamak ve enerjisini kullanmak. Bomba yapmak yerine insanlığın yararına bir proje olsaydı kahraman olacaklardı. Hiroşima ve Nagasaki'yi gördükten sonra hiç tereddüt etmeden Katil dedim. Buluşun nerede kullanılacağını biliyorlardı. Sonuçta yaptıkları şey bir bombaydı ve bomba denemesini gerçekleştirdiler. Test ettiler.
Yabancı bir belgesel izlemiştim, japonya savaştan çekildiğinde iki atom bombasının yıkımının tam olarak farkında değildi, ruslar almanları yenip kuzeyden japonyaya saldırmaya başlayınca, iki devletle birden savaşamayacağı için çekildi şeklinde anlatılıyordu. Bu arada atom bombası olmasaydı üçüncü dünya savaşı yaşanırdı, en azından büyük devletler birbirleriyle direkt savaşırlardı, uydu savaşları yapmak yerine.
Aynen öyle, zaten aylarca 20 kadar Japon şehri çoktan yanmıştı. Nükleer saldırı psikolojik olarak elbette etkiledi çünkü Potsdam ultimatomu sırasında ellerinde daha yüzlerce bomba varmış havası verdiler halbuki bir veya iki adet daha kısa sürede hazır olabilirdi. Japonları asıl ABD'nin genel yıkım harekâtları ve en son Sovyet hücumu pes ettirdi.
Hocam Nolan'ın tüm filmleri böyle; iyi karakterler iyi çünkü iyiler, iyilik onlara içkin bir şey, aynı şekilde kötüler kötü çünkü kötüler kötülük onlara içkin bir şey. Bu gerçeği anladıktan sonra Nolan'ın çektiği hiçbir filmden keyif al(a)maz oldum, çünkü çok salak, cahil bir bakış açısı, hiçbir entelektüel ağırlığı yok. Mesela Todd Phillips'in Joker'i vs Nolan'ın Joker'i... JFK için ise çok güzel bir söz var hocam, oliver stone'a ait, "...Eğer bir sovyet lider sovyetlere ait bir kutlama sırasında eski bir sovyet gizli görev çalışanı tarafından öldürülse ne düşünürdük?"
Filmin sonunda amiralin oppenheimer hakkındaki laflarını duyunca aha dedim sonunda farklı bir bakış açısı mı sunacak hemen sonra amiralın karşısındaki adam seyircinin duygularını temsilen ucuz ucuz laf soktu. Bir film taraf tutabilir ama bu kadar komik hollywoodvari bir şekilde yapması çok kötüydü. Ara sıra bu şekilde derinleşmeye çalışıyor ama yine çok yüzeyde kalıyor. Tarihi olarak oppie ile ilgili bir çok çatışma çıkarılabilecek şeyi de filmde işlememiş sonradan hayatını dinlediğimden anladığım kadarıyla. Bu arada dediğine joker haricinde katılıyorum çünkü joker bir süper kahraman çizgi romanı karakteri, todd phillipsin yaptığı şey ise joker ismini marketing için kullanıp kendi istediği hikayeyi anlatmak. Ki o da hali hazırdaki 2-3 meşhur sinema filminin karışımı, düzgün işlendiğini de pek düşünmüyorum.
@@erkutkoksal1913 Bana sanki hoca çok hızlı düşünüp/konuşmasının kurbanı olmuş gibi geldi: çünkü bahsettiği zincirleme reaksiyonun sürdürülebilir olması için "nötron" denen parçacığa ihtiyaç var ki o da Chadwick tarafından 1932'de keşfedildi - yani "nükleer fisyon" un teorisi, proton ve nötronlardan oluşan çekirdek modeline (Heisenberg) ve bunları bir arada tutan "bağlanma enerjisi"ne gerek duyuyor (çünkü ölçülen atomik kütle, parçacıkların toplam kütlelerinden farklı: yani çekirdeğin bir arada duramaması gerekiyor). Nihayet bütünüyle bir radyoaktivite ve fisyon (bozunma, parçalanma) teorisinden bahsetmek için en erken tarih, 1933'te toplanan 7. Solvay Konferansı. Chadwick burada, Berilyum çekirdeklerine alfa parçacıkları (Helyum çekirdeği) gönderdiğinde ortaya çıkan, yaklaşık proton kütlesinde ve yüksüz bir parçacık gözlemlediğini anlatıyor. 1935'de de bu keşfi (nötron) sebebiyle Nobel ödülü alıyor.
Şu mikrofonu 1 kereliğine hocanın değil de kendi yakaniza taksaniza. Sizin sesiniz daha net duyuluyor hocaninki boğuk. Ses directional dağıldığı için siz mikrofona konuşurken hocanın sesi mikrofona yansıyip geliyor. Mesafe mühim değil zaten sessiz ortam, bir deneyin.
200 bin - 20 bin mevzusu utanç verici. Bu yazdığımın linç kültürü ile alakası da yok. Empati yoksunluğu çağımızın en büyük problemi... Türkiye'de ise iki belki beş kez problem. Tarihi gerçeklik hakkında bir iki şey duyayım diye açtım, asabım bozuldu...
Dertleri tarihi olayları insani bir bakış açısıyla değerlendirmek değil, geyik muhabbeti yapmak, kendilerini eğlendirmek. Emrah Safa Gürkan değerli bir tarihçi, kendisinden bir şeyler öğrenelim, diye izliyoruz ama kamera arkasındaki ekibin cahil, aptal, duyarsız yorumlarını işitiyoruz sadece. Bu tip videolar cidden kabak tadı verdi artık.
Bu rakamların konuşulması beni de çok huzursuz etti ama hocanın bu kelle hesabına verdiği cevap güzeldi bence. Bi de devamında söylediği bişey daha var oda kıymetli, biz bugünün gözüyle o günü yargılıyoruz. Bugün Almanya'da bilhassa eski nesil Hitler'e lanet okuyor halbuki Hitler ne yaptıysa bu eski neslin elleriyle yaptı. Birazcık eşeleyip de niye yaptın diye sorunca hafızadan silinmeye çalışılan bir hatıraya rastlıyorsun sadece; cevap yok. Sizin de söylediğiniz empatik bakış açısı insanlığın ortak eksikliği. Kamera arkasında bir kız boş bulunarak bunu sesli dile getirmiş olsa da, aslında benzerleri toplumda hergün yaşanan şeyler ve kimsenin gündemine bile gelmiyor. Şu an masum olduğu halde herkesin gözü önünde toplumun lincine uğrayan öyle insanlar var ki dile getirsem burada bile linç edilirim. 1 tane masum canlıya kıyabilen kişi bütün insanlığa da kıyabilir. Vicdanını bir kere karartan kişinin artık duracağı bir yer yoktur. O yüzden böyle romantik düşüncelere artık inanmıyorum ve insanlığa olan inancımı yitirdim. Bir kaç yıl önce Gana'lı birisiyle tanıştım ve kendisiyle bir süre arkadaşlığımız oldu. Afrika çölleri üzerinden İtalya'ya kadar giden yolculuğunu dinleyince kanım dondu. İşin garibi bu anlattıkları her gün yaşanan şeyler fakat kimse görmüyor. Kitleler halinde insanların hayatları mahvedilirken sadece rakamdan ibaretler ama birisiyle konuşunca artık o bir insan oluyor. Savaş mağduru 1 annenin halini görmek gözlerimi yaşartırken; 10 binlerce insanın canlı yayında katledilişine gözlerimi kapamak daha kolay geliyor. O yüzden kendimden de korkuyorum.
@@ahmetfarukaslan5789 Bu türden rakam muhabbetine giren insanlara sadece Costa Gavras'ın Missing/Kayıp filmini izleyin diyebiliyorum. Finali anlayana çok şey anlatıyor. Anlamayana zaten yapacak bir şey yok...
Hocam Roma İmparatorluğunun doğuşu, yükselişi ve çöküşü üzerine bir historik serisi bekliyoruz. Japonya için de olabilir
Bu adam ne zaman bir ulusun baştan sona tarihini anlattı allah aşkına. Bir konuyu seçip teferruatıyla anlatıyor işte. O kadar da hazıra konmayın canım aç oku o kadarını.
@@ZalimZograni roma tarihi ile ilgili ne kadar belgesel varsa izledim çeviri kitap varsa okudum. Hocaya kanal için fikir vermekti amaç daha çok ilgi çeker.
@@kayra0724 Türkiyede Roma tarihini ne yapsın millet. Bir kısmı oyun oynayarak öğreniyor diğer kısmı zaten hoca ne anlatırsa altına konudan bağımsız bir şekilde methiyeler düzüyor. Yani video çekmesi yeterli sen merak etme :D
Yayındaki videonun bir keyfini çıkarlarim daha iyi olmaz mı?
Japon 🏯 🇯🇵 imparatorluğu hakinda bir program çok iyi olur nerdeyse hiç yok
Kyotoda balayı yapmıştım orası olmaz bir siyasetçi demişti filmin en çarpıcı yeriydi bence
Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim
Hocam bir videoda Göç konusunu işler misiniz? Tarihte göçlerin yıkıcı etkisi, göç yolları ve günümüzde süregelen Avrupa'ya göç ve ırkçılık.Sebepleri ve ileride neler bekliyor vs vs
Uyandım videoyu açtım nükleer etli ekmek esprisinden sonra günü hiç birşey bozamaz harika bir gün olacak bu gün ❤️
Harikulade bir filmdi benim için de. Tekrar bir daha izlerim. Yorumlama için teşekkürler.
Hocam hacivat ve karagöz neden öldürüldü filmi için de gelsin lütfen. Kenarda köşede kalmış bi film ama çok hoşuma gidiyor benim. Tarihi doğruluğunu çok merak ettiğim bi film.
Kültür tarihi sohbetlerinde konuşulmuştu.Yonetmeni ve senaristi konuk olmuştu.Bakmadiysaniz tavsiye ederim
Program şahaneydi teşekkürler hojam 🤍💐 ağzınıza sağlık
sonunda beklediğim video
Edward Teller youtube’da olan bir röportajında savaşın hemen sonrası İngilizlerin kaydettiği savaş esiri Heisenberg ile ekibinin arasındaki konuşma kayıtlarına baktığımda, ekibinin Japonya’ya bomba atıldığı haberine inanmadığı ama Heisenberg’in benim çalışmalarımızın başlarında yaptığım bir hatayı yaparak bombanın çalışma şeklini açıklamaya çalıştığını söylüyor. Kendisi ile aynı hatayı yaptığı için çok gururlanmış. Ayrıca bunun Heisenberg’in bomba üzerinde hiç ciddi olarak düşünmediğini ve Nazilerin bombaya sahip olmalarını istemediğini kanıtladığını iddia ediyor.
Emrah Bey'in Heisenberg'i vuracağını söylediği kişi Moe Berg. Kendisi savaş çıkmadan önce çok tanınmış bir beyzbol oyuncusu.
Savaş sırasında istihbarat hizmetine alındı ve bahsedilen konferansa gönderildi. Bir sebepten Heisenberg'i vurmadı. Daha sonradan konuşulanları hiç anlamadığı ve bu yüzden hedefi vurmaktan vazgeçtiği söylendi. Hikayesi "The Catcher Was a Spy" filmine konu oldu.
Oppenheimer'dan su sebiline geniş bir yelpaze : )
32:10’dan sonraki kısımda dediklerinize katılmıyorum, film sonuçta atom bombasının hayatını değil adamın hayatını anlattığı için karakter arc açısından başta daha savsak bi hayat yaşayıp sonra bohr gibi insanların fikirlerinden etkilenip bombanın yapılmasıyla atılması arasındaki ikilemi güzel işlemiş. o değişim bambaşka da anlatılabilirdi belki bir ai gelse çok daha farklı anlatırdı ama bu hali de baya iyi bence
Hocam çok güzel bir videoydu. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, elma sahnesi bir yere bağlanmıyor demişsiniz ama bence öyle değil. Ben elma sahnesini Oppenheimer'ın kişiliğine ve "babası" olduğu atom bombasına bir metafor olarak gördüm. Zehirli elma Oppenheimer'ın hocasına karşı olan kişisel hırsı ve kıskançlığını anlatıyor. Ayrıca elmayı neredeyse Niels Bohr yiyecekti ve masum birisi ölecekti. Sizin de dediğiniz gibi atom bombasının yapımında Oppenheimer ne yaptığını biliyordu, yani çok masum birisi değil. Elmada da olduğu gibi ne yaptığını bilmesine rağmen devam etti ama bu sefer masumlar da öldü.
Hocanın her videosu mu bu kadar değerli olur ya. Valla büyük şanssın hocam
Güzel video, tebrikler, bravo...
Hocam "East Indian Company "hakkında bir program yapmanız mumkun mü?
Yine harika bir yayındı ❤
Son 4 filmini sinemada izlediğim bir yönetmen,interstellardaki vurucu etkiyi bir daha yakalayamadığını düşündüğüm nolan,bu filminde nispeten daha diyaloğa dayalı ve los alamos dışında sürükleyiciliği çok daha az olan bir film oldu benim için.Filmin genel olarak diyalogların çok önemli olduğunu anlıyorum fakat filmden önceki gazımı ne atom bombası sahnesi ne de Oppenheimer’ın iç dünyası alabildi.Sinematik olarak güzel çekilmişti fakat filmi tıpkı dunkirk gibi çok tek taraflı ve lineer buldum.(atom bombalarının gerçek videolarını youtube da izleyince içimde oluşan üperme hissi filmde olmadı belkide efekt kullanmalıydı.)bu filmden sonra Dr.Strangelove filmi incelenebilir kesinlikle sürükleyiciliği ve karakterleri ile çok daha iyi bir film.
Bence de filmde efekt kullanılmalıydı. O mantar bulutları için
@@bugraozdemir3201filmdeki atom bombasına en gerçekçi patlama bile gerçekte patlayan bombanın yarattığı etkiyi yaratamadı bende o sebeple bencede kullanılmalıydı.
Aslında hiçbir şey anlatmadan yarım saat konuşmayı yine başarmışssınız tebrikler
Emrah bey 03:00 daki sorunuz bence hatalı sorulması gereken şu Türkiye bir ülke ile savaşta ve savaştığı ülkenin askeri daha ana karada değilken bile teslim olmayı kabul etmiyor kamikaze veya intihar bombacısı oluyor yani bomba atılmazsa on binlerce askerimiz ölecek ne yaparsınız demek daha adil soru olurdu yoksa kimse ya o kadar emek verdik boşa gitmesin atalım iki tane demedi
Hocam siber saldırı konusunda bir konuşma yapın ❤
Hocam sizden İttihat ve Terakki bölümü bekliyoruz
Hozom A Beutiful Mind Opus Magnum gelir o zaman
Abi all quiet on the western front filminide inceleyebilirmisiniz
14:45 espriyi kaçırmışlar ahaahahha
Selamlar
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
Benim hocamızın yorumlarını dinlemekten keyif duyacağım bir dizi olacaktı. The Knick (2014-2015) tv serisi benim favori dizilerim arasındadır. 1900lerde new yorkta geçen 2 sezonluk bir dizi. Tıbbi gelişmelerin altın çağı ve amerikada ırkçılığın revaçta dönemleri gibi üzerine konuşulabilecek çok fazla da malzeme var. Hocamız da izlemediyse tavsiye ederim, umarım bu dizi üzerine de bir bölüm görmek dileğiyle,
saygılar sevgiler
Hocanın sohbetlerini özlemişiz valla
Novecento üzerine de bir analiz olsa güzel olurdu. 1950 öncesi italya tarihi ile birlikte
Hocam Vaka-i Hayriye ile ilgili detaylı bölüm yapabilir misiniz? Bir de sizin ağzınızdan duymak isteriz. Çok teşekkürler.
22:39 Julius Evola vb. isimler gibi.
Çağrı filmini de yapın hozom
Mishima: A life in four chapters incelemesi bekliyorum sizden hocam. İzlediğim en iyi biyografik filmlerden.
Ellerim kanlı hissediyorum kısmında başkanın mendil uzatması etkilemişti baya hozom,
valla konuyla ilgili bir siz video çekmemiştiniz, o da tamam. Ama sadece bu videoyu izledim hoca ✌🏼
32:40 :D güldür güldürdeki tarih dizisi skeci tadında bir konuşma. 'Yıldırım beyazit ankara savaşında ölmüş gibi göstersek sonra geri gelip önce intikamını sonra krallığını alsa' :D
Hocam Barbie videosu da bekleriz
😂
32:33 there will be blood ne zaman konuluşdu ya aradım bulamadım
daha girmedik ama çektik
@@OMNIBUSLIVE tamamdır hocam beklemedeyiz o zaman 👍
Bir canavarı bir kahramana dönüştürmek hollywooda özel olsa gerek.
Filmde kahramanlaştırma adına hiçbir şey yok. Gayet nesnel şekilde olayları değerlendiriyor. Sen kendi tercihlerine göre kahraman veya canavar olarak nitelendirebilirsin
@@bugraozdemir3201 izlemek için para veriyorsun ama
@@bugraozdemir3201Japonların gözünde şu filmi düşünsene.Filmde nesnellik adına bir şey bulabilecek misin bakalım.Muhteşem bi film olmuş ama buram buram propaganda ve kahramanlaştırma var.
@@ozhanguldalijaponlar o zaman masumca oturmuyodu onlar savaş açmıştı belalarını buldular bu sayede zaten savaş bitti
@@bugraozdemir3201gayet nesnel mi? 😂😂 sinema demek gerçeği bulandırmak demek
Filmde ara ara (tahminim geiger sayacı) radyasyon ölçerin ,çerbnobil filmindeki gibi cızırtılı sesini vermişlerdi.
TH-cam Türkiye'nin en iyi film inceleme kanali :D
Son saniye fermi paradoksunda heyecanlandım ama boşa çıktı. Hocam bu bölümde paradox oyununa getirmemiş lafı 😢
"Onları (dehayı) ışıkta yiyemezsin"
ESG
Teşekkürler.
hiç tereddütsüz evet , elim titremez
Konya Project ile; Ortadoğuludan daha Ortadoğulu olabilirsiniz👍👍👊
Teşekkürler hocam
Hocam danton (1983) u inceleyebilir misiniz?
Bende yıllar sonra sinemaya gittim iyiki de gitmişim.
Çok iyi sahneydi... Yani sinematik açıdan ahahahhahaha 14.40
the shock of old kitabının ücretsiz pdf i internette var, en kısa zamanda okumayı düşünüyorum, teşekkürler öneri için :)
izleyince gelirim görüşürüz
Spoiler olabileceği için izlemiyorum ama filmi izledikten sonra dönüp izleyeceğim hocam.
Hocam büyük iskender ile ilgili bir içerik yapmanız mümkün mü?
American pie incelemesi ne zaman gelecek?
ben yurtdısında izledim. Seyirci aynı şekildeydi. Film başladı 5 dk sonra ellerinde patlamış mısırlarla oturmaya geliyorlar. Seyirci kalitesi çok düşmüş. Yapacak birşey yok. müşteri bunlar seyirci değil.
hangi insanlar olduğunu ben seçebileceksem evet
Programda Emrah hocaya soru soran arkadaşlar maalesef yetersiz. Konulara iyi çalışmıyorlar. Sadece Filmi seyretmek yeterli değil ciddi bir hazırlık yapmanız gerekir. O durumda soru-cevaplarla iyi bir soylesi çıkacaktır.
Bilgiyi ESG veriyor zaten. Oradaki kişi en basit sorulması gereken soruları sormalı zaten
@@oguzkabul8614 Sorulan sorularla karşınızdakini yönlendirip daha iyi bir program yapılabilirsiniz . İyi soru sormakta ön hazırlık gerektirir. O zaman bırakın ESG kendi kendine konuşsun diğerlerine ne gerek var?
sen full metal jacket izledin mi
@@erhaneker9652 ilgisi nedir?
Çalışmak da yeterli olmayabilir, ayrıntılara ulaşabilmek için yüksek de bir genel kültür gerekiyor. İlker le bu iş oldukça verimliydi.
Ben Barbie'ye gidecem ihtiyar. onun incelemesi gelsin
Bugün de Elif yerine utandık.
Kendi keyfim bile direkt atardım. Nam olsun kar olmasın.
Hocam Crusader Kings 3 seri gelir mi?
3:25 bomba atılacak çok yer var da hocam neyse
14:08 Maksimum sözelci zekası… Atom bombası çok uzakta patladığı ve ışık sesten çok daha hızlı olduğu için önce ışığı görüyoruz, ses sonra geliyor, gerçek hayatta da aynısı oluyor yani.
Ben de onu dedim. Nolan onu bir görsel dil haline getirmiş. Sözelciler de ayrıca:)
@@fatihbahaaydn3267 Hadi hatırına öyle olsun…
Filmi çok sevdim. Aksiyon bekleyenlerin beklentilerini karşılamaz. Ama politik gerilim severler için çok başarılı.
Openheimer ve Manhattan projesinde çalışan tüm bilim insanlarına genel olarak eleştirim. Katilsiniz.
Filmde biz bilim yapıyorduk sorumlu değiliz gibi bir noktaya getiriyorlar. 2. Dünya savaşının ortasında geliştiriyorsun. Pearl Harbor baskını 1941'de gerçekleşmiş. Yaptığınız bombanın müzede sergileneceğini mi zannediyordunuz?
Naziler Abd den çok daha önce bu işe başladı. Nazilerin de bombayı yapma olasılığı vardı. Bunu da hesaba katar mısınız? Bu silahı yapmak biliminsanlarını katil yapmaz, kullananları katil yapar.
Dostum bence direkt katilsiniz damgası vurmak çok doğru değil.O dönemde ki durumu bilmiyoruz ve bu insanlar bilim insanı hayatları boyunca birşey keşfetmek yaratmak için yaşıyorlar.Açıkcası benim düşüncem böyle insanların varlığı dünyayı herzaman ileri götürüyor.Katil diyip atmamak gerek bence.
@@serhatkoybas783 Bu bakış açısından da bakmaya çalıştım geçmişte. Sonuçta yapılan atomu parçalamak ve enerjisini kullanmak. Bomba yapmak yerine insanlığın yararına bir proje olsaydı kahraman olacaklardı. Hiroşima ve Nagasaki'yi gördükten sonra hiç tereddüt etmeden Katil dedim. Buluşun nerede kullanılacağını biliyorlardı. Sonuçta yaptıkları şey bir bombaydı ve bomba denemesini gerçekleştirdiler. Test ettiler.
🏯Japon🇯🇵 imparatorluğu hakinda bir program çok iyi olur nerdeyse hiç yok lütfen yapın Mr Esg
Yabancı bir belgesel izlemiştim, japonya savaştan çekildiğinde iki atom bombasının yıkımının tam olarak farkında değildi, ruslar almanları yenip kuzeyden japonyaya saldırmaya başlayınca, iki devletle birden savaşamayacağı için çekildi şeklinde anlatılıyordu. Bu arada atom bombası olmasaydı üçüncü dünya savaşı yaşanırdı, en azından büyük devletler birbirleriyle direkt savaşırlardı, uydu savaşları yapmak yerine.
Aynen öyle, zaten aylarca 20 kadar Japon şehri çoktan yanmıştı. Nükleer saldırı psikolojik olarak elbette etkiledi çünkü Potsdam ultimatomu sırasında ellerinde daha yüzlerce bomba varmış havası verdiler halbuki bir veya iki adet daha kısa sürede hazır olabilirdi. Japonları asıl ABD'nin genel yıkım harekâtları ve en son Sovyet hücumu pes ettirdi.
The Konya Project.
Hocam Nolan'ın tüm filmleri böyle; iyi karakterler iyi çünkü iyiler, iyilik onlara içkin bir şey, aynı şekilde kötüler kötü çünkü kötüler kötülük onlara içkin bir şey. Bu gerçeği anladıktan sonra Nolan'ın çektiği hiçbir filmden keyif al(a)maz oldum, çünkü çok salak, cahil bir bakış açısı, hiçbir entelektüel ağırlığı yok.
Mesela Todd Phillips'in Joker'i vs Nolan'ın Joker'i...
JFK için ise çok güzel bir söz var hocam, oliver stone'a ait, "...Eğer bir sovyet lider sovyetlere ait bir kutlama sırasında eski bir sovyet gizli görev çalışanı tarafından öldürülse ne düşünürdük?"
Filmin sonunda amiralin oppenheimer hakkındaki laflarını duyunca aha dedim sonunda farklı bir bakış açısı mı sunacak hemen sonra amiralın karşısındaki adam seyircinin duygularını temsilen ucuz ucuz laf soktu. Bir film taraf tutabilir ama bu kadar komik hollywoodvari bir şekilde yapması çok kötüydü. Ara sıra bu şekilde derinleşmeye çalışıyor ama yine çok yüzeyde kalıyor. Tarihi olarak oppie ile ilgili bir çok çatışma çıkarılabilecek şeyi de filmde işlememiş sonradan hayatını dinlediğimden anladığım kadarıyla.
Bu arada dediğine joker haricinde katılıyorum çünkü joker bir süper kahraman çizgi romanı karakteri, todd phillipsin yaptığı şey ise joker ismini marketing için kullanıp kendi istediği hikayeyi anlatmak. Ki o da hali hazırdaki 2-3 meşhur sinema filminin karışımı, düzgün işlendiğini de pek düşünmüyorum.
Bitlisin tarihini araştırıyorum nereden nereye geldik
Abdülhamid düşerken filminin de incelemesi gelir mi kıymetli hocam, sayın hocam, kadıköy'den komşum hocam🙏
hocam lemmino'nun son videosunu mu izlediniz yoksa
Potemkin Zirhlisi filmini inceler misiniz
Hocam Manhattan Projesi 1942'de başlamamış mıydı? "1920"ler gibi birşey söylediniz videonun başında 😇
kuantum çalışmaları falan dedi.
@@erkutkoksal1913 Bana sanki hoca çok hızlı düşünüp/konuşmasının kurbanı olmuş gibi geldi: çünkü bahsettiği zincirleme reaksiyonun sürdürülebilir olması için "nötron" denen parçacığa ihtiyaç var ki o da Chadwick tarafından 1932'de keşfedildi - yani "nükleer fisyon" un teorisi, proton ve nötronlardan oluşan çekirdek modeline (Heisenberg) ve bunları bir arada tutan "bağlanma enerjisi"ne gerek duyuyor (çünkü ölçülen atomik kütle, parçacıkların toplam kütlelerinden farklı: yani çekirdeğin bir arada duramaması gerekiyor). Nihayet bütünüyle bir radyoaktivite ve fisyon (bozunma, parçalanma) teorisinden bahsetmek için en erken tarih, 1933'te toplanan 7. Solvay Konferansı. Chadwick burada, Berilyum çekirdeklerine alfa parçacıkları (Helyum çekirdeği) gönderdiğinde ortaya çıkan, yaklaşık proton kütlesinde ve yüksüz bir parçacık gözlemlediğini anlatıyor. 1935'de de bu keşfi (nötron) sebebiyle Nobel ödülü alıyor.
Ilık su veren sebiller vardır.
Nolan in atom bombasını görselleştirme meselesi breaking bad de bay beyaz in kanser/doktor sekansin dan alınmış gibi.
04:00 Biri #flutv takip ediyor galiba 😏
Su film elestirisi isi cok baydi
Ya aslında bitmeyecekti neden öyle yaptınız bir anda gaza gelip bölümü bitirdiniz
Herkes ayni formatta yayın yapiyor. Soru soranlari kamera arkasina koy. Kendi anlatmak istediklerini kendine sordurarak devamke.
03:10 hocam nasil psikopatlarla calisiyosunuz ya??
seni çok seviyorum ama türkçesi olan deyimlerin niye yabancı dilde kullanıyorsunuz hocam
Jahrein ile ck3 eu4 bekliyoruz
Keske eistein ile olan bağına biraz daha değinseydiniz
Şu çernobili yapin artik cocuklugumuzun travmalarindan 😂😅
Yine esg yine vizyon!
ben sinamaya gittiğimde ki ilk çıkıtığı gün gittim tuhatır salonda 10 kişiydik 3 kişi bende dahil arkadaşımdı neden az kişi vardı bir fikrim yok
Şu mikrofonu 1 kereliğine hocanın değil de kendi yakaniza taksaniza. Sizin sesiniz daha net duyuluyor hocaninki boğuk. Ses directional dağıldığı için siz mikrofona konuşurken hocanın sesi mikrofona yansıyip geliyor. Mesafe mühim değil zaten sessiz ortam, bir deneyin.
Ya hojam tam da ne izlesem diye düşünüyordum
Nükleer etli ekmek harika
Hahaha
Nükleer bir etli ekmek 😁😁bilgi mizah ile servis edilince akılda kalıcılığı artar tebrikler 🎉🎊
barbie ne zaman gelir
200 bin - 20 bin mevzusu utanç verici. Bu yazdığımın linç kültürü ile alakası da yok. Empati yoksunluğu çağımızın en büyük problemi... Türkiye'de ise iki belki beş kez problem. Tarihi gerçeklik hakkında bir iki şey duyayım diye açtım, asabım bozuldu...
Dertleri tarihi olayları insani bir bakış açısıyla değerlendirmek değil, geyik muhabbeti yapmak, kendilerini eğlendirmek. Emrah Safa Gürkan değerli bir tarihçi, kendisinden bir şeyler öğrenelim, diye izliyoruz ama kamera arkasındaki ekibin cahil, aptal, duyarsız yorumlarını işitiyoruz sadece. Bu tip videolar cidden kabak tadı verdi artık.
Bu rakamların konuşulması beni de çok huzursuz etti ama hocanın bu kelle hesabına verdiği cevap güzeldi bence. Bi de devamında söylediği bişey daha var oda kıymetli, biz bugünün gözüyle o günü yargılıyoruz. Bugün Almanya'da bilhassa eski nesil Hitler'e lanet okuyor halbuki Hitler ne yaptıysa bu eski neslin elleriyle yaptı. Birazcık eşeleyip de niye yaptın diye sorunca hafızadan silinmeye çalışılan bir hatıraya rastlıyorsun sadece; cevap yok.
Sizin de söylediğiniz empatik bakış açısı insanlığın ortak eksikliği. Kamera arkasında bir kız boş bulunarak bunu sesli dile getirmiş olsa da, aslında benzerleri toplumda hergün yaşanan şeyler ve kimsenin gündemine bile gelmiyor. Şu an masum olduğu halde herkesin gözü önünde toplumun lincine uğrayan öyle insanlar var ki dile getirsem burada bile linç edilirim.
1 tane masum canlıya kıyabilen kişi bütün insanlığa da kıyabilir. Vicdanını bir kere karartan kişinin artık duracağı bir yer yoktur. O yüzden böyle romantik düşüncelere artık inanmıyorum ve insanlığa olan inancımı yitirdim. Bir kaç yıl önce Gana'lı birisiyle tanıştım ve kendisiyle bir süre arkadaşlığımız oldu. Afrika çölleri üzerinden İtalya'ya kadar giden yolculuğunu dinleyince kanım dondu. İşin garibi bu anlattıkları her gün yaşanan şeyler fakat kimse görmüyor. Kitleler halinde insanların hayatları mahvedilirken sadece rakamdan ibaretler ama birisiyle konuşunca artık o bir insan oluyor. Savaş mağduru 1 annenin halini görmek gözlerimi yaşartırken; 10 binlerce insanın canlı yayında katledilişine gözlerimi kapamak daha kolay geliyor. O yüzden kendimden de korkuyorum.
@@ahmetfarukaslan5789 Bu türden rakam muhabbetine giren insanlara sadece Costa Gavras'ın Missing/Kayıp filmini izleyin diyebiliyorum. Finali anlayana çok şey anlatıyor. Anlamayana zaten yapacak bir şey yok...
harika ifade etmişsin üzerine hiçbir şey yazılmayacak kadar @@ahmetfarukaslan5789
Videonun sonunda paradoks dendi ve EU4 denmedi... İnanılmaz
Science sans conscience n'est que ruine de l'ame...
Yerimizi alalım :)
Konya örneğini Flu TV den araklamişsiniz...
Araklama yerine gönderme denilebilir :)
hocam bu psikopat kızı kov bak :D 500 bine ofisi yakabilir sldfs
Bayılıyorum sizin kafaya 😂
“İcardi gibi” benzetmesi haddi aşmış.