De meeste metingen van de kerninflatie, dat wil zeggen de inflatie zonder de meest volatiele prijzen, zoals die van voedsel en energie, geven aan dat we op middellange termijn verwachten dat de inflatie rond het doel van 2% zal blijven. Dit duidt erop dat de prijzen binnen de economie niet te snel zullen stijgen, wat bijdraagt aan een zekere stabiliteit. Bij de beslissing om de rente op de depositofaciliteit te verlagen, heeft de centrale bank haar huidige situatie zorgvuldig geëvalueerd. Ze analyseren de ontwikkeling van de inflatie en de effectiviteit van hun beleid in het beïnvloeden van de economie. Door de rente te verlagen, hopen ze dat zowel consumenten als bedrijven meer geneigd zullen zijn om te lenen en uitgaven te doen, wat kan bijdragen aan een stimulans voor de economie.
De werkelijkheid is dat inflatie veel hoger is dan het cpi cijfer, de stijging van huizenprijzen zit bijvoorbeeld niet in dit cijfer. De rente omlaag en huizenprijzen gaan dan nog verder omhoog. Mensen kunnen al niet rond komen. Lagere rente is nog hogere inflatie, waardoor mensen geen geld meer hebben voor luxe producten. En bedrijven steeds minder verkopen, en failliet kunnen gaan. En werknemers ontslaan, omdat er niet genoeg werk meer is. Word tijd dat de slechte bedrijven omvallen. En niet door lage rente overeind gehouden worden, want dat is gewoon uitstel van executie. En het volk betaald door inflatie de prijs. Deze ongezonde economie moet eerst crashen, voordat het weer beter wordt. Schuldenbubbel, stagflatie daar zitten we in....
@stefanonbekend8177 ja, het kan worden geconcludeerd dat een lage rente kan worden geassocieerd met hoge inflatie, zelfs wanneer de centrale bank een lage inflatie heeft aangekondigd. Om de voorbeelden die u hebt gegeven te illustreren: een lage rente maakt leningen toegankelijker, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goederen en diensten. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan stijgende prijzen, wat inflatie genereert. Bovendien kan een lage rente de vastgoedmarkt stimuleren, aangezien mensen eerder geneigd zijn om leningen af te sluiten voor de aankoop van onroerend goed. De toegenomen vraag naar woningen kan resulteren in een stijging van de vastgoedprijzen. Wanneer de huizenprijzen stijgen en mensen zich geen luxe goederen kunnen veroorloven door de hogere kosten van huisvesting, kan dit wijzen op inflatoire druk. Met andere woorden, hoewel er officieel misschien sprake is van een lage inflatie, kunnen bepaalde sectoren of goederen aanzienlijke prijsstijgingen ervaren. Het is mogelijk dat de centrale bank een lage inflatie vaststelt op basis van algemene indicatoren, terwijl specifieke segmenten van de economie (zoals de vastgoedmarkt) te maken hebben met stijgende prijzen. Dit kan leiden tot een situatie waarin de perceptie van het publiek over inflatie verschilt van de officiële statistieken. Nu over stagflatie. Dit fenomeen kan zich slechts onder specifieke omstandigheden voordoen, met name in een situatie waarin de centrale bank lage inflatie meldt. Gewoonlijk is stagflatie een economisch verschijnsel dat wordt gekenmerkt door een combinatie van economische stagnatie (langzame of negatieve economische groei) en hoge inflatie. Bijvoorbeeld, lage rentevoeten kunnen aanvankelijk investeringen stimuleren, maar wanneer het vertrouwen in de economie laag is (door politieke instabiliteit, externe crises of structurele problemen), kunnen bedrijven aarzelen om te investeren, wat kan leiden tot stagnatie. Bovendien, zelfs als de rente laag is, kunnen andere productiekosten (lonen, grondstofkosten) stijgen, wat kan resulteren in inflatie. Dit houdt in dat, ondanks een verruimend monetair beleid, de prijzen kunnen blijven stijgen. Evenzo, als consumenten en investeerders verwachten dat de inflatie in de toekomst zal toenemen, kan dit leiden tot gedrag dat inflatie stimuleert, zelfs onder omstandigheden van lage rentevoeten. Daarbij komt dat expansief fiscaal beleid (grote overheidsuitgaven) inflatie kan aanwakkeren, terwijl de economie stagnatie kan ervaren door structurele kwesties zoals een gedwongen arbeidstekort of inefficiënties in de publieke sector. Dus, wanneer de centrale bank de rente laag houdt en lage inflatie aankondigt, kunnen de werkelijke economische omstandigheden leiden tot een gelijktijdige verschijning van stagnatie en inflatie, wat stagflatie genereert. Met vriendelijke groet
Gezien de stijgende levenskosten en de escalerende oorlogssituatie, zou een negatieve rente het beste zijn om een ernstige economische klap voor te zijn Zo kunnen mensen mogelijk iets overhouden en nu alvast iets opzij zetten
@stefanonbekend8177 maar dan kunnen investeerders wel weer boven water komen😉 die nu allemaal weggejaagd worden uit Nederland door teveel opstapelingen aan maatregelen
Met deze rentestanden zullen mensen eerder veel geld lenen om hun ziektekosten en boodschappen te dekken of bitcoins kopen.
Goed besluit
En die arme Han moet het allemaal weer recht praten.
De meeste metingen van de kerninflatie, dat wil zeggen de inflatie zonder de meest volatiele prijzen, zoals die van voedsel en energie, geven aan dat we op middellange termijn verwachten dat de inflatie rond het doel van 2% zal blijven. Dit duidt erop dat de prijzen binnen de economie niet te snel zullen stijgen, wat bijdraagt aan een zekere stabiliteit.
Bij de beslissing om de rente op de depositofaciliteit te verlagen, heeft de centrale bank haar huidige situatie zorgvuldig geëvalueerd. Ze analyseren de ontwikkeling van de inflatie en de effectiviteit van hun beleid in het beïnvloeden van de economie.
Door de rente te verlagen, hopen ze dat zowel consumenten als bedrijven meer geneigd zullen zijn om te lenen en uitgaven te doen, wat kan bijdragen aan een stimulans voor de economie.
De werkelijkheid is dat inflatie veel hoger is dan het cpi cijfer, de stijging van huizenprijzen zit bijvoorbeeld niet in dit cijfer. De rente omlaag en huizenprijzen gaan dan nog verder omhoog. Mensen kunnen al niet rond komen. Lagere rente is nog hogere inflatie, waardoor mensen geen geld meer hebben voor luxe producten. En bedrijven steeds minder verkopen, en failliet kunnen gaan. En werknemers ontslaan, omdat er niet genoeg werk meer is. Word tijd dat de slechte bedrijven omvallen. En niet door lage rente overeind gehouden worden, want dat is gewoon uitstel van executie. En het volk betaald door inflatie de prijs. Deze ongezonde economie moet eerst crashen, voordat het weer beter wordt. Schuldenbubbel, stagflatie daar zitten we in....
@stefanonbekend8177 ja, het kan worden geconcludeerd dat een lage rente kan worden geassocieerd met hoge inflatie, zelfs wanneer de centrale bank een lage inflatie heeft aangekondigd. Om de voorbeelden die u hebt gegeven te illustreren: een lage rente maakt leningen toegankelijker, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goederen en diensten. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan stijgende prijzen, wat inflatie genereert.
Bovendien kan een lage rente de vastgoedmarkt stimuleren, aangezien mensen eerder geneigd zijn om leningen af te sluiten voor de aankoop van onroerend goed. De toegenomen vraag naar woningen kan resulteren in een stijging van de vastgoedprijzen.
Wanneer de huizenprijzen stijgen en mensen zich geen luxe goederen kunnen veroorloven door de hogere kosten van huisvesting, kan dit wijzen op inflatoire druk. Met andere woorden, hoewel er officieel misschien sprake is van een lage inflatie, kunnen bepaalde sectoren of goederen aanzienlijke prijsstijgingen ervaren.
Het is mogelijk dat de centrale bank een lage inflatie vaststelt op basis van algemene indicatoren, terwijl specifieke segmenten van de economie (zoals de vastgoedmarkt) te maken hebben met stijgende prijzen. Dit kan leiden tot een situatie waarin de perceptie van het publiek over inflatie verschilt van de officiële statistieken.
Nu over stagflatie. Dit fenomeen kan zich slechts onder specifieke omstandigheden voordoen, met name in een situatie waarin de centrale bank lage inflatie meldt. Gewoonlijk is stagflatie een economisch verschijnsel dat wordt gekenmerkt door een combinatie van economische stagnatie (langzame of negatieve economische groei) en hoge inflatie.
Bijvoorbeeld, lage rentevoeten kunnen aanvankelijk investeringen stimuleren, maar wanneer het vertrouwen in de economie laag is (door politieke instabiliteit, externe crises of structurele problemen), kunnen bedrijven aarzelen om te investeren, wat kan leiden tot stagnatie. Bovendien, zelfs als de rente laag is, kunnen andere productiekosten (lonen, grondstofkosten) stijgen, wat kan resulteren in inflatie. Dit houdt in dat, ondanks een verruimend monetair beleid, de prijzen kunnen blijven stijgen.
Evenzo, als consumenten en investeerders verwachten dat de inflatie in de toekomst zal toenemen, kan dit leiden tot gedrag dat inflatie stimuleert, zelfs onder omstandigheden van lage rentevoeten. Daarbij komt dat expansief fiscaal beleid (grote overheidsuitgaven) inflatie kan aanwakkeren, terwijl de economie stagnatie kan ervaren door structurele kwesties zoals een gedwongen arbeidstekort of inefficiënties in de publieke sector.
Dus, wanneer de centrale bank de rente laag houdt en lage inflatie aankondigt, kunnen de werkelijke economische omstandigheden leiden tot een gelijktijdige verschijning van stagnatie en inflatie, wat stagflatie genereert.
Met vriendelijke groet
👍
Gezien de stijgende levenskosten en de escalerende oorlogssituatie, zou een negatieve rente het beste zijn om een ernstige economische klap voor te zijn
Zo kunnen mensen mogelijk iets overhouden en nu alvast iets opzij zetten
Gelukkig zit jij niet bij de ECB, dan waren we hopeloos verloren door hyperinflatie
@stefanonbekend8177 maar dan kunnen investeerders wel weer boven water komen😉 die nu allemaal weggejaagd worden uit Nederland door teveel opstapelingen aan maatregelen
Kwartje kok 🤣😂