Cum arată o discuție 1:1 pe detalii tehnice pe o CASĂ PASIVĂ PE ZIDĂRIE?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 มี.ค. 2020
  • O casă e făcută din multe detalii și o combinație de foarte multe materiale, indiferent de sistemul constructiv sau clasa de performanță energetică a construcției. Modul cum sunt gândite detaliile și mai ales cum lucrează materialele în timp, pot influența semnificativ durabilitatea și performanța casei. Alege în mod corect materialele și documentează-te despre care sunt proprietățile materialelor, cum se pun corect în lucru, cum interacționează cu restul lucrărilor și care este prețul corect.
    Am documentat în acest video o discuție pe detalii tehnice cu Vlad Baltagi, pentru care am făcut conformarea energică în proiect. Vlad este genul de beneficiar de care poate mulți proiectanți fug, pentru că este foarte curios, întrebăcios și mai ales foarte implicat în alegerea soluțiilor tehnice, citește, se informează, caută, pune întrebări și e o atitudine sănătoasă, pentru că, atunci când îți faci o casă, investești foarte mulți bani!
    După ce am încheiat seria de analize pe costuri, și ai aici link la playlist, am început documentarea pe detalii tehnice.
    Dacă vrei să vorbim aplicat pe proiectul tău și să analizăm împreună detaliile tehnice ale casei tale, să găsim soluții optime pentru materiale, structură, termosistem, tâmplării, instalații, hidroizolații, atunci scrie-mi cu încredere pe salut@soflete.ro și putem programa o sesiune de consultanță online!
    Link la seria „Cât te costă casa?” : • Cât te costă o casă?
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Ne poți susține și pe Patreon: www.patreon.com/user?u=30427143
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

ความคิดเห็น • 59

  • @ionutpantea
    @ionutpantea 4 ปีที่แล้ว +1

    Cel mai mult imi place cum prezinti optiunile: cel mai ieftin, cel mai rapid, cel mai optim.

  • @empyrionin
    @empyrionin 4 ปีที่แล้ว +9

    Excelent, dorim mai multe discutii similare! Mina de aur!
    Sa ne traiesti, Marius!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +4

      Mulțumim. Astfel de cuvinte se transformă în energie pură pentru noi.

  • @PetricaMilea
    @PetricaMilea 4 ปีที่แล้ว +3

    Super! Sper să mai filmezi astfel de discuții!
    Mare mulțumire!

  • @olimpiuandrone7173
    @olimpiuandrone7173 4 ปีที่แล้ว +2

    Foarte tare! ai si gasit un client cu care poti discuta si nu le stie el pe toate :) Singurul detaliu care mi se pare dubas e fereastra de acces pe acoperis, din ce stiu eu din specificatii de la producatori ar trebui ridicata inca vreo 15cm minim, lucru care ajuta si la hidroizolatie, in special intre sezoane (sau cum e saptamana asta de 3 in 1), cand ai mixul de zapada, gheata si inghet dezghet de la zi la noapte. Spor!

  • @danprisecaru6052
    @danprisecaru6052 4 ปีที่แล้ว +4

    Da Marius !
    E o forma de prezentare optiuni noua .
    Interactionarea cu clientul/beneficiarul, mi se pare f interesanta.
    Cand mai poti, mai da-ne.
    Multam fain

  • @daicukeisi
    @daicukeisi 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte util ca toate clipurile postate pana acum. Tot respectul si stima pt faptul ca impartasesti cu noi aceste informatii extrem de utile. Fa cat mai multe clipuri similare deoarece sunt multi care au nevoie de aceste informatii.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 4 ปีที่แล้ว +3

    Bineinteles ca vrem si alte discutii similare! Ne ajuta pe toti sa ne facem o idee mai exacta asupra ce vrem si ce trebuie sa facem.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Mă bucur să aud asta! Vin materialele, vin!

  • @tudorcovesu1927
    @tudorcovesu1927 4 ปีที่แล้ว +1

    Te apreciez mult! Învăț multe de la tine, ești un om deosebit.
    Mulțumesc.

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 ปีที่แล้ว +2

    detalii 😍📝 Foarte faine și folositoare detalii !!! Categoric, mai multe discuții pe detalii !!! și 10 minute șoflețiene ar merge ;)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +3

      Minutele șoflețiene cresc exponențial, 10 minute pot însemna foarte mult timp! :))

    • @DanielaHobaj
      @DanielaHobaj 4 ปีที่แล้ว

      :)) @@MariusSoflete, atunci șoflețiene să fie (cât le lasă Vlad și Darius de șoflețiene) de timp nu ne putem plânge !!!

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +5

    Macar 3 ore de tinea :). Seamana mult cu casapasiva-bucuresti, sau cel putin fundatia cu sprijinul pt casa vecina, aticul.... acolo s-a folosit XPS 70 sub tot radierul.

  • @raduteodorpetrica2344
    @raduteodorpetrica2344 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte fain. Detalii gasesti peste tot, dar sa le auzi de la practicieni, pe cazuri reale, e foarte util. Mai asteptam asemenea materiale!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Ma bucur ca iti plac asemenea materiale. Voi documenta mai multe discutii de acest fel!

  • @dani19882
    @dani19882 4 ปีที่แล้ว +1

    Respect esti un om minunat te urmaresc cu placere🤗🤗🤗🤗

  • @cristinapreda411
    @cristinapreda411 4 ปีที่แล้ว +3

    Foarte fain! Te rog frumos să discuți mai mult pe detalii cu focus pe desen, știi?așa cum ar fi trebuit să se facă și la școală. Merci.🤗

  • @ionutmihalache7243
    @ionutmihalache7243 4 ปีที่แล้ว +2

    Felicitari Marius !!!
    Mai asteptam filmulețe!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Mulțumesc Ionuț. În perioada asta lucrăm pe conținutul filmat până acum, deci poți fi sigur că o să tot vină filmulețe. :)

  • @crissstim
    @crissstim 3 ปีที่แล้ว

    Pare foarte frumaosa casa. Mi-ar fi placut sa vad si impartirea casei, cate luminatore sunt prin attic zone ...etc.

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว +2

    Fain de tot videoul... eu is mai ceva...
    Ca sa te intelegi cu mine la o casa tre sa stam un weekend impreuna :-)
    Iti scriu un email pt. a avea o sesiune impreuna... asa merg inainte cu visul meu :-)
    Mersi de video

  • @gjonymacarony
    @gjonymacarony 4 ปีที่แล้ว +1

    Mai multe video uri ca acestaa :)

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว +3

    Vrem, cât de multe materiale. Avem tot timpul din lume ... 🤣

  • @andreimusca
    @andreimusca 4 ปีที่แล้ว +1

    Ce suprafață utila va avea casa din proiect?

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 3 ปีที่แล้ว

    👍

  • @catalinastingaciu3602
    @catalinastingaciu3602 3 ปีที่แล้ว

    Buna, vad ca au trecut cateva luni bune si nu am mai gasit astfel de video-uri cu discutii. Sau le-am ratat eu? As vrea sa mai vad astfel de dicutii cu clienti, ca sa invatam si noi ce trebuie sa intrebam si ce e esential intr-o astfel de discutie. Mersi!

  • @itadriro
    @itadriro 4 ปีที่แล้ว +1

    Marius te sfatuiesc sa folosesti audacity pentru a imbunatati calitatea audio pentru ca e gratis si se poate face. Daca ai nevoi contacteaza-ma si te invat cum se face mai ales pentru ca e foarte simplu.

    • @vladflorea548
      @vladflorea548 4 ปีที่แล้ว +4

      Salutare, mulțumim de feedback. Prin faptul că decizia de a se filma a fost făcută pe loc, Marius nu a avut cu el aparatura pe care o folosim de obicei. Tinând cont că filmarea a fost făcută într-o cameră unde ecoul era prezent, este dificil să îl eliminăm la montaj. Masterizarea a fost făcută, însă ținând cont de calitatea sunetului si circumstanțele în care a fost tras, nu am putut să îl modificăm foarte mult.

  • @vladu5275
    @vladu5275 4 ปีที่แล้ว

    Interesante discutiile doar ca la partea superioara a stalpilor de la ultimul nivel se permite formarea articulatiilor plastice...in cazul asta armatura din stalp trebuie ancorata corespunzator in nod

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว +1

    Bună, interesant materialul ca și cam toate pe care le postezi și mulțumesc pentru asta. Personal trec printr-un proiect similar (aștept sa-mi iasă autorizația de construcție săptămânile următoare dacă nu își baga Covidu coada). Tot pe structura de cadre, tot S+P+Et doar ca la acoperiș am optat pt varianta clasica in doua ape. Ma regăsesc în stilul "intrebacios" al clientului tău :)), cred ca ma urăște proiectantul si arhitectul cu care colaborez dar aparent se poarta f amabili ambii cu mine, iar asta e ok ( pana acum am refăcut proiectul de 3 ori asta și datorita primăriei Cluj , dar e alta poveste). Ai mai spus un mare adevăr : cei care îți vând materiale, de cele mai multe ori vor doar sa îți vândă și cam atât. Personal ma deranjează sa merg sa discut cu un reprezentant de vânzări sau cu cineva de pe tehnic de la un producător și fie sa nu își știe produsul fie sa îți spună lucruri liniștitoare dar nedocumentate și îl simți ca nu stăpânește problema. Doar ca din fiecare discuție mai afli ceva, te mai documentezi măcar la alte aspecte decât cele pt care ai întrebat și afli o sursa noua de informații sau măcar știi pe cine sa nu mai întrebi ca o faci degeaba . La tâmplărie de ex in 8 din 10 discuții eu știam datele tehnice despre produsele lor mai în detaliu decât vânzătorul. Dar sa revin, sunt preocupat la fel de eficienta energetica. M-am gândit la o zidărie a pereților exteriori din BCA Macon 2,5 cu grosime de 30 cm tencuiți (old school) interior + exterior iar ca termosistem la exterior produsul Open therm reflect 20 cm grosime de la Baumit (tot sistemul de la ei :adeziv, plasa, decorativa) izolația e un poliestiren EPS grafitat permeabil la vapori ( asa spun datele producătorului, chiar ce părere ai? Mai ales ca știu ca preferi vata bazaltica ). Obțin în aceasta combinație (zid bca de 30 cm +polistirenul grafitat de la baumit de 20 cm) o valoare R de peste 7 și ceva spre 8 chiar . Zidurile interioare cărămidă de 12 cm (pt inerția termica a materialului și pt ca fonic la aceasta grosime e peste bca), sau mai am varianta cu bca macon 5 care e mai dens . La subsol izolația e un poliestiren XPS de 20 cm grosime (sau doua straturi de 10 cm) , inclusiv sub placa și fundații. Iar la etaj, am placa de beton peste care va f o izolație din vata de sticla cu un R similar zidăriei peste 7 spre 8, peste care va fi o închidere cu OSB pt a folosi podul ca spațiu de depozitare. Tâmplăriile fie Gealan S9000 cu tripan de 52 mm, baghetă calda, STV fie Trocal/KMG 88 la fel baghetă calda, 52 mm, tripan. Uf 0,89, Ug 0,5 zic ei dar cred ca un 0,6 e mai realist. Nu îmi permit în prima faza ventilație cu recuperare de căldură, poate ulterior peste doi-trei ani. Ca sursa de căldură fie încălzirea pe gaz fie o varianta de pompa de căldură apa-apa ( am apa pe teren și vreau sa fac oricum fântână pt udat terenul pt ca am aproape 1700 mp), am găsit doi producători romani cu preturi bune și performante interesante ( aici ma mai gândesc pt ca și o centrala bună în condensare pe gaz nu e chiar ieftina ) și încălzire în pardoseala la parter + et dar cu ventiloconvectoare la subsol. Scuze dacă e prea lung mesajul. Cu siguranță mai sunt f multe de spus și la fiecare pas descris se poate intra în alte detalii, dar în linii mari cam asta e proiectul meu. Dacă ai timp ar fi interesanta o părere. Mulțumesc și spor la treaba, iar după cum spuneam postează cât de multe materiale ai. Avem ce învață din ele și acum cum sunt vremurile, avem timp de citit, învățat și ascultat. Numai bine!

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      Pentru incalzire pardosea si centrale termice iti recomand sa citesti site-ul sibotherm si e si clujean:). Nu sunt de specialitate dar mi se pare chesti interesante pe acolo

    • @gabrieltalnaci5724
      @gabrieltalnaci5724 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac am oferit de la ei pe instalații. Cu ei cred ca voi lucra. Nu prea le place ideea de pompa de căldură sau ventiloconvectoare. Sunt mai pe clasic : centrala bună pe gaz și încălzire în pardoseala. Punct. Fără panouri sau altceva. Dar pe ceea ce spun par bine documentați. Ca ingineri prezum ca știu teorie, nu am idee cât de buni meseriași sunt ei. Le urmăresc postările, sunt documentați, explica logic și sunt haioși

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

      @@gabrieltalnaci5724 nu prea sunt cu astea alternative acolo unde este gaz, din cauza ca investitiile sunt prea mari si prea multe echipamente care nu ar diminua impactul asupra naturii. Nu stiu pe nimeni cu pompe, doar un prieten a avut aer-apa, care sunt cele mai slabe, si platea la curent de numa, atunci ce afacere faci ca platesti curent si nu gaz, paritate curent gaz 4:1

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 ปีที่แล้ว

      @@gabrieltalnaci5724 Bogdan (de la Sibotherm) nu e neaparat impotriva pompelor de caldura. Eu cu el am mai povestit despre multe si diverse, si chiar i-am promis un articol dedicat fotovoltaicului ca sa "ii demolez un mit" :) . El are dreptate cand spune: daca ai sanse sa ajungi cu o pompa de caldura sa ai macar 70% din timpul de functionare un COP mai mare decat cel al centralei pe gaz, abia atunci merita pompa de caldura. Sau in situatia in care nu ai intradevar gazul la poarta. De fapt, cred ca am ajuns in punctul in care e nevoie de racire la fel de mult cat de incalzire. Ori aici gazul nu are ce face. Lucrurile sunt discutabile si depinde foarte mult de decizia fiecaruia in care sa puna in balanta aspectele pozitive si negative a fiecarei solutii. Cu Bogdan ai sansa sa faci asta. Majoritatea vanzatorilor o sa iti spuna ca ori una ori alta e cea buna.

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac lucrurile stau asa: daca vorbim de o casa normala (nu pasiva) si avem gaz la poarta putem alege ori centrala pe gaz ori electric (pui costurile una langa alta, gandesti la viitor si decizi). Daca nu ai gaz la poarta atunci singura varianta este electric si poti decide intre: panouri radiante (COP 1,2) sau incalzire electrica in pardoseala (COP 1) - aici atentie ca nu aveti asigurata ACM care inseamna alte costuri, centrala electrica (COP 1) sau pompa de caldura (COP variabil intre 1 si 4). Sau varianta combustibil solid: lemn sau pelet (ori policombustibil). La toate se pune pe hartie si se trag concluzii.

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 4 ปีที่แล้ว +2

    - Salut dle Marius , super informatiile , sunt decis sa construiesc o Casa Pasiva (doar parter si maxim 90 mp utili) , as vrea sa folosesc doar Ventilatie cu recuperare de caldura pt a sustine necesarul , deci implicit si izolatia trebuie sa fie "perfecta", CLT-ul pt mine este scump , Timber Frame as vrea dar nu stiu cine face asa ceva in Romania , Structura metalica este problematica la punti termice ...am inteles sau ma insel , mai am varianta cu cofraje polistiren pt pereti cu diafragma de beton si fundatie polistiren cu placa de beton armata , poti sa ma sfatuiesti la care dintre acestea sa ma indrept ?
    Eficienta si costuri , care ar fi mai ok ???
    Multumesc frumos , succes !!!

    • @xmindk
      @xmindk 4 ปีที่แล้ว

      In jurul parterului 100-120 m2 with all the bells and the whistles ma invart si eu!Poate un articol separat pe filmul asta cu parterul gen casa Porotherm/CLT pasiva vazute in oglinda! structura perete etc nu are rost sa mai amintesc!

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      Razvan, are un video cu un tur la fabrica Dimmer m.th-cam.com/video/MZNAQmfy5vg/w-d-xo.html

  • @srobert2782
    @srobert2782 4 ปีที่แล้ว

    Masă din CLT ?!
    :)

  • @christiana9861
    @christiana9861 4 ปีที่แล้ว +1

    Buna. Daca suntem interesati de o discutie similara, pe ce adresa de mail te putem contacta?

  • @danielwi2634
    @danielwi2634 4 ปีที่แล้ว

    Cum se numeste stilul acesta de casa din planul amicului tau, bauhaus ? Gen cand ai acoperisu doar un plafon, ca la bloc.

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 ปีที่แล้ว

      acoperis tip terasa?

  • @xmindk
    @xmindk 4 ปีที่แล้ว

    "5 minute sofletiene"..good one!;-) Ps.acum stai acasa si poate vedem detalii cit mai amanuntite pentru ca sunt f.interesante!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      Incepem sa mai documentam astfel de discutii. Poti fi sigur ca vor mai veni astfel de materiale!

  • @TheOligopeptide
    @TheOligopeptide 3 ปีที่แล้ว

    Buna, am vazut ca ziceai la unul din detalii ca iti place sa mai pui o hidroizolatie deasupra polistirenului. Cum se poate realiza aceasta si din ce material? Am tot cautat pe net si singura chestie ce mi se pare ok sunt acele hidroizolatii lichide ce se intind cu pensula. La ceva de genul te-ai referit sau... ?

    • @utzdeac
      @utzdeac 3 ปีที่แล้ว

      Hidroizolatie bituminoasa pensulabila, zice de Mapei Plastimul si Murexim mortar bituminos...intr-un anumit video

    • @TheOligopeptide
      @TheOligopeptide 3 ปีที่แล้ว

      @@utzdeac multumesc frumos :)

  • @TheDaniels5s
    @TheDaniels5s 4 ปีที่แล้ว

    ciudata imaginea flipped si stabilizing-ul la inceput

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว +1

      TheDaniels5s Multumesc pentru feedback. Filmarea de la inceput a fost facuta de pe un Samsung, care exact asta face, incearca sa stabilizeze imaginea dupa modul in care se misca fata.

  • @guenoleadamantu8939
    @guenoleadamantu8939 4 ปีที่แล้ว

    I guess Penetron is my second name... 🤩

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 ปีที่แล้ว +1

    Nu apare nici un link

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 ปีที่แล้ว

      Acum le-am adăugat și am să las link-ul de la seria de clipuri „Cât te costă casa?” și aici ca să fie mai ușor. th-cam.com/play/PLxG388qIdpi99JxbhvS8tZ6CohQCBiQ5r.html

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 4 ปีที่แล้ว +2

    nici cand eram in clasa 1 nu aveam atatea carioci si pixuri :D

    • @xmindk
      @xmindk 4 ปีที่แล้ว

      😂😂

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 ปีที่แล้ว

    Primul :-)