am pus pe un digitop VA32 15 amperi, cateva ore. A mers perfect, doar sa incalzit putin 42, 45 grade. functioneaza bine si acum, consumul fiind in general 1,2 - 5 amperi. functioneaza mai rece, 30 - 32 grade. Totusi este bun, opreste si porneste tensiunea corect .
Eu am unul la fel montat intr o garsoniera si isi face treaba, l am reglat dupa un multimetru de la Uni t ptr. a mi afisa exact tensiunea,.In casa am ceva consumatori, boiler,masina spalat,frigider,tv,iluminatul etc. A facut fata cu brio la aceast consum si a lucrat corespunzator,, minima 170,maxima 250 V. Astept testul urmator! Sunt proiectate la Institutul de Electrotehnica din Herson, Ukraina.
Principala problema de concept al produsului este ca e amestecata comanda cu forta. Nu poti proteja partea de comanda cu o siguranta potrivita ca trebuie sa lasi sa treaca tot curentul din casa prin el. Ai in aceeasi cutiuta amperajul mare cu electronica sensibila, nu bun. Ca sa il pui sa comande contactor ajungi la cost apropiat de solutia releu monitorizare faza + releu timp + contactor. Vad ca alternativa recomandat Finder. Eu inteleg din documentatie (modelul pe monofazat, 70.11) ca nu poti seta intarzierea la anclansare, ceea ce este important. Ca sa pui Finder + releu de timp, deja iese destul de scump. In opinia mea lucrurile sunt cam asa: - solutia ieftina - doar digitop - solutia medie de pret, daca ai incredere in produs, dar vrei ceva mai solid pe comanda de forta si nu vreai sa lasi curentul mare din casa sa treaca prin releu: digitop + contactor - solutia mai solida (probabil) si mai scumpa: releu monitorizare + releu timp + contactor. Adica fiecare componenta cu treaba ei.
De un an de zile am exact modelul asta de protectie si nu am avut probleme cu el..dar nici nu am consumatori foarte mari cel mai mare consumator este aparatul de sudura dar nu sudez zilnic.
Folosesc cu succes ceva asemănător, de la Tomzn, de "63A" de vreo 2 ani. M-a "ajutat" Enel, cu o rețea de "invidiat". Al meu e setat să de afara la peste 25A sau 170 cu 250V. Sincer a fost mult mai ieftin și are o construcție mai solidă. Pt o altă construcție, cu trifazic, am cumpărat 3, versiune noua si de "80A". Asta deoarece ce găsisem de la Eberle monitoriza de fapt o singură fază și în funcție de valori închidea tot. Și cum fazele sunt foarte echilibrate în rețeaua sateasca am decis pt chinezării.
Felicitari. Electronist fiind caut de mult sa vad ce au in ele! Singura parte subreda din punctul meu de vedere sunt condensatorii electrolitici. In cazul in care nu sunt japonezi (nichicon, rubicon... sau altii) cu fiabilitate de min 8 ani dupa 2-3 ani se vor umfla si se duce protectia sau se poate interveni si schimba. Am pus si eu unul ramane de vazut cat o sa tina. Eu am varianta de 40a. Pe locul 2 as pune releul care nu se stie cat de fiabil este. Desii dinafara par foarte subrezi - contactorii par destul de sanatosi in interior- poate ar fi mers un conductor monofilar acolo dar.... mai este o varianta mai laudata decat digitop se numeste ZUBR. Daca faci rost de unul ar fi interesant de comparat. Are totusi ceva in plus fata de ETI plus contactor faptul ca memoreaza la cat a decuplat. Si in plus displayul. La mine am remarcat ca am avut 4 zile la rand numai 245 v masurat si confirmat cu multimetru. Sunat la baietii de la electrica , au venit foarte suparati la 12 noaptea desi sunasem dimineata. Dupa ce au facut spume ca de i-am deranjat surpriza a doua zi a revenit tensiunea la 230v si asa a ramas de atunci :)) asta dupa ce se bateau cu pumnu in piept ca tensiunea de 245-247v este normala.
Proiectediversediy toate sursele in comutatie de pc spre ex care se respecta folosesc condensatori de calitate- nu se umfla si nu isi pierd din capacitate nici dupa 10 ani de asta si isi permit sa ofere garantie de 10 ani. Ca sa nu mai vorbim de aparate muzicale unde am gasit si dupa 20 ani condensatori nedevalorizati. Exista la polul opus si condensatori chinezesti care ii cumperi de noi de la magazine de profil si dupa 4-6 luni mai au jumatate din cat scrie pe ei.
ipi apacs ipi apacs cred ca e mai ok digitopul- varianta din filmulet are o gramada de smduri ceea ce o face mai nefiabila si nereparabila. Pana la urma se poate pune digitop + contactor pe partea de forta si s-a eliminat complet problema acelui releu din digitop. Digitopul este alimentat separat si el doar da comanda bobinei la contactor. Asemanator cu filmuletul cu releu monitorizare faza eti facut de Stefan.
La țară. Rețea...ca la țară...tensiune variabilă, între 170 și 220 (cu ceva vreme în urmă, de vreo 2 luni îmi stă între 190-230, mai bine....). Pompă de căldură de 4.5kW, boiler de 2.5kW, mașină de spălat și alte acareturi - inclusiv circuit către garaj/atelier. Putere instalată de la onor furnizor (7 kW - ok, pe acolo). Sunt conștiincios dpdv al folosirii consumatorilor în raport cu ”zeama” furnizată. Din cauza întreruperilor foarte scurte de tensiune (2-3 secunde, cauzate de declanșarea protecției sistemului de furnizare la scurtcircuitele cauzate de bietele păsări - pe medie) s-a dus ploii de suflet compresorul pompei de căldură. Ieftin, 2k euro... Am luat un Digitop de 32. Și-a făcut treaba cu brio (întârziere de 300 secunde). După vreo doi ani a sucombat, subit. Ceva ciudat, cred că din cauza protecției meseriașe Comtec din BMPT. L-am schimbat în primăvara lui 2020 și totul, încă, în regulă. Acum am luat altul, de 63A. Refac tot tabloul interior. Și da, chiar verific destul de des display-ul pentru a vedea/monitoriza vizual tensiunea în rețea. 190V pot însemna și 7A în sus, cu consecințele de rigoare. Mai ales generala aia de la Gewiss, de 32A de urcă în 70-80 de grade la un consum de 24A. Plus apel de sesizare la ENEL pentru neconformitatea calității parametrilor tensiunii furnizate. A văzut și vreo 32A vreo 10 minute, băgase nevasta și niște harțapele la spălat peste toți ceilalți consumatori, n-a zis nici pâs și nici de încălzit nu s-a încălzit. Am varianta și cu afișarea curentului tras.Nu-l recomand, neapărat, dar la mine și-a făcut treaba, așa cum zice producătorul că ar trebui să și-o facă. În orice caz, sunt cu ochii pe tine....
Esti tare. Am, functioneaza bine, isi face treaba, dar nu il recomand neaparat...De ce? Ca nu-i place lui Stefan? E ok sau nu e ok pana acum pemtru tine? Are ceva timp de cand il ai si trebuie sa fi demonstrat ce poate.
Bună ziua ! Eu am unul de 5 ani , montat la casa de la țară si unul montat de 2 ani la bloc . până acum și-au făcut treaba foarte bine. la țară unde tensiunea e fluctuantă a decuplat de câteva ori. Deocamdată sunt mulțumit de ele . Doar cel de la țară a trebuit să-l calibrez, celde la bloc era ok. O zi frumoasă si cât mai multe postări la fel de interesante!
Va salut! Eu folosesc un DigiTop de 7 ani....dar pt mai multa siguranta, am optat pt varianta de 50 A. L-am calibrat si setat pt a recupla cu ceva intarziere (compresoarelor de frigider nu le prea plac decuplarile si recuplarile in interval f.scurt!). Locuiesc in mediul rural si evident am parte de fluctuatii dese de tensiune pe retea...sunt zile cand are multe cicluri de decuplari-recuplari de facut, dar isi face treaba foarte bine. Vecinii mei chiar au avut probleme cu electrocasnice arse din cauza asta (reclamatii la Enel, comisii de constatare la fata locului si tot balciul aferent!)... Personal sunt f.multumit de el si nu spun ca ar fi mai bun decat ceea ce recomanda Stefan (fiindca e clar ca omul are dreptate!), insa decat fara nici o protectie la sub si supratensiune....mai bine cu o protectie de buget. Sanatate si toate cele bune va doresc!
Sunt mai bune acele relee + contactoare indiferent dacă este ETI sau Schneider (am văzut ca ar fi și Schneider, probabil si altele pe care nu le cunosc) ?
Eu as pune stabilizator de 3000 w , pentru toate electronicile din casa . Ai un calculator sau o masina de spalat , centrala termica si ti-le inchide .
Dețin și eu 2 " jucării" de genul. Pe scurt VP-40 a funcționat fix 20 minute după care a făcut un mare fîs(a fost înlocuit în garanție fără probleme). Înlocuit cu un VA32 care a funcționat și la un consum în sarcină de 25A( cel puțin așa indică pe el- cu instant apa caldă și AC pornit pe încălzire). L-am setat la 190V limita inferioară și 250V cea superioară. Momentan fiind pe curent de șantier cu un bransament magic făcut de cei de la Enel, se pare că Digitop-ul și-a făcut treaba când tensiunea a scăzut sub 190V.
Ștefan, e vreun motiv pentru care vrei să îl setez la 207V ( limita inferioară, bănuiesc)? N-aș prea vrea să îmi declanșeze mereu când merg cele 2 mașini de spălat și uscătorul de rufe( cel puțin acum cât stăm pe curent de șantier)
drive.google.com/file/d/1y2x2BQul5E8TAiHEGDOGOx-khT6LZl7T/view?usp=drivesdk . Asta ca să îți faci o idee ce fel ne țin geniile de la Enel cu BMP-ul provizoriu...
Eu am cumparat acum vreo trei ani un DIGITOP si, recent, trei chinezarii TOMZN cu doua si trei randuri cu digiti (nu le-am montat nici pana la ora asta...), iar acum vreau sa adaug contactor si, fie RCCB urmat de MCB-uri, fie RCBO-uri, mai ales ca sunt cu 10 mA.
@@Proiectediversediy, mulț'ăniesc pentru replica deosebit de prompta! Inainte, adica mai in aval, mai apropiat de consumator (nu de intrarea in tablou), da?!? Cum ramurica mai subtire e mai apropiata de fruct decat de radacina, asa si diferentialul care reactioneaza la maximum 10 mA tre' sa fie mai apropiat de cablurile catre priza (de exemplu) decat de separator, asa'i?.. :-?
Este și varianta cu limitare de curent - nu știu ce a ieșit la traducerea din chineză la nume. Am instalat varianta de 40A și rezistă la țară, dar vai mama ei de calitate a energiei în zonă - până a ars transformatorul de la domnul distribuitor arata pe afișaj 6 din 49 cu și fără tva cu deconectările de rigoare.Acuma ca a crăpat și s-a înlocuit cu mai multe e ok. Decât fără... Dacă creapă altul - costă cât o siguranță diferentială bună.
Apreciem specificatia de "parere personala". Elctrocasnicele mele functioneaza ca in prima zi, la casa din aval e jale mare ca a fost supratensiune si a crapat o plasma, un computer, centrala termica, frigiderul si masina de spalat vase. Casa din amonte a ars pana la temelie....deci si -a meritat banii cu varf si indesat. Suntem invechiti, daca nu vedem releul separat de contactori si multe matze intre ei...nu ne bazam. Din punctul meu de vedere si-a facut treaba, asadar recomand! Cui nu-i place sa-si ia unul de ala de invarte pinioanele cu surubelnita la precizie maxima.
Salut Stefan, o sugestie in afara topicului daca se accepta. Poate ar fi util de vazut cum se inlocuiesc conductorii prin copex. Ma refer chiar si la cei de cupru nu doar la cei din aluminiu. Mai exact in ce situatii/cum/daca se pot inlocui. De exemplu meseriasii care au facut instalatia la mine la bloc mi-au tras din tabloul din casa scarii pana sus in apartament conductori de 2.5 mm2. Din cauza asta mi-am cam luat gandul de la plita electrica. Oare am vreo solutie? Eu sunt la etajul 3 tabloul e la parter.
Salut ! Poți te rog sa faci un video în care să ne spui ce facultate de inginerie electrica ar trebui sa facă victorii electricieni. (sunt interesat, fiindcă îmi place acest domeniul)
Nu ai vazut produse chinezesti sau placute electronice daca asa ceva ti se pare chinezesc 😂😂😂 pana si butoanele sunt butoane standard de tip push button ce se gasesc in toate electronicele si invelite cu acea membrana pentru a avea o protectie cat de cat la stropi- daca era chinezarie ai fi gasit lamele din metal fixate cu scoci.
poti sa folosesti Digitopul in loc de HNR-33 (releu monitorizare monofazat) pentru ca are mai multe functii programabile (ca exemplu, timpul de revenire diferit de "instantaneu" la revenirea tensiunii) si din el sa comanzi un contactor de 50A? (au cam acelasi pret) (prin digitop nu vei trece decat cu un curent mic)
Eu am cumparat acum vreo trei ani un de-asta si, recent, trei chinezarii cu doua si trei randuri cu digiti, iar acum vreau sa adaug contactor si, fie RCCB urmat de MCB-uri, fie RCBO-uri, mai ales ca sunt cu 10 mA.
Mda.... Poate fi pus să comande un contactor separat, fără probleme. Faptul că este „prea multă electronică înghesuită” nu-i nicio problemă, chiar nu mi se pare prea multă. Nici eu nu aș folosi, dar din alt motiv. Faptul că are afișaj și este programabil gen meniu, înseamnă că este bazat pe microcontroler ( chiar, ia vezi ce scrie pe integrate ). Deși folosesc și programez microcontrolere, în cazul de față, nu aș pune unul să „ronțăie” permanent un program in asteptarea unor fluctuații. Prefer varianta analogică. Dacă vreau afișaj, pot să montez un voltmetru separat.
Si de ce nu ai pune? Exista surse de comutatie pt pc de peste 1000 w si acolo tot microcontrolere se folosesc si fac functii mult mai dificile decat acest simplu voltmeteu din digitop.... ca sa nu mai vorbim de tehnologia din masini unde se folosesc la fel peste tot microcontrolere.
Conductorul (Tresa) daca e sa o masori .. deobicei tresele sunt mai bune din punct de vedere al calitatii .. fiind cupru 99.8% dar pana se duce tresa, se duc contactii din contactor.
Testat timpul de reactie, a gasit ca invertorul ce-l am "scapa" pana in 300v, nedetectabil de alte aparate de masura, cand i se opreste sursa de alimentare a invertorului respectiv.
Pe acesta nu-l recomanzi insa sinotimer-ul am vazut ca il recomanzi,ce sa vezi am folosit un sinotimer trifazic dupa 2 luni cu releul oprit din buton,aveam curent in 2 din 3 faze..am trecut la trifazic digitop fara probleme pana acum...
Salutare Stefan , oare ce recomandare de releu de supratensiune ai ? ce ti-ai pune tu daca ai avea nevoie ? merci anticipat de raspuns ! keep up the good work !
Ștefane nu te supăra. Dar Eti da probleme frate. Pana acuma am avut probleme cu doua bucăți. Eu unul le am eliminat... FINDER FOREVER. PĂRERE PERSONALA
Faptul că „are prea multă electonică înghesuită într-o suprafață prea mică” nu e un argument valid. Deschide un Apple Watch să vezi acolo înghesuială :) Și eu am unul montat la o casă la țară și până acum mi-a salvat echipamente de câteva mii de euro. L-am montat anul trecut și deja vecinii cărora le-au fost distruse electrocasnicele după o furtună, anul trecut, vor și ei. Nici eu nu l-aș mai alege din nou, dar singurul motiv pe care l-am găsit este că nu il poți proteja pe el cu o sigurnață și dacă pățește ceva, ce se întmplă? Există o posibilitate să ia foc? Nu știm, dar vom afla. Altă observație ar mai fi că face un ușor zgomot în timpul funcționării, dar nu doarme nimeni în acea încpere, deci să zicem că e pasabil. La fel și lumina emisă de afișaj, e destul de deranjantă noapea, chiar și prin ușița fumurie a tabloului electric. Deci, dacă e pe hol, e ok. Pe de altă parte, costă 50€. Un releu analogic bun și un contactor, costă minim 100€. Explică-i vecinei mele care are pensie 700 de lei că, chiar și așa, era mai ieftin decât frigiderul și televizorul pe care nu le mai are.
Prin Apple Watch nu trec 32 de amperi. sa nu uitam ca Apple la laptopuri au un bus de 52 de volti si 500 mA care topeste pinul de alimentare a ecranului din mufa video de pe placa.Pana la circuite de forta este cale lunga. De ce crezi ca se foloseste releu doar pe comanda si partea de forta este trecuta prin contactor?
era fain sa-i legi si un bec sa vada boboru lumina de la capatu tonelului. In fine. Interesant e ca are totusi doua cipuri. oare care din ele e epromu si care cu displayul ?
@@3mariusx Cum de altfel se poate pentru că doar ne dăm cu presupusul, nu avem date concrete ca displayul să fie comandat din microcontroller și al doilea chipset să fie memoria!
Buna ziua sa nu ride-ti va rog ! Faza este cea pe care am curent cand pun creionul si nulul este cel fara tensiune ? Si normal ce culoarea ar treb sa aiba albastru este faza moro este nulul ? Sarmina
Faza este indicată de creionul de tensiune așa este.Pe nul pus nu se aprinde.Culorile sunt cele puse de ”meseriaș” dacă pui tu ai maro ,negru,roșu,gri la fază bleu la nul și verde-galben la împământare.
Verde galben stiu dar dumneavoastra ca PROFESOR cum va cred eu cum spune-ti ca estecorect ca cel mai frecvent am intilnit maro si albastru cum spune-ti dumneavostra ca sunt care faza care nul ? Multumesc de timpul acordat
@@PISICA02 Uzual este maro (Fază)și albastru (Nul).Culoarea la fază poate fii și de culorile mai sus menționate.Dar ,marele Dar din România este că respectarea codului culorilor este ”facultativă” și de aceea este bine de verificat cu un creion de tensiune.Sfatul meu este să fiți îndrumat de cineva de specialitate când umblați pe la instalații electrice sub tensiune deoarece pot apărea situații periculoase!!!
Salut! Daca apas pe "i" inteleg ca imi arata ultima U la care s-a declansat. dar daca tin apasat am vazut ca intra intr o bucla in care imi inchide si deschide curentul continuu... e normal sa se intample asa cv? In plus, am incercat sa setez tensiunea inf si sup si mi a luat curentul in timp ce o faceam desi aveam U stabila la 239-240 si nu ajunsesem pana acolo.
Nu te-ai inselat! am avut unu de 40A care s-a defectat in urma unei supratensiuni, nulu slab pe undeva pe la ei si aveam intre 165V si 289V atat am vazut eu maxim si pana la urma a cedat, am luat altu de 32A acum nu mai am variatii de tensiune este ok, dar se cam incalzesc conectorii la 32A cat trec eu ziua cand injectez in retea.
Buna ziua, poti sa imi recomanzi te rog un releu de protectie cu afisaj (amperaj si wattaj ma intereseaza - pentru tensiune am un stabilizator) care sa aiba si functie de siguranta? Adica sa pot sa opresc curentul eu de la buton On / Off cand vreau, fara sa se reconecteze automat? Multumesc!
Ce fel de protectie ar mai avea daca iti indica doar consumul si in rest tu vrei sa-l poti intrerupe manual? Si la ce iti trebuie ceva suplimentar de intrerupt curentul manual daca ai in tablou o sigurantă generală? Amperaj si " wattaj" este tot una. Mai exact daca ai amperaj , inmultesti in cap cu 230 si ai consumul in watt. Ce am luat eu, adica Digitop VA 32, are asa: -protectie pe releu la sub/supra cu revenire programabilă -protectie la un consum de peste 40A. -afisajul dual indica Volti si Amperi. Repet, calculul in watt nu este relevant decat ca pamares si poate fi facut mental. Amperii afișati sunt mai relevanti deoarece tot in A sumt calibrate si sigurantele ce protejeaza circuitele. Cat despre intreruperea manuala, ai generalul sau diferentialul care pot face asta cu succes oricand doresti.
Va salut ! Eu unu sunt fan DigiTop varianta aia VA unde afiseaza si consumul instant (am eu o pata pe creier cu afisaju instant al consumului, intradevar nu stam cu ochi beliti in tablou) pentru ca "ofera multe". DAR aveti dreptate este cam firav, discutabila calitatea plus ca este si prea inghesuit, va multumim pentru video ! As always, educativ ! HATERS GONNA HATE !
Cum dracu este inghesuit? Ocupa 3 module. Poate desface Stefan unul de la ETI sau Finder, sa vezi acolo inghesuiala. Apropo, si alea asa mici de 1 modul au releu in ele (adevarat ca este releu de comanda, nu de putere). Zicea cineva ca nu rezista la 400 V, de parca ETI si Finder rezista, nu cred ca cineva da bani pe ele si le conecteaza la 400 de volti doar sa ne arate noua care este cel mai rezistent si apoi le arunca la gunoi...
Am avut o situație în care tensiune în rețea a fost 231 V , iar el a lut foc la borne și îmi indica pe el 253V . Proprietarul credea cu tărie că nu a luat foc din cauza sa și tot făcea sesizare peste sesizare la Delgaz grig prin faptul că are fluctuații și îi se întrerupe tensiunea des.
am versiunea de 63 a cea cu 3 afisaje tensiune intensitate si putere,setata pe 25 a ca asa e siguranta din scara blocului(asa am crezut eu) de aproximativ un an e super ok.cum zici si tu 32 parea camla limita asa ca am preferat cea de 63. o fi bine nu o fi bine.intreb si eu .cind am facut tabloul la eti nu am gasit contactor nu era pe stoc nici mono nici tri de aia am mers pe digitop.se poate schimba orcind dar se merita???
www.romstal.ro/releu-de-protectie-tensiune-amperaj-afisare-putere-consumata-mp63-p14737673.html?gclid=EAIaIQobChMIu82o5OnZ6gIVkN4YCh1ahAkAEAQYAiABEgINwfD_BwE asta e
apartament de 2 camere comunist mai mult de 18 a cu toti consumatorii porniti nu am vazut pe digitop.singura data cind a dat afara au venit baieti montaj mobila cu roto,aer functional masina de spalat ok fier de calacat hota... am ridicat la 29 a .si ok
Si cu el si fara el tensiune tot scade,dar digitopul iti intrerupe alimentarea atunci cand scade tensiunea sub limita setata,daca vrei tensiune constanta cumpara un stabilizator de tensiune si nu mai ai probleme.
Salut, nu are legatura cu videoul dar poate ma poti ajuta ca nu prea ma pricep, am pus un ventilator la baie si am pus faza la intrerupator si am legat nulul de cablu care duce la o priza de langa si ventilatorul merge bine, dar uneori se opreste si nu mai porneste neam din intrerupator. Si ca sa il fac sa functioneze trebuie sa il desfac si sa ii ating 2 pini de pe circuit ca sa se "reseteze" Si ma intrebam daca stii de ce ar putea sa-mi faca asta..
Eliminați cu totul temporiztorul din ventilator dacă nu folosiți. Legătura motorului devin astfel “curată” și vedeți dacă vă mai face probleme. Dacă m-ai apar sunt clar de la motorul ventilatorului că altcineva nu-l mai “supără”! Cu stimă!
Aveți dreptate!Dar dacă aș fi folosit un releu de monitorizare fază HRN33 tot cu contactor plus un alt releu de timp(montajul din prezentarea lui Ștefan) nu era același timp de întîrziere?sau poate chiar mai mult? Mulțumesc!
Poate unul de 63A l-as pune in apartament dupa un separator de 20 A pe intrare. Releul ala intern si mie mi se pare subdimensionat pentru 32A /230V .Parca e releu de automobile la12V .
Astia de la DigiTop mai au un releu de protectie trifazic cu comutare automata faza. Poate va cade unul la testare. Este cam scump, vre-o 850 lei, ar fi buna parerea unui om care se pricepe. Digitop este o firma ucraineana, iar in zilele noastre cam tot ce iese din ucraina este de calitate proasta. Parerea mea.
Hehe. Ce chinezarie. Nici eu nu sunt adeptul unui astfel de produs. Sunt curios ce se intampla daca ai consumatori mai mari prin casa si incepe sa se incinga jucaria. Se vor suda cumva contactele in releu? La ce bun dupa aceea? In plus nu respecta regulile de izolare dubla si capacitor de safety din ce am observat. Iarasi exista ceva standarde de constructie in electronica.
Era greu sa pui un bec ca sa vedem cand cupleaza si decupleaza? Abia se aude. Faptul ca este silentios indica cat de "solide" sunt contactele si ce putere are bobina... un ABB ESB63 se aude din alta camera cand cupleaza/decupleaza :)
Omule bun...daca vrei sa ne facem prieteni pe ceve ca sa vorbim..te rog sa facem....mi.am facut instalatia electrica la mine la casa...incepand de la sapaturi in bca....tot....tot am facut dupa filmuletele tale de pe youtube....am invatat multe de la tine
Ma bucur ca ai invatat si iti multumesc ca te uiti la mine dar filmuletele mele nu sunt tutoriale.Fiecare e liber sa faca ce vrea dar nu recomand la electrica si la gaze sistem diy. Respect.
www.emag.ro/teste-de-tensiune-monopol-fara-contact-90-1000v-150mm-wiha-43798/pd/D1SV23MBM/?ref=fav_pd-title Sunt de calitate aceste detectoare de tensiune?
🤣🤣🤣constat ca sunt definite trei grupuri aici: unul cu cei care au releul ăsta si sunt foarte multumiti, unul cu cei cativa ( procent mic) ghinionisti care au achizitionat un produs defect, iar cei mai multi care se dau de ceasul mortii ca nu ar pune din diverse motive care mai de care mai stiintifice, dar nu au pus mana pe un astfel de releu niciodata. Simpatici toti, nimic de spus. Si utile toate informatiile, dar parca să nu crezi intr-un produs numai pentru ca tu " crezi " ca nu ar rezista....e parca putin cam " struguri acri" sau cârcoteală. Eu am, in varianta VA, cu protectie si pe curent, si functioneaza de minune de cateva saptamani. A baleat pe o plaja de la 0.3 A unde sta noaptea( cu niste ghirlande luminoase pe exteriorul casei), si pana la 31A cu nevastă-mea alergand printre masini de spalat, cuptoare, aspirator, etc....inainte de sarbatori. Azi a intrerupt curentul si vecinii aveau curent. Cauza? Setasem maxima la 245v. Si-a facut treaba. La revenirea curentului arata frecvent 242-241-243....cred ca a pișcat un 245 si a sarit. Am marit pe 250 maxima. Multumit pe deplin! Montaj de electrician, in urmatoarea cascada. 1 general 32A 2 releu VA32 3 diferential 32A 30mA 4 siguranta priza exterior C16 5 siguranta pompa fantana C10 6. 3 sigurante prize casă B16 7. Lumina toata casa siguranta B10 Toate schneider. Intre primele 3 conductor cupru fi10,prize fi2.5, lumina fi 1.5. Toti conductorii cu pini pe capete si pieptene deasupra pe sigurante. Cred ca si montajul si dimensionarea aparatajului fac diferenta intre fum/ foc/deranj/nefunctionare si functionare normala fara probleme.
Având în vedere ca ai jicnit pe toți. Sa ne spui te rog ce cuptor, ce mașina de spălat și ce aspirator ai.? Sa punem cap la cap sa vedem dacă am înțeles ceva din viata asta... Și sa vedem cum a ajuns soția ta la 32 de A
Oameni buni, nu mai generalizați ca derutati lumea. Merge dacă ai consumatori normali adică mici. Dacă i ai pus o plită sau un boiler mai mare ala e. Fiți expliciti va rog. Nu va jucați cu cuvintele. "la mine juma de an merge" Fără consumatori mari o sa meargă și 20 de ani. Dar la consumatori mari tine 2 zile. Ștefan vb de siguranță adică ceva care sa funcționeze lejer și cu consumatori mari. Asta înseamnă siguranta în domeniul electricității. Numai aruncați cu vorbe.
am pus pe un digitop VA32 15 amperi, cateva ore.
A mers perfect, doar sa incalzit putin 42, 45 grade.
functioneaza bine si acum, consumul fiind in general 1,2 - 5 amperi. functioneaza mai rece, 30 - 32 grade.
Totusi este bun, opreste si porneste tensiunea corect .
Eu am unul la fel montat intr o garsoniera si isi face treaba, l am reglat dupa un multimetru de la Uni t ptr. a mi afisa exact tensiunea,.In casa am ceva consumatori, boiler,masina spalat,frigider,tv,iluminatul etc. A facut fata cu brio la aceast consum si a lucrat corespunzator,, minima 170,maxima 250 V. Astept testul urmator! Sunt proiectate la Institutul de Electrotehnica din Herson, Ukraina.
Mulțumesc de informații și testare.
Am montat acest contactor digital de 32A de când a apărut la Dedeman. Am sudat un gard, o scara etc. Consumatori la greu și încă mai merge.
Mai merge?
Principala problema de concept al produsului este ca e amestecata comanda cu forta. Nu poti proteja partea de comanda cu o siguranta potrivita ca trebuie sa lasi sa treaca tot curentul din casa prin el. Ai in aceeasi cutiuta amperajul mare cu electronica sensibila, nu bun.
Ca sa il pui sa comande contactor ajungi la cost apropiat de solutia releu monitorizare faza + releu timp + contactor.
Vad ca alternativa recomandat Finder. Eu inteleg din documentatie (modelul pe monofazat, 70.11) ca nu poti seta intarzierea la anclansare, ceea ce este important. Ca sa pui Finder + releu de timp, deja iese destul de scump.
In opinia mea lucrurile sunt cam asa:
- solutia ieftina - doar digitop
- solutia medie de pret, daca ai incredere in produs, dar vrei ceva mai solid pe comanda de forta si nu vreai sa lasi curentul mare din casa sa treaca prin releu: digitop + contactor
- solutia mai solida (probabil) si mai scumpa: releu monitorizare + releu timp + contactor. Adica fiecare componenta cu treaba ei.
Corect.
De un an de zile am exact modelul asta de protectie si nu am avut probleme cu el..dar nici nu am consumatori foarte mari cel mai mare consumator este aparatul de sudura dar nu sudez zilnic.
Multumesc pentru video. Am testat varianta de 32A. Duce 25A cel putin o ora insa daca intrerupe circuitul in sarcina se distrug contactele releului.
Interesant ar fi sa vedem ce este sub capota!
Ar fi interesant sa faci un test și cu siguranțele cu protecție la suprateniune de la ETI (KZS-1M-DN) sa vedem cum lucrează.
Cum am una pe mana ii fac un test.
Abia astept testul cu 32 A ..... ❤
Mulțumesc !
Folosesc cu succes ceva asemănător, de la Tomzn, de "63A" de vreo 2 ani. M-a "ajutat" Enel, cu o rețea de "invidiat". Al meu e setat să de afara la peste 25A sau 170 cu 250V. Sincer a fost mult mai ieftin și are o construcție mai solidă. Pt o altă construcție, cu trifazic, am cumpărat 3, versiune noua si de "80A". Asta deoarece ce găsisem de la Eberle monitoriza de fapt o singură fază și în funcție de valori închidea tot. Și cum fazele sunt foarte echilibrate în rețeaua sateasca am decis pt chinezării.
Felicitari. Electronist fiind caut de mult sa vad ce au in ele! Singura parte subreda din punctul meu de vedere sunt condensatorii electrolitici. In cazul in care nu sunt japonezi (nichicon, rubicon... sau altii) cu fiabilitate de min 8 ani dupa 2-3 ani se vor umfla si se duce protectia sau se poate interveni si schimba. Am pus si eu unul ramane de vazut cat o sa tina. Eu am varianta de 40a. Pe locul 2 as pune releul care nu se stie cat de fiabil este. Desii dinafara par foarte subrezi - contactorii par destul de sanatosi in interior- poate ar fi mers un conductor monofilar acolo dar.... mai este o varianta mai laudata decat digitop se numeste ZUBR. Daca faci rost de unul ar fi interesant de comparat. Are totusi ceva in plus fata de ETI plus contactor faptul ca memoreaza la cat a decuplat. Si in plus displayul. La mine am remarcat ca am avut 4 zile la rand numai 245 v masurat si confirmat cu multimetru. Sunat la baietii de la electrica , au venit foarte suparati la 12 noaptea desi sunasem dimineata. Dupa ce au facut spume ca de i-am deranjat surpriza a doua zi a revenit tensiunea la 230v si asa a ramas de atunci :)) asta dupa ce se bateau cu pumnu in piept ca tensiunea de 245-247v este normala.
Buna asta ci nichicon🥳
Proiectediversediy in ce sens?
Proiectediversediy toate sursele in comutatie de pc spre ex care se respecta folosesc condensatori de calitate- nu se umfla si nu isi pierd din capacitate nici dupa 10 ani de asta si isi permit sa ofere garantie de 10 ani. Ca sa nu mai vorbim de aparate muzicale unde am gasit si dupa 20 ani condensatori nedevalorizati. Exista la polul opus si condensatori chinezesti care ii cumperi de noi de la magazine de profil si dupa 4-6 luni mai au jumatate din cat scrie pe ei.
ipi apacs ipi apacs cred ca e mai ok digitopul- varianta din filmulet are o gramada de smduri ceea ce o face mai nefiabila si nereparabila. Pana la urma se poate pune digitop + contactor pe partea de forta si s-a eliminat complet problema acelui releu din digitop. Digitopul este alimentat separat si el doar da comanda bobinei la contactor. Asemanator cu filmuletul cu releu monitorizare faza eti facut de Stefan.
Respect 👋
La fel.
Esti bun stefan!
La țară. Rețea...ca la țară...tensiune variabilă, între 170 și 220 (cu ceva vreme în urmă, de vreo 2 luni îmi stă între 190-230, mai bine....). Pompă de căldură de 4.5kW, boiler de 2.5kW, mașină de spălat și alte acareturi - inclusiv circuit către garaj/atelier. Putere instalată de la onor furnizor (7 kW - ok, pe acolo). Sunt conștiincios dpdv al folosirii consumatorilor în raport cu ”zeama” furnizată. Din cauza întreruperilor foarte scurte de tensiune (2-3 secunde, cauzate de declanșarea protecției sistemului de furnizare la scurtcircuitele cauzate de bietele păsări - pe medie) s-a dus ploii de suflet compresorul pompei de căldură. Ieftin, 2k euro... Am luat un Digitop de 32. Și-a făcut treaba cu brio (întârziere de 300 secunde). După vreo doi ani a sucombat, subit. Ceva ciudat, cred că din cauza protecției meseriașe Comtec din BMPT. L-am schimbat în primăvara lui 2020 și totul, încă, în regulă. Acum am luat altul, de 63A. Refac tot tabloul interior. Și da, chiar verific destul de des display-ul pentru a vedea/monitoriza vizual tensiunea în rețea. 190V pot însemna și 7A în sus, cu consecințele de rigoare. Mai ales generala aia de la Gewiss, de 32A de urcă în 70-80 de grade la un consum de 24A. Plus apel de sesizare la ENEL pentru neconformitatea calității parametrilor tensiunii furnizate. A văzut și vreo 32A vreo 10 minute, băgase nevasta și niște harțapele la spălat peste toți ceilalți consumatori, n-a zis nici pâs și nici de încălzit nu s-a încălzit. Am varianta și cu afișarea curentului tras.Nu-l recomand, neapărat, dar la mine și-a făcut treaba, așa cum zice producătorul că ar trebui să și-o facă. În orice caz, sunt cu ochii pe tine....
Esti tare. Am, functioneaza bine, isi face treaba, dar nu il recomand neaparat...De ce? Ca nu-i place lui Stefan? E ok sau nu e ok pana acum pemtru tine? Are ceva timp de cand il ai si trebuie sa fi demonstrat ce poate.
Bună ziua ! Eu am unul de 5 ani , montat la casa de la țară si unul montat de 2 ani la bloc . până acum și-au făcut treaba foarte bine. la țară unde tensiunea e fluctuantă a decuplat de câteva ori. Deocamdată sunt mulțumit de ele . Doar cel de la țară a trebuit să-l calibrez, celde la bloc era ok. O zi frumoasă si cât mai multe postări la fel de interesante!
Va salut! Eu folosesc un DigiTop de 7 ani....dar pt mai multa siguranta, am optat pt varianta de 50 A. L-am calibrat si setat pt a recupla cu ceva intarziere (compresoarelor de frigider nu le prea plac decuplarile si recuplarile in interval f.scurt!). Locuiesc in mediul rural si evident am parte de fluctuatii dese de tensiune pe retea...sunt zile cand are multe cicluri de decuplari-recuplari de facut, dar isi face treaba foarte bine. Vecinii mei chiar au avut probleme cu electrocasnice arse din cauza asta (reclamatii la Enel, comisii de constatare la fata locului si tot balciul aferent!)... Personal sunt f.multumit de el si nu spun ca ar fi mai bun decat ceea ce recomanda Stefan (fiindca e clar ca omul are dreptate!), insa decat fara nici o protectie la sub si supratensiune....mai bine cu o protectie de buget. Sanatate si toate cele bune va doresc!
Buna tot acest model ati folosit ?
Sunt mai bune acele relee + contactoare indiferent dacă este ETI sau Schneider (am văzut ca ar fi și Schneider, probabil si altele pe care nu le cunosc) ?
Releu plus contactor este varianta cea mai profi.
Eu as pune stabilizator de 3000 w , pentru toate electronicile din casa . Ai un calculator sau o masina de spalat , centrala termica si ti-le inchide .
Poti sa pui unu de 10 KW nu e interzis.
Dețin și eu 2 " jucării" de genul. Pe scurt VP-40 a funcționat fix 20 minute după care a făcut un mare fîs(a fost înlocuit în garanție fără probleme). Înlocuit cu un VA32 care a funcționat și la un consum în sarcină de 25A( cel puțin așa indică pe el- cu instant apa caldă și AC pornit pe încălzire). L-am setat la 190V limita inferioară și 250V cea superioară. Momentan fiind pe curent de șantier cu un bransament magic făcut de cei de la Enel, se pare că Digitop-ul și-a făcut treaba când tensiunea a scăzut sub 190V.
Pune-l la 207
Ștefan, e vreun motiv pentru care vrei să îl setez la 207V ( limita inferioară, bănuiesc)?
N-aș prea vrea să îmi declanșeze mereu când merg cele 2 mașini de spălat și uscătorul de rufe( cel puțin acum cât stăm pe curent de șantier)
drive.google.com/file/d/1y2x2BQul5E8TAiHEGDOGOx-khT6LZl7T/view?usp=drivesdk . Asta ca să îți faci o idee ce fel ne țin geniile de la Enel cu BMP-ul provizoriu...
Eu am cumparat acum vreo trei ani un DIGITOP si, recent, trei chinezarii TOMZN cu doua si trei randuri cu digiti (nu le-am montat nici pana la ora asta...), iar acum vreau sa adaug contactor si, fie RCCB urmat de MCB-uri, fie RCBO-uri, mai ales ca sunt cu 10 mA.
RCBO de 10 se leaga inainte de 30.
@@Proiectediversediy, mulț'ăniesc pentru replica deosebit de prompta!
Inainte, adica mai in aval, mai apropiat de consumator (nu de intrarea in tablou), da?!?
Cum ramurica mai subtire e mai apropiata de fruct decat de radacina, asa si diferentialul care reactioneaza la maximum 10 mA tre' sa fie mai apropiat de cablurile catre priza (de exemplu) decat de separator, asa'i?.. :-?
pai ce te opreste sa comanzi un contactor cu asta?
Min 7:47... crezi că ai putea găsi ceva timp și pentru testul cu cei 32 A, pentru măcar 30 de minute? 🤔
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Este și varianta cu limitare de curent - nu știu ce a ieșit la traducerea din chineză la nume.
Am instalat varianta de 40A și rezistă la țară, dar vai mama ei de calitate a energiei în zonă - până a ars transformatorul de la domnul distribuitor arata pe afișaj 6 din 49 cu și fără tva cu deconectările de rigoare.Acuma ca a crăpat și s-a înlocuit cu mai multe e ok.
Decât fără... Dacă creapă altul - costă cât o siguranță diferentială bună.
Apreciem specificatia de "parere personala". Elctrocasnicele mele functioneaza ca in prima zi, la casa din aval e jale mare ca a fost supratensiune si a crapat o plasma, un computer, centrala termica, frigiderul si masina de spalat vase. Casa din amonte a ars pana la temelie....deci si -a meritat banii cu varf si indesat. Suntem invechiti, daca nu vedem releul separat de contactori si multe matze intre ei...nu ne bazam. Din punctul meu de vedere si-a facut treaba, asadar recomand! Cui nu-i place sa-si ia unul de ala de invarte pinioanele cu surubelnita la precizie maxima.
Parerea e foarte buna!
Salut Stefan, o sugestie in afara topicului daca se accepta.
Poate ar fi util de vazut cum se inlocuiesc conductorii prin copex. Ma refer chiar si la cei de cupru nu doar la cei din aluminiu. Mai exact in ce situatii/cum/daca se pot inlocui.
De exemplu meseriasii care au facut instalatia la mine la bloc mi-au tras din tabloul din casa scarii pana sus in apartament conductori de 2.5 mm2. Din cauza asta mi-am cam luat gandul de la plita electrica. Oare am vreo solutie? Eu sunt la etajul 3 tabloul e la parter.
Ce diametru are teava aia?
Anul trecut spuneai ca ai instalat zeci asemenea relee. Pai daca la tine nu ai pune, la altii de ce ai pus?
Evolutia este ceva normal.Involutie pe de alta parte .......
Foarte mulțumit,l-am pus cu contactor funcționează perfect de mult timp, simplu ca și schemă de legătură!
Salut ! Poți te rog sa faci un video în care să ne spui ce facultate de inginerie electrica ar trebui sa facă victorii electricieni. (sunt interesat, fiindcă îmi place acest domeniul)
Salut. Din iesirea acestui digitop pot alimenta bobina unui contactor? Multumesc.
Daca se opreste tensiunea si apoi revine ditamai supratensiunea, are vreun efect? Am vazut ca se initializeaza destul de greu.
Are efect pentru ca nu da drumul la tensiune imediat.Are o intarziere.
Ataaaat! Abia astept testu cu 32A, sa vedem ce naiba poate, si mie mi s-a parut fragil si cam chinezesc (stiu ca e facut in Bg sau alta tara estica).
Eu stiam Ucraina.
Nu ai vazut produse chinezesti sau placute electronice daca asa ceva ti se pare chinezesc 😂😂😂 pana si butoanele sunt butoane standard de tip push button ce se gasesc in toate electronicele si invelite cu acea membrana pentru a avea o protectie cat de cat la stropi- daca era chinezarie ai fi gasit lamele din metal fixate cu scoci.
poti sa folosesti Digitopul in loc de HNR-33 (releu monitorizare monofazat) pentru ca are mai multe functii programabile (ca exemplu, timpul de revenire diferit de "instantaneu" la revenirea tensiunii) si din el sa comanzi un contactor de 50A? (au cam acelasi pret) (prin digitop nu vei trece decat cu un curent mic)
Eu am cumparat acum vreo trei ani un de-asta si, recent, trei chinezarii cu doua si trei randuri cu digiti, iar acum vreau sa adaug contactor si, fie RCCB urmat de MCB-uri, fie RCBO-uri, mai ales ca sunt cu 10 mA.
Salut! Ce parere ai despre releul de protectie tensiune monofazat marca F&F CP 710 de 16A?
Mda....
Poate fi pus să comande un contactor separat, fără probleme.
Faptul că este „prea multă electronică înghesuită” nu-i nicio problemă, chiar nu mi se pare prea multă.
Nici eu nu aș folosi, dar din alt motiv. Faptul că are afișaj și este programabil gen meniu, înseamnă că este bazat pe microcontroler ( chiar, ia vezi ce scrie pe integrate ). Deși folosesc și programez microcontrolere, în cazul de față, nu aș pune unul să „ronțăie” permanent un program in asteptarea unor fluctuații. Prefer varianta analogică. Dacă vreau afișaj, pot să montez un voltmetru separat.
Foarte bun comentul.
Si de ce nu ai pune? Exista surse de comutatie pt pc de peste 1000 w si acolo tot microcontrolere se folosesc si fac functii mult mai dificile decat acest simplu voltmeteu din digitop.... ca sa nu mai vorbim de tehnologia din masini unde se folosesc la fel peste tot microcontrolere.
@@3mariusx digitopu funcționează 24 din 24, pe când pc-ul și mașinile nu....
Conductorul (Tresa) daca e sa o masori .. deobicei tresele sunt mai bune din punct de vedere al calitatii .. fiind cupru 99.8% dar pana se duce tresa, se duc contactii din contactor.
Asa este dar ala este releu nu contactor.
Asa e vine toata lumea in casa si se uita la el 😂😂😂😂😂 sincer sa fiu nu il vad foarte sigur...
Nici mie nu imi place.
Testat timpul de reactie, a gasit ca invertorul ce-l am "scapa" pana in 300v, nedetectabil de alte aparate de masura, cand i se opreste sursa de alimentare a invertorului respectiv.
Schimba invertorul.
Asteptam sa il testati la 32A ,sa vedem rezultatele.
Pe acesta nu-l recomanzi insa sinotimer-ul am vazut ca il recomanzi,ce sa vezi am folosit un sinotimer trifazic dupa 2 luni cu releul oprit din buton,aveam curent in 2 din 3 faze..am trecut la trifazic digitop fara probleme pana acum...
Salutare Stefan , oare ce recomandare de releu de supratensiune ai ? ce ti-ai pune tu daca ai avea nevoie ? merci anticipat de raspuns ! keep up the good work !
Finder sau ETI.
@@Proiectediversediy am bagat la cap ! Mare multumesc !
Ștefane nu te supăra. Dar Eti da probleme frate. Pana acuma am avut probleme cu doua bucăți. Eu unul le am eliminat... FINDER FOREVER. PĂRERE PERSONALA
Faptul că „are prea multă electonică înghesuită într-o suprafață prea mică” nu e un argument valid. Deschide un Apple Watch să vezi acolo înghesuială :)
Și eu am unul montat la o casă la țară și până acum mi-a salvat echipamente de câteva mii de euro. L-am montat anul trecut și deja vecinii cărora le-au fost distruse electrocasnicele după o furtună, anul trecut, vor și ei. Nici eu nu l-aș mai alege din nou, dar singurul motiv pe care l-am găsit este că nu il poți proteja pe el cu o sigurnață și dacă pățește ceva, ce se întmplă? Există o posibilitate să ia foc? Nu știm, dar vom afla.
Altă observație ar mai fi că face un ușor zgomot în timpul funcționării, dar nu doarme nimeni în acea încpere, deci să zicem că e pasabil. La fel și lumina emisă de afișaj, e destul de deranjantă noapea, chiar și prin ușița fumurie a tabloului electric. Deci, dacă e pe hol, e ok. Pe de altă parte, costă 50€. Un releu analogic bun și un contactor, costă minim 100€.
Explică-i vecinei mele care are pensie 700 de lei că, chiar și așa, era mai ieftin decât frigiderul și televizorul pe care nu le mai are.
Prin Apple Watch nu trec 32 de amperi.
sa nu uitam ca Apple la laptopuri au un bus de 52 de volti si 500 mA care topeste pinul de alimentare a ecranului din mufa video de pe placa.Pana la circuite de forta este cale lunga.
De ce crezi ca se foloseste releu doar pe comanda si partea de forta este trecuta prin contactor?
Proiectediversediy ai perfectă dreptate, dar argumentul tău din prezentare, tot nu e valid
Mi se pare mie sau iar se aude 150 in loc de 250? Parca și la filmul trecut cu digitop tot așa a fost
tot ce e posibil.Scuze
era fain sa-i legi si un bec sa vada boboru lumina de la capatu tonelului. In fine. Interesant e ca are totusi doua cipuri. oare care din ele e epromu si care cu displayul ?
Era era nu contest
Eepromul este inclus in microcontrolerul “central” iar al doilea chip banuiesc ca este driver pentru afosajul cu 7 segmente
@@3mariusx Cum de altfel se poate pentru că doar ne dăm cu presupusul, nu avem date concrete ca displayul să fie comandat din microcontroller și al doilea chipset să fie memoria!
Cum se monteaza , am inteles intrarea dar ieșirea cum o leg ? Apoi unde intra in diferential ?
Pai nu am zis in filmulet?
Ca sa protejez acest releu digital nu merge să montez înaintea lui un alt contactor?
releul din interior pare ok ca marime pt 32A, ma intreb daca variantele pe 40A sau 63A au alte relee mai mari...
Asta e acelasi cu monitorizare fază???
Buna ziua sa nu ride-ti va rog ! Faza este cea pe care am curent cand pun creionul si nulul este cel fara tensiune ? Si normal ce culoarea ar treb sa aiba albastru este faza moro este nulul ? Sarmina
Faza este indicată de creionul de tensiune așa este.Pe nul pus nu se aprinde.Culorile sunt cele puse de ”meseriaș” dacă pui tu ai maro ,negru,roșu,gri la fază bleu la nul și verde-galben la împământare.
Verde galben stiu dar dumneavoastra ca PROFESOR cum va cred eu cum spune-ti ca estecorect ca cel mai frecvent am intilnit maro si albastru cum spune-ti dumneavostra ca sunt care faza care nul ? Multumesc de timpul acordat
@@PISICA02 nulul este obligatoriu albastru daca electricianul face ce trebuie si maro faza,dar verifica cu creionul de tensiune ca sa fi sigur.
@@PISICA02 Uzual este maro (Fază)și albastru (Nul).Culoarea la fază poate fii și de culorile mai sus menționate.Dar ,marele Dar din România este că respectarea codului culorilor este ”facultativă” și de aceea este bine de verificat cu un creion de tensiune.Sfatul meu este să fiți îndrumat de cineva de specialitate când umblați pe la instalații electrice sub tensiune deoarece pot apărea situații periculoase!!!
Salut! Daca apas pe "i" inteleg ca imi arata ultima U la care s-a declansat. dar daca tin apasat am vazut ca intra intr o bucla in care imi inchide si deschide curentul continuu... e normal sa se intample asa cv?
In plus, am incercat sa setez tensiunea inf si sup si mi a luat curentul in timp ce o faceam desi aveam U stabila la 239-240 si nu ajunsesem pana acolo.
Nu te-ai inselat! am avut unu de 40A care s-a defectat in urma unei supratensiuni, nulu slab pe undeva pe la ei si aveam intre 165V si 289V atat am vazut eu maxim si pana la urma a cedat, am luat altu de 32A acum nu mai am variatii de tensiune este ok, dar se cam incalzesc conectorii la 32A cat trec eu ziua cand injectez in retea.
Buna ziua, poti sa imi recomanzi te rog un releu de protectie cu afisaj (amperaj si wattaj ma intereseaza - pentru tensiune am un stabilizator) care sa aiba si functie de siguranta? Adica sa pot sa opresc curentul eu de la buton On / Off cand vreau, fara sa se reconecteze automat?
Multumesc!
Ce fel de protectie ar mai avea daca iti indica doar consumul si in rest tu vrei sa-l poti intrerupe manual?
Si la ce iti trebuie ceva suplimentar de intrerupt curentul manual daca ai in tablou o sigurantă generală?
Amperaj si " wattaj" este tot una.
Mai exact daca ai amperaj , inmultesti in cap cu 230 si ai consumul in watt.
Ce am luat eu, adica Digitop VA 32, are asa:
-protectie pe releu la sub/supra cu revenire programabilă
-protectie la un consum de peste 40A.
-afisajul dual indica Volti si Amperi. Repet, calculul in watt nu este relevant decat ca pamares si poate fi facut mental. Amperii afișati sunt mai relevanti deoarece tot in A sumt calibrate si sigurantele ce protejeaza circuitele.
Cat despre intreruperea manuala, ai generalul sau diferentialul care pot face asta cu succes oricand doresti.
Sculele ENGINEER sunt bune ?
Foarte
Va salut ! Eu unu sunt fan DigiTop varianta aia VA unde afiseaza si consumul instant (am eu o pata pe creier cu afisaju instant al consumului, intradevar nu stam cu ochi beliti in tablou) pentru ca "ofera multe". DAR aveti dreptate este cam firav, discutabila calitatea plus ca este si prea inghesuit, va multumim pentru video ! As always, educativ ! HATERS GONNA HATE !
Cand aveti timp asteptam si un TEST in sarcina 32A +
Cum dracu este inghesuit? Ocupa 3 module. Poate desface Stefan unul de la ETI sau Finder, sa vezi acolo inghesuiala. Apropo, si alea asa mici de 1 modul au releu in ele (adevarat ca este releu de comanda, nu de putere). Zicea cineva ca nu rezista la 400 V, de parca ETI si Finder rezista, nu cred ca cineva da bani pe ele si le conecteaza la 400 de volti doar sa ne arate noua care este cel mai rezistent si apoi le arunca la gunoi...
Mirel Petrescu de acord cu tine 😁👍🏻
@@mirelpetrescu4936 Altele rezistă vedeți datele de catalog pentru releul de monitorizare fază de la Schneider.(RM22UA32MR).Stimă!
Eu am mp 63a de la digitop. Ce părere ai? Ma salvat de 5 ori pana acum într-un an
Nu am o parere prea buna despre aceasta firma.
shocurile de tensiune nu vin asa treptat. trebuia sa-i dai brusc vreo 300V sa vezi daca si la cat opreste
Am avut o situație în care tensiune în rețea a fost 231 V , iar el a lut foc la borne și îmi indica pe el 253V . Proprietarul credea cu tărie că nu a luat foc din cauza sa și tot făcea sesizare peste sesizare la Delgaz grig prin faptul că are fluctuații și îi se întrerupe tensiunea des.
Se mai intampla si din astea.
am versiunea de 63 a cea cu 3 afisaje tensiune intensitate si putere,setata pe 25 a ca asa e siguranta din scara blocului(asa am crezut eu) de aproximativ un an e super ok.cum zici si tu 32 parea camla limita asa ca am preferat cea de 63. o fi bine nu o fi bine.intreb si eu .cind am facut tabloul la eti nu am gasit contactor nu era pe stoc nici mono nici tri de aia am mers pe digitop.se poate schimba orcind dar se merita???
www.romstal.ro/releu-de-protectie-tensiune-amperaj-afisare-putere-consumata-mp63-p14737673.html?gclid=EAIaIQobChMIu82o5OnZ6gIVkN4YCh1ahAkAEAQYAiABEgINwfD_BwE
asta e
apartament de 2 camere comunist mai mult de 18 a cu toti consumatorii porniti nu am vazut pe digitop.singura data cind a dat afara au venit baieti montaj mobila cu roto,aer functional masina de spalat ok fier de calacat hota... am ridicat la 29 a .si ok
Salut.o intrebare: ce este de facut unde tensiunea scade frecvent.releul decupleaza .dar fara el nu cade tensiunea?
Re-formuleaza ca nu se intelege!
Salut.
Am citit dar nu am inteles nimic.Cum adica fara el.....
@@Proiectediversediy fara el nu se intampla nimic .cu el decupleaza de 5 ori pe zi .
Si cu el si fara el tensiune tot scade,dar digitopul iti intrerupe alimentarea atunci cand scade tensiunea sub limita setata,daca vrei tensiune constanta cumpara un stabilizator de tensiune si nu mai ai probleme.
like 173
fără un test de viteza reacție, testul este incomplet. ae lauda cu 20ms reacție dar eu nu îl văd lucrând niciodată la oscilații superioare..
Nu am cu ce sa testez asa ceva.
Salut, nu are legatura cu videoul dar poate ma poti ajuta ca nu prea ma pricep, am pus un ventilator la baie si am pus faza la intrerupator si am legat nulul de cablu care duce la o priza de langa si ventilatorul merge bine, dar uneori se opreste si nu mai porneste neam din intrerupator. Si ca sa il fac sa functioneze trebuie sa il desfac si sa ii ating 2 pini de pe circuit ca sa se "reseteze" Si ma intrebam daca stii de ce ar putea sa-mi faca asta..
Ce model este?
@@Proiectediversediy Vents 150DT , are temporizator dar nu i-am legat firul la curent pentru ca nu vreau cu timer
Eliminați cu totul temporiztorul din ventilator dacă nu folosiți. Legătura motorului devin astfel “curată” și vedeți dacă vă mai face probleme. Dacă m-ai apar sunt clar de la motorul ventilatorului că altcineva nu-l mai “supără”! Cu stimă!
@@catalinnicolaeeftimie918 Multumesc, asa am facut si a functionat.
@@CatalinIvan1 Faci punte intre L si LT si functioneaza permanent fara sa demontezi temporizatoare sau alte rahaturi.
Vorba aia gusturile se asculta nu se discuta , eu am folosit si voi folosi doar cu contactor
👍👍👍👍
Bună ziua, Foarte bun, l-am montat cu contactor de 40 A funcționează perfect merită o asemenea investiție!
Astfel ați mărit timpul de functionare in regim anormal cu 0,4 secunde. (Timp efectiv de deschidere a contactelor oricarui releu mecanic).
Aveți dreptate!Dar dacă aș fi folosit un releu de monitorizare fază HRN33 tot cu contactor plus un alt releu de timp(montajul din prezentarea lui Ștefan) nu era același timp de întîrziere?sau poate chiar mai mult? Mulțumesc!
Salut! Eroarea de masurare este + - 1%.
Astept testul in sarcina maxima. Poate vedem si niste temperaturi prin el. Nici eu n-am incredere in el ca sa il pun in tablou.
Salut cat costa o dracovenie daia
În jur de 200
Poate unul de 63A l-as pune in apartament dupa un separator de 20 A pe intrare. Releul ala intern si mie mi se pare subdimensionat pentru 32A /230V .Parca e releu de automobile la12V .
Cred ca mai degraba prin acel digitop poti trece comanda pentru un contactor potent si se rezolva.
Daca iau contactor il comand cu releu ca e mai safe.
Releul ce curent are pe contacte, eu nu prea am văzut, asa de fapt divers..
Releul 16 A parca dar nu avem acolo mai milt de cateva sute de miliamperi.
Astia de la DigiTop mai au un releu de protectie trifazic cu comutare automata faza. Poate va cade unul la testare. Este cam scump, vre-o 850 lei, ar fi buna parerea unui om care se pricepe. Digitop este o firma ucraineana, iar in zilele noastre cam tot ce iese din ucraina este de calitate proasta. Parerea mea.
Salut, dacă chiar se vrea Digitop să-l pună cu contactor, părerea mea.🤔
De ce as pune digitop pe contactor si nu as pune un Finder sau ETI releu monitorizare faza/faze?
@@Proiectediversediy Nu are afișaj electronic 🤣🤣🤣
@@Proiectediversediy E mult mai ok Finder ori Eti!
Hehe. Ce chinezarie. Nici eu nu sunt adeptul unui astfel de produs. Sunt curios ce se intampla daca ai consumatori mai mari prin casa si incepe sa se incinga jucaria. Se vor suda cumva contactele in releu? La ce bun dupa aceea? In plus nu respecta regulile de izolare dubla si capacitor de safety din ce am observat. Iarasi exista ceva standarde de constructie in electronica.
Cine vrea afisaj, sa isi cumpere afisaj separat. E undeva pe la 100 lei...
Eu am pus releu cu contactor si afisaj separat
Cine vrea mai mult sa cumpere un log de la Hager si are si ora si data si consumul.Nu e scump e doar 840 euro :)
@@Proiectediversediy poți sa îmi dai modelul?
Sau unul care are aceeași clasa de precizie ca și contorul smart de la enel?
Te contrazici pe tine la cum il laudai in trecut.
Nu l-am laudat man.
Toți facem la fel. E normal ca Ștefan dacă a descoperit ceva mai bun sa treacă la cei mai sigur. Pe bune. Atât știți sa aruncați cu hate.
Era greu sa pui un bec ca sa vedem cand cupleaza si decupleaza? Abia se aude. Faptul ca este silentios indica cat de "solide" sunt contactele si ce putere are bobina... un ABB ESB63 se aude din alta camera cand cupleaza/decupleaza :)
In realitate se aude destul de tare. Indeajuns sa stii ca s-a intamplat ceva.
Ni era greu man🤩
Omule bun...daca vrei sa ne facem prieteni pe ceve ca sa vorbim..te rog sa facem....mi.am facut instalatia electrica la mine la casa...incepand de la sapaturi in bca....tot....tot am facut dupa filmuletele tale de pe youtube....am invatat multe de la tine
Ma bucur ca ai invatat si iti multumesc ca te uiti la mine dar filmuletele mele nu sunt tutoriale.Fiecare e liber sa faca ce vrea dar nu recomand la electrica si la gaze sistem diy.
Respect.
Banuiesc ca e ok si asta avand in vedere ca peste 50% din locuitele din romania nu au asa ceva
Releu+contactor mult mai ok.
releul ala din interior e cam firav...poate tine 10A nu mai mult :)
Tine mai mult de 10 dar nu stiu ce face la vreo 25 de amperi timp indelungat.
www.emag.ro/teste-de-tensiune-monopol-fara-contact-90-1000v-150mm-wiha-43798/pd/D1SV23MBM/?ref=fav_pd-title
Sunt de calitate aceste detectoare de tensiune?
Bună seara îmi puteți trimite un nr telefon am o problemă rar întâlnită
proiectediversediy@gmail.com
Sursa de alimentare a partii electronice va ceda prima.
La asta ma gandeam si eu
Condensatorii cedeaza primii daca nusunt de calitate si posibil si acel rezistor de sus care va sta mereu cald
Acum sa fim seriosi si diferentialele cedeaza dupa cativa ani nimic nu este nemuritor... parerea mea
Exact asta spuneam și eu că și tensiunile mari când el decuplează și stă în ele până revin la valori normale se poate să-i fie fatale!!!
🤣🤣🤣constat ca sunt definite trei grupuri aici: unul cu cei care au releul ăsta si sunt foarte multumiti, unul cu cei cativa ( procent mic) ghinionisti care au achizitionat un produs defect, iar cei mai multi care se dau de ceasul mortii ca nu ar pune din diverse motive care mai de care mai stiintifice, dar nu au pus mana pe un astfel de releu niciodata.
Simpatici toti, nimic de spus. Si utile toate informatiile, dar parca să nu crezi intr-un produs numai pentru ca tu " crezi " ca nu ar rezista....e parca putin cam " struguri acri" sau cârcoteală.
Eu am, in varianta VA, cu protectie si pe curent, si functioneaza de minune de cateva saptamani.
A baleat pe o plaja de la 0.3 A unde sta noaptea( cu niste ghirlande luminoase pe exteriorul casei), si pana la 31A cu nevastă-mea alergand printre masini de spalat, cuptoare, aspirator, etc....inainte de sarbatori.
Azi a intrerupt curentul si vecinii aveau curent. Cauza? Setasem maxima la 245v. Si-a facut treaba. La revenirea curentului arata frecvent 242-241-243....cred ca a pișcat un 245 si a sarit. Am marit pe 250 maxima.
Multumit pe deplin!
Montaj de electrician, in urmatoarea cascada.
1 general 32A
2 releu VA32
3 diferential 32A 30mA
4 siguranta priza exterior C16
5 siguranta pompa fantana C10
6. 3 sigurante prize casă B16
7. Lumina toata casa siguranta B10
Toate schneider.
Intre primele 3 conductor cupru fi10,prize fi2.5, lumina fi 1.5.
Toti conductorii cu pini pe capete si pieptene deasupra pe sigurante.
Cred ca si montajul si dimensionarea aparatajului fac diferenta intre fum/ foc/deranj/nefunctionare si functionare normala fara probleme.
Având în vedere ca ai jicnit pe toți. Sa ne spui te rog ce cuptor, ce mașina de spălat și ce aspirator ai.? Sa punem cap la cap sa vedem dacă am înțeles ceva din viata asta...
Și sa vedem cum a ajuns soția ta la 32 de A
Mai nou am facut ce ziceai tu sa nu incercam acasa
.....am facut asta
Adica nu ai fost cuminte?
Varianta rusească de digitop, parcă un pic mai isteață ( conform google translate) . rbuz.org/products/37819810.
dai si cu 32 A sa vedem iese fum sau sal
Da multe pretentii mai ai... 😂
🤣
Nici nu recomand o “panarama” de DIGITOP după o ora de funcționare a cedat nervos și l-am dus la garanție , NU RECOMAND, mulțumesc o zi buna.
Eu îl am de juma de an și funcționează fără probleme!
Multumim de mesaj.
Oameni buni, nu mai generalizați ca derutati lumea. Merge dacă ai consumatori normali adică mici. Dacă i ai pus o plită sau un boiler mai mare ala e.
Fiți expliciti va rog. Nu va jucați cu cuvintele. "la mine juma de an merge"
Fără consumatori mari o sa meargă și 20 de ani. Dar la consumatori mari tine 2 zile.
Ștefan vb de siguranță adică ceva care sa funcționeze lejer și cu consumatori mari.
Asta înseamnă siguranta în domeniul electricității.
Numai aruncați cu vorbe.
Decât nimic.bun și asa!
SEFUL.EEE A DECLANSAT LA 253 NU CUM ZICI TO LA 153 V......AUU BEREA E Vina ? p.s: no te supara...
M-ai vazut band bere si nu stiu eu?
@@Proiectediversediy no te supara o fost o gluma ca sa antelegi ce ai spus an clip la cat declanseaza an limita superioara...ai zis la 153 V..
Ai uitat să zici "înjurăturile aici jos" :))
🤩