İnsanlar Kitap Yorumu - Matt Haig (İnsanlar Kitap İncelemesi) [006]
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
- İnsanlar kitabı Matt Haig'in Gece Yarısı Kütüphanesi'nden sonra en çok okunan eserlerindendir. Gece Yarısı Kütüphanesi'ndeki paralel evren kurgusundan farklı olarak bu kitapta sonsuz evren teorisi üzerine kitabın kurgusunu oluşturmuş. Kurgusal olarak oldukça dikkat çekici olmasına karşın oldukça fazla mantıksal hata içermektedir. Riemann Hipotezi gibi bir matematiksel bilgiden sonsuz evren kurgusu temellendirmeye çalıştığı bir kitap. Malesef benim beklentimi hiç karşılamadı.
PK filmine oldukça benzer bir konuyla başlayan kitap okuyucuları sayfalar geçtikçe bir hüsrana doğru sürüklüyor. Beklentinin altında kalıyor.
Asal sayıların örüntüsünden yaşlanmanın durdurulması teknolojinin ilerlemesi çelişkileri benim en çok takıldığım nokta, çünkü bir kitabın kurgusu mantıksal zemine oturmuyorsa yazarın atarlı giderli cümleleri beni irite eder. Matt Haig maşallah gram "eleştirilir miyim?" acaba kuşkusuna düşmeden yazmışta yazmış, yordu beni. Okuyun okutturun ki insanlar her çok satanın iyi bir kitap olmadığını anlasın.
Çok daha fazlasını videoda sizlerle paylaştım.
Fikirlerinizi yorumlarda ifade ederseniz ben de sizin düşüncelerinizi öğrenmiş olurum.
#kitap #kitapsever
Bu tür içeriklerin devamı için abone olup videoyu beğenmeyi unutmayın.
TH-cam'da motivasyon beğeni ve yorum ile sağlanmaktadır.
Kitap okumak için bol vaktinizin olduğu günler dilerim.
------------------------
Kanaldaki tüm içerikler özgün ve @okunmayansatirlar'a aittir, kanaldaki herhangi bir videodan kesit ve içerik kullanımı izin gerektirir. Video adı, süresi ve sebebi belirtilerek izin için mail atabilirsiniz.
e-mail:
okunmayansatirlar@gmail.com
Asal sayılar kısmını kurguya yönelik eleştiri getirmeniz çok iyi olmuş🎉
Benim en çok keyif aldığım kitaplardan biriydi
Açıkçası son zamanlarda okurken bir an önce bitsin istediğim kitaplardandı.
Adı üzerinde kitap türü Bilim KURGU. Yazar matematik profesörü değil ve bence verilmek istenen ana düşünce kitabın adı ile aynı “İNSANLAR” şu noktaya değinmemişsiniz. Vonnadorya’lı ilk merhamet ve bağ kurmayı Newton isimli köpek ile keşfediyor ve ilerleyen sayfalarda aidiyet duygusundan, aileden, merhamet ve iyilikten bahsediyor.
Bilim kurgu türünde mantık hatası yapılabilir teziniz nereden geliyor anlamadım. Kurgusal metinler gerçek olarak algılanmaz bu noktada haklısınız ama aynı zaman da fiziksel kuramlarla çelişemez. Çelişen kurgularda bunun temellendirmesi yapılır. Videoyu tam olarak izlemediniz sanırım, yazarın mantık hatalarının sebeplerini ve çözümlerini de anlatıyorum. Asal sayı dizisinin bulunmasıyla entropi yok sayılamaz, bu kurgu değil cehalettir. Asal sayıların dizilimi bulunduğunda ölümsüzlüğü iddia eden yazarın kendisi, ben değilim, okuyucu olarak bu savların temellendirmesini görmediğim zaman "bu kurgu ya boş ver" demem mi gerekiyordu. Merhamet, bağ falan demişsiniz de gerçeklere gözünüzü kapamışsınız sanırım; "Çıplak bir uzaylı geliyor, asal sayıların dizisini bildiği için türü ölümsüz, gelip insanları öldürüyor, öldürdüğü birinin eşiyle de evleniyor, kadın çocuk her şeyi bilmesine rağmen bunlar da onu seviyor, bu insanları öldüren uzaylı aynı zamanda "günlük" okurken utanıyor falan, temelsiz etikler" kitabın neresinden tutsanız elinizde kalır. Burası kitap analizi ve eleştiri kanalı, gereksiz kitap övme ve özet verme kanalı değil.
sen kitap incelemesi yapma gardaş.
@@mustafakubilay1091 fikirlerini canlı olarak benle paylaşır mısın? Teams veya zoom üzerinden kayıt altına alırız güzel olur, neden yapmamam gerektiğini anlatırsın. Aydın bilgilerinden faydalarınız.