Ανδρόνικε όχι απλά αντέχουμε αλλά "απαιτούμε" (τουλάχιστον εγώ) να υπάρχει συνέχεια σε αυτά τα εξαιρετικά βίντεο. Έχω εθιστεί σε αυτά και τα περιμένω πως και πως. Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τις ελληνικές ταινίες διδασκόμαστε συμπεριφορές και για τη σημερινή ζωή!!! Αρκεί να τις προσεχουμε. Έχω μάθει πολλά, τα εφαρμόζω και μου βγαίνουν σε καλό. Η ζωή επαναλαμβάνεται!!!!
Από ότι μας δείχνει η ιστορία στην εκάστοτε ταινία,, έπρεπε να δοθεί ο κάθε δεύτερος ρόλος. Καλά έκαναν λοιπόν!! Όλα έδεναν όμορφα!! Ωραία ανάλυση όμως!! Μπράβο!!👏👏👏👏👏👏👏💎💎
Υπέροχο, απολαυστικό βίντεο. Εννοείτε θέλουμε και άλλα. Συγχαρητήρια για τον ποιοτικό, μεστό λόγο που δεν γίνεται βαρετός ή δασκαλίστικος. Μια μικρή παράκληση σε κάποιο βίντεο θα ήταν ενδιαφέρουσα μια μικρή ανάλυση των δεύτερων ρόλων από τον Ήρωα με παντούφλες (παλιατζής, Ανάξιος, κυρίες μουσείου). Και πάλι Μπράβο.
Την Καλημέρα μου. Σε όλους και όλες.τους φίλους. Του ελληνικού σινεμά. Της Χρυσής εποχής εκείνης. 1950-1970. Φίλε ανδρονικε.συνέχισε ετσι δυνατά. Με ωραία θέματα. Σε αυτό που αγαπάμε. Πίνω καφεδακι τώρα. Απόλαυση με το βίντεο σου. ΥΓ. Προσπαθώ να κόψω και το τσιγάρο. Μεγάλος μπελας.... Και κακό.
Καλο Σας Μεσημερι ,Αλλο ενα Υπεροχο Βιντεο ,Αλλο ενα Υπεροχο Μαθημα .Τελικα χρειαζονται οι δευτεροι ρολοι γιατι αν δεν υπηρχαν οι δευτεροι ρολοι δεν θα υπηρχαν οι πρωτοι Και χρειαζοτανε οι δευτεροι ρολοι γιατι πλοκη και συνεχεια του Film .Και αγαπαμε τους Δευτερους ρολους
Ο Θρασύβουλος εντάσσεται σ' αυτό που είπα στο τέλος του βίντεο για τους "τύπους" και τις σκηνές του Δημήτρη Ψαθά, που δεν πρόλαβα. Στο επόμενο βίντεο θα τον δούμε.
Δεν ήξερα το όνομά του αλλά με τον Λαυρέντη Διανελλο ήταν οι δύο αγαπημένοι μου...μεγάλης ηλικίας!... Εξαιρετικός, γλυκύτατος ιδιαίτερα στην "κυρά μας την μαμη"!!! Θυμάμαι ότι είχε παίξει αν δεν κάνω λάθος και στην ταινία "Έγκλημα στα παρασκήνια"...τον φύλακα που κρατώντας ένα φανάρι φωνάζει τον γυιο ή ανιψιό του!! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!!💎💎💎💎💎💎💎💎👌👍👍🎬🤝💯 Εκτιμαμε ακόμα πιο πολύ την καταπληκτική σκηνοθεσία που αγγίζει τα όρια του μεγαλείου...🙏😌📽🎞👏💯💖💖💖
Δεν σε αντέχουμε... απ'ότι φαίνεται από τα σχόλια σε λατρεύουμε γιατί με την δουλειά σου μας κάνεις και βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο τον ελληνικό κινηματογράφο! ευχαριστούμε!
Φίλε Ανδρόνικε, κάποιος πρέπει να γράψει σενάρια για νέες ελληνικές ταινίες. Κάποιος που να γνωρίζει από Υποκριτική, θέατρο, κινηματογράφο, λογοτεχνία. Ξέρεις ποιός. Συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σου.
Για να υπάρχει πρωταγωνιστής πρέπει να υπάρχει και ο δεύτερος ρόλος. Και για να είναι καλό ένα έργο πρέπει ο "μάστορας" συγγραφέας να τους δέσει σωστά. Τελικά η έβδομη τέχνη θέλει γνώση και μεράκι. ΄Οσο παρακολουθώ τα βιντεο σου Ανδρόνικε τόσο πιο κριτική γίνεται η "ματιά" μου ως θεατή σ΄αυτά που βλέπω και όλο πιο πολύ αγαπώ τις ασπρόμαυρες ταινίες
παντως η σκηνή με τον μεθυσμένο ειναι πολυ δυνατη! εχω κανει τοσο γελιο με εναν ξαδερφο μου, που καθε φορα που ενας απο εμας βλεπει την ταινία ''πεφτει'' τηλεφωνο! οσο για τα γάντια δεν ειναι απλως τα κιτρινα! υπαρχει και το...''νατο και το λεκεδακι'' ετσι ωστε ο Σταυριδης να ειναι σιγουρος οτι ειναι της γυναικας του.
Και πάλι συγχαρητήρια και δύο επισημάνσεις.Πρωτη, η γέφυρα του καφενείου Ρόδου και Λ.ιωνιας γωνία!!, και δεύτερη τα ονόματά Γιαβάσης και Μπιλιρης του Π.Χριστοφοριδη είναι καθαρά Καλυμνικα !!!
Μαγεία Ανδρονικε. Απίστευτη ευρηματικότητα και πλοκή. Δεν ξέρω μήπως μέσα από τος εκπομπές σου κάποια στιγμή έκανες και ένα μεγάλο αφιέρωμα με βάθος βέβαια σε αυτό το μεγάλο μυαλό που πέρασε από την Ελλάδα. Τον Αλέκο Σακελλάριο και τον πλούτο που μας άφησε.
Κύριε Ανδρόνικε καλησπέρα σας. Πρώτα από όλα να ευχηθώ σιδερένια υγεία στην οικογένειά σας και χρόνια πολλά. Από τα σχόλια είναι φανερό ότι δεν τίθεται θέμα "αντοχής" μας απέναντι στις αναρτήσεις σας αλλά χαράς και απόλαυσης. Οπότε συνεχίζετε να μάς χαροποιείτε με τον αενάως ρέοντα λόγο σας. Η "Καφετζού " είναι από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες και μαζί με τον "Ήρωα με τις παντούφλες" και κάποιες άλλες δεν κουράζομαι ποτέ να τις βλέπω. Η πληροφορία που με εντυπωσίασε πάρα πολύ είναι ότι κυρία Καλλιόπη υπήρξε την δεκαετία το '30 στα Αναφιώτικα!!!! Γιά εμένα οι δεύτεροι ρόλοι όταν πίσω τους βρίσκονται μάστορες σαν τον σπάνιο Αλέκο Σακελλάριο είναι τα στολίδια των ταινιών. Γιά να το εκφράσω με μία ατάκα του ίδιου του κυρίου Αλέκου από την ταινία του η "Νύφη τό 'σκασε" είναι όπως έλεγε και ο πλανόδιος μουσικός που ενσάρκωνε ο Πέτρος ο Κυριακός στο μάθημα που έκανε στον Τζανετάκο : "Μη μου τρώς το κορδελλάκι". Λοιπόν οι εξαίρετοι δεύτεροι είναι αυτό το "κορδελλάκι" που στολίζει την ταινία. Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε...
εχεις φοβερο λογο.καθαρο χωρις.εεεεε...ααααα....και τετοια πραγματα που ακουμε απο μεγαλους δημοσιογράφους κι ολας. επίσης καθαρη φωνη ..ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφορίες
Πολύ ωραίο βίντεο! Σε ευχαριστούμε πολύ για την διαφορετική οπτική που μας επιτρέπεις να δούμε τις υπέροχες ταινίες του κινηματογράφου μας. Ανυπομονώ για τα βίντεο που θα ακολουθήσουν!
Με όλα αυτά που αναλύετε σκέφτομαι για άλλη μια φορά πόσο αδύναμα είναι τα σενάρια , πόσο απλοικά και προσβλητικά αφελή για τη νοημοσύνη μας , τα τηλεοπτικά σενάρια σειρών που θεωρούνται επί δυο τρία χρόνια , καταπληκτικές...! Όλα μαθαίνονται από τυχαίες συναντήσεις στα δάση !!! Έλεος ! Βιονικά αυτιά έχουν όλοι σ' αυτά τα χωριά ;; Και κάπως έτσι μαθαίνονται όλα τα μεγάλα μυστικά... Τόσο εύκολα... Κανένας κόπος να δουλευτεί λίγο το σενάριο... Και τα λέμε αριστουργήματα... Μας τα επιβάλουν σαν αριστουργήματα... Θυμώνω γι αυτήν την έκπτωση... και για την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και της αισθητικής μας... Αλλά..., δυστυχώς , βολεύει να έχεις απαίδευτους θεατές . Παρατηρώ δε πως στήνεται νέα βιομηχανία θεάματος... Σταματώ εδώ γιατί είναι μεγάλη συζήτηση , για μονόλογο τουλάχιστον... Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω και μια άλλη άποψη... Ευχαριστώ .
Συχαρ ητηρια για τα βιντεο σας ασχολουνται με ενα τομεα του μεταπολεμικου ελληνικου πολιτισμου για τον οποιο δεν υπηρχαν μεχρι τωρα συστηματικες αναφορες.
Λοιπόν Ανδρόνικε έχεις γίνει ο Εθνικός αναλυτής μας του ελληνικού κινηματογράφου, όχι κριτικός αλλά αναλυτής και μάλιστα αυτά που αναλύεις για τους δεύτερους ρόλους είναι πιο δύσκολα από το να αναλύσεις τους πρωταγωνιστές, αυτό που έλεγες για τον Δαμασιώτη έφερνα την σκηνή στο μυαλό μου και γέλαγα ήταν πραγματικά συγκλονιστικός όπως και ο Φωτόπουλος που προσπαθούσε να τον διώξει. Πιστεύω κάποιος να δει τα βίντεο που κάνεις και να σου προτείνει να κάνεις μια πολιτιστική εκπομπή σε κάποιο κανάλι της προκοπής έτσι θα ανέβει και το επίπεδο της τηλεόρασης και θα μάθουν και οι νέοι πέντε πράγματα παραπάνω εάν πραγματικά θέλουν. Μου φαίνεται Ανδρόνικε γεννήθηκες σε λάθος εποχή έπρεπε να ήσουν πιο μεγάλος και θα είχες κάνει πάρα πολλά για τον σινεμά γενικά. Τέλος πάντων καλό σαββατοκύριακο Ανδρόνικε.
@@kastalia8812 Εδώ έχουμε μια καταπληκτική ιδέα για μια εκπομπή στην τηλεόραση σαν αυτά τα βίντεο,κι ίσως σας εξασφαλίσει περισσότετο την πρόσβαση σε αρχειακό υλικό κι όλα τα γραφειοκρατικά με τα πνευματικά δικαιώματα κλπ....Ω ! Θα ήταν πανόραμα με κάθε διήγηση να βλέπουμε και την κάθε επιμέρους, σκηνή.... Πέρα από εμάς εδώ που το ζητούμε κ.Ανδρονικε, πιστεύω πως υπάρχει κοινό που μπορεί να απευθύνεται σε αυτό, μία τέτοια εκπομπή...είθε να πραγματοποιηθεί και να την απολαμβάνουμε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, καθώς δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο
Μπράβο σας !!! Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημασία αυτών των δεύτερων ρόλων. Αφελεστατα νόμιζα ότι είναι για να γελάσουμε μόνο. Μου ανοίξατε τα μάτια. Ανυπομονώ για το επόμενο βιντεάκι.
Γενικώς οι δεύτεροι ρόλοι είναι απαραίτητοι. Αλλιώς ας έβαζαν απλά τους 2-3 πρωταγωνιστές μπροστά στην κάμερα, να διαβάζουν την βασική πλοκή του έργου και σε μισή ώρα θα είχε τελειώσει η ταινία.
Αντέχουμε, αντέχουμε! Αν δεν επέλεγα σε οντισιόν στη σχολή να πω το συγκεκριμένο τραγούδι, ο Πασχάλης δεν θα με πλησίαζε να με κάνει φίλο θεωρώντας ότι έχουμε τα ίδια γούστα και δεν θα με γνώριζε στον φίλο του τον Θωμά με τον οποίο γίναμε κολλητοί, συγκάτοικοι και μετά κουμπάροι, αργότερα δεν θα γνώριζα την κουνιάδα του τη Δήμητρα που ήταν παντρεμένη στη Φλώρινα για να δω στο σπίτι της την Καίτη που πρόσεχε τα παιδιά της Δήμητρας και να της ζητήσω να βγούμε για να παντρευτούμε μετά και δεν θα είχα μαζί της αυτές τις τρεις φοιτήτριες κόρες που έχω στη Θεσσαλονίκη ενώ εγώ μένω στην Καβάλα και ο Θωμάς στην Ξάνθη. Τυχαία από ένα τραγούδι που μου ήρθε τότε το 1982. Μόνο που δεν είμαι Σακελάριος. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα σχολιαστή ότι ξαναέβαλες στην ζωή μας τον ελληνικό σινεμά. Και να δούμε πότε θα χρωματίσουν τα Κίτρινα Γάντια για να φανούν επιτέλους κίτρινα. Εδώ, επιβάλλεται.
Στον κινηματογράφο είναι πιθανόν να υπάρχουν δεύτεροι ρόλοι για να μεγαλώσει ο χρόνος η/και να προσφέρουν έναν χαρακτήρα που θα "προκαλέσει" το κοινό. Μάλλον ο μεθυσμένος ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Ανδρονικε, σπουδαία ανάλυση! Συγχαρητήρια! Στον αντίποδα, μόλις διαπίστωσα πως στην Παριζιανα του Γιάννη Δαλιανιδη, χρησιμοποιείται ως αχρειαστος δραματουργικα κομπάρσος ο ηδη από τότε πασίγνωστος Κώστας Βουτσάς! Και αναρωτιέμαι αν στον ελληνικό κινηματογράφο υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις! Όχι με ηθοποιούς που έκαναν αργότερα καριέρα, αλλά ηθοποιοί πρωτου βεληνεκούς σε ρόλο κομπάρσου, όπως στην περίπτωση της Παριζιανας!
Εδώ δεν πρόκειται για κομπαρσιλίκι, αλλά για την πλάκα τους. Ο Βουτσάς ήταν παντρεμένος με την Μπρόγιερ, τότε, θα την συνόδευσε ο Βουτσάς στο γύρισμα κι ο Δαλιανίδης τον έβαλε στο πλάνο, για πλάκα. Αλλη μία περίπτωση θυμάμαι, όπου η Μπέτυ Αρβανίτη παίζει σε ένα λάιτ αισθησιακό του Ευστρατιάδη - και σ' ένα κέντρο όπου τραγουδά ο Πουλόπουλος, πίσω παριστάνει τον μπουζουκτσή ο (σύζυγός της) Φαίδων Γεωργίτσης.
Η Ταϋγέτη (Μπασούρη) και η Σαπφώ Νοταρά είναι μεγάλες λατρείες μου. Να πούμε ότι, και οι "βοηθοί πρωταγωνιστές" είναι σπουδαίοι στον πρωταγωνιστή και την πλοκή, αλλά κι όσοι δευτεραγωνιστές (Αλέκος Τζανετάκος) προσπάθησαν να "ανέβουν level" απέτυχαν, δυστυχώς...........
Πιστευω ότι ή ρόλοι αυτοί μάς δείχνει την εποχή καί τους ανθρώπους μίας κοινωνίας που χάθηκε παλια υπερχε τό μόνα ζυγά έτσι είναι πιο αληθή ή ιστορία μας
χαίρετε! κατ' αρχάς να δηλώσω πανευτυχής που, ζώντας σε νησιωτική πρωτεύουσα, θα μπορούσα δυνητικά να διαθέτω καφενείο, να μένει με τις πόρτες διάπλατες κι εγώ στην πίσω αυλή να παίζω κιθαρούλα (προς το παρόν τουλάχιστον) και, μέσῳ αυτής της διαπίστωσης, αδράττω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι έλαβαν την καίρια απόφαση απότοκη συμπτώσεων (αχ! αυτές οι συμπτώσεις...) να εγκαταλείψουμε την Αθήνα στις αρχές του '80. τώρα, σχετικά με τις «συμπτώσεις» στα σενάρια. αναγνωρίζω ότι πολλάκις οι σεναριογράφοι τραβούν από τα μαλλιά καταστάσεις και συμπτώσεις, ώστε να επιτύχουν την πρόοδο του σεναρίου, εάν όμως το πράξουν με μαεστρία, ως αναφέρεις χαρακτηριστικά Ανδρόνικε, τότε εμένα δεν μου «κλοτσάει» εάν όλα σε μία ιστορία έβαιναν ομαλά και φυσιολογικά, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον να καταγραφεί. οι περιστάσεις από την προσωπική μας ζωή, τις οποίες επιλέγουμε να εξιστορίσουμε στις παρέες μας ως ενδιαφέρουσες, είναι ακριβώς αυτές που περιέχουν την σύμπτωση και το απρόοπτο, αλλιώς, εάν δεν συντρέχουν αυτά τα στοιχεία, γιατί να καθίσει ο άλλος να τις ακούσει; το κλειδί είναι το πόσο περίτεχνα και κομψά θα προκύψει σεναριακά η σύμπτωση, ώστε να μην αναφωνήσουμε βλέποντας το έργο: «ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ! λύσσα τό 'κανες...».
καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σου ένας χαρακτηριστικός δεύτερος ρόλος που εξυπηρετεί την πλοκή είναι ο Προύσαλης στο ¨Μια ιταλίδα απ' την Κυψέλη" ή ο αρραβωνιαστικός της "¨Λαμέ¨ στο " Αχ αυτή η γυναίκα μου" αυτοί οι ρόλοι μπορεί αρχικά να φαίνονται άκυροι αλλά είναι ουσιαστικοί καθώς βοηθούν στην αποκάλυψη των προσώπων μια και μιλάμε για φάρσα, επίσης το επεισόδιο με την Ταυγέτη στον Παπατρέχα βοηθά στο να εξελιχθεί η δράση αφού έχουν παντρευτεί η υπόλοιπες αδερφές και να καταλήξουμε στο ευτυχές γεγονός, τέλος η παρουσία της Στυλιανοπούλου σε αρκετούς δεύτερους ρόλους βοηθά στην δράση της ταινίας εκεί ήταν καλή όταν πήγε να κάνει την πρωταγωνίστρια δεν μπορούσε
"Εναν καφέ κι οχτώ νερα¨!!! Ακόμα και το παιδάκι αυτο μου φαινεται πλεον πως δεν μπηκε τυχαια, γιατι ειναι αυτο που αποκαλυπτει τον Αυλωνιτη. Το καναλι αυτο εχει αρχισει κ γινεται απο τα αγαπημενα μου!Εξαιρετικη δουλεια και παλι. Πολυ ενδιαφερον το θεμα.
Βεβαίως. Το παιδάκι το βγάζουν από την αρχή στην ταινία, σε μια σκηνή, διότι στην πραγματικότητα το χρειάζονται στο τέλος, με τα 8 νερά. Εδώ έχουμε όμως μια σκηνή (η αναγνώριση του Αυλωνίτη από τον Χριστοφορίδη) η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την υπόθεση (θα μπορούσε να λείπει) - αλλά οργανικά τελικώς δεν μπορεί να λείπει. Ο Φωτόπουλος έχει φύγει, ο Αυλωνίτης κρατά το μαγαζί κι ο Γιαβάσης έρχεται να παγιδεύσει τη Βασιλειάδου - οπότε μοιραία πρέπει να συναντηθούν. Νοιώθω μάλιστα πως η σκηνή είναι γραμμένη και λίγο αμήχανα, λίγο μπουφόνικα.
Σε διαβεβαιω ότι αυτό έχει συμβεί σε μένα το 2011 λίγο παραλλαγμένο με άλλα επαγγέλματα αλλά πεθερός κόρη γαμπρός ,εγώ ήμουν ο Αυλωνίτης😄 έλειπε μόνο ο μεθυσμένος ακόμα και τον ρόλο του φερμα τον έπαιξε ένας φορτικός μικροπωλητής με μπεγλερια κλπ .Βέβαια το ζευγάρι χώρισε μετά για άλλο λόγο αλλά πίστεψέ με συμβαίνουν και στη ζωή αυτά.Θελω να πω ότι τότε υπήρχε ευρηματισμος και όχι πάντα απίθανος.Ευγε για το βίντεο.
Εξαιρετικό βίντεο! Θα ήθελα (παρόλο που δεν σχετίζεται με την συγκεκριμένη ανάλυση σας) αν δεν σας κάνει κόπο, ένα σχόλιο για το σινεμά του Δαλιανίδη. Θεωρώ πολύ ενδιαφέρον το ότι καταπιάστηκε με διαφορετικα είδη.
Δαλιανίδης διασκευάζει Ψαθά στο "Ξύπνα Βασίλη" με το λαχείο κλειδί του μύθου, Δαλιανίδης πάλι να "βάζει" το λαχείο στο πλυντήριο να πλυθεί βιολογικά στην "Ελληνίδα στο Χαρέμι", δύο μόλις χρόνια αργότερα (1969-71). Ευχαριστούμε που μάς εμπνέεις «κατά τό εἰκός ἤ ἀναγκαῖον» !
Πάμε γερα Ανδρονικε!!!!!! Τις ταινίες τις έχουμε δει φυσικά όλοι πολλές φορές ... αλλά που μπούμε να τις βλέπουμε οποτε θέλουμε για να εντοπίζουμε και τις συγκεκριμένες σκηνές που μας περιγράφεις?????
Χριστος Ανέστη Ανδρονικε. Πολύ καλή ανάλυση. Βλέπουμε τελικά πόσο καλά δουλεμενες είναι οι κωμωδίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.Τιποτα δεν είναι τυχαίο. Τώρα θυμήθηκα και τον Κωνσταντίνου στα "χτυποκάρδια "με το προφιτερολ. Χωρίς αυτόν δε θα λυνόταν το έργο. Αλλά το προφιτερολ με όλη την παρουσία του Κωνσταντίνου δίνει το γέλιο σε μια σκηνή όπου στην ουσία της δεν είναι κωμική αφού γίνεται η αφορμή να την αποβαλουν από το σχολείο. Πραγματικά με σένα ξαναζουμε τις αγαπημένες μας ταινίες.
Δουλεμένα πολύ ήταν τα θεατρικά κείμενα που μεταφέρθηκαν στο σινεμά. Διότι από τα πρωτότυπα σενάρια, ελάχιστα ξεχωρίζουν για την μαστοριά τους, είτε κωμωδίες είτε δράματα. Αυτό ήταν το μεγάλο μειονέκτημα του παλιού κινηματογράφου, που τελικά τον γονάτισε. Αν κατάφερνε να ανανεωθεί θεματικά, δε θα εξαφανιζόταν απότομα το 1972.
Στα κιτρινα γαντια πιστευω οτι η παρεξηγηση ξεκινα απο τον "στρατηγο Χατζηαντωνιου" Κωστα Δουκα . Αν ο ο κυριος Καληγαριδης ,Νικος Σταυριδης απαντουσε στο τηλεφωνο ,δεν θα ειχαμε εργο
Σχετικά με την Καφετζού, αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα και την σεναριακή αναγκαιότητα των ρόλων του Δαμασιώτη και του Αυλωνίτη, ακόμα και του Καλατζόπουλου. Αντιθέτως ο ρόλος της Νίκης Λινάρδου δεν φαίνεται να ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Κάνω λάθος ή εκτός από την ευρηματικότητα των σεναριογράφων υπήρχαν κι άλλα κίνητρα για την προσθήκη ρόλων;
Οχι. Κανένα άλλο κίνητρο δεν υπάρχει στους συγγραφείς (σ' αυτούς που είναι πραγματικοί συγγραφείς) εκτός του δραματουργικού. Δε γνωρίζω αν είδες και το πρώτο βίντεο με τους δεύτερους ρόλους. Εκεί αναλύω με λεπτομέρειες το ρόλο της Λινάρδου - ο οποίος γράφτηκε στο θεατρικό έργο πολύ πριν γίνει εκείνη ηθοποιός και Κα Σακελάριου.
Το έχω δει αλλά ίσως μού διαφεύγει η αναφορά στην Λινάρδου για την Καφετζού, θυμάμαι σίγουρα για τον ρόλο της στους Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες. Θα το ξαναδώ όμως. Ευχαριστώ.
Κύριε Τζιβλερη συγχαρητήρια για τα βίντεο και το καναλι σας. Παντα ενδιαφεροντα τα θέματα σας και μοναδικός ο τροπος παρουσιασης. Ηταν κατι το ευχαριστο σ ολη αυτη τη δυσκολη περίοδο που περάσαμε. Επισης αφορμή για παραπανω ψαξιμο γνώσεις και προβληματισμό. Αν επιτρέπεται καποιες ιδεες για βιντεο στα σχολια ; Διότι για μενα ειναι ο μοναδικός τροπος επικοινωνιας
@@kastalia8812 παρατηρησεις ευτυχως οχι. Και αυτο ειναι επιτυχια Μερικες σκέψεις η επιθυμιες ( παραγγελιά χαχα) Νομιζω οτι θα ηταν ενδιαφέρον να μαθαιναμε παραλειπόμενα η ευτράπελα απο σκηνες των παλιων ελληνικων ταινιων απ ευθείας από τους εναπομείναντες προταγωνιστες οπως πχ Δεσποινα Στυλιανοπούλου Ανέστης βλάχος και αλλοι που αγνοωω η δε θυμάμαι τωρα. Νομιζω αν υπηρχε αυτη η δυνατότητα θα ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αν δε ξεφευγει απο το σκοπο του καναλιου Και δεύτερον θα θελαμε να δουμε καποιο βιντεο αν γίνεται και με βιογραφικα στοιχεία για καποιους ηθοποιους που επαιξαν γ ρολους η περασματα αλλα νομιζω ηταν πολυ χαρακτηριστικοί οπως ο δημητρης βουδουρης ( κύριος συναδελφος ) η ο κωστας σταυρινουδακης ( πασχαλης)
Αγαπητέ Ανδρόνικε, συγχαρητήρια για την ενασχόλησή σου με τον αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο. Ίσως, άλλη μία συνεισφορά αυτών των δύο χαρακτήρων, μαζί με τις αντίστοιχες σκηνές, να είναι η αποκάλυψη βαθύτερων στοιχείων του ήθους των πρωταγωνιστών. Δευτερεύουσα συνεισφορά βεβαίως, αλλά το ήθος αυτών των ταινιών είναι σήμερα σωτήριο. Μεγάλωσα το παιδί μου με σύμμαχο αυτές τις ταινίες - με βοήθησαν να εξηγήσω πολλά πράγματα. Σήμερα, υπάρχει η τάση ορισμένων εκπαιδευτικών και ψυχολόγων να συμβουλεύουν τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν αυτές τις ταινίες για να μην "μπερδευτούν".
Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια, με την οποία θέλω να ασχοληθώ. Οτι οι δεύτεροι ρόλοι μας εξυπηρετούν, εκτός των άλλων και στο να αντιδρούν οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτοντας το ήθος της εποχής αλλά και το προσωπικό τους. Τα δικά μου τα παιδιά (11 ετών σήμερα) στα πρώτα τους ευαίσθητα χρόνια - όχι μόνο έβλεπαν Ελληνικές ταινίες, αλλά αυτές στάθηκαν το εφαλτήριο ώστε να τα περάσω φυσιολογικά στον παγκόσμιο καλό κινηματογράφο. Ο γιος μου, όμως, ως σήμερα, συχνά, θα επιλέξει μια Ελληνική ταινία για να δει. Με ρωτάει βέβαια, καθώς δεν τις γνωρίζει απ' έξω για να του πω αν αξίζει τον κόπο να δει αυτήν που διάλεξε, αλλιώς προχωρά στην επόμενη. Οσο για το τελευταίο σχόλιο ορισμένων εκπαιδευτικών σήμερα και της βλακείας τους, εντάσσεται στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε νέες γενιές μακριά από καθετί που ορίζει Ελληνισμό, παράδοση, ρίζα κ.λπ. Ας μην επεκταθώ. ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.
Συγχαρητήρια για τις αναλύσεις σας ,κάνετε τρομερή δουλειά! Και εμένα βλέπει ο 12χρονος γιος μου τις παλιές ελληνικές ταινίες, κ του αρέσουν πολύ. Κ λέμε ατάκες από τον κινηματογράφο στην καθημερινότητα μας, κ γελάμε!
Το ζευγαράκι αυτό δεν έχει ιδιαίτερη θέση δομική στην εξέλιξη της ιστορίας. Ολο το έργο είναι χαλαρό στην δομή του χωρίς κανένα ενδιαφέρον στη μαστορική του. Πρόκειται - θα έλεγε κανείς, για ενα εκτενές νούμερο επιθεώρησης, τέτοιο, ώστε να ξεδιπλώσει ο Χατζηχρήστος το κωμικό του ταλέντο. Και το ζευγάρι αυτό εξυπηρετεί. Αλλο ένα κωμικό επεισόδιο για να ξεδιπλωθεί η υποκριτική δεινότητα του πρωταγωνιστή.
Ανδρονικε αυτά δεν έπρεπε να μας τα πεις!!! Να σαι καλά που μας τα πες!! Έτσι πες τα!! ο Αυλωνίτης έχει πρόβλημα όταν ο γιαβασης πάει στον καφενε και τον βλεπει να κρατα τον καφενε. Ο φόρμας δεν παιζεται
Μπορεί να μην θυμάσαι τίποτα απο το έργο αυτό ούτε καν τον τίτλο όμως ο ρόλος του Δαμασιώτη αλλά και του Φέρμα έχει μείνει δεκαετίες μετά λόγω της έξυπνης ατάκας, εδώ βλέπουμε και την μαστοριά των συγγραφέων που καταδυκνείει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο ενώ μοιάζει έτσι σε ένα έργο και μάλιστα έργο Σακκελάριου . Το γιατι επιβίωναν δε οι θίασοι μάλλον αυτονόητο, διότι δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση ούτε φυσικά ίντερνετ να μπορώ να δώ οτι θέλω σχεδόν απο το σαλόνι του σπιτιού μου, έπρεπε να ντυθώ και να πάω στο θέατρο, είναι ακριβώς το ίδιο με τον δίσκο βυνιλίου στην μουσική που δεν αντιγράφονταν σε σχέση με τις κασσέτες, τα cd και τέλος και χειρότερο τα mp3 και τα streaming που κατεστρεψαν την δουλειά των μουσικών σε μεγάλο βαθμό.
Καλημέρα Ανδρόνικε. Τα σχόλιά σου δεν τα σχολιάζω καν. Ειδικά σε ότι αφορά την Σμ. Γιούλη. Προσωπικά δεν το θεωρώ αδύνατο σημείο, το σημείο με τον αστυνομικό. Σε ότι αφορά αυτό που είπες για το ρόλο του Φέρμα, το ίδιο είναι και η παρουσία μιας κοπέλας που πουλάει λουλούδια. Μια πληροφορία που την αφήνουμε να περάσει απαρατήρητη, είμαι η παρουσία του πελάτη της κας Καλλιόπης, ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος απο την δουλειά της& πάνω στον καβγά μαθαίνουμε στοιχεία για το παρελθόν της, ( και νύχια κόκκινα είχα σαν τα αυγά του Πάσχα). (Δυστυχώς ή καλύτερα ευτυχώς δεν είμαι είναι νέος φίλος του καναλιού σου, αλλά η katia tsolaki, και σε παρακολουθώ μέσα απο τον η/υ του πατέρα μου.) Μου επιτρέπεις να σου δώσω μια ιδέα - σκέψη μου; Θα μπορούσες στο τέλος κάθε βίντεό σου να μας προτείνεις 1-2 ταινίες για να σκεφτούμε και να σχολιάσουμε τέτοιους ρόλους όπως έκανες στο προηγ. βίντεο. Το ελλ. σινεμά είναι πάντα γοητευτικό γι' αυτά που κρύβει, όχι γι' αυτά που φαίνονται.
Στο επόμενο βίντεο με αναλύσεις ρόλων, θα δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στα κείμενα του Δ.Ψαθά. Μπορείς από εκεί να ξεκινήσεις και να μου γραψεις κάποιες σκέψεις ώστε να τις σχολιάσουμε στο βίντεο.
Υπέροχη έρευνα και η χαρά θα ήταν μέγιστη αν βλέπαμε και τα καρέ στα οποία αναφέρεστε παρόλο που τις έχουμε δει αμέτρητες φορές
Ανδρόνικε όχι απλά αντέχουμε αλλά "απαιτούμε" (τουλάχιστον εγώ) να υπάρχει συνέχεια σε αυτά τα εξαιρετικά βίντεο. Έχω εθιστεί σε αυτά και τα περιμένω πως και πως. Σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.
ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ οτι θέλουμε πολλά ακόμα
Συμφωνώ για τον εθισμό,είναι αξιολατρευτα ....
θα το δούμε όλα γιατί...... έχεις και γκρρρρ γκρρρρρρρ
@@ntinantina2997😮😮😮😮😊
Έχω και φιστίκι Αιγίνης, παίζω και μονά ζυγά...... Υπέροχη ατάκα, αυτή και αν έχει μείνει. Συγχαρητήρια για την ανάλυση.
Φίλε Ανδρόνικε με λίγα λόγια... έβαλες ξανά στην ζωή μας τον ελληνικό σινεμά.. μόνο που αυτή την φορά με το δικό σου μάτι και γνώση..
Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τις ελληνικές ταινίες διδασκόμαστε συμπεριφορές και για τη σημερινή ζωή!!! Αρκεί να τις προσεχουμε. Έχω μάθει πολλά, τα εφαρμόζω και μου βγαίνουν σε καλό. Η ζωή επαναλαμβάνεται!!!!
😮😮😮
Συντάσσομαι με τους υπόλοιπους που γράφουν ότι "αντέχουμε". Και όχι μόνο... Εκλιπαρούμε για συνέχιση! Συγχαρητήρια!
Εξαιρετικός σε θεματολογία, ανάλυση αλλά και τρόπο παρουσίασης. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα ακούγονται, συνεχίστε την καλή δουλειά!
Οι αγαπημένοι δευτεραγωνιστές! ❤❤❤
Από ότι μας δείχνει η ιστορία στην εκάστοτε ταινία,, έπρεπε να δοθεί ο κάθε δεύτερος ρόλος. Καλά έκαναν λοιπόν!! Όλα έδεναν όμορφα!! Ωραία ανάλυση όμως!! Μπράβο!!👏👏👏👏👏👏👏💎💎
Η Καφετζου το εχω δει 100 φορες...Σημερα το ξαναειδα με καθε λεπτομερεια νοερα, χωρις να εχω εικονα..Παντα τελεια η αναλυση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Μια χαρά αντέχουμε Ανδρόνικε! Μην σταματάς! ❤️
Υπέροχο, απολαυστικό βίντεο. Εννοείτε θέλουμε και άλλα. Συγχαρητήρια για τον ποιοτικό, μεστό λόγο που δεν γίνεται βαρετός ή δασκαλίστικος. Μια μικρή παράκληση σε κάποιο βίντεο θα ήταν ενδιαφέρουσα μια μικρή ανάλυση των δεύτερων ρόλων από τον Ήρωα με παντούφλες (παλιατζής, Ανάξιος, κυρίες μουσείου). Και πάλι Μπράβο.
Υπερ αναλυτικός, υπερ απολαυστικός και κυρίως υπερ - ευφυής. Εν ολίγοις ΥΠΕΡΟΧΟΣ, αγαπητέ μου Ανδρόνικε! 🎭
Την Καλημέρα μου. Σε όλους και όλες.τους φίλους. Του ελληνικού σινεμά. Της Χρυσής εποχής εκείνης. 1950-1970. Φίλε ανδρονικε.συνέχισε ετσι δυνατά. Με ωραία θέματα. Σε αυτό που αγαπάμε. Πίνω καφεδακι τώρα. Απόλαυση με το βίντεο σου. ΥΓ. Προσπαθώ να κόψω και το τσιγάρο. Μεγάλος μπελας.... Και κακό.
Καλο Σας Μεσημερι ,Αλλο ενα Υπεροχο Βιντεο ,Αλλο ενα Υπεροχο Μαθημα .Τελικα χρειαζονται οι δευτεροι ρολοι γιατι αν δεν υπηρχαν οι δευτεροι ρολοι δεν θα υπηρχαν οι πρωτοι
Και χρειαζοτανε οι δευτεροι ρολοι γιατι πλοκη και συνεχεια του Film .Και αγαπαμε τους Δευτερους ρολους
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΣΙΔΑ
Ο Θρασύβουλος εντάσσεται σ' αυτό που είπα στο τέλος του βίντεο για τους "τύπους" και τις σκηνές του Δημήτρη Ψαθά, που δεν πρόλαβα. Στο επόμενο βίντεο θα τον δούμε.
Σε περίμενα πως και πως φιλε μου
Δεν ήξερα το όνομά του αλλά με τον Λαυρέντη Διανελλο ήταν οι δύο αγαπημένοι μου...μεγάλης ηλικίας!...
Εξαιρετικός, γλυκύτατος ιδιαίτερα στην "κυρά μας την μαμη"!!!
Θυμάμαι ότι είχε παίξει αν δεν κάνω λάθος και στην ταινία "Έγκλημα στα παρασκήνια"...τον φύλακα που κρατώντας ένα φανάρι φωνάζει τον γυιο ή ανιψιό του!!
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!!💎💎💎💎💎💎💎💎👌👍👍🎬🤝💯
Εκτιμαμε ακόμα πιο πολύ την καταπληκτική σκηνοθεσία που αγγίζει τα όρια του μεγαλείου...🙏😌📽🎞👏💯💖💖💖
Εξαιρετικός. Απλά εξαιρετικός. Αυτές οι αναλύσεις σου είναι εξαιρετικής ποιότητας τροφή για το μυαλό.
Δεν σε αντέχουμε... απ'ότι φαίνεται από τα σχόλια σε λατρεύουμε γιατί με την δουλειά σου μας κάνεις και βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο τον ελληνικό κινηματογράφο! ευχαριστούμε!
Μας κανεις να ξαναδούμε τις ταινίες μέσα από την απολαυστική ανάλυση σου, με άλλο μάτι
Υπεροχος !!!
Φίλε Ανδρόνικε, κάποιος πρέπει να γράψει σενάρια για νέες ελληνικές ταινίες. Κάποιος που να γνωρίζει από Υποκριτική, θέατρο, κινηματογράφο, λογοτεχνία. Ξέρεις ποιός. Συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σου.
Πολυ ωραια η δουλεια σας. Συγχαρητήρια
Πολύ εύστοχο το σχόλιο για τον αμέριμνο καταστηματάρχη του τότε και τον παραλληλισμό του με το σήμερα, οπού θα έψαχνε μέχρι και τους σοβάδες!
δυστυχως ετσι ειναι
Καλησπέρα Ανδρόνικε.
Αντέχουμε και πολύ μάλιστα.
Συνέχισε . Σ' ευχαριστούμε πολύ.
Θεούλη s πάλι ήταν το αγαπημένο μιυ!!!!!
Αν σταματήσεις δεν θα αντέχουμε, γι αυτό συνέχισε να μας κάνεις να περνάμε όμορφα!!!!!!
Τέλειο... Σεμινάριο συγγραφής σεναρίου! Υπέροχο!
Για να υπάρχει πρωταγωνιστής πρέπει να υπάρχει και ο δεύτερος ρόλος. Και για να είναι καλό ένα έργο πρέπει ο "μάστορας" συγγραφέας να τους δέσει σωστά. Τελικά η έβδομη τέχνη θέλει γνώση και μεράκι.
΄Οσο παρακολουθώ τα βιντεο σου Ανδρόνικε τόσο πιο κριτική γίνεται η "ματιά" μου ως θεατή σ΄αυτά που βλέπω και όλο πιο πολύ αγαπώ τις ασπρόμαυρες ταινίες
παντως η σκηνή με τον μεθυσμένο ειναι πολυ δυνατη! εχω κανει τοσο γελιο με εναν ξαδερφο μου, που καθε φορα που ενας απο εμας βλεπει την ταινία ''πεφτει'' τηλεφωνο! οσο για τα γάντια δεν ειναι απλως τα κιτρινα! υπαρχει και το...''νατο και το λεκεδακι'' ετσι ωστε ο Σταυριδης να ειναι σιγουρος οτι ειναι της γυναικας του.
Και πάλι συγχαρητήρια και δύο επισημάνσεις.Πρωτη, η γέφυρα του καφενείου Ρόδου και Λ.ιωνιας γωνία!!, και δεύτερη τα ονόματά Γιαβάσης και Μπιλιρης του Π.Χριστοφοριδη είναι καθαρά Καλυμνικα !!!
Α, ναι; Δεν το ήξερα. Για τα ονόματα. Για το καφενείο που βρισκόταν το ήξερα.
Μαγεία Ανδρονικε. Απίστευτη ευρηματικότητα και πλοκή. Δεν ξέρω μήπως μέσα από τος εκπομπές σου κάποια στιγμή έκανες και ένα μεγάλο αφιέρωμα με βάθος βέβαια σε αυτό το μεγάλο μυαλό που πέρασε από την Ελλάδα. Τον Αλέκο Σακελλάριο και τον πλούτο που μας άφησε.
Εννοείται ότι αντέχουμε! Δώσε!
Αχ τι ωραίες αναλύσεις!!!! Μπράβο, μπράβο,μπράβο!!!!
Κύριε Ανδρόνικε καλησπέρα σας. Πρώτα από όλα να ευχηθώ σιδερένια υγεία στην οικογένειά σας και χρόνια πολλά.
Από τα σχόλια είναι φανερό ότι δεν τίθεται θέμα "αντοχής" μας απέναντι στις αναρτήσεις σας αλλά χαράς και απόλαυσης.
Οπότε συνεχίζετε να μάς χαροποιείτε με τον αενάως ρέοντα λόγο σας. Η "Καφετζού " είναι από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες και μαζί με τον "Ήρωα με τις παντούφλες" και κάποιες άλλες δεν κουράζομαι ποτέ να τις βλέπω.
Η πληροφορία που με εντυπωσίασε πάρα πολύ είναι ότι κυρία Καλλιόπη υπήρξε την δεκαετία το '30 στα Αναφιώτικα!!!!
Γιά εμένα οι δεύτεροι ρόλοι όταν πίσω τους βρίσκονται μάστορες σαν τον σπάνιο Αλέκο Σακελλάριο είναι τα στολίδια των ταινιών. Γιά να το εκφράσω με μία ατάκα του ίδιου του κυρίου Αλέκου από την ταινία του η "Νύφη τό 'σκασε" είναι όπως έλεγε και ο πλανόδιος μουσικός που ενσάρκωνε ο Πέτρος ο Κυριακός στο μάθημα που έκανε στον Τζανετάκο : "Μη μου τρώς το κορδελλάκι". Λοιπόν οι εξαίρετοι δεύτεροι είναι αυτό το "κορδελλάκι" που στολίζει την ταινία.
Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε...
εχεις φοβερο λογο.καθαρο χωρις.εεεεε...ααααα....και τετοια πραγματα που ακουμε απο μεγαλους δημοσιογράφους κι ολας. επίσης καθαρη φωνη ..ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφορίες
Εύγε και γι αυτό το βίντεο. Και μιας και μιλάμε για "καφετζου", νομίζω ότι ήταν ο κορυφαίος ρόλος για τον Χριστοφοριδη, αυτος του Γιαβαση-Μπελίρη.
Είστε τόσο σαφής και αναλυτικός που έτσι μου έρχεται να δοκιμάσω να γράψω και γω μια κωμωδία!! 😁😁
Σεμινάρια είναι αυτά τα βίντεο! Υπέροχα!
Να το ξεκινήσεις - γιατί όχι;
Πολύ ωραίο βίντεο! Σε ευχαριστούμε πολύ για την διαφορετική οπτική που μας επιτρέπεις να δούμε τις υπέροχες ταινίες του κινηματογράφου μας. Ανυπομονώ για τα βίντεο που θα ακολουθήσουν!
Είσαι ξεχωριστός σ αγαπάμε.
Μπορείτε να σχολιάσετε την πλοκή της ταινίας ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΧΊΤΛΕΡ; δραματικό σενάριο με ξεκαρδιστικό τρόπο δοσμένο από Βέγγο και Διαμαντοπουλο.
Υπέροχος
Με όλα αυτά που αναλύετε σκέφτομαι για άλλη μια φορά πόσο αδύναμα είναι τα σενάρια , πόσο απλοικά και προσβλητικά αφελή για τη νοημοσύνη μας , τα τηλεοπτικά σενάρια σειρών που θεωρούνται επί δυο τρία χρόνια , καταπληκτικές...!
Όλα μαθαίνονται από τυχαίες συναντήσεις στα δάση !!!
Έλεος ! Βιονικά αυτιά έχουν όλοι σ' αυτά τα χωριά ;;
Και κάπως έτσι μαθαίνονται όλα τα μεγάλα μυστικά...
Τόσο εύκολα... Κανένας κόπος να δουλευτεί λίγο το σενάριο... Και τα λέμε αριστουργήματα... Μας τα επιβάλουν σαν αριστουργήματα... Θυμώνω γι αυτήν την έκπτωση... και για την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και της αισθητικής μας...
Αλλά..., δυστυχώς , βολεύει να έχεις απαίδευτους θεατές .
Παρατηρώ δε πως στήνεται νέα βιομηχανία θεάματος...
Σταματώ εδώ γιατί είναι μεγάλη συζήτηση , για μονόλογο τουλάχιστον...
Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω και μια άλλη άποψη...
Ευχαριστώ .
Εξαιρετικός!
Συχαρ
ητηρια για τα βιντεο σας ασχολουνται με ενα τομεα του μεταπολεμικου ελληνικου πολιτισμου για τον οποιο δεν υπηρχαν μεχρι τωρα συστηματικες αναφορες.
Ώρα για βίντεο!!
Εξαιρετική, συνάμα και γλαφυρή παρουσίαση. Και βέβαια αντέχουμε, συνέχισε!
Περιμένω τη συνέχεια,χρειαζόμαστε το κανάλι σας να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι του!
Λοιπόν Ανδρόνικε έχεις γίνει ο Εθνικός αναλυτής μας του ελληνικού κινηματογράφου, όχι κριτικός αλλά αναλυτής και μάλιστα
αυτά που αναλύεις για τους δεύτερους ρόλους είναι πιο δύσκολα από το να αναλύσεις τους πρωταγωνιστές, αυτό που έλεγες
για τον Δαμασιώτη έφερνα την σκηνή στο μυαλό μου και γέλαγα ήταν πραγματικά συγκλονιστικός όπως και ο Φωτόπουλος που
προσπαθούσε να τον διώξει. Πιστεύω κάποιος να δει τα βίντεο που κάνεις και να σου προτείνει να κάνεις μια πολιτιστική εκπομπή
σε κάποιο κανάλι της προκοπής έτσι θα ανέβει και το επίπεδο της τηλεόρασης και θα μάθουν και οι νέοι πέντε πράγματα παραπάνω
εάν πραγματικά θέλουν. Μου φαίνεται Ανδρόνικε γεννήθηκες σε λάθος εποχή έπρεπε να ήσουν πιο μεγάλος και θα είχες κάνει πάρα
πολλά για τον σινεμά γενικά. Τέλος πάντων καλό σαββατοκύριακο Ανδρόνικε.
Σ' ευχαριστώ πολύ Ηρακλή. Σε κάτι καλό θα βγάλει όλο αυτό που κάνουμε εδώ πέρα.
ποσο αντιπαθουσα καποιους που πριν καποια ταινια εκαναν επιστημονικη αναλυση. Τους απεφευγα . Τωρα ψαχνω να σας βρω κ Ανδρονικε
@@kastalia8812 Εδώ έχουμε μια καταπληκτική ιδέα για μια εκπομπή στην τηλεόραση σαν αυτά τα βίντεο,κι ίσως σας εξασφαλίσει περισσότετο την πρόσβαση σε αρχειακό υλικό κι όλα τα γραφειοκρατικά με τα πνευματικά δικαιώματα κλπ....Ω ! Θα ήταν πανόραμα με κάθε διήγηση να βλέπουμε και την κάθε επιμέρους, σκηνή....
Πέρα από εμάς εδώ που το ζητούμε κ.Ανδρονικε, πιστεύω πως υπάρχει κοινό που μπορεί να απευθύνεται σε αυτό, μία τέτοια εκπομπή...είθε να πραγματοποιηθεί και να την απολαμβάνουμε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, καθώς δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο
Μπράβο σας !!! Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημασία αυτών των δεύτερων ρόλων. Αφελεστατα νόμιζα ότι είναι για να γελάσουμε μόνο. Μου ανοίξατε τα μάτια. Ανυπομονώ για το επόμενο βιντεάκι.
Φίλε μου Ανδρόνικε, για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. Συνέχισε την εκπληκτική δουλειά σου.
Γενικώς οι δεύτεροι ρόλοι είναι απαραίτητοι. Αλλιώς ας έβαζαν απλά τους 2-3 πρωταγωνιστές μπροστά στην κάμερα, να διαβάζουν την βασική πλοκή του έργου και σε μισή ώρα θα είχε τελειώσει η ταινία.
Περίμενα με ανυπομονησία ! Άξιζε η αναμονή !
Αντέχουμε, αντέχουμε! Αν δεν επέλεγα σε οντισιόν στη σχολή να πω το συγκεκριμένο τραγούδι, ο Πασχάλης δεν θα με πλησίαζε να με κάνει φίλο θεωρώντας ότι έχουμε τα ίδια γούστα και δεν θα με γνώριζε στον φίλο του τον Θωμά με τον οποίο γίναμε κολλητοί, συγκάτοικοι και μετά κουμπάροι, αργότερα δεν θα γνώριζα την κουνιάδα του τη Δήμητρα που ήταν παντρεμένη στη Φλώρινα για να δω στο σπίτι της την Καίτη που πρόσεχε τα παιδιά της Δήμητρας και να της ζητήσω να βγούμε για να παντρευτούμε μετά και δεν θα είχα μαζί της αυτές τις τρεις φοιτήτριες κόρες που έχω στη Θεσσαλονίκη ενώ εγώ μένω στην Καβάλα και ο Θωμάς στην Ξάνθη. Τυχαία από ένα τραγούδι που μου ήρθε τότε το 1982. Μόνο που δεν είμαι Σακελάριος. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα σχολιαστή ότι ξαναέβαλες στην ζωή μας τον ελληνικό σινεμά. Και να δούμε πότε θα χρωματίσουν τα Κίτρινα Γάντια για να φανούν επιτέλους κίτρινα. Εδώ, επιβάλλεται.
ΤΥΓΧΆΝΕΙ να είναι το πιο υπέροχο βίντεο σας!! 😉😅😂🤣👌👌👌👏👏
Άλλο ένα υπέροχο βίντεο!! Δεν τα "χορταίνω"... 😊😊. Ευχαριστούμε!!
Στον κινηματογράφο είναι πιθανόν να υπάρχουν δεύτεροι ρόλοι για να μεγαλώσει ο χρόνος η/και να προσφέρουν έναν χαρακτήρα που θα "προκαλέσει" το κοινό. Μάλλον ο μεθυσμένος ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Ανδρονικε, σπουδαία ανάλυση! Συγχαρητήρια!
Στον αντίποδα, μόλις διαπίστωσα πως στην Παριζιανα του Γιάννη Δαλιανιδη, χρησιμοποιείται ως αχρειαστος δραματουργικα κομπάρσος ο ηδη από τότε πασίγνωστος Κώστας Βουτσάς! Και αναρωτιέμαι αν στον ελληνικό κινηματογράφο υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις! Όχι με ηθοποιούς που έκαναν αργότερα καριέρα, αλλά ηθοποιοί πρωτου βεληνεκούς σε ρόλο κομπάρσου, όπως στην περίπτωση της Παριζιανας!
Εδώ δεν πρόκειται για κομπαρσιλίκι, αλλά για την πλάκα τους. Ο Βουτσάς ήταν παντρεμένος με την Μπρόγιερ, τότε, θα την συνόδευσε ο Βουτσάς στο γύρισμα κι ο Δαλιανίδης τον έβαλε στο πλάνο, για πλάκα. Αλλη μία περίπτωση θυμάμαι, όπου η Μπέτυ Αρβανίτη παίζει σε ένα λάιτ αισθησιακό του Ευστρατιάδη - και σ' ένα κέντρο όπου τραγουδά ο Πουλόπουλος, πίσω παριστάνει τον μπουζουκτσή ο (σύζυγός της) Φαίδων Γεωργίτσης.
Η Ταϋγέτη (Μπασούρη) και η Σαπφώ Νοταρά είναι μεγάλες λατρείες μου. Να πούμε ότι, και οι "βοηθοί πρωταγωνιστές" είναι σπουδαίοι στον πρωταγωνιστή και την πλοκή, αλλά κι όσοι δευτεραγωνιστές (Αλέκος Τζανετάκος) προσπάθησαν να "ανέβουν level" απέτυχαν, δυστυχώς...........
Αντεχουμε λεει? Δοκιμασε μας😎
Πιστευω ότι ή ρόλοι αυτοί μάς δείχνει την εποχή καί τους ανθρώπους μίας κοινωνίας που χάθηκε παλια υπερχε τό μόνα ζυγά έτσι είναι πιο αληθή ή ιστορία μας
χαίρετε!
κατ' αρχάς να δηλώσω πανευτυχής που, ζώντας σε νησιωτική πρωτεύουσα, θα μπορούσα δυνητικά να διαθέτω καφενείο, να μένει με τις πόρτες διάπλατες κι εγώ στην πίσω αυλή να παίζω κιθαρούλα (προς το παρόν τουλάχιστον) και, μέσῳ αυτής της διαπίστωσης, αδράττω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι έλαβαν την καίρια απόφαση απότοκη συμπτώσεων (αχ! αυτές οι συμπτώσεις...) να εγκαταλείψουμε την Αθήνα στις αρχές του '80.
τώρα, σχετικά με τις «συμπτώσεις» στα σενάρια.
αναγνωρίζω ότι πολλάκις οι σεναριογράφοι τραβούν από τα μαλλιά καταστάσεις και συμπτώσεις, ώστε να επιτύχουν την πρόοδο του σεναρίου, εάν όμως το πράξουν με μαεστρία, ως αναφέρεις χαρακτηριστικά Ανδρόνικε, τότε εμένα δεν μου «κλοτσάει»
εάν όλα σε μία ιστορία έβαιναν ομαλά και φυσιολογικά, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον να καταγραφεί.
οι περιστάσεις από την προσωπική μας ζωή, τις οποίες επιλέγουμε να εξιστορίσουμε στις παρέες μας ως ενδιαφέρουσες, είναι ακριβώς αυτές που περιέχουν την σύμπτωση και το απρόοπτο, αλλιώς, εάν δεν συντρέχουν αυτά τα στοιχεία, γιατί να καθίσει ο άλλος να τις ακούσει;
το κλειδί είναι το πόσο περίτεχνα και κομψά θα προκύψει σεναριακά η σύμπτωση, ώστε να μην αναφωνήσουμε βλέποντας το έργο:
«ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ! λύσσα τό 'κανες...».
...Οπως έγιναν δυστυχώς τα σενάρια μετά το 1965. Χονδροειδείς κωμικές σκηνές, χωρίς μέτρο και σπουδή.
καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σου ένας χαρακτηριστικός δεύτερος ρόλος που εξυπηρετεί την πλοκή είναι ο Προύσαλης στο ¨Μια ιταλίδα απ' την Κυψέλη" ή ο αρραβωνιαστικός της "¨Λαμέ¨ στο " Αχ αυτή η γυναίκα μου" αυτοί οι ρόλοι μπορεί αρχικά να φαίνονται άκυροι αλλά είναι ουσιαστικοί καθώς βοηθούν στην αποκάλυψη των προσώπων μια και μιλάμε για φάρσα, επίσης το επεισόδιο με την Ταυγέτη στον Παπατρέχα βοηθά στο να εξελιχθεί η δράση αφού έχουν παντρευτεί η υπόλοιπες αδερφές και να καταλήξουμε στο ευτυχές γεγονός, τέλος η παρουσία της Στυλιανοπούλου σε αρκετούς δεύτερους ρόλους βοηθά στην δράση της ταινίας εκεί ήταν καλή όταν πήγε να κάνει την πρωταγωνίστρια δεν μπορούσε
Θα 'θελα πολύ ένα αφιέρωμα για τους κομπάρσους.
"Εναν καφέ κι οχτώ νερα¨!!! Ακόμα και το παιδάκι αυτο μου φαινεται πλεον πως δεν μπηκε τυχαια, γιατι ειναι αυτο που αποκαλυπτει τον Αυλωνιτη.
Το καναλι αυτο εχει αρχισει κ γινεται απο τα αγαπημενα μου!Εξαιρετικη δουλεια και παλι. Πολυ ενδιαφερον το θεμα.
Βεβαίως. Το παιδάκι το βγάζουν από την αρχή στην ταινία, σε μια σκηνή, διότι στην πραγματικότητα το χρειάζονται στο τέλος, με τα 8 νερά. Εδώ έχουμε όμως μια σκηνή (η αναγνώριση του Αυλωνίτη από τον Χριστοφορίδη) η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την υπόθεση (θα μπορούσε να λείπει) - αλλά οργανικά τελικώς δεν μπορεί να λείπει. Ο Φωτόπουλος έχει φύγει, ο Αυλωνίτης κρατά το μαγαζί κι ο Γιαβάσης έρχεται να παγιδεύσει τη Βασιλειάδου - οπότε μοιραία πρέπει να συναντηθούν. Νοιώθω μάλιστα πως η σκηνή είναι γραμμένη και λίγο αμήχανα, λίγο μπουφόνικα.
@@kastalia8812 δεν τα ειχα σκεφτει φυσικα ολα αυτα.Αλλα με αφορμη αυτα τα βιντεο θελω να ξαναδω ολες τις ταινιες παλι.Αποκτησαμε αλλο ματι τωρα😅
Σε διαβεβαιω ότι αυτό έχει συμβεί σε μένα το 2011 λίγο παραλλαγμένο με άλλα επαγγέλματα αλλά πεθερός κόρη γαμπρός ,εγώ ήμουν ο Αυλωνίτης😄 έλειπε μόνο ο μεθυσμένος ακόμα και τον ρόλο του φερμα τον έπαιξε ένας φορτικός μικροπωλητής με μπεγλερια κλπ .Βέβαια το ζευγάρι χώρισε μετά για άλλο λόγο αλλά πίστεψέ με συμβαίνουν και στη ζωή αυτά.Θελω να πω ότι τότε υπήρχε ευρηματισμος και όχι πάντα απίθανος.Ευγε για το βίντεο.
Εξαιρετικό βίντεο! Θα ήθελα (παρόλο που δεν σχετίζεται με την συγκεκριμένη ανάλυση σας) αν δεν σας κάνει κόπο, ένα σχόλιο για το σινεμά του Δαλιανίδη. Θεωρώ πολύ ενδιαφέρον το ότι καταπιάστηκε με διαφορετικα είδη.
Στο βίντεο "10 + 1 ταινίες που αγάπησα" σχολιάζω αρκετά τη δουλειά του. Αν ξανατύχει θα μιλήσω.
@@kastalia8812 Θα το δω, σας ευχαριστώ!
Δαλιανίδης διασκευάζει Ψαθά στο "Ξύπνα Βασίλη" με το λαχείο κλειδί του μύθου, Δαλιανίδης πάλι να "βάζει" το λαχείο στο πλυντήριο να πλυθεί βιολογικά στην "Ελληνίδα στο Χαρέμι", δύο μόλις χρόνια αργότερα (1969-71). Ευχαριστούμε που μάς εμπνέεις «κατά τό εἰκός ἤ ἀναγκαῖον» !
Πάμε γερα Ανδρονικε!!!!!! Τις ταινίες τις έχουμε δει φυσικά όλοι πολλές φορές ... αλλά που μπούμε να τις βλέπουμε οποτε θέλουμε για να εντοπίζουμε και τις συγκεκριμένες σκηνές που μας περιγράφεις?????
Ε, ψάξε λίγο. Υπάρχουν σε διάφορες πλατφόρμες.
Χριστος Ανέστη Ανδρονικε. Πολύ καλή ανάλυση. Βλέπουμε τελικά πόσο καλά δουλεμενες είναι οι κωμωδίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.Τιποτα δεν είναι τυχαίο. Τώρα θυμήθηκα και τον Κωνσταντίνου στα "χτυποκάρδια "με το προφιτερολ. Χωρίς αυτόν δε θα λυνόταν το έργο. Αλλά το προφιτερολ με όλη την παρουσία του Κωνσταντίνου δίνει το γέλιο σε μια σκηνή όπου στην ουσία της δεν είναι κωμική αφού γίνεται η αφορμή να την αποβαλουν από το σχολείο. Πραγματικά με σένα ξαναζουμε τις αγαπημένες μας ταινίες.
Δουλεμένα πολύ ήταν τα θεατρικά κείμενα που μεταφέρθηκαν στο σινεμά. Διότι από τα πρωτότυπα σενάρια, ελάχιστα ξεχωρίζουν για την μαστοριά τους, είτε κωμωδίες είτε δράματα. Αυτό ήταν το μεγάλο μειονέκτημα του παλιού κινηματογράφου, που τελικά τον γονάτισε. Αν κατάφερνε να ανανεωθεί θεματικά, δε θα εξαφανιζόταν απότομα το 1972.
κ. Ανδρόνικε συνεχίστε!
Ανδρονικε συνέχισε έτσι φίλε μου νά ανεβάζεις τά βιντεο γιά νά βλέπουμε τα βίντεο που ανεβάζεις
Δέν είδε νά τής φοράει τό δαχτυλίδι αλλά τό άκουσε στο γραφείο όταν πήγε νά πληρωθει
Στα κιτρινα γαντια πιστευω οτι η παρεξηγηση ξεκινα απο τον "στρατηγο Χατζηαντωνιου" Κωστα Δουκα . Αν ο ο κυριος Καληγαριδης ,Νικος Σταυριδης απαντουσε στο τηλεφωνο ,δεν θα ειχαμε εργο
Σωστό κι αυτό.
13:30 Το καφενείο δε, είναι στην Αγία Μαρίνα Αλυκούς, όπως και η εκκλησία και όχι στους Αγίους Θεοδώρους.
Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 34, Αγ. Μαρίνα 194 00
σας ευχαριστούμε πολύ αντέχουμε όσο δεν φαντάζεστε ❤❤❤😂
Σχετικά με την Καφετζού, αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητα και την σεναριακή αναγκαιότητα των ρόλων του Δαμασιώτη και του Αυλωνίτη, ακόμα και του Καλατζόπουλου. Αντιθέτως ο ρόλος της Νίκης Λινάρδου δεν φαίνεται να ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Κάνω λάθος ή εκτός από την ευρηματικότητα των σεναριογράφων υπήρχαν κι άλλα κίνητρα για την προσθήκη ρόλων;
Οχι. Κανένα άλλο κίνητρο δεν υπάρχει στους συγγραφείς (σ' αυτούς που είναι πραγματικοί συγγραφείς) εκτός του δραματουργικού. Δε γνωρίζω αν είδες και το πρώτο βίντεο με τους δεύτερους ρόλους. Εκεί αναλύω με λεπτομέρειες το ρόλο της Λινάρδου - ο οποίος γράφτηκε στο θεατρικό έργο πολύ πριν γίνει εκείνη ηθοποιός και Κα Σακελάριου.
Το έχω δει αλλά ίσως μού διαφεύγει η αναφορά στην Λινάρδου για την Καφετζού, θυμάμαι σίγουρα για τον ρόλο της στους Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες. Θα το ξαναδώ όμως. Ευχαριστώ.
Στους Μακρυκωσταίους, αναφέρομαι. Παίζει και στην καφετζού; Ούτε που τη θυμάμαι.
@@kastalia8812 Το Μαρικάκι που κουνιέται και φοβάται ο Σπυράκης να μην πέσει η γέφυρα και να μην του κόψει το καϊμάκι. 😊
Μπράβο, ναι. Ε, αυτό, είναι πράγματι βαλτό από τον Σακελλάριο - για να φανεί η καλή του.
Έβγαινε ο θίασος Τότε γιατί έπαιρναν βασικό μισθό μπακάλι...το εννοώ μπακάλι!
Κύριε Τζιβλερη συγχαρητήρια για τα βίντεο και το καναλι σας. Παντα ενδιαφεροντα τα θέματα σας και μοναδικός ο τροπος παρουσιασης. Ηταν κατι το ευχαριστο σ ολη αυτη τη δυσκολη περίοδο που περάσαμε. Επισης αφορμή για παραπανω ψαξιμο γνώσεις και προβληματισμό.
Αν επιτρέπεται καποιες ιδεες για βιντεο στα σχολια ;
Διότι για μενα ειναι ο μοναδικός τροπος επικοινωνιας
Ασφαλώς, γιατί όχι; Και ιδέες και παρατηρήσεις.
@@kastalia8812 παρατηρησεις ευτυχως οχι. Και αυτο ειναι επιτυχια
Μερικες σκέψεις η επιθυμιες ( παραγγελιά χαχα)
Νομιζω οτι θα ηταν ενδιαφέρον να μαθαιναμε παραλειπόμενα η ευτράπελα απο σκηνες των παλιων ελληνικων ταινιων απ ευθείας από τους εναπομείναντες προταγωνιστες οπως πχ Δεσποινα Στυλιανοπούλου Ανέστης βλάχος και αλλοι που αγνοωω η δε θυμάμαι τωρα. Νομιζω αν υπηρχε αυτη η δυνατότητα θα ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αν δε ξεφευγει απο το σκοπο του καναλιου
Και δεύτερον θα θελαμε να δουμε καποιο βιντεο αν γίνεται και με βιογραφικα στοιχεία για καποιους ηθοποιους που επαιξαν γ ρολους η περασματα αλλα νομιζω ηταν πολυ χαρακτηριστικοί οπως ο δημητρης βουδουρης ( κύριος συναδελφος ) η ο κωστας σταυρινουδακης ( πασχαλης)
Αγαπητέ Ανδρόνικε, συγχαρητήρια για την ενασχόλησή σου με τον αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο. Ίσως, άλλη μία συνεισφορά αυτών των δύο χαρακτήρων, μαζί με τις αντίστοιχες σκηνές, να είναι η αποκάλυψη βαθύτερων στοιχείων του ήθους των πρωταγωνιστών. Δευτερεύουσα συνεισφορά βεβαίως, αλλά το ήθος αυτών των ταινιών είναι σήμερα σωτήριο. Μεγάλωσα το παιδί μου με σύμμαχο αυτές τις ταινίες - με βοήθησαν να εξηγήσω πολλά πράγματα. Σήμερα, υπάρχει η τάση ορισμένων εκπαιδευτικών και ψυχολόγων να συμβουλεύουν τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά να βλέπουν αυτές τις ταινίες για να μην "μπερδευτούν".
Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια, με την οποία θέλω να ασχοληθώ. Οτι οι δεύτεροι ρόλοι μας εξυπηρετούν, εκτός των άλλων και στο να αντιδρούν οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτοντας το ήθος της εποχής αλλά και το προσωπικό τους. Τα δικά μου τα παιδιά (11 ετών σήμερα) στα πρώτα τους ευαίσθητα χρόνια - όχι μόνο έβλεπαν Ελληνικές ταινίες, αλλά αυτές στάθηκαν το εφαλτήριο ώστε να τα περάσω φυσιολογικά στον παγκόσμιο καλό κινηματογράφο. Ο γιος μου, όμως, ως σήμερα, συχνά, θα επιλέξει μια Ελληνική ταινία για να δει. Με ρωτάει βέβαια, καθώς δεν τις γνωρίζει απ' έξω για να του πω αν αξίζει τον κόπο να δει αυτήν που διάλεξε, αλλιώς προχωρά στην επόμενη. Οσο για το τελευταίο σχόλιο ορισμένων εκπαιδευτικών σήμερα και της βλακείας τους, εντάσσεται στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε νέες γενιές μακριά από καθετί που ορίζει Ελληνισμό, παράδοση, ρίζα κ.λπ. Ας μην επεκταθώ. ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.
@@kastalia8812 Αγαπητέ Ανδρόνικε, σου σφίγγω το χέρι. Ίσως κάποτε τα πούμε κι εκ του σύνεγγυς.
Συγχαρητήρια για τις αναλύσεις σας ,κάνετε τρομερή δουλειά! Και εμένα βλέπει ο 12χρονος γιος μου τις παλιές ελληνικές ταινίες, κ του αρέσουν πολύ. Κ λέμε ατάκες από τον κινηματογράφο στην καθημερινότητα μας, κ γελάμε!
- και το ζευγαρακι "της κακομοιρας" τι ειναι..?
Ποιο ζευγαράκι εννοείς;
th-cam.com/video/BNGjse-a6pM/w-d-xo.html
Το ζευγαράκι αυτό δεν έχει ιδιαίτερη θέση δομική στην εξέλιξη της ιστορίας. Ολο το έργο είναι χαλαρό στην δομή του χωρίς κανένα ενδιαφέρον στη μαστορική του. Πρόκειται - θα έλεγε κανείς, για ενα εκτενές νούμερο επιθεώρησης, τέτοιο, ώστε να ξεδιπλώσει ο Χατζηχρήστος το κωμικό του ταλέντο. Και το ζευγάρι αυτό εξυπηρετεί. Αλλο ένα κωμικό επεισόδιο για να ξεδιπλωθεί η υποκριτική δεινότητα του πρωταγωνιστή.
Καλησπερα δεν τον δειχνει(Δαμασιωτη)να μπαινει ηταν μεσα!!
Ναι - γιατί το άφησε ανοιχτό ο φωτόπουλος το καφενείο κι έπαιζε δίπλα κιθάρα.
Ναι,οντως....
@@manolakis3895 γιατι δεν υπηρχε θεμα σοβα . Τωρα τι θα εκανε ;
@@ρεμαλιαλητης ε,ναι....
Όσο αντέχετε, να κάνετε τέτοια βίντεο.
Εγώ τουλάχιστον τα απολαμβάνω.
ολοι
Εγω σου λεω οτι δραπετευσε
Δεν δραπετευσε και αν δραπετευσε θα τον πιασουμε 😀😀😀
😀😀😀😀😀
Δάσκαλος
Ανδρονικε αυτά δεν έπρεπε να μας τα πεις!!! Να σαι καλά που μας τα πες!! Έτσι πες τα!! ο Αυλωνίτης έχει πρόβλημα όταν ο γιαβασης πάει στον καφενε και τον βλεπει να κρατα τον καφενε. Ο φόρμας δεν παιζεται
Καλά η ανάλυση σου δεν παίζεται σάν νά είδα όλοι την ταινία από την αρχή με νέο μάτι
ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕ
😮😮😮😮😮
Μπορεί να μην θυμάσαι τίποτα απο το έργο αυτό ούτε καν τον τίτλο όμως ο ρόλος του Δαμασιώτη αλλά και του Φέρμα έχει μείνει δεκαετίες μετά λόγω της έξυπνης ατάκας, εδώ βλέπουμε και την μαστοριά των συγγραφέων που καταδυκνείει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο ενώ μοιάζει έτσι σε ένα έργο και μάλιστα έργο Σακκελάριου . Το γιατι επιβίωναν δε οι θίασοι μάλλον αυτονόητο, διότι δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση ούτε φυσικά ίντερνετ να μπορώ να δώ οτι θέλω σχεδόν απο το σαλόνι του σπιτιού μου, έπρεπε να ντυθώ και να πάω στο θέατρο, είναι ακριβώς το ίδιο με τον δίσκο βυνιλίου στην μουσική που δεν αντιγράφονταν σε σχέση με τις κασσέτες, τα cd και τέλος και χειρότερο τα mp3 και τα streaming που κατεστρεψαν την δουλειά των μουσικών σε μεγάλο βαθμό.
Καλημέρα Ανδρόνικε. Τα σχόλιά σου δεν τα σχολιάζω καν. Ειδικά σε ότι αφορά την Σμ. Γιούλη.
Προσωπικά δεν το θεωρώ αδύνατο σημείο, το σημείο με τον αστυνομικό.
Σε ότι αφορά αυτό που είπες για το ρόλο του Φέρμα, το ίδιο είναι και η παρουσία μιας κοπέλας που πουλάει λουλούδια.
Μια πληροφορία που την αφήνουμε να περάσει απαρατήρητη, είμαι η παρουσία του πελάτη της κας Καλλιόπης, ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος απο την δουλειά της& πάνω στον καβγά μαθαίνουμε στοιχεία για το παρελθόν της, ( και νύχια κόκκινα είχα σαν τα αυγά του Πάσχα).
(Δυστυχώς ή καλύτερα ευτυχώς δεν είμαι είναι νέος φίλος του καναλιού σου, αλλά η katia tsolaki, και σε παρακολουθώ μέσα απο τον η/υ του πατέρα μου.)
Μου επιτρέπεις να σου δώσω μια ιδέα - σκέψη μου; Θα μπορούσες στο τέλος κάθε βίντεό σου να μας προτείνεις 1-2 ταινίες για να σκεφτούμε και να σχολιάσουμε τέτοιους ρόλους όπως έκανες στο προηγ. βίντεο.
Το ελλ. σινεμά είναι πάντα γοητευτικό γι' αυτά που κρύβει, όχι γι' αυτά που φαίνονται.
Στο επόμενο βίντεο με αναλύσεις ρόλων, θα δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στα κείμενα του Δ.Ψαθά. Μπορείς από εκεί να ξεκινήσεις και να μου γραψεις κάποιες σκέψεις ώστε να τις σχολιάσουμε στο βίντεο.
Γιαβάσαινα .
Kastalia
Όταν μπορέσεις, φτιάξε ένα βίντεο με σχολιασμό της ταινίας του Γ. Σταμπουλόπουλου, παραγωγής 1991, "Δυο Ήλιοι στον ουρανό¨.