i know Im asking randomly but does anyone know of a trick to get back into an instagram account?? I was dumb forgot the account password. I love any tricks you can give me!
Super tare! Imi plac subiectele astea cu chestii legate de Romania de demult, obiceiuri, chestii istorice, cum erau treburile prin societate, viata oamenilor :)) nu stiu, mereu m a pasionat asta tare. Mai fa din astea, te rog eu :))
Salutare! Secolul XVIII este un secol dominat de un stil monodic oriental. Unul dintre cei mai cunoscuți dascăli și interpreți muzicali este Anton Pann. In ceea ce privește mediul rural, muzica de atunci nu diferă cu mult față de muzica vechilor lăutari. Clejanii bătrâni, de exemplu sau Taraf de Haidouks. In mahalalele Bucureștilor era cântată o muzică ce este cuprinsă într-o culegere extraordinară, numită "Spitalul amorului sau cântătorul dorului" a lui Pann. Cam acela era "stilul de oraș". Deși este o muzică folosită în ritualul curtării, se păstra cam același stil și în cadrul petrecerii de nuntă propriu-zis. Existau bineînțeles horele, sârbele, etc. Acestea sunt foarte vechi. Pentru a va face o idee despre cum suna muzica respectivă ascultați formații precum Anton Pann și Trei parale. th-cam.com/video/T-wqbZnPuhg/w-d-xo.html Acest cantec este din culegerea mai sus menționată.
Zaiafet, m-o traznit acum o idee. Poate faci pe viitor ceva privind viata simpla a romanilor de-a lungul regatului, republicii, imperiului timpuriu - tarziu? Si ceva similar daca s-o gasi privind triburile germanice, galice etc? Ar fi interesant, zic eu....
Nu vreau sa ma casatoresc, deoarece nu simt nevoia sa arat catorva zeci de oameni de care nici macar nu-mi pasa prea mult faptul ca iubesc o persoana, pot sa i-o arat doar ei, pt mine personal o noapte cu o persoana iubita (pe care n-am gasit-o inca), ascunsi de ochii care judeca ai lumii, incalziti de caldura inimilor si a trupurilor noastre, sau statul linga persona iubita in momentele grele, stergand lacrimile ce-i unbresc oglinzile catre sufletul angelic in timp ce ii mangai urechile si inima cu cele mai frumoase cuvinte venite direct din sufletul tau innobilat de cel mai maret si pur sentiment este o dovada de iubire infinit mai mare decat o mie de nunti de un milion de dolari fiecare.
10:55 aproximativ. Eu stau la tara. Un batran mi-a povestit recent "am 8 copii. toti acesti copii au fost conceputi pe camp sau in paduri, pentru ca acasa nu puteai de batrani. Daca vreati a va bucura, cu sau fara dorinta de a avea inca un copil, o faceati altundeva, dar nu acasa". Am incheiat citatul 😁
din surse sigure, iti zic ca lăutari cântau la nuntă o piesa, care încă se mai cântă si azi... stră-stră-stră bunicul prietenului unui prieten a zis innainte sa moară, că el canta la casele boierești șlagăr-ul "Gașca mea", cântec scris de "LOW-Q". Legenda spune că se cântă și "meniaito" dar nu am putut verifica asta
Horica te invit la o nunta din Bucovina sa vezi ca unele obiceiuri se păstrează bine mai puțin chestia cu proba virginitati dar petrecerea de ligodna la noi se numeste tocmeala iar nuntile păstrează unele ritualuri de demult normal ca petrecerea are loc la restaurant si la Biserica se merge cu masina se intampla mai rar sa meargă pe jos când merge tot alaiul,pe jos in spate merge muzica care canta,tot drumul spre Biserica iar flăcăi chiuie pentru cine nu stie sunt,niste strigaturi de genul iiiuu! Iiiuu! Iiiuu! Hui! Hui! Hui! Hui! Hui!
O sa ajungi ca una de o chema dra Tanta și avea o suta de pisici, bineînțeles etern nemaritata :-). Glumesc, toată copilăria mi-au vorbit, m-au traumatizat hahaa.
Acum 300 de ani muzica nu era la fel de "stilizată" sau ornamentată! Totul era mult mai simplu... Lăutarii vremii cântau piese transmise prin viu grai iar la nunțiele tăranilor se cânta muzică de tip canon sau ceva asemănător cu "Banul Mărăcine" acestă piesă fiind una dintre primele piese folclorice românești care a fost scrisă și prezentată asupra unei partituri! Ar trebui să faci un clip despre evoluția muzicii românești în istorie, acela l-aș promova în domeniul muzicii😌
Cum plecau barbatii aia de acasa si se casatoreau in judetul vecin? De unde aveau bani? Cum isi permiteau mutarea? Aveau bani sa isi cumpere o casa si gospodarie in judetul vecin? ... 300 de ani mai tarziu a devenit greu si sa te muti cu chirie in judetul vecin.
În Descrierea Moldovei, Dimitrie Cantemir a scris cum dansau pe la nunți, în capitolul Despre obiceiul nunților și al logodnelor. Turcii au mai scos de la naftalină și muzica respectivului th-cam.com/video/mN_pWiVrEwE/w-d-xo.html (ostropăț) și th-cam.com/video/dFNb7zOWD-k/w-d-xo.html (sârbă)
Cred că dacă fetele din ziua de azi 😂😂 trăiau atunci . Cel mai sigur , erau divorțuri la greu sau mai bine nu se mai însurau ăia .😂😂 Zaiafet , bila umană ești blana rău . RESPECT PENTRU CE FACI !✌️
e foarte simplu inainte se canta Nebunia lui Salam si altele dar probabil in varianta fara Daniel Cameramanu si Regina din Maroc (melodia) (nu ma judecati nu m-am putut abtine)
Horia, acest link te duce către blogul domnului profesor Ionel Boamfă, acesta se ocupă cu studierea evoluției muzicii în spațiul românesc. O să găsești tot ce vrei, doar să ai timp și răbdare să studiezi. cpciasi.wordpress.com/lectii-de-istoria-muzicii/lectia-3/cultura-muzicala-romaneasca-intre-secolele-al-xiii-lea-si-al-xiv-lea/ La nunțile din perioada fanariotă se asculta așa zisă muzică grecească/balcanică ce erau de fapt ritmuri influențate la rândul lor de ritmurile orientale/otomane( th-cam.com/video/40Hg2XNaWik/w-d-xo.html ).
E doar o parere: cred ca se canta muzica de tipul celei culese de Anton Pann sau Dimitrie Cantemir. Vezi formatia Anton Pann (in spexial albumul Zaharicale) sau Trei Parale.
Eu cred ca bateau si suflau aia in instrumente facand un fel de ritm pe care oamenii dansau (Il mai schimbau din cand in cand ca se plictiseau taranii)
Studiez de ani de zile starea civila, de la regulamentele organice în coace 1835-1910, în zona Teleorman-Giurgiu, înapoiații țării, dar rareori sunt căsătorii sub 18 ani. Chiar foarte rar. Majoritatea se căsătoreau după 25 de ani. Poate este vorba de o confuzie cu vreo etnie.
Salutare, Horia! În legătură cu bila mare de păr, mi se pare ceva interesant. Am văzut cum arătai acum mai mulți ani cu freza aceea din trecut și am o întrebare: nu te-ai tuns cumva puțin de când ai început să faci această provocare? Pentru că arătai cam la fel și acum 3 luni.
Eu nu vreau să mă căsătoresc niciodată ,deoarece mi se pare că așa am cum să duc o viață mult prea stresantă ,și cu siguranță nu aș face față... #Freedom
La nunta(la tara) se canta muzica traditionala si folclorica,cu lautari (tarani,nu tigani). Traditionala-vocala(ia-ti mireasa,gaina si altele), si apoi de joc-instrumental(in functie de zona).Probabil prin sud-se mai cantau mai pe oras si cantece de inspiratie orientala,ca deh,am fost mult timp ocupati.Nu prea exista dovezi scrise dinainte de sc XVIII(partituri),ci doar sunt mentionate de Cantemir si altii sporadic anumite practici.De exemplu la nunta Mariei(una dintre fetele lui Vasile Lupu) -dupa masa, femeile de la curte ''prinzandu-se de mana,acus rostogol,acus de-a lungul,au intins dantul romanesc''
Normal ca vreau sa ma casatoresc. Din cate am vazut toti cei care au zis ca nu vor sa se casatoreasca au invocat motive ridicole si au dovedit ca nu stiu ce e aia casatorie. Casatoria este primul pas spre o viata stabila si fericita. Daca iubesti cu adevarat persoana respectiva nu ai de ce sa nu te casatoresti.
Ma duceam la ora de istorie cu cel mai mare drag, acum ma uit la video-urile tale cu acelasi sentiment! Bravo, ai devenit o carte cu gura! ^_^
Foarte bune subiectele de istorie bazate in special pe traditiile si obiceiurile vremurilor. Nu prea gasesti asa ceva in manualele de istorie.
Bravo !
i know Im asking randomly but does anyone know of a trick to get back into an instagram account??
I was dumb forgot the account password. I love any tricks you can give me!
@Oscar Davis instablaster =)
Super tare! Imi plac subiectele astea cu chestii legate de Romania de demult, obiceiuri, chestii istorice, cum erau treburile prin societate, viata oamenilor :)) nu stiu, mereu m a pasionat asta tare. Mai fa din astea, te rog eu :))
Cele mai diversificate topuri ,ceva de genu n-am mai vazut, blana 💪
Traiasca Romania!
Horica Presedinte!
Ce vremuri, clar trăim vremuri mai bune acum.
Top 10 lucruri despre zaiafet! Terog!
Salutare! Secolul XVIII este un secol dominat de un stil monodic oriental. Unul dintre cei mai cunoscuți dascăli și interpreți muzicali este Anton Pann. In ceea ce privește mediul rural, muzica de atunci nu diferă cu mult față de muzica vechilor lăutari. Clejanii bătrâni, de exemplu sau Taraf de Haidouks. In mahalalele Bucureștilor era cântată o muzică ce este cuprinsă într-o culegere extraordinară, numită "Spitalul amorului sau cântătorul dorului" a lui Pann. Cam acela era "stilul de oraș". Deși este o muzică folosită în ritualul curtării, se păstra cam același stil și în cadrul petrecerii de nuntă propriu-zis. Existau bineînțeles horele, sârbele, etc. Acestea sunt foarte vechi. Pentru a va face o idee despre cum suna muzica respectivă ascultați formații precum Anton Pann și Trei parale.
th-cam.com/video/T-wqbZnPuhg/w-d-xo.html
Acest cantec este din culegerea mai sus menționată.
Dacă vrei să sti ce sa cântat la nuntă în secolul XVIII poți să-l suni pe Iliescu.
Sau pe Gică Petrescu
🤣🤣🤣🤣foarte tare
Esti super tare! Doar videoclipurile tale le urmaresc cu interes pana la final!
Vai ce tare...nu stiam aceste lucruri...esti cel mai tare
Horică, ai cel mai interesant şi educativ canal românesc de pe youtube, şi să ştii ca te admir!💙 #FortzaHorica
Eşti cel mai bun, Felicitări! 👏 . Iți apreciez munca foarte tare :) .
#RavneșteCurveșteRomânește!:))
Bravo îmi place ce faci esi super tare timp tot așa 🤗🤗
Felicitari pentru munca depusa !
Frumos video Horica.
Super video.Tine-o tot asa
Zaiafet, m-o traznit acum o idee. Poate faci pe viitor ceva privind viata simpla a romanilor de-a lungul regatului, republicii, imperiului timpuriu - tarziu? Si ceva similar daca s-o gasi privind triburile germanice, galice etc? Ar fi interesant, zic eu....
Nu vreau sa ma casatoresc, deoarece nu simt nevoia sa arat catorva zeci de oameni de care nici macar nu-mi pasa prea mult faptul ca iubesc o persoana, pot sa i-o arat doar ei, pt mine personal o noapte cu o persoana iubita (pe care n-am gasit-o inca), ascunsi de ochii care judeca ai lumii, incalziti de caldura inimilor si a trupurilor noastre, sau statul linga persona iubita in momentele grele, stergand lacrimile ce-i unbresc oglinzile catre sufletul angelic in timp ce ii mangai urechile si inima cu cele mai frumoase cuvinte venite direct din sufletul tau innobilat de cel mai maret si pur sentiment este o dovada de iubire infinit mai mare decat o mie de nunti de un milion de dolari fiecare.
Lone Wolf Maica ce roman ai scris aci ma😂😂😂😂😉😉😉😉😆😆😆😇😇
Fain clip-ul 💪💪
Muzica si Zaiafet, tot ce vreau pe internet! 😸
Look-ul afro e demențial! :)
Frumoasă chifteluță!
Mulțumesc !
Da... pt că #râvnește😅😅😅
Faci o muncă super bună iar cărțile pe care le folosești sunt suuuper! Ține-o tot așa!!👍👍👍
(Secretly hopping for a heart😁)
❤️❤️❤️❤️❤️😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️💓💖💖💖💖💖💖💖
10:55 aproximativ. Eu stau la tara. Un batran mi-a povestit recent "am 8 copii. toti acesti copii au fost conceputi pe camp sau in paduri, pentru ca acasa nu puteai de batrani. Daca vreati a va bucura, cu sau fara dorinta de a avea inca un copil, o faceati altundeva, dar nu acasa". Am incheiat citatul 😁
Tareeee❤️💛💚💙💜
De șmecher si de ambitios, no mai zi ceva amu
Zaiafet!
din surse sigure, iti zic ca lăutari cântau la nuntă o piesa, care încă se mai cântă si azi... stră-stră-stră bunicul prietenului unui prieten a zis innainte sa moară, că el canta la casele boierești șlagăr-ul "Gașca mea", cântec scris de "LOW-Q". Legenda spune că se cântă și "meniaito" dar nu am putut verifica asta
Tare👍
Nice hair Horicaaa 👍😊
You are the BEST
Ooo ce bucuros sunt , asta e a doua oară când sunt primu!
Super video
Daca vrei iti trimit cartea "Povesti de adormit adultii" dupa ce o termin :))) pana acuma e amuzanta.
vezi filmul "Lautarii" de Emil Loteanu (1971) spune mai multe despre casatoria din acea perioada, inclusiv si despre muzica de la nunti
Horia e patriot adevarat !! #RoPower
te urmaresc din Miami!:)
Horica te invit la o nunta din Bucovina sa vezi ca unele obiceiuri se păstrează bine mai puțin chestia cu proba virginitati dar petrecerea de ligodna la noi se numeste tocmeala iar nuntile păstrează unele ritualuri de demult normal ca petrecerea are loc la restaurant si la Biserica se merge cu masina se intampla mai rar sa meargă pe jos când merge tot alaiul,pe jos in spate merge muzica care canta,tot drumul spre Biserica iar flăcăi chiuie pentru cine nu stie sunt,niste strigaturi de genul iiiuu! Iiiuu! Iiiuu! Hui! Hui! Hui! Hui! Hui!
Nu ma marit ca m-au traumatizat ai mei, in copilarie, dar planuiesc sa-mi iau multe, multe pisici :)
Ce țiau făcut părinți de teau traumatizat?
O sa ajungi ca una de o chema dra Tanta și avea o suta de pisici, bineînțeles etern nemaritata :-).
Glumesc, toată copilăria mi-au vorbit, m-au traumatizat hahaa.
Eu mi-as trai viata la maxim alaturi de persoana iubita
A nice one indeed
Faina freza Bob
Salut Boss!!
Fa un video despre cum era mentalitatea romanilor din sec XVIII
Unele dintre aceste tradiții le făceau si generația părinților mei acum 30 de ani
Abia astept sa ma uit când ajung acasaaaa
Fa un video despre participarea armatei române la Al doilea razboi mondial
Acum 300 de ani muzica nu era la fel de "stilizată" sau ornamentată! Totul era mult mai simplu... Lăutarii vremii cântau piese transmise prin viu grai iar la nunțiele tăranilor se cânta muzică de tip canon sau ceva asemănător cu "Banul Mărăcine" acestă piesă fiind una dintre primele piese folclorice românești care a fost scrisă și prezentată asupra unei partituri! Ar trebui să faci un clip despre evoluția muzicii românești în istorie, acela l-aș promova în domeniul muzicii😌
Salut Horica! Misto casca (de par), te-ai facut motociclist? Glumesc, super clipul ! :D
6:31 Poza aia am folosit-o la un proiect :))))
#La40.000LikeuriMaTund
Gaming de la A la Z nu te mai tunzi
Mare e gradina Ta Doamne!!! Cred ca , gradina Lu' Doamne Doamne e ROMANIA.
ce tare a fost asta
Imi esti indispensabil .
Mișto 😁😁😁
Cum plecau barbatii aia de acasa si se casatoreau in judetul vecin? De unde aveau bani? Cum isi permiteau mutarea? Aveau bani sa isi cumpere o casa si gospodarie in judetul vecin? ... 300 de ani mai tarziu a devenit greu si sa te muti cu chirie in judetul vecin.
Da vreau sa ma însor pentru ca altfel umblu ca liliacul 😁😁😁😁😁
În Descrierea Moldovei, Dimitrie Cantemir a scris cum dansau pe la nunți, în capitolul Despre obiceiul nunților și al logodnelor. Turcii au mai scos de la naftalină și muzica respectivului th-cam.com/video/mN_pWiVrEwE/w-d-xo.html (ostropăț) și th-cam.com/video/dFNb7zOWD-k/w-d-xo.html (sârbă)
Salutare!😋😋
❤❤❤❤
Cred că dacă fetele din ziua de azi 😂😂 trăiau atunci . Cel mai sigur , erau divorțuri la greu sau mai bine nu se mai însurau ăia .😂😂
Zaiafet , bila umană ești blana rău . RESPECT PENTRU CE FACI !✌️
A mai auzit cineva mieunatul de la 10:02 ?
Eu
Im number one!!!
Ma uit la asta si ma bag la somn.
La minutul 2:09 se aude cumva o pisica?
e foarte simplu inainte se canta Nebunia lui Salam si altele dar probabil in varianta fara Daniel Cameramanu si Regina din Maroc (melodia) (nu ma judecati nu m-am putut abtine)
Muiare=)))
Intreaba.l pe Iliescu
Ce peruca misto ai :*
Ce inseamna heşteg sau eşteg ii un cuvant ce il folosesti u uneori in clipuri? 🤔
cum se numeste melodia de la inceputul videoului?va roc
Horia, acest link te duce către blogul domnului profesor Ionel Boamfă, acesta se ocupă cu studierea evoluției muzicii în spațiul românesc. O să găsești tot ce vrei, doar să ai timp și răbdare să studiezi.
cpciasi.wordpress.com/lectii-de-istoria-muzicii/lectia-3/cultura-muzicala-romaneasca-intre-secolele-al-xiii-lea-si-al-xiv-lea/
La nunțile din perioada fanariotă se asculta așa zisă muzică grecească/balcanică ce erau de fapt ritmuri influențate la rândul lor de ritmurile orientale/otomane( th-cam.com/video/40Hg2XNaWik/w-d-xo.html ).
casuta postala mai e valabila?
E doar o parere: cred ca se canta muzica de tipul celei culese de Anton Pann sau Dimitrie Cantemir. Vezi formatia Anton Pann (in spexial albumul Zaharicale) sau Trei Parale.
Daca iti tr o grebla o folosesti?
Eu cred ca bateau si suflau aia in instrumente facand un fel de ritm pe care oamenii dansau
(Il mai schimbau din cand in cand ca se plictiseau taranii)
Nu știu din ce zone s a documentat autoarea cărții dar nu din Ardeal unde nu se potrivesc multe !
8:33 , serios, cine știe să zică , chiar vă rog
Salut!
As vrea un episod cu conspirati
In legatura cu muzica lautareasca, eu zic sa il intrebi pe Simion Bogdan Mihai (il gasesti pe fb sau insta mai degraba).
A, iar daca afli, spune-ne si noua :))
Săptămâna viitoare o sa trimit un colet ;)
2:00 zoita =]]]
Studiez de ani de zile starea civila, de la regulamentele organice în coace 1835-1910, în zona Teleorman-Giurgiu, înapoiații țării, dar rareori sunt căsătorii sub 18 ani. Chiar foarte rar. Majoritatea se căsătoreau după 25 de ani. Poate este vorba de o confuzie cu vreo etnie.
Unde îți trimit clip pentru sfârșitul episodului?
Salutare, Horia! În legătură cu bila mare de păr, mi se pare ceva interesant. Am văzut cum arătai acum mai mulți ani cu freza aceea din trecut și am o întrebare: nu te-ai tuns cumva puțin de când ai început să faci această provocare? Pentru că arătai cam la fel și acum 3 luni.
Prezenta
Era muzică instrumentală...ceva gen sârba.
Ai un par super Horica
De ce nu faci un clip despre Semnificația inelului de nunta și de ce se pune tocmai pe degetul de la mana stânga😁
Eu nu vreau să mă căsătoresc niciodată ,deoarece mi se pare că așa am cum să duc o viață mult prea stresantă ,și cu siguranță nu aș face față...
#Freedom
Mai Horica te-ai pus zdravăn pe temele de istorie
Is curios daca a introdus cateva poze facute de el la nunti :-?
nu
Horica o inima pls !🤤
Sunt singurul care s.a gandit la romanul "Baltagul"inainte sa mentioneze Horica??😉
La nunta(la tara) se canta muzica traditionala si folclorica,cu lautari (tarani,nu tigani). Traditionala-vocala(ia-ti mireasa,gaina si altele), si apoi de joc-instrumental(in functie de zona).Probabil prin sud-se mai cantau mai pe oras si cantece de inspiratie orientala,ca deh,am fost mult timp ocupati.Nu prea exista dovezi scrise dinainte de sc XVIII(partituri),ci doar sunt mentionate de Cantemir si altii sporadic anumite practici.De exemplu la nunta Mariei(una dintre fetele lui Vasile Lupu) -dupa masa, femeile de la curte ''prinzandu-se de mana,acus rostogol,acus de-a lungul,au intins dantul romanesc''
Normal ca vreau sa ma casatoresc. Din cate am vazut toti cei care au zis ca nu vor sa se casatoreasca au invocat motive ridicole si au dovedit ca nu stiu ce e aia casatorie. Casatoria este primul pas spre o viata stabila si fericita. Daca iubesti cu adevarat persoana respectiva nu ai de ce sa nu te casatoresti.
lmaoo in ce an traiesti?