- 14
- 25 489
Serdar Tavaslioglu
เข้าร่วมเมื่อ 19 มี.ค. 2014
Asansör tasarımı ve kuyu montajlarında çalışan kişilere, asansör hesapları ve kuyu uygulamalarında dikkat edilecek bazı noktalar konusunda kısa bilgilendirme yapmak ve başlangıç eğitiminde yardımcı olmak için hazılanmış videolardan oluşur.
Firmada Pazarlama-Satış Faaliyeti ve Maliyet Analizi (Firma Yapılanması 2)
Firmada satış ve teklif vermek için gerekli olan maliyet analizi yapımı için hazırlanmış bir eğitim videosu. Firmada KYS uygulamalarına bir örnek.
มุมมอง: 468
วีดีโอ
Firmada Tasarım, Depolama ve Montaj Stratejisi (Firma yapılanması 3) 20200519
มุมมอง 3894 ปีที่แล้ว
Firma yapılanması çalışmasında, firmanın süreç kontrolü için dikkat etmesi gereken noktalar üzerine yapılmış bir eğitim videosu. Bende böyle yapıyorum zaten derseniz, burada anlatılmaya çalışılan sizin ne yaptığınız değil, siz yokken nelerin yapıldığıdır.
Firma Yapılanması ve Kurumsallaşma 1 20200513
มุมมอง 5474 ปีที่แล้ว
Firma yapılanması ve işletme olmak için kısa öneriler. Zor dönemlere firmaların hazırlanması için bazı alınması gereken önlemler anlatılmaktadır.
NESTLİFT Küçük Kuyulara Büyük Asansörler
มุมมอง 5434 ปีที่แล้ว
Dar ve yetersiz ölçülü kuyularda kuyu alanını daha verimli kullanmak için geliştirilmiş bir kabin karkas sistemi.
Asansörde ses ve titreşim izalasyonu
มุมมอง 1.7K5 ปีที่แล้ว
Asansör montajı esnasında ses ve titreşim izalasyonuna dikkat edilmesi gerekir. Bu konuda bazı önemli noktalara dikkat çeken bir eğitim videosu.
Asansörde maliyet analizi ve teklif verme 20190305
มุมมอง 1.5K5 ปีที่แล้ว
Asansörde maliyet analizi yapmadan montaj ve bakım fiyatlandırması yapılması bütün tarafları zora sokan sonuçlar doğurmaktadır. Maliyet analizi konusunda basit yol gösterici bir video.
Asansör ray iplerinin atılması ve ray montajı 20190304
มุมมอง 8K5 ปีที่แล้ว
Asansör ray iplerinin atılması ve ray montajı üzerine hazırlanmış bazı noktaların üzerinde duran eğitici bir video.
Asansör kabin ve ağırlık karkaslarının kurulması
มุมมอง 1.3K5 ปีที่แล้ว
Asansör kabin ve ağırlık karkaslarının kurulması
Asansör kuyu ölçüleri ve röleve alma 20190304
มุมมอง 3.8K5 ปีที่แล้ว
Kuyu ölçüleri ve röleve alma üzerine bazı önemli noktalar üstüne kısa bir sohbet:
Asansör makina kaidesi malzeme ve yerleşimi 20190228
มุมมอง 1.1K5 ปีที่แล้ว
Asansör makina kaidesi kirişlerinin seçimi için dikkate alınması gereken hesaplama yöntemi ve bu kirişlerin yerleşimi üzerine bir video.
Asansör makina kaidesi yüksekliği ve sarılma açısı 20190227
มุมมอง 2.2K5 ปีที่แล้ว
Asansör makina kaidelerinde uygun sarılma açısını yakalamak için yapılan hesap ve buradan çıkarılan pratik sonuçların anlatıldığı bir video.
Asansör kabin ve karşı ağırlık karkas boylarının belirlenmesi 20190228
มุมมอง 1.7K5 ปีที่แล้ว
Kabin ve karkas boylarının kuyu üst mesafesine göre baştan belirlenmesi ve montaj başında kontrolü üzerine bir video
Asansör kuyu ara bölmelerinin ve konsolların yerleşimi 20190228
มุมมอง 1.2K5 ปีที่แล้ว
Asansörde ara bölmelerin güvenliği sağlayacak şekilde yerleştirilmesi ve önemi, bölmeli kuyularda regülatör konumu üzerine bir video.
Serdar Hocam Kuyu Yerleşimi İçin Program Önerisi Bekliyorum
Bu konuda benim bir tercihim olamaz, olmamalı zaten. Ticari bir konuda taraf olmamam gerekiyor. Firmalarda bu programları kullanan arkadaşlardan daha gerçekçi cevaplar alacağınızı düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim.
Çok doğru söylüyor adam vallahi
Serdar bey apartamanın 4. katında oturuyoruz .Asansör dairesi üst katımızda her çalıştığında sesi evimizin içinde çok rahatsız ediyor gece özellikle ayrıca fren yapıp dururken ( dan ) diye ses yapıyor bu sorunları çözmek için ne yapabiliriz kat malikleri olarak binamız dışardan seçilen yönetici ile yönetilmektedir .Ayrıca yönetim tarafından asansörün motoru eski olduğu için değiştirirdi yine ses yapıyor?
Çok kritik noktalara değinilmiş, ağzınıza sağlık hocam
makinayi isole edip kaide altini isole etmesek olur mu
Evet olur, önemli olan elektrik motorunda oluşan frekansların bina betonarnesine gitmesine engel olmak. MRL asansörlerde elektrik motorununu bağladığımız saçı izole ediyoruz, çünkü kaideyi izole etmek zor. Bunun için MRL asansörleri anlattığımız sunum var, orada daha geniş bilgi bulabilirsiniz. MRL asansörlerde motor uygulamaları çeşitleri o sunumda var. MR asansörlerde en kolay çözüm kaideyi izole etmek. Kolaylıklar diliyorum.
Serdar hocam, harikasiniz, asansor dersleri cok yardimci oluyor, ben TK asansor Kanada dan izliyorum, asansor kuyu derinligi en az ne olmali ve neden Turkiyede EN-81 gecerli mi
Videoları bu sayfadan kontrol etmiyorum, genelde sorular serdartavaslioglu.com sitesinden geliyor. Bu gün bir bakayım dedim, geç de olsa cevap vereceğim ama sorularınızı daha çok diğer taraftan sorarsanız cevaplamaya çalışırım. Asansör derinliği asansörde istenmeyen bir sınır aşımı olması durumunda asansörün önce sınır kesiciler vasıtasıyla elektriki olarak durdurulmasına, yapılamaz ise tamponlar vasıtasıyla istenen ivme değerinde mekanik olarak durdurulmasına imkan tanımalı, bu işlem olduktan sonra kuyu dibinde bir kişinin olması ihtimaline karşı standartta istenen güvenlik hacminin kalması sağlanmış olmalıdır. Bu mesafelerin toplamı kuyu dibinin yüksekliğini verir. Türkiyede de geçerli olan EN 81-20/50 standartlarında gerek güvenlik tertibatları özellikleri, gerekse bu mesafeler belirlenmiş durumdadır. EN 81/21 standardında ise ek önlemler alarak bu mesafelerin nasıl daha kısaltılabileceği açıklanır. Kolaylıklar diliyorum.
thanks alot, that is amazing
SERDAR ABİ MÜBAREK ELLERİNİZDEN ÖPERİM SAYENİZDE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARI HEMDE SAYENİZDE MATEMATİKTEKİ KISA YOLLARI ÖRENİYORUZ 30*2.8=84 EMEĞİNİZE SAĞLIK SİZ DEVAM EDİN LÜTFENNNNNNNNN
Serdar bey peki genislik 90 derinlik 110 cm olan kuyuya boyle bir asansor kurulabilirmi
90*110 kuyuya kaç kişilik bir kabin koymayı düşünüyorsunuz. Fitlift ve Nestlift normal hızı olan, yüksek katlı inalar için tasarlanmış tam donanımlı, normal bir asansördür. Eğer söylediğiniz kuyu bir iki duraklı bir asansör içinse Homelift türü bir asansör daha az yer tutacağı için daha yararlı olur.
Serdar bey peki 90 genişlik ve derinlik 110 cm olan biryere bu tip asansör yapilabilirmi
Videoları bu sayfadan kontrol etmiyorum, genelde sorular serdartavaslioglu.com sitesinden geliyor. Bu gün bir bakayım dedim, geç de olsa cevap vereceğim ama sorularınızı daha çok diğer taraftan sorarsanız cevaplamaya çalışırım. Rayların olmaması durumunda bile 5 cm kabin duvar mesafesi 5 cm kabin duvar kalınlığı iki taraftan alırsanız 20 cm yapar. Genişlik 70 cm kalır. Bunu 75 cm e çıkarmak mümkün. 40 cm arka ağırlık ve karkas mesafesi 20 cm kapılar derseniz derinlikte 50 cm kalır. Çarpma kapılarla bunu da 60 cm e çıkarmak mümkün. Bu alana bir kişi sığar sanıyorum, ikinci kişi için alan biraz dar gibi. Tek kişilik özel bir asansör yapmak isterseniz olabilir diye düşünüyorum. Projesini çizerseniz bakarım.
Hocam super anlattiniz, yalniz oyle bir hesap kitap yok su an.. malzeme fiyati uzerine 10 bin koyup is teklif veriyorlar su an piyasa cok kotu berbat bir birimin sektore el atmasi lazimdir
Hocam tüm videolarınız için teşekkür ediyorum. Sayenizde çok fazla dikkat edilmeyen konular üzerinde düşünme ve eksiklerimi giderme fırsatı buldum. Sektörümüz çok geniş yelpazeli bir yapıya sahip olduğu için daha çok şey öğreneceğimin farkındayım. Umarım yeni Videolar paylaşırsınız.
Faydalı olmasını diliyorum. Umarım başka videolarda çekerim.
Serdar bey makina dairesiz asansörde son yükseklik minimum kaç olmalıdır?
Bu konuda Sunumlar bölümünde 2009 yılında hazırlanmış Makina dairesiz Asansörler konusundaki sunumun son bölümlerini incelemenizi önereceğim. Makina veya motorun kabin üstünde kalması ile kabin yanında kalması durumu farklılaştırır. Uzun bir konu olduğu için oradan incelemeniz daha açıklayıcı olacaktır. Ancak o sunumun hazırlandığı sırada standart kuyu üstü güvenlik hacmini 0,50 mt olarak kabul ediyordu, TS EN 81-20 de bu mesafe en az 1 mt olarak sınırlandırılmıştır. Sunumun o bölünmünü incelerken buna dikkat etmeniz gerekir. Bunun altında kalan ölçülerde yetersiz ölçülü kuyulardaki asansör uygulamaları ile ilgili sunum size yardımcı olacaktır sanıyorum. Kolay gelsin.
Serdar bey, 4 katlı binanın 1. katnda yaşıyorum ve bina sıfır. Asansör çalıstıgnda dairenize aşırı ses ve titreşim geliyor. Mütahit yapan firmayı cagırdı ama ses daha hala var, ne yapabilirim bu durumdu?
Videoda da belirtildiği gibi asansörde iyi bir izalasyon yapılmazsa, asansörde oluşan frekanslar bina betonarmesinden binanın çeşitli yerlerine iletilebilir. Binanın çeşitli yerlerinden (her yerden değil) bu frekansları ses veya titreşim olarak duymak mümkündür. Müteahhidinize bu durumu açıklayıp asansörcünün bunu düzeltmesini isteyiniz. İyi bir çalışmayla bu sorun çözülebilir. Aksi durumda binanız için kontrol isteyebilir veya sanayi il müdürlüğüne PGD için müracaat edebilirsiniz. Ama asansörcünüzün bu durumu çözeceğine inanıyorum. PGD şikayeti olacağını güzelce anlatırsanız daha detaylı bir çalışma için ikna edici olabilir. Kolaylık diliyorum.
Emeğine saglık serdar abi,doğru bildigimiz yanlışlar ne çokmuş sayenizde öğreniyoruz.
Faydalı oluyorsa çok sevinirim. Kolay gelsin.
Ön roleve alımı sizin de belirttiğiniz üzere çok çok önem arz etmektedir. Nacizane tavsiyem arkadaşların ön roleve alımında 2 adet nokta lazer şakül kullanmaları yönündedir. Çünkü; en büyük problem kapı hattında diğer 3 kenara nazaran daha büyük problemlerin olması ve kiriş altı mesafelerin düşük olması durumunda kapının kata çekilememesi durumunda da bu durumun telafisinin mümkün olmaması ve bu tür eksik ölçü alımının öngörülen asansörün yapılamamasına neden olmasıdır. Her ne kadar 3 -5 katlı binalarda arkadaşlar böyle durumlarda kirişleri kırdırsalar da bu doğru bir çözüm olmayacaktır. Üstelik katların daha çok olduğu binalarda kırım işini müteahhit firma kesinlikle kabul etmeyeceğinden ve bu durumun iş alımı arefesinde neden dile getirilmediğinden büyük problem yaşayacaklar ve güven kaybedeceklerdir. Üstelik bizler yoğun çalışan insanlarız. Bu ön roleveyi ne kadar doğru alır isek işi aldığımızda tekrar buraya dönmemize gerek kalmayacaktır. Bu ölçümlemeye göre hemen siparişleri verebilmemiz mümkün olacaktır.
Merhaba Serdar Bey bu tür çalışmalarınızın sektörümüze büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağolun varolun. Müsadenizle bir soru sormak istiyorum. Sarılma açısını sağlamak adına yön kasnaklı olarak yapılan uygulamalarda iki kasnakta halatların temas ettiği noktalar arasındaki mesafenin halat çapının en az 60 katı olması gerektiğini ifade ettiniz. TS EN 81-20/50 standardında (M.5.12.2.1 Basit (tek yönde) eğilme; kanal yarıçapı, halat anma çapının 0,53’ünden daha büyük olmadığı yarım daire şeklinde kanal üzerinden halatın geçişi ile tarif edilir.) ifadesini ve M.5.12.2.3 maddesinde Eksenleri arasında belirli bir mesafeye sahip birbirini takip eden iki makara üzerine halatların değdiği yerlerin mesafesi, halat çapının 200 katından daha küçük ise ve eğilme düzlemleri, 120° den daha büyük açıyla dönüyorsa, eğilmenin sadece ters yönde bir eğilme olduğu kabul edilir.) ifadelerini görmekteyiz. En az 60 katı ile ifade ettiğiniz bilginin dayanağı standart bazlı mıdır?
Merhaba Yusuf Bey, desteğiniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz soruya gelince, önemli bir konu olduğu için ayrıntılı yazmak istiyorum. Cevap biraz uzun olacak, o yüzden cevabı web sayfamda çok sorulan sorular kısmında yayınlayacağım. Ayrıca size mail atacağım. Kısaca değinmem gerekirse, ters büküm mesafe değeri her uygulama ve halat biçimi için farklıdır. Bu kullanılan halat çeşidi, yük çeşidi, hız ve darbeye göre değişir. Bu konuda yayınlanmış tablolar vardır. Asansör uygulamasında ters büküm kasnaklar için ortalama değer halat çapının 60 katı alınabilir. 53 ile 61 arasında değişen değerler olmasına karşın yapılan incelemelerde bir genelleme olarak 60 katı alınabileceği, 1998 yılı asansör kontrolleri ortak oda asansör komisyonlarında kabul görmüş bir yaklaşımdır. Bu tablolara ulaşabilirsiniz. Detaylı cevabımı bir kaç güne kadar serdartavaslioglu.com sayfasında yayınlarım. Kolaylıklar diliyorum.
Bunun altındaki mesafelerde resimlerde de görüldüğü gibi çok çabuk halat kırılmaları ile karşılaşılır. Bir dönem çok yaygın olan baskı kasnakları uygulamaları için yapılmış bir çalışma ve önlemdi, hala geçerlidir.
Teşekkür ederim.
@@yusufkaya8509 Bu soruyla ilgili açıklamayı "Asansörlerde ters büküm ve etkileri" adıyla Bildiriler ve Teknik Makaleler sayfası serdartavaslioglu.com adresinde yayınladım. Oradan da bakabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
Serdar Bey apartman dairemde tavandan ve duvarlardan sürekli titreşim oluyor ve beynime kadar sarsıntı veriyor... Acaba bu asansörden mi kaynaklı ? Gece yatarken de titreşimi uyandıriyor
Asansörcünüz ile görüşmenizde yarar var. Bir inceleyin.
@@SerdarTavaslioglu peki. Teşekkür ediyorum
@@SerdarTavaslioglu Serdar Bey bu arada benim dairem 1.katta ve 6 katlı bir binadayim. ..3 haftadır aşırı cizirti ve titreşimli ses geliyordu , üst dairelerden zannediyordum... Dün sizin videonuza tesadüfen bakınca fark ettim ve binanın en üstünde yer alan motordan geldiğini fark ettim nu yoğun titreşimli sesin.. Şeyi merak ediyorum; asansörcuyu cagirdigimizda bu titreşimli yoğun sesi giderebilir mi? " zaten ses çıkarır yapacak bir şey yok" diyebilir mi?
@@ggyytt877 iyi bir izalasyonla bu ses giderilebilir.
@@SerdarTavaslioglu hm anladım şimdi... Çok teşekkür ediyorum bilgiler için
ağzınıza emeğinize sağlık serdar bey
Teşekkür ederim, umarım faydalı olmuştur.
@@SerdarTavaslioglu çok yararlı oluyor sağ olun
İyi çalışmalar dilerim. 1,6 m/sn. hızında 750 kg. kapasiteli asansörde 89*62*16 ebatlarında B sınıfı Asray kullanıyoruz. Duvar konsollarını standart kullanılan değilde Otis, Kone vb. gibi diğer firmaların kullandığı şekilde tasarlayıp 2,5 metre mesafede montaj etmemizde ne gibi sakıncalar vardır?
Videoları bu sayfadan kontrol etmiyorum, genelde sorular serdartavaslioglu.com sitesinden geliyor. Bu gün bir bakayım dedim, geç de olsa cevap vereceğim ama sorularınızı daha çok diğer taraftan sorarsanız cevaplamaya çalışırım. Konsol mesafeleri ray hesaplarında dikkate alınan bir mesafedir. Kullandığınız asansörde ray mukavemeti müsade ettiği sürece konsol mesafesi ile ilgili bir kısıtlama yoktur. Konsol mesafesi büyüdükçe ray kesit alanı artar, bilinçli seçim ve iyi hesap yapıldığı sürece konsol mesafesini istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.
Selamlar Hocam çift ipli ray sisteminde kullanılan mastarın kaliteli olanını nereden temin edebilirim ?
Son dönemde çift ipli mastar yapan sanırım kalmadı, bunu kendiniz yapmanız gerekecek. basit bir düzenek, kolayca yapabilirsiniz. Bir iki güne kadar eğitim videolarının sunumunu yayınlayacağım, oradan sistemi görebilirsiniz.
Mobil asansör ray siztemi için bilgi verirseniz sevinirim hocam
ASANSÖR SEKTERÖNÜN EN BÜYÜK SORUNUNU DİLE GETİRDİĞİNİZ İÇİN SERDAR ABİ çok teşekkür ederim.( HAUSMAN ASANSÖR ) Hakan Yılmaz firmam, şahsım ve sektörüm adına yapmış olduğunuz maliyet analizini sevdiğimiz sevmediğimiz meslakdaşlarımıza yıllardık anlatmaya çalıştık ama malesef sizin gibi dile getiremedik.inşallah bu video sektörümüze hayırlı olur yanlış hesap yapmaktan kurtulan bir sektör haline geliriz.