- 485
- 56 796
UEF Solu ja molekyylibiologian perusteet
เข้าร่วมเมื่อ 8 ส.ค. 2016
ravintoaineiden imeytyminen
UEF eläinfysiologia ja histiologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi.
Tämä minuutin video kertoo, miten ravintoaineet saadaan imeytymään ruoansulatuselimistössä epiteelisojen sisään.
Tämä minuutin video kertoo, miten ravintoaineet saadaan imeytymään ruoansulatuselimistössä epiteelisojen sisään.
มุมมอง: 28
วีดีโอ
Mitä mukaan naparetkelle?
มุมมอง 2714 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tällä minuutin videolla pohditaan, paljonko energiaa saadaan erilaisista ravintoaineista - tärkeä tieto, jos ravinto täytyy kantaa itse.
Hapen kuljetus veressä
มุมมอง 4314 วันที่ผ่านมา
UEF eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Happi kuljetetaan hemoglobiinilla tai jollain muulla happea sitovalla molekyylillä. Sitoutuminen on tärkeää, koska se vaikuttaa esim. mustekalan uimistapaan
Verenkierron ja hengityksen säätely
มุมมอง 6814 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tällä minuutin videolla pohditaan, miten tukkasotka muuttaa sekä hengitys että verenkiertoelimistön toimintaa liikkuessaan
Sydänsolun beta-aderginen säätely
มุมมอง 3214 วันที่ผ่านมา
UEF eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi Tässä minuutin videossa selitetään, miksi verta kulkee sydämestä tehokkaammin rasituksen aikana.
Sydämen sähköinen säätely rasituksessa
มุมมอง 2314 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tällä minuutin videolla kerrotaan, miten rasituksen aikana sydämen sähköinen säätely muuttuu.
Verenkiertoelimistö
มุมมอง 2421 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintojen tasoinen kurssi. Tässä selkärankaisten verenkiertotavat esitetään yhdessä minuutissa
Energiankulutus ja liikkuminen
มุมมอง 3421 วันที่ผ่านมา
Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tällä minuutin videolla pohditaan erilaisia liikkumisen muotoja ja paljonko eri kokoiset eläimet niihin kuluttavat energiaa.
Norsun ja hiiren energiankulutus
มุมมอง 8921 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tällä videolla kerrotaan minuutissa, miten erikokoisten eläinten energiankulutusta voidaan vertailla
Miten energiankulutus mitataan?
มุมมอง 3921 วันที่ผ่านมา
UEF eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi. Tässä minuutin videossa esitellään, miten energiankulutus voidaan määrittää.
Mistä energiaa liikkumiseen?
มุมมอง 5128 วันที่ผ่านมา
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintojen tasoinen kurssi. Tällä videolla kurkistetaan erilaisiin energianlähteisiin joita elimistö voi käyttää urheilusuorituksen aikana.
Elämä ilman happea
มุมมอง 7328 วันที่ผ่านมา
UEF eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintojen tasoinen kurssi. Tässä minuutin videossa kerrotaan, miten energiankulutusta säästävä ruutana pysyy hengissä hapettomissa oloissa
Aineenvaihdunta
มุมมอง 32หลายเดือนก่อน
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineenopintotasoinen kurssi. Tällä minuutin koosteella verrataan endo- ja ektodermin energian kulutuksen eroja.
Kuinka elimistö liimataan kasaan?
มุมมอง 45หลายเดือนก่อน
UEF Eläinfysiologia ja histologia on yliopiston aineopintotasoinen kurssi, joka selvittää eläinten raennetta ja toimintaa. Minuutin kooste kertoo sidekudoksen tärkeimmän ominaisuuden: elimistön solujen liimaamisen ympäröivään soluväliaineeseen ja veden keräämisen solujen väliseen aineeseen.
epiteeli
มุมมอง 31หลายเดือนก่อน
UEF eläinfysiologia ja histologia on aineopintotasoinen kurssi. Lyhyilllä videoilla pyritään kurssin avainasiat käymään minuutin pätkissä.
biokemia: biokemialliset reaktiot ja entsyymit
มุมมอง 422 หลายเดือนก่อน
biokemia: biokemialliset reaktiot ja entsyymit
UEF biokemia: biologiset atomit ja toiminnalliset ryhmät
มุมมอง 542 หลายเดือนก่อน
UEF biokemia: biologiset atomit ja toiminnalliset ryhmät
Solu ja molekyylibiologian perusteet johdanto 2023
มุมมอง 437ปีที่แล้ว
Solu ja molekyylibiologian perusteet johdanto 2023
siis vau :D en oo kyl koskaa aiemmin miettiny tota :D
Jos minulle annetaan peltiä, niin en siitä vielä autoa saa.
Tutkimuksessa kannattaa muistaa kaksi asiaa: 1) yksittäinen koe ei selvitä kaikkea. selvitä siis mieluummin pieni palanen kunnolla kuin että yrittäisit selvittää maailman mysteerin. 2) harjoitus tekee mestarin. Aikoinaan väikkäriä tehdessäni oli jokaisen kokeen ensimmäiset 100 päivää pelkkää epäonnistumista, mutta kun tiiviisti harjoittelee 7 päivää viikossa, niin pakkohan siinä on jotain oppia.
Todella hyvää juttua ja selkeesti ymmärrettävästi kerrottua. Kiitos!
Hyvä video, definitely subscribe
kiva kuulla. Pitääpä harrastella näitä lisää!
Sulla on mansetti väärin kädessä....mansetin letku pitäs olla kyynärtaipeen sisäpuolella
Hyvää paahtoo maestro!
todella hyvä käytin esitelmässä
kiva kuulla. Olinkin jo unohtanut tämän leffan tekemisen
Kiitos paljon,tosi selkeä video!
I'm an adult student, and have recently done an exam about this, the 1st question was about ion channels, I wish I had had this video by then :) Thank you, Professor!!
👍 keep the hardwork going
Kiitos paljon! Loistava video, todella selkeästi selitetty. 👍
kiva kuulla, että tykkäsit! Taustalla oli suuri määrä epämääräisiä tenttivastauksia aiheesta, joten ajattelin selkeyttää asiaa.
Hieno juttu, että yliopiston opetukseen halutaan panostaa ja nähdään vaivaa opetuksen kehittämiseksi! Korona-aika toi kovat vaatimukset etätöineen... Vesa on nähnyt vuosia paljon vaivaa opetusmateriaalien ja -tapojen eteen. Se on osaltaan tehnyt UEF biologian henkilökuntaa helposti lähestyttäväksi. :-)
Kiva kuulla - kyllä tässä vielä paljon kehitettävää on!
Timanttista! Opettajien ja opiskelijoiden välinen luottamus on kyllä äärimmäisen tärkeää opiskelussa ja opetuksen kehittämisessä. On myös tärkeää muistaa, että luottamusta väärinkäytettäessä opiskelija on aina se joka häviää itse. On tavallaan hassua, että opettaja joutuu toimimaan ylipäätänsä portinvartijana. Voisi kuvitella, että oppimisen kannalta rinnallakulkevasta opettajasta olisi paljon enemmän hyötyä. Onhan meillä olemassa koneet sitä varten, että oppimisen tasoa voidaan testata objektiivisesti.
Se oli psykologian opetuksessa hyvää jo ennen pandemiaa, että luennoilla oli käytössä padlet jossa pystyi kysymään ja kommentoimaan. Voisi toimia yleisemminkin luennoilla, vaikka kaikki opiskelijat olisivatkin samalla kampuksella.
Hyvin selitetty ja kiinostava video! Kiitos
This was actually instructional. I've been trying to search for a instructional video that educates everything in this vid! 🥼 The knowledge at 1:01 is my favorite. Your content really is like the vids from this awesome Doctor Ethan. Dr Ethan's explanations are actually insightful and he actually helped me on my exams. I suggest you check out his TH-cam out and give the Dr a like! 👉 #DoctorEthan
I'm glad to hear you liked. I try to keep things simple and instructional also in the future.
Wow. You made an excellent point there. I've also felt that when you speak and discuss in the class, learning experience is much better, deep and long lasting. I hope more and more teachers think like you. Thanks
Entä soluviljety liha? Singaporessa jo ruokana. Onko se ok?
Veikeä mikroskooppi