- 43
- 138 033
NIM - Norges institusjon for menneskerettigheter
เข้าร่วมเมื่อ 26 ต.ค. 2018
Isolasjon i fengsel
Innsatte har menneskerettigheter på lik linje med alle andre, og overdreven bruk av isolasjon kan bryte med menneskerettighetene. NIM og Sivilombudet mener det haster å bedre innsattes soningsforhold. Det har vi ment lenge.
I denne filmen forteller NIMs direktør Adele Matheson Mestad og sivilombud Hanne Harlem om årsakene til isolasjon og hvorfor det er en menneskerettighetsutfordring. I tillegg forteller Johan Lothe om hvordan det er å være isolert, og Kriminalomsorgdirektoratets direktør Lise Sannerud forteller om direktoratets arbeid.
I denne filmen forteller NIMs direktør Adele Matheson Mestad og sivilombud Hanne Harlem om årsakene til isolasjon og hvorfor det er en menneskerettighetsutfordring. I tillegg forteller Johan Lothe om hvordan det er å være isolert, og Kriminalomsorgdirektoratets direktør Lise Sannerud forteller om direktoratets arbeid.
มุมมอง: 1 849
วีดีโอ
Hvorfor er ytringsfrihet viktig og hvor går grensen for hva som er en hatefull ytring?
มุมมอง 9K3 ปีที่แล้ว
Hvorfor er ytringsfrihet viktig og hvor går grensen for hva som er en hatefull ytring?
Hvordan kan ny teknologi påvirke våre rettigheter og friheter?
มุมมอง 8493 ปีที่แล้ว
Hvordan kan ny teknologi påvirke våre rettigheter og friheter?
Journalistikk og ytringsfrihet med Kadafi Zaman
มุมมอง 6833 ปีที่แล้ว
Vi graver videre i ytringsfriheten - denne uka med god hjelp av gravejournalist Kadafi Zaman. Journalistenes virke har et sterkt vern etter ytringsfriheten - hvorfor er det sånn? Og hva tenker ukas kloke gjest om rollen som fjerde statsmakt? Og når blir man redd på ekte? Og hva gjør det med ytringsviljen? Og friheten? Svarene får du i sesongens siste episode av «Ytringsfrihet i 100 & 10».
Litteratur og ytringsfrihet med Åsne Seierstad
มุมมอง 1.2K3 ปีที่แล้ว
Hvordan tenker forfattere om ytringsfrihet når virkeligheten tar plass i litteraturen? Hvilke grenser gjelder da? Og hva skjer når jussen og juristene går etter bøkene deres? Åsne Seierstad som er ukas gjest grubler klokt rundt både dette og erfaringene fra bokskriving i Afghanistan, med sørgelig aktualitet. Tune inn og heng med!
Ytringsfrihet og idrett med Birgit Skarstein
มุมมอง 1983 ปีที่แล้ว
Sporten må vel være blant de siste kjærkomne frirommene fra dette evinnelige ytringsfrihetsmaset. Er ikke poenget der nettopp å konkurrere, fremfor å prate? Joda. Men hva om man synes noe er så viktig at man vil markere det, selv på en idrettsarena? Som fotballandslagets t-skjortebudskap for menneskerettigheter i kvaliken til Qatar? Eller det å ta kneet mot rasisme? I denne episoden får NIMs di...
Ytringsfrihet og humor med Harald Eia
มุมมอง 15K3 ปีที่แล้ว
Hvorfor er humor viktig? Er den et middel til forståelse og debatt eller et mål i seg selv? Finnes det grenser for hva man kan tulle med? Har de flyttet seg de siste tiårene? Dette diskuterer NIMs direktør Adele Matheson Mestad og spesialrådgiver Anine Kierulf med komiker Harald Eia, som er den første gjesten i NIMs podkast «Ytringsfrihet i 100 & 10». Podkasten kan du høre der du vanligvis høre...
Menneskerettigheter i hagen #16
มุมมอง 2353 ปีที่แล้ว
Hvordan har barns rettigheter blitt ivaretatt under koronapandemien?👫 Det er temaet i sesongens siste episode av «Menneskerettigheter i hagen» som denne gangen ble til «Menneskerettigheter på kontoret». Dagens panel består av barneombud Inga Bejer Engh, Inga Tollefsen Laupstad fra Røde Kors og NIMs Kirsten Kolstad Kvalø og Adele Matheson Mestad.
Menneskerettigheter i hagen #15
มุมมอง 1573 ปีที่แล้ว
Lhbti-rettigheter er menneskerettigheter. Men hva betyr egentlig det? Få med deg dagens episode av «Menneskerettigheter i hagen» som vi har døpt om til «Lhbti-rettigheter i hagen» i anledning Pride🙌 Panelet består av NIMs direktør Adele Matheson Mestad, likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm og jusprofessor Anne Hellum🌈
Menneskerettigheter i hagen #14
มุมมอง 1153 ปีที่แล้ว
Ny episode av «Menneskerettigheter i hagen». I dag får NIMs direktør Adele Matheson Mestad besøk av jusprofessor Ola Mestad, Amnestys genalsekretær John Peder Egenæs, OECD-kontaktpunktets leder Frode Elgesem og NIMs fagdirektør Erlend Methi. Panelet diskuterer forslaget til ny åpenhetslov, som behandles i Stortinget neste uke. Etter loven plikter selskaper å arbeide aktivt for å kartlegge, vurd...
Menneskerettigheter i hagen #13
มุมมอง 3033 ปีที่แล้ว
Ny episode av «Menneskerettigheter i hagen». I dagens episode får Adele Matheson Mestad og Anine Kierulf besøk av Arne Jensen, som er medlem av Pressens offentlighetsutvalg, og jusprofessor Benedikte Moltumyr Høgberg. Panelet diskuterer åpenhet i krisetider, med utgangspunkt i Koronakommisjonens rapport.
Menneskerettigheter i hagen #12
มุมมอง 1353 ปีที่แล้ว
Ny uke, ny utgave av «Menneskerettigheter i hagen». I dagens episode, som er laget i samarbeid med Kirkens Bymisjon, tar vi for oss diskriminering, hat og fordommer mot norske og tilreisende romer i Norge. Folkegruppen romer er den største etniske minoriteten i Europa og en gruppe som opplever svært mye diskriminering og hets. I tillegg til NIMs direktør Adele Matheson Mestad, består dagens pan...
Menneskerettigheter i hagen #11
มุมมอง 1253 ปีที่แล้ว
Adele Matheson Mestad og Anine Kierulf diskuterer menneskerettigheter i krisetider sammen med direktøren i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg og lederen i Advokatforeningen Jon Wessel-Aas.
Kan Den europeiske menneskerettsdomstol bestemme over Norge?
มุมมอง 4K3 ปีที่แล้ว
Kan Den europeiske menneskerettsdomstol bestemme over Norge?
Har Norge ansvar for menneskerettigheter utenfor Norge?
มุมมอง 1.1K3 ปีที่แล้ว
Har Norge ansvar for menneskerettigheter utenfor Norge?
Kan staten begrense menneskerettighetene?
มุมมอง 3.2K3 ปีที่แล้ว
Kan staten begrense menneskerettighetene?
Forskjellen på det å ha rett og det å få rett
มุมมอง 1.2K3 ปีที่แล้ว
Forskjellen på det å ha rett og det å få rett
Hvordan ivaretas menneskerettighetene i norsk lovverk?
มุมมอง 2.1K3 ปีที่แล้ว
Hvordan ivaretas menneskerettighetene i norsk lovverk?
Skjer det menneskerettighetsbrudd i Norge?
มุมมอง 6K3 ปีที่แล้ว
Skjer det menneskerettighetsbrudd i Norge?
Hvordan kan demokrati og menneskerettigheter stå i et spenningsforhold?
มุมมอง 4.3K3 ปีที่แล้ว
Hvordan kan demokrati og menneskerettigheter stå i et spenningsforhold?
Vedr. digitalt seminar om klima- og menneskerettigheter - og Cicero-direktørens innlegg: Vi lærere hadde Kristin Halvorsen som Kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Hennes forhold til statistikk og forskning var spesielt forsiktig sagt - her et oppslag fra 2012: «Ny-GIV-prosjektet fungerer etter hensikten og løfter de faglig svake elevene mest, fastslår Kunnskapsdepartementet. Men forskernes kartlegging viser tvert imot at flertallet av elevene i prosjektet har en svakere karakterutvikling enn de som ikke deltar.» www.aftenposten.no/norge/i/y3mRK/forskere-mener-halvorsen-skaper-galt-inntrykk
electroverse.net/
Det dere presenter er FAKE NEWS og den største trussel mot menneskers liv og helst. Basert på fakta fra klima-skremme industrien 30 år tilbake i tid, kan vi påstå følgende: Ja dere er dumme! Ja dere tar feil! Ja alt hva dere frykter er feil!
Paragraf 112: lovdata.no/lov/1814-05-17/§112 burde jo gå på barns rettigheter til å ha en fremtid, f. Eks i de landene som bruker barn i gruvedrift, norsk befolkning sine retter over egen eiendom, det å få bo der de har bodd, uten støy eller rasering av sitt nærområde, retten til naturen, og retten til å yttre seg fritt i saker som gjelder deres boforhold, rassering eller å bli arrestert på egen eiendom, retten til å bevege seg fritt. Nei paragraf 112 brukes ikkje slik, den brukes til å beskytte fremtidige generasjoner mot en tengt menneskelig og farlig temperaturøkning med farlige konsekvenser. Den brukes til å beskytte fremtidens generasjoner mot en tengt krise, en krise som de finner i datamodeller og justerte temperatur grafer med tiltengte katastrofale trender. De har spådd hvordan fremtiden vil bli, og de vil beskytte fremtidens barn ved bruk av paragraf 112. Jeg vil også ta vare på naturen, jorden og det mangfoldet vi har, men den måten dere legger opp til er katastrofal, både for mangfoldet, men også for retter og menneskerettigheter til folk som lever i dag. Dere er nødt til å se på regnskapet, gevinsten, eller tapet i det som foregår nå, naturen for fremtidige generasjoner, raseres i et tempo som er skremmende, det var vel det paragraf 112 burde gjelde.
Skal bildet illustrere at jorden brenner?
Hei. Bildet viser en brann på Sotra, utenfor Bergen.
Ok, da hadde illustrasjonbildet ingenting med klima eller menneskerettigheter å gjøre. Bra å ha fått det avklart.