Cu Straita in Bat
Cu Straita in Bat
  • 10
  • 1 963
Cabana a cărei istorie începe în anul 1881 - Cabana Negoiu
Cabana Negoiu
Punct de plecare
Se pleacă pe traseu de pe drumul forestier din Porumbacu de Sus spre Cariera de piatra (sau barajul de la hidroncentrală).
Accesul Auto:
Noi desi avem masina cu garda inalta, am ales totusi sa o lasam la fosta Cariera de Marmura, lasam coordonatele GPS mai jos :
maps.google.com/maps?daddr=45.66377,24.51740&ll=,
Daca aveti o masina care este echipata cu tractiune integrala puteti totusi sa o lasati cu circa 1 km mai sus, dar Nu vă aventurați dacă știți că mașina nu are tracțiune integrală și garda înaltă. Va fi greu să întoarceți și riscați să vă stricați autoturismul.
Istoria cabanei Negoiu
Cabana Negoiu este situată pe versantul nordic al Munților Făgăraș, la 1545 metri altitudine, pe coama Piscul Șerbotei. Este popasul principal al celor care urcă sau coboară de pe Vârful Negoiu.
Istoria cabanei începe în 1881 și ca multe alte locuri din Carpați are legătură cu SKV-ul (Asociația Carpatică Transilvană) din Sibiu, adică cei care, din dragoste pentru munte, au ridicat primele 60 de cabane, în aproape toate masivele din România. Primele au fost o cabană în Piatra Craiului și Cabana Negoiu. În aceeași perioadă, se marca și primul traseu din Masivul Făgăraș care ajungea la Vârful Negoiu pe atunci numit Piatra lui Tunsu.
Inaugurarea Cabanei Negoiu a fost în 10 septembrie. La acel moment, Vârful Negoiu era considerat cel mai înalt punct al Carpaților românești, pentru că Moldoveanu era confundat cu Viștea Mare. Astfel, cabana de la poalele Negoiului devenea, prin simpatie, nu doar prima cabană a Făgărașilor, dar și unul din punctele importante pe hartă.
Traseu
Indiferent de unde ați plecat pe traseu, tot drumul forestier este marcat cu Triunghi Albastru. În cazul în care porniți de la carieră, poteca începe fix lângă râu. Traseul este bine marcat.
Cascada Șerbota
Cu aproximativ 15 de minute înainte să ajungem la Cabana Negoiu intalnim poteca catre Cascada Șerbota. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România și dacă tot sunteti acolo va recomandăm să ii faceti o vizită (fie la plecare, fie la întoarcere).
In total cu pauza de masa , opriri pentru poze si filmulete, am ajuns inapoi la masina dupa 5 ore , distanta parcursa a fost de 14 km si o diferenta de nivel de 790 m.
Traseul catre Cabana Negoiu il gasiti pe Muntii Nostrii cu numarul de traseu 07MN17 , acest traseu marcat cu triunghi albastru se continua de la Cabana Negoiu pana in Saua Cleopatra.
มุมมอง: 78

วีดีโอ

Vârful Cindrel
มุมมอง 27หลายเดือนก่อน
Noi am făcut drumeția din imagini pe data 18 Mai 2024. Am lăsat mașina la Cantonul Silvic Muncel și de acolo am ținut marcajul de creasta dunga rosie prin Șaua Bătrâna până in Șaua Serbanei , de unde am decis să coborâm la Refugiul Cânaia, pe marcaj punct rosu De la Refugiu am urcat pe marcaj triunghi albastru până în Șaua Cânaia de unde am ținut iar poteca de creastă dungă roșie până pe Vârful...
Croda da Lago,circuitul ce iti oferă priveliște 360 Grade către cele mai înalte vârfuri din Dolomiți
มุมมอง 914 หลายเดือนก่อน
Circuitul Croda da Lago este o traseu captivant de drumeție în Dolomiți. Haide să explorăm această aventură pitorească: Prezentare generală: - Circuitul formează o buclă în jurul lanțului muntos Croda da Lago, un grup mic de vârfuri stâncoase și zimțate. - Aceste munți sunt vizibili de la puncte de belvedere precum Cinque Torri, Rifugio Nuvolau și Tofana di Mezzo. - Pe parcurs, vei întâlni frum...
Gran Cir iti oferă o panoramă magnifică către Grupul Sella si Grupul Langkofel și a Văii de Chedul
มุมมอง 474 หลายเดือนก่อน
Detalii traseu: o Punct de pornire : Passo Gardena, Tirolul de Sud, Italia; o Distanță: 4,5 km dus-întors; o Timp necesar: 3 ore; o Creștere/Pierdere în altitudine: 474 metri; o Dificultate: moderat dificil; o Altitudine minima: 2116 metri; o Altitudine maximă: 2592 metri; o Cea mai bună perioadă pentru drumeție: sfârșitul lunii iunie - mijlocul lunii octombrie, în funcție de condițiile de zăpa...
Priveliștea de pe Col de la Puina către Pelmo și Antelao, care te lasă fără cuvinte.
มุมมอง 814 หลายเดือนก่อน
Cum am tot scotocit noi prin tolba noastra cu amintiri am dat peste imaginile din Dolomiti și ne-am gândit să le împartășim cu voi. Vom lăsa și detalii despre traseu. Col de la Puina este o creastă situată la nord de Monte Pelmo, unul dintre cele mai înalte vârfuri din Dolomiți. Când privești spre est, poți vedea Val Fiorentina, iar spre nord se deschide Val di Zoldo. Acest traseu oferă priveli...
Fereastra Mică a Sâmbetei
มุมมอง 695 หลายเดือนก่อน
Am scos astăzi din tolba cu amintiri câteva frânturi din momentele petrecute de noi cu cortul în Fereastra Mică a Sâmbetei. A fost o drumeție tare frumoasă, în 2-3 Iulie 2023 , în care ne-am bucurat de spectacolul oferit de bujorul de munte. Bujorul de munte (Rhododendron kotschyi), cunoscut și sub numele de smârdar, este o floare care îmbracă muntele în nuanțe de roz. Bujorul de munte este o s...
Drumetie in Muntii Cindrel. Traseu de tip circuit Paltinis - Saua Batrana -Paltinis
มุมมอง 899ปีที่แล้ว
Drumetie in Muntii Cindrel. Traseu de tip circuit Paltinis - Saua Batrana -Paltinis
Vârful Scara, Munții Făgăraș
มุมมอง 421ปีที่แล้ว
Munții Făgăraș sunt speciali pentru noi. In acest video o sa va arătăm cum a decurs drumeția noastră catre Vârful Scara. Am avut parte de o zi cu de toate, soare, ploaie, vânt. O zi in care norii s-au prins într-un vals spectaculos, vals la care noi am fost martori. La urcare , am zăbovit un pic, în locul drag sufletului nostru, la Cabana Bârcaciu. De la cabana se pornesc mai multe pentru mai m...
Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohoș
มุมมอง 1332 ปีที่แล้ว
Noi am fost in aceasta zona in luna Iulie 2022. Zona este foarte frumoasa si ne-am simtit in deplina sigurata in zona unde ne-am instalat cortul.
Muntii Rodnei: Drumetie spre Saua Gajei, episod Pilot
มุมมอง 1172 ปีที่แล้ว
Spre Saua Gajei am pornit la picior din Pasul Rotunda, unde am lasat masina. Traseul este marcat cu dunga rosie si se continua catre Saua cu Lacuri prin varful Ineut si mai departe catre varful Ineu. Traseul catre Lacul Lala este idenficat cu marcaj punct rosu din Saua Gajei Am dat peste niste peisaje spectaculoase. Cu toate ca ne-au speriat un pic norii ce s-au adunat si din cauza lor am luat ...