- 188
- 632 501
Gradina lui Claudiu
Romania
เข้าร่วมเมื่อ 23 พ.ค. 2014
Canalul acesta este un canal destinat celor care iubesc grădinăritul şi mai ales grădinăritul organic. Voi căuta aici să vă arăt ca grădinăritul organic încă funcţionează şi chiar foarte bine. Voi împărtăşi cu voi experienţele mele dar mai ales secretele pentru reuşita în acest tip de grădinărit.
Compost și stație compostare homemade
Compostul și o construcție realizată pentru descompunerea rapidă a materialelor organice folosite. De asemenea detalii legate de folosirea lui în grădina de legume și solarii.
มุมมอง: 519
วีดีโอ
Grădină organică(fără chimicale) la data de 13 Noiembrie 2024
มุมมอง 66514 วันที่ผ่านมา
Un scurt tur al grădinii la această dată
Grădina mea organică la data de 12.10.2024
มุมมอง 4.5Kหลายเดือนก่อน
Un scurt tur al grădinii şi solariilor mele la această dată
Grădină mea organică la început de toamnă
มุมมอง 2K2 หลายเดือนก่อน
Grădină organică în care nu se foloseşte nimic chimic sau sintetic pentru fertilizare sau tratament, şi cum se prezintă aceasta la final de toamnă.
Grădină Organică la data de 13.06.2024
มุมมอง 1.9K5 หลายเดือนก่อน
Turul grădinii mele organice în luna Iunie
Grădină organică la data 18.04.2024
มุมมอง 7K7 หลายเดือนก่อน
Un scurt tur al grădinii mele la aceată dată
Grădina mea organică la data de 19.03.2024
มุมมอง 1.5K8 หลายเดือนก่อน
Un tur rapid al grădinii mele la mijlocul lunii Martie.
Construcţie solar partea a 2 a
มุมมอง 1.1K8 หลายเดือนก่อน
Un volum de muncă uriaş pe care l-am depus pentru finalizarea acestui solar.
Verdeţuri organice în mijlocul lunii Februarie
มุมมอง 2.2K9 หลายเดือนก่อน
Un tur al celor 3 solarii din grădina mea în care ofer detalii legate de culturi cât şi solul în care sunt crescute.
Construcţie solar tip arcadă - partea I
มุมมอง 2.1K10 หลายเดือนก่อน
Aceasta este prima parte din construcţia solarului meu tip aracadă. Construcţia vizualizată s-a derulat în perioada Septembrie 2023 - Ianuarie 2024.Materialele folosite sunt mare parte reciclate iar materialul video este unul brut neprelucrat atent. Sper ca în curând să pot veni şi cu partea a II-a unde voi face şi precizările legate de costuri.
Construcţie răsadniţă clasică cu gunoi de grajd şi alte materii organice
มุมมอง 2.5K10 หลายเดือนก่อน
În copilaria mea am văzut ceva asemănător în solarul bunicilor. Pe atunci era destul de greu să ai o răsadniţă cu rezistenţă, aşa că grădinarii foloseau această metodă şi anume încălzirea cu diverse materii organice de origine animală.
Comparație solarii 02.01.2024 vs 17.11.2023
มุมมอง 1.4K10 หลายเดือนก่อน
Evoluția verdețurilor din solariile mele.
Rezultatele obţinute de când practic grădinăritul organic.
มุมมอง 68211 หลายเดือนก่อน
Rezultatele obţinute de când practic grădinăritul organic.
Care este consumul aproximativ al tocătorului de crengi pe care îl am
มุมมอง 1.9K11 หลายเดือนก่อน
Care este consumul aproximativ al tocătorului de crengi pe care îl am
Construcţie adăpost pentru găini cu spaţiu pentru cuibare
มุมมอง 927ปีที่แล้ว
Construcţie adăpost pentru găini cu spaţiu pentru cuibare
Cum salvez seminţele de la varza Kale pentru o viitoare germinaţie
มุมมอง 832ปีที่แล้ว
Cum salvez seminţele de la varza Kale pentru o viitoare germinaţie
Cum colectez şi salvez seminţele de salată pentru anul următor
มุมมอง 617ปีที่แล้ว
Cum colectez şi salvez seminţele de salată pentru anul următor
5 zone - Recoltare mazăre - Ce zona a câștigat?!
มุมมอง 547ปีที่แล้ว
5 zone - Recoltare mazăre - Ce zona a câștigat?!
Rezultate usturoi în cele 5 zone experimentale. Care zonă a avut cea mai mare productivitate.
มุมมอง 3.9Kปีที่แล้ว
Rezultate usturoi în cele 5 zone experimentale. Care zonă a avut cea mai mare productivitate.
Gradina mea organica la data de 07.06.2023
มุมมอง 6Kปีที่แล้ว
Gradina mea organica la data de 07.06.2023
Gradina mă răsplăteşte în funcţie de efortul depus. Grădină organică la data de 15.05.2023
มุมมอง 3.8Kปีที่แล้ว
Gradina mă răsplăteşte în funcţie de efortul depus. Grădină organică la data de 15.05.2023
Modalităţi în care folosesc plasa de umbrire, dar şi la ce culturi o aplic.
มุมมอง 5Kปีที่แล้ว
Modalităţi în care folosesc plasa de umbrire, dar şi la ce culturi o aplic.
Grădină organică, filmare completă 20.04.2023
มุมมอง 2.4Kปีที่แล้ว
Grădină organică, filmare completă 20.04.2023
De ce se amărăşte salata? Cauze şi soluţii
มุมมอง 1.5Kปีที่แล้ว
De ce se amărăşte salata? Cauze şi soluţii
Felicitări. Sper să am și eu odată așa compost or compartimentat, măcar 3. E multa muncă dar merită.
Mulțumesc!
Buna ziua,am o dilema.Folosirea frunzelor care provin de la pomii ce au avut probleme cu bolile și dăunătorii,e ok?Eu fac compost rece și nu știu dacă pot adăuga aceste frunze .Multumesc
Științific nu știu să vă răspund. Practic în schimb, am folosit toate frunzele pomilor in procesul de compostare și nu am avut niciodată probleme. Ex: frunze de nuci, frunze ude sau putrede, frunze de paulonia sau frunze uscate păstrate in saci timp de 1 an. Compost rece am făcut doar de câteva ori iar operațiunea de compostare am lăsat-o să dureze 1 an, respectiv 1 an și 6 luni. Compostul fierbinte, cu ajutorul temperaturii poate să ne scape de multe probleme, boli și dăunători, dar nu în totalitate. Prin compostare si fertilizarea cu compost eu doresc creșterea imunității plantelor și dezvoltarea vieții din sol. Sper că v-am ajutat cu informația dorită de dvs.
@gradinaluiclaudiu3169 Cred că am să le păstrez in saci și am să le folosesc la anul ,vă mulțumesc și vă doresc spor!
@@cristinacralev7833 bacteria,microbul sau fungul moare daca nu are un mediu propice de dezvoltare,dar spre exemplu "Erwinia" focul bacterian la samantoase poate rezista mai mult de 6 luni in anumite conditii de temperatura si umiditate...insa in conditiile casnice ,uzuale chiar si compostul rece poate atinge temperaturi de peste 60-70 grade celsius....deci ...moare cam tot ce e rau peacolo...majoritatea bolilor rezista la temperaturi scazute, insa la peste 50 mor...deaia turcii fac dezinfectie termica...
Va salut ati spus ca ultimele2 straturi de compostare nu le folositi le cerneti si le puneti inapoi in prima lada pai daca a ajuns la dreapta ultimele de ce le puneti inapoi in prima unde incepe procesul deci in stinga primul unde faceti straturile si cum procedati cind mutati materialul din o lada in alta deschideti usa scoateti materialul afara si schimbati continutul
Bună ziua, Compostul care a rămas după cernere și nu a apucat să se descompună merge din nou în prima ladă ca materie verde. El o să treacă din nou prin toate întoarcerile și astfel o să se descompună( ex: anumite fructe sau legume, bucățele de crengi, tulpini sau rădăcini sunt materiale care se descompun mai greu). Compostul care a trecut prin sita de maxim 1cm este compostul ideal de folosit pentru orice activitate(fertilizare, substrat germinare, repicare, etc.). Da, ușile se deschid și îl intorc în primele 3 cu furca, iar următoarele 4 cu o lopată(datorită descompunerii). Sper că v-am ajutat cu informația dorită.
Multumesc
Aurul negru. Felicitari !!!
Mulțumesc!
@@gradinaluiclaudiu3169 Cu placere.Sunteti o persoana remarcabila,corecta si foarte dedicata tipului asta de gradinarit,adica organic,prea putine informatii pe internet...din ce urmaresc eu ,decat dvs si D-na Iani (scuze daca gresesc)@GradinaBIOLegumix mai posteaza asa content de calitate si GRATUIT pentru noi,cei novici ,asta in conditiile in care marea majoritate a gradinarilor folosesc ferilizanti si tratamente chimice...si sunt cate unii care chiar si pe chimic obtin rezultate mult,mult mai slabe decat ale dumneavoastra(pentru ca dansii se uita la planta si nu vad(inteleg)nimic,vad doar ceva verde si punct) Ca o paranteza :am si eu sole fertilizate doar cu compost,insa neavand timp deoarece compostul necesita efort si timp am si sole fertilizate cu Italpolina spre exemplu...dezvoltarea si rezistenta in fata bolilor e intuitiv unde este mai buna,asta in conditiile in care eu aplic tratamente chimice in prima faza de vegetatie .Spun asta (adica faptul ca unii nu pot obtine pe chimic ceea ce obtineti dvs organic)in prisma faptului ca am avut onoarea sa va cunosc personal,am vazut cat de dedicat puteti fi pentru agricultura organica si am vazut cum intelegeti Dvs plantele, “Să fii parte din întreg” parca este un verset in Biblie,insa la Dvs se potriveste de minune...Felicitari si sper ca restul abonatilor sa va aprecieze efortul macar 50% din cat apreciez eu...Timpul este limitat pentru toti si prea putini inteleg efortul depus de dvs pentru a posta un video,"judecatorii cu taste"...comenteaza ... Sa traiti! Spor la treaba!
@stanculiepaul Mulțumesc pentru un așa comentariu. Sper să îți faci și tu canal pentru că am avea și noi foarte multe de învățat de la tine. Spor la treabă și ție!
Frumos.
Mulțumesc!
Foarte bine compartimentat, felicitări și mulțumim pentru prezentare!
Mulțumesc și eu de vizualizare.
Salutare! Așa da compartimentare. Spor la treabă!
Merci, asemenea!
Frumos si elegant
Mulțumesc!
Bună ziua. Contra omizilor si viermelr se poate de folosit preparat bio Lepidocid ( Лепидоцыд) pe baza de bacterii bacilius thuringiensis var. ( Atentie sa fie scris acest var. după thuringiensis. Thuringiensis simplu este pentru gândaci , iar thuringiensis var pentru lipidotere. ) In privinta alergiilor nu cunosc daca aceste bacterii si metaboliții din preparat care le au produs bacteriile sunt alergici pentru oameni . Din preparatele bio stiu numai ca tricoderma este in alergen , dar asta este individual si destul de rar. Poate sa faca alergii la tricoderma unilenpersoane care au alergie anume labaceasta ciuperca , persoanele care au imunitatea scazuta din cauza cancerului sau dificit imunitar. Mai multe dettalii si profesioniste la tema biopreparatelor le puteti afla de la Ivan Russkih ( Иван Русских ) . El o ora dupa ce încarcă vreun video -- taspunde la întrebări. Clar ca el nu poate raspunde la tot ca este prea multe comentarii dar incercati. Ah da bacteriile lucreaza de la 15 grade pina la 30 . Dar cel mai efectiv intre 20 si 28 grade. Mai sus de 30 grade bacteriile mor si efect este puțin. O zi buna.
Va salut la vadurile de afara cu mustar rapita comestibila leati plantat acum toamna si daca vine frigul nu ingheata
Bună seara, Da, sunt mai rezistente la frig. Vor fi acoperite de la -4 grade în jos.
Și cea anorganică cum arată ? Care este diferența dintre organic , și anorganic ? Ce este organic , și ce este anorganic ?
Nu știu cum arată anorganică. Eu când spun organic ma refer că nu folosesc chimicale sau produse sintetice în creșterea lor. Aici mă refer la fertilizanți sintetici, insecticide și pesticide.
@gradinaluiclaudiu3169 Vezi că organic înseamnă total altceva . Intră pe internet la DEX-ul limbii române , și acolo scrie clar .
@motomania5985 Mulțumesc de info. Eu v-am răspuns la întrebarea dvs.
@@motomania5985 Dex-ul a ramas incremenit, limba evolueaza si, in consecinta, si intelesul unor cuvinte se schimba, se accepta si alte intelesuri decat ceele clasice. In gradinarit, termenul "organic" se refera la faptul ca plantele sunt crescute natural, fara interventii cu substante chimice.
@ciuleavictor2859 Organic se spune de către americani , și vest europeni , pentru că ei se exprimă altfel , la care dex-ul limbii române se referă ca și organic . Nu vă bateți joc de limba maternă , cea română cu neologisme preluate , doar de dragul că există acel cuvant , sau expresie , și in limba română , neținând cont de diferentele de sens . Iar dexul limbii române , nu s-a inventat degeaba .
Felicitari .Sanatate!
Mulțumesc, asemenea!
Buna ziua folosiți produsele de la norofert?
Bună ziua, Nu am auzit de ei, nu știu ce produse au.
Salutare, Claudiu! Când ai plantat răsadul de salată afară?
Salut Adi, La început de octombrie.
Mulțumesc! Așa am pus și eu, dar nu sunt așa mari. Amendamentele aduse solului cu compost face diferența. O zi minunată să ai!
@adissanadissan4099 Nu ai de ce! Da, tot ce este posibil, mai depinde și de poziționare(ore lumină), temperatură(mai ales cele nocturne în perioada asta) și cât de des este udată. Zi frumoasă și ție
La cele menționate de tine aș adăuga calitatea semințelor și a răsadului. Greșeala cea mai mare a mea a fost că am avut mai multe semințe într-un cub de turba și nu am replicat. Am sărit peste replicat și am plantat direct in grădină. Rădăcinile au fost firave și rănite prin desfacerea cubului de turbă.
Bravo pentru stăruința de a evita chimicale!
Mulțumesc, spor la treabă și dvs.
@ sunt “pe ele”
Multa muncă, felicitări. Au ajuns cărările în solar foarte înguste, te descurci?
Mulțumesc, asemenea. Așa e, doar că nu las așa voi pune un strat subțire de tocătură.
Multă muncă Claudiu,bravo 🙏❤🇧🇪
Mulțumesc, ce fac verdețurile?
Felicitari Claudiu pentru tot ceea ce faci. Respect si apreciere pentru tine si cei care stiu sa aleaga un stil de viata corect, sanatos. Spor si izbanda in tot ceea ce faci. Respect 👏👍🤝☀️.
Mulțumesc, asemenea!
Multa munca maestre....dar rezultatele nu întârzie. Am 2 nedumeriri punctuale: rapița și mustarul acela "rosso" le-ai procurat de unde? Și apoi...salatele acelea viabile le- ai semănat la ce data in alveole? Dar în solar ...plantatul? Ba este un secret....munca istovitoare!!!!
Mulțumesc, Semințele de muștar le am luat de pe internet iar rapița de la Hornbach. Salatele au fost semănate într-o tăviță în septembrie și repicate ulterior(cele roșii sunt la final de septembrie semănate). Se numește Ironmax pro(căutați și il găsiți)
Mult succes pentru munca intensă! Felicitări!
Mulțumesc!
Bunā ziua, am si eu o intrebare: stâlpii ia-ti plantat în beton? Multumesc,lucrarea a iesit foarte fainā.
Da, sunt în beton. Mulțumesc!
Buna seara. Dl. Claudiu, am niste materii prime: fanul pe care peste vara au dormit si si-au facut nevoile 3 miei; paie cu mucegai, cele 8:34 curate le-am folosit pt mulcire (oare as fi putut mulci cu ele? ) ; frunze uscate , majoritatea de nuci. Va rog sa-mi spuneti daca pot face compost din ele si cum sa procedez.
Buna seara, Toate materialele menționate de dvs sunt foarte bune de compostat. Găsiți un loc în grădină unde să le amestecați(fie faceți o groapă in sol, fie o lădiță de compostare). Nu uitați că trebuie udate, aerisite și amestecate periodic. Spor
Buna treabă faceti! Felicitări! Eu am doar cateva straturi si pun putin din toate, tot organic. Anul acesta ardeii au rodit peste asteptari. Acum ii culeg verzi si ii pun la interior in cutii de carton pt a se coace. Spor!
Foarte frumos! Spor.
tocatorul este pe benzina?
Da
ce dimensiuni are tocatura?
1-2cm
stiu ca ati incercat mai multe tocqtoare ,care din ele va sint pe plac?
Hecht
Vă doresc mult succes! Dacă ne spuneți unde vă găsim ne-ar face deosebită bucurie să vă vizităm. Urmarim și noi să ne relocam la țară și pentru noi dar mai ales pentru copil. 🧡🩷💞💕
Bună ziua, mulțumesc. Noi locuim în Bolintin-Vale.
Leu asiatic, chiar tailandez! 😁😁😁
Da, clar!
Inca un decimator de pasarele vrei sa zico
Sau de soareci și șobolani
Si munca ta n-o pui la socoteala? Timpul din viata in care ai acumulat cunostintele? Felicitari! N-as fi in stare sa-l fac.
Mulțumesc!
Frumos, Claudiu! Felicitări!
Mulțumesc!
Foarte frumoasa gradina.
Mulțumim!
Grădina voastra arata din ce în ce mai bine! Bravo! Felicitări! Mult succes în continuare!
Mulțumim!
V aș incuraja sa evitati hibrizii sant mult mai sarace in vitamine si minerale.Va salut si va doresc spor si recolte bogate!😊
Nu sunt fan hibrizi, incurajez soiurile, dar la roșii, ardei și spanac periodic mai pun hibrizi. Mulțumesc, asemenea!
Imi place rasadul de salata....cand ( in ce luna) o pui la germinat? Pui cate o samanta in fiecare alveola? O repici? Si ardeiul gras provenind de la Dan ...a mers bine ...Ai idee ce hibrid e? Numai ganduri bune!!!
Mulțumesc! A fost pusă la final de august(prima), mijloc de septembrie(tura a doua) și inceput de octombrie(a treia). Semințele le pun in acelasi vas iar la o săptămână după germinare le mut în alveolele cu compost. Ardeiul nu știu ce hibrid a fost, eu doar i-am spus să mi păstreze ardei gras roșu. Cu siguranță el vă poate spune(nu cred că a avut mai multe feluri de roșu). Mulțumesc, Asemenea!
De unde procurati compost? multumesc.
Mi-l fac singur
Oare se pot face peleti cu resturile in loc de rumeguș???
Nu știu, nu am făcut.
Felicitări! Și mie mi se par ireal de sănătoase plantele, după o vara chinuitor de fierbinte și fără stropiri. Succes mai departe!
Mulțumesc!
Salut, Eu n- am stropit roșiile și la sfârșitul lui august le- am pierdut, abia am ales o găleată de gogonele . Sincer , la cum arată roșiile tale acum mi- e foarte greu să cred ca nu le-ai stropit cu nimic .
Salut, Îmi pare rău să aud asta. Eu nu stropesc cu nimic. Am unul din băieți care are fond alergic și l-aș pune în pericol. Majoritatea clienților mei au copii cu alergii(de aceea ne-au ales pe noi) si nu aș pune nimănui sănătatea în pericol. Când spun că fac organic chiar așa fac. Merg oricand la orice test dacă mi se solicită și prin acest canal arăt și altor oameni că se poate. Locuiesc în jud. Giurgiu(30 km de București) unul din cele mai afectate județe de secetă anul acesta și nu aș fi reușit fără Compost, udat periodic, plasă umbrire.
👍👍👍
Felicitări oameni harnici! Doamne ajută în continuare!
Mulțumim!
Spor la toate
Mulțumesc!
Bună dimineața,nu te supăra dar nici un milion de paienjeni nu rezolva problema cu atacul de tuta de acolo si nu o spun cu ironie,pt că la tine este un volum uriaș de munca....Succes!
Bună ziua, picătură cu picătură se umple paharul. Mulțumesc de feedback!
Multă muncă claudiu,bravo 🙏❤️🇧🇪
Da, așa e!
Greu luna iunie anul acesta claudiu🙏💪
❤🍅🫑🥒🌶🙏
Este mai fiabil totatorul de crengi hecht decât cel de la micul fermier?
Clar da!
Mulțumesc. Multă sănătate și spor în toate.
Care este scopul cartonului pus sub stratul de compost si ce se va intampla cu acesta ? Mulțumesc & Like
Da un răgaz răsadurilor să crească și să nu le asfixieze buruianul
@@gradinaluiclaudiu3169Multumesc ptr.raspuns, DAR nu inteleg cum stau fixate rasadurile in doar cei 10 cm de strat, apoi rădăcinile vor reuși să perforeze de acest carton ? Zi frumoasă !
@alix8787 după ce udăm, cartonul se înmoaie și e consumat de vietăți( ex: râme) sau putrezește. Astfel rolul lui ca barieră între sol și compost dispare(2-3 săptămâni) iar răsadurile își pot dezvolta rădăcinile iat buruienile vor trece de el.
Salutare , imi poti spune te rog de cata folie ai avut nevoie , imi place cum ai întins o
Sfecla rosie nu rezista in solar acoperita?
Ba da