- 16
- 37 801
Avukat Ağı
เข้าร่วมเมื่อ 7 พ.ย. 2020
1997 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Grs Hukuk Bürosu kurucu ortaklarındanım. Kanalı kurma amacımız gün içinde okumaya zaman bulamayan meslektaşlarımızın öğrenme eksiğini görsel olarak tamamlamak. Aynı zamanda kendimize de öğrenme disiplini yaratmaktır. Kanalın hedef kitlesi avukatlar, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileridir. Çalışma alanlarımız olan özel hukuk alanlarında çeşitli konularda uygulamaya yönelik olarak yargıtay kararları ağırlıklı olarak konu anlatımı yapılacaktır.
Kanalın amacı tek yönlü olarak bilgi paylaşımı değildir. Hukuk her gün gelişen ve değişen bir alandır. Burada anlattığımız konuları en iyi bilen iddiasında değiliz. Amaç bilgi paylaşımını sağlayarak karşılıklı olarak mesleki gelişime katkı sağlamaktır.
Bu sebeple bu kanal sadece bize değil, bir cümle daha fazla öğrenmek isteyen ve öğrendiklerini de paylaşmak isteyen bütün meslektaşlarıma hizmet edecektir. Umarım güzel bir paylaşım alanı olacak.
Kanalın amacı tek yönlü olarak bilgi paylaşımı değildir. Hukuk her gün gelişen ve değişen bir alandır. Burada anlattığımız konuları en iyi bilen iddiasında değiliz. Amaç bilgi paylaşımını sağlayarak karşılıklı olarak mesleki gelişime katkı sağlamaktır.
Bu sebeple bu kanal sadece bize değil, bir cümle daha fazla öğrenmek isteyen ve öğrendiklerini de paylaşmak isteyen bütün meslektaşlarıma hizmet edecektir. Umarım güzel bir paylaşım alanı olacak.
SENETLERDE MALEN NAKDEN KAYDININ İSPAT YÜKÜNE ETKİSİ
Bu videoda senetlerde/bonolarda yer alan malen/nakden kaydının menfi tespit davalarında ispat yükünü nasıl değiştirdiğini ve talil kavramını anlatmaya çalıştık.
มุมมอง: 1 488
วีดีโอ
KEFİL İLE AVÂL ARASINDAKİ 8 FARK
มุมมอง 4372 ปีที่แล้ว
Şahsi teminat türü olan Kefalet ile Avâllik kurumu birbirinden farklı kurumlardır. Bunlar arasındaki farkları kısaca videomuzda anlatmaya çalıştık.
AVÂL OLMAK İÇİN EŞ RIZASI GEREKLİ MİDİR?
มุมมอง 1042 ปีที่แล้ว
Kambiyo hukukuna ait olan şahsi teminat hali avâllikte eş rızası aranıp aranmayacağına dair İçtihatı Birleştirme Kararının açıklaması.
İŞÇİLİK ALACAKLARINDA KISMİ DAVA MI BELİRSİZ ALACAK DAVASI MI?
มุมมอง 1.7K2 ปีที่แล้ว
Belirsiz alacak davasının HMK'ya girmesinden sonra İşçilik Alacaklarının hangi tür dava ile istenebileceği yönünde değişik Yargıtay Kararları oluştu. Videoda açıkladığımız Yargıtay Hukuk Genel Kurul Kararları bu konuya netlik getirmiştir.
Avukatlık Sözleşmesi Uyuşmazlıklarında Görevli Mahkeme
มุมมอง 1963 ปีที่แล้ว
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 3. maddesine 2014 yılında yapılan ekleme ile vekalet sözleşmeleri de TKHK kapsamına alınmıştır. Bu tarihten sonra bir müddettir Avukat - Müvekkil arasındaki uyuşmazlıklarda Asliye Hukuk Mahkemesi mi Tüketici Mahkemesi mi yetkilidir tartışması devam etmiştir. Yargıtayın son kararları ile konuyu izah etmeye çalıştık. Her ne kadar video ismini ücret anlaşmazl...
Kira Sözleşmesinin Dava Yoluyla Fesh
มุมมอง 2K3 ปีที่แล้ว
Bir önce ki videomuzda Çatılı Konut ve İşyeri Kira Sözleşmelerinin bildirim yoluyla feshini incelemiştik. BU videomuzda Dava Yoluyla Feshini inceledik. İhtiyaç sebebiyle fesih, yeniden inşa sebebiyle fesih, iki haklı ihtar sebebiyle fesih, tahliye taahhütü ve kiracının başka mülkü olması sebebiyle fesih halleri ve bu fesih halleri için dava sürelerini inceledik. Faydalı olması dileğiyle...
Kira Sözleşmesinin Feshi - Bildirimle Fesih
มุมมอง 7K3 ปีที่แล้ว
Bu videomuzda Çatılı Konut ve İşyerleri için Borçlar Kanunu 347. maddede yer alan Bildirim Yoluyla fesih hallerini inceledik. Örnekler ve Yargıtay Kararları ile anlatmaya çalıştık. Elinizde bu konuda değişik kararlar var ise bizimle paylaşırsanız seviniriz. Videonun sonunda da enteresan bir genel kültür bilgisi paylaştım:))
Anonim Şirketlerde Hisse Devri
มุมมอง 7K3 ปีที่แล้ว
Bu videoda Anonim Şirketlerde Hisse/Pay devri konusunu anlatmaya çalıştım. Hisse için senet çıkartılmış olup olmamasına göre değişen durumlara göre devirlerin nasıl yapılacağını yargıtay kararlarıyla anlattım. Elinde bu konularda farklı kararlar olan meslektaşlarım varsa paylaşırlarsa sevinirim.
Limited Şirket Hisse Devri
มุมมอง 7K3 ปีที่แล้ว
Bu videomuzda TTK. madde 595 ve madde 598 gereğince Limited Şirketlerde sermaye payı (hisse) devrinin nasıl yapılması gerektiği ve devrin tamamlayıcı unsurları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Konu hakkında görüş ve sorularınızı yorumlar kısmından yazabilirseniz cevaplamaya çalışacağım.
Bozmadan Sonra Islah ve Usûli Müktesep Hak
มุมมอง 1.5K3 ปีที่แล้ว
HMK 177. maddede 2020 yılında değişiklik yapılarak Yargıtay bozma kararından veya BAM kaldırma kararından sonra ıslah hakkının kullanılabileceği kabul edildi. Bu hakkın kullanımı halleri ve Usûli Müktesep Hak ile ilişkisi hakkında kısa bir video hazırladık. Not : videonun 06.38 dakikasında "ONANMIŞTIR" yerine "BOZULMUŞTUR" dediğimi yükleme sırasında farkettim. Affola:))
İcra Borcunun Taksitle Ödenmesi
มุมมอง 6K3 ปีที่แล้ว
İİK 111. madde gereğince Borçlunun tek taraflı beyanı ile dosya borcunu taksitle ödeme hakkı ve alacaklı ile anlaşarak taksitle ödeme hakkı vardır. Bunların şartları ve sonuçları hakkında bilgi vermeye çalıştım.
Menfi Tespit Davalarında Zorunlu Arabuluculuk
มุมมอง 9013 ปีที่แล้ว
Ticaret Kanunu 5/a maddesiyle yapılan değişiklikle ticari nitelik taşıyan bir miktar paranın ödenmesi talepli alacak ve tazminat davalarında dava öncesi arabuluculuğa başvuru zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda menfi tespit davaları hakkındaki görüşler ve yargıtay kararlarını anlattım.
Garanti Sözleşmeleri ve Kefalet Sözleşmeleri İle Farkları
มุมมอง 4963 ปีที่แล้ว
Bu videoda kısaca Garanti Sözleşmeleri hakkında genel bilgi, türleri ve garanti sözleşmesi türlerinden teminat amaçlı garanti sözleşmeleri ile kefalet sözleşmeleri arasındaki farklar hakkında bilgi vermeye çalıştım. Umarım faydalı olur.
İcra Dosyalarının Düşmesi - Haciz İsteme Süresi
มุมมอง 1.3K3 ปีที่แล้ว
İcra Dosyalarının Düşmesi - Haciz İsteme Süresi
Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması ve Kaldırılması
มุมมอง 9313 ปีที่แล้ว
Uygulamada tüzel kişilik vasfı kullanılarak alacaklıların mağdur olmasına sebep olunmaktadır. Bazen ortak ile tüzel kişilik arasındaki ilişki sebebiyle ortağın borcu sebebiyle tüzel kişinin mal varlığına veya tüzel kişinin borcu sebebiyle ortağın mal varlığına Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması davası ile gidilebilmektedir. Aynı durum iki ayrı tüzel kişi arasında da söz konusu olmaktadır. Yarg...
Avukat Ağı - Avukatlar Arası Bilgi Paylaşım Ağı
มุมมอง 2773 ปีที่แล้ว
Avukat Ağı - Avukatlar Arası Bilgi Paylaşım Ağı
Merhaba Hocam ofis adresimizi rica ederim
Şirketi devir ettikten sonra bizim sorumlulugumuz olur mu devir ettikten sy
Cok guzel bi anlatim oldu tesekkurler
Tahliye tahhattut nameli bir senelik kira sozlesmesi yaptik kiracim evde nikahsiz bir kadinla yasiyormus su an kafasina gore cikip gitmek istiyor napabiliriz
Noterde tahliye tahattut name yaptik orda kirayi 1 sene dolduktan sonra bosaltacagim diye imzaladi
Tesekkürler
Icra banka hesabimdan parayi haczedtik den sonra karsi tarafla anlasmaya varirsan icra para iadesi yaparmi acaba cevap verirseniz cok mutlu olurum
10 yıl kanunda yazmıyorkı sı bunları kendınız uyduruyosunnuz suresız kontratıda kımse yapmaz zaten
Bu kadar kafa karışıklıkları ile bu kanunlar ile ne vatandaş anlar,ne de hukıkçular bu işleri düzgünce yapamazlar.Avukat bey bile anlatırken zaman zaman yanlışlar yaptı.Yani,sen kiracını evinde on yıl bi oturt,ondan sonra düşünürüz denmekte.Yasaların hepsi kiracılardan yana uyarlanmış.
hocam size nasıl ulaşabiliriz
Emeğinize sağlık
Hocam 5.yilim dolmadan 4ncu yilimda oglum gelecek diye noterden yazi gonderip 31 Agustosta kontrant yenilenmeyecek demis .27 Temmuz 2023 de.... Nasil uluyor anlamis degilim. Ne 5 nede 10 yilim.....
Pezeveng ev sahibi gibi
Özkan bey Merhaba, Banka Avukatla görüştüm ve aylık taksitler halinde ödemeye hazır olduğumu ve bunu taahhüt ettiğimi söyledim ve bu onun e-posta yoluyla verdiği cevaptı: Merhaba, Nasrullah bey şuan aylık olarak taksitli şekilde ödeme yapamazsınız aktif olarak devam eden icra süreciniz olduğunu belirtmek isterim, toplam borç bakiye miktarınız 000.000,00 TL ödendiği takdirde hesaplarınızı aktif hale getirebilirsiniz ilginiz ve alakanız için teşekkür ediyorum. Saygılarımla; (Öyle bir şey var mı, nakit öde taksit yok)
Merhaba kira sözleşmem 20.08.2020 tarihinde emlakcı tarafından yapıldı ve bana bilgi vermerilmeden ilk kiracım çıkmış ve yerine belirttiğim tarihte yeni kiracı girmiştir emlakcının kiracıya vermiş olduğu olduğu sözleşme otomatik yenilenmiştir evimde kendim duracağım için 10 haziran 2023 tarihinde iftar name göndersem dava yolu ile tahliye edebilirmiyim sözleşme bitiş tarihinde
Kiracım ,komşuluk hukukuna aykırı davranıyor,binada oturanları darp etmiş,tehdit etmiş bu sebeplerden kontratını fesh edeceğim.Kira kontratının fesh olduğunu Whatsapp üzerinden bildirsek olurmu?
bilgilendirici video teşekkürler
hocam biraz sessiz konuşur musunuz müzik dinleyemiyorum
ev sahipleri içinde biraz kanun çıksın herşey kiracı için büyük haksizlik
kiracılara bu kadar geniş haklar verilmemeli ohh ne alâ kiracı 15 gün ev sahibi 3ay ne güzel kanun
Bu dönemde ev sahibi olmak resmen başa bela oldu
aynen herşey kiracı için düzenlenmiş kiracı ev ucuzda 11 sene kiraci döke kıra otursun 11 sene sonra bütün aldigin parayı tamire harca devlete vergi ver belediyeye vergi ver..Bize ne kaldı.. Bu kanunlarla kimse evini kiraya vermeyecek al sat yapacak..Satılık 100 tana ev varsa kiralik 30 tane var..Kanunların kiracı ve ev sahibi için eşir olması gerekir..
@@fatmacakiroglu7128 katılıyorum bir arkadaşım kiracısını çıkaramadığı için evi ederinden %20 daha düşüğüne satıp kurtulduğunu söyledi yazık
Teşekkür ederim.
Normal bir şirketten 5.200 lot alsak sermeyedi ki pay % kaç olur yönetim k. Üyesi yapabilirler mi adıma yazılı hisse senedi çıkarır mı?
01:37 konu başlangıcı
Soru sorabilirmiyim
merhablalar bir elektirik şirketi bana 6470 TL kaçak elektirik kullanımına dair fatura çıkarmış ve aniden elektiriğimiz kesmiştir,açılması için parayı ödemek zorunda kaldım,bize sayaçın açılıp kesici bir aletle s fazına müdahale edildiği söylendi fakat ben ne sayaca baktım nede dokundum anlamam da zaten,şirkete itraz ettim kabul etmediler, ne yapmam gerek bana akıl verbilmeniz mümkünmü acaba
Banka hesaplarına yapılan haciz ne zaman duser
Selamlar pay defterine yazılırken b kategoride pay sahibi olan kişi şirketin borçlarından sorumlu mudur şimdiden teşekkür ederim
Hocam ben bir varlık şirketine tüm borcumu ödedim borcu yoktur yazısını aldım bugün de tahsil harcını yatırdım akşam Uyap’a baktığımda dosya numarasının yenilendiğini ve yenileme emrinin verildiğini tekrar para talep edildiğini gördüm. Tüm borcumu ödediğim borcu yoktur yazısı aldığım hatta alacaklı tarafta icraya tüm hacizlerin kaldırılmasını talep ettiği halde nasıl yenileme emri çıkar?Lütfen beni aydınlatır mısınız?
peki senelik yapılan ve tekrar yenilenmeyen sözleşmeler belirli süreli mi yoksa belirsiz süreliye mi döner ?
Kontrata 1 yıl yazsan bile 10 yıllığına kiraya verilmiş oluyor. Saçmalık.
Saçmalığın dik alası. Bu ülkenin kira hukukunda adaletin zerresi yok.
10+1=11yıl
Kiracı 1 yılda fesih yapıyor. Evsahibi yapamıyor. Böyle sözleşme adil değil. Adalat buysa herkes adaletini kendi sağlaması hakkı doğar. Ev sahibleri bunu bilse tahliye tahütsüz ev vermez.
abi benim 2010 yılına ait vergi borcum var hiç ödeme yapamadım maddi sıkıntım dan dolayı bu haciz nasıl kaldırılır haciz düşmesi erekmezmi çok uzun süre geçti
Teşekkür ediyorum.
%25 zam da çıktı 10, yıl kiracı bi nevi evi gasb etmiş oluyor. Bence
Tartışmasız en detaylı anlatım bu video da, yakında işim düşecek avukat beye. Sevgiler, teşekkürler.
Merhaba eşler kirada otururken boşanmış kontrat imzalayan kiracı bey evi kira sözleşmesi bitiminde ev sahibine boşandığını kontrat süresinin bittiğini artık o evde oturmadığını artık kira ödemeyeceğini söylemiş evde kalan eş boşsandığı eşi üzerinden aynı kontrat şartlarıyla oturmaya devam etme yetkisi varmı yeni kontrat hazıirlanmalımı ev sahibinin evden cıkarma yetkisi varmı
Teşekkürler 🙏
Merhaba. Bu 3 ay önceden gönderilen fesih nasıl bir döküman, yani matbu var mı? Posta iadeli tahaütlü gönderilir mı yoksa noterden mı?Ayrı şehirlerde nasıl oluyor
İcra dairesine borcumu taksitle odeme hakkım varmı aasıl borcu benim ama kızım kefil avukat kızıma icra gonderıyor ben oderım diyorum kabul etmiyor birde hakareti konusu bavırıp ters konusuyor napmalıyım lutfen yazarmısınız
Hocam öncelikle teşekkür ederiz. ilamsız icra takibine itiraz da bulundum. 1 yıllık süre dolmasına 1 ay kala karşı taraf dosya alacağına haciz ekleme yapıp ardından 1 hafta sonrasında dosya alacağına haciz silme yaptı bu borçlu açısından zaman aşımı süresini sonlandırır mı
Kendi soruma kendim cevap vereceğim hocam tekrardan sizi dinleyince anladımki Yargıtay kararına göre süreyi ortadan kaldırmıyor
Merhaba ben ev sahibiyim evimi kiraya verdim kira sözleşmesi Haziran ayında bitiyor kiracıya tahliye etmesini söyledim tahliye etmiyeceğim dedi benim evime babamlar oturacak nasıl bi yol izlemem gerekiyor evden nasıl öıkarta bilirim kiracıyı
merhaba cıkarabıldınızmıkıracınızı
İyi gunler avukat bey. Ben arkadasima magazadan telefon alirken kefil olmustum. O arkadas suan borcunu odemiyor. Magazadan da surekli beni arayarak icraya verecegiz sizi diyorlar. Kefil olunurken esimin rizasi alinmadi. Bu isten nasil kurtulabilirim. Tesekkur ederim simdiden
Avukat bey mesela 13 bin borc var calışıyorum maaşımdan kes diyorum taşınmaz mülkün var evıne icra koyarım dıyor bana kalmış diyo dogrumu bu piskolojimi bozdu hıc yardımcı olmıyolar bazıları garip adam zaten kım ister borcu olsun bunalıma ğirsin tşk
çok sıkıcı ,bıraktım izlemeyi
diksiyon berbat
ses kötü,diksiyon daha kötü,fiziksel görünüm en kötü.anlattıklarıda sıradan bilgiler
Çekimden ötürü .
Merhaba abi ,yabancı sermayeli limited şirketin münferit yetkiliyim , yüzde 20 sı benim , ortaklarına yıllardır ulaşamıyorum , şirketin içi boş , devir etme hakkım var mı ?
👍🏼
Ne kadar kafa karıştırıcı bir anlatim olmuş , bir bir bir bir. Bir bir . bir bir. Bu ne yahhh 😅😂😄
Sayın yetkili Merhaba Benin Kiracımla sorunlarım şöyle evde başka başka aileleri barındırıyor. Barındırma kesinlikle misafirlik gibi değil. Bu şekilde evimi başka aileler ile paylaşmanın doğru olmadığını ilettim. Ayrıca kira kontratimizda her yılkı zam oranı Üfeye göre yapılacaktı, fakat Kiralar yüzde10 zamlı olarak ödendi. Temizlik, asansör, elektrik, Aidatlarıda ödememeye başladı Kendisine evimi pansiyona çevirdiğini hatırlattım, whatsap hattı üzerinden bana terbiyesizlik yapma muhatap olmayalım seninle diye mesaj attı. Bende kendisine Noterden 15 aylık eksik kira ödemesi ile ilgili borçlarının olduğu eksikliğin tamamlanması gereken miktarı bildirdim ayrıca evimi pansiyon gibi kullandığından kontrat bitiminde tahliye etmesini istedim. Bu durumda tekrar ihtar çekmeme gerek varmı ödemediği kısmı kiralarla birlikte ilgili sulh hukuk mahkemesine tahliye davası açabilirmiyim.