- 64
- 130 538
CHIMIE HANDS ON
Romania
เข้าร่วมเมื่อ 2 ต.ค. 2020
Chimia este mai mult ca orice altă știință, o știință experimentală. Datorită situației în care ne aflăm astăzi, elevilor le este imposibil lucrul în laborator. Din acest motiv m-am gândit cum aș putea veni în ajutorul lor, măcar într-o mică măsură. Astfel am realizat în laboratorul școlii experimente (conform programelor școlare de gimnaziu și liceu) pe care le-am filmat, tot acest demers având scopul de a suplini măcar în parte lipsa laboratorului de la orele de chimie.
“Un savant în laboratorul său nu este doar un tehnician; este şi un copil pus în faţa unor fenomene naturale, care îl impresionează ca o poveste cu zâne.” (Marie Curie)
“Un savant în laboratorul său nu este doar un tehnician; este şi un copil pus în faţa unor fenomene naturale, care îl impresionează ca o poveste cu zâne.” (Marie Curie)
LICHID NON NEWTONIAN Premiul I la a IV a ediție a Concursului ,,Fizica în imagini,, 2024
Filmul este realizat în vederea ilustrării unui fenomen contra-intuitiv, care face referire la lichidele ce nu se supun regulilor unui lichid obișnuit. Particularitatea lor, cu cât le lovim mai tare, cu atât devin mai vâscoase. Spre deosebire de lichidele normale, un fluid non-newtonian nu are o vâscozitate constantă. Amidonul din porumb se comportă ca un solid la un impact brusc cu apa.
มุมมอง: 206
วีดีโอ
Refracția luminii
มุมมอง 449 หลายเดือนก่อน
Câteva experimente inedite care ilustrează Refracția luminii, fenomenul în care lumina își schimbă direcția de propagare atunci când traversează suprafața de separație dintre două medii transparente diferite.
Efectul Coandă
มุมมอง 2229 หลายเดือนก่อน
Experiment care ilustrează Efectul Coandă, sau devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe, efect ce poartă numele academicianului, savantului, fizicianului și inventatorului român Henri Coandă.
Urcă sau coboară?
มุมมอง 539 หลายเดือนก่อน
Experiment aparent paradoxal privind la centrul de greutate
6. Reacția de hidroliză a grăsimilor.
มุมมอง 514ปีที่แล้ว
Hidroliza grăsimilor și aplicații ale reacției
5. Reacțiile Proteinelor
มุมมอง 438ปีที่แล้ว
Experimente prin care sunt demonstrate cele mai cunoscute reacții ale proteinelor
4. Reacții ale zaharidelor
มุมมอง 311ปีที่แล้ว
Suită de reacții care ilustrează proprietățile chimice ale zaharidelor
Incremental orange
มุมมอง 2632 ปีที่แล้ว
Premiul al III lea pentru ,,Cel mai bun cristal crescut de elevi,, la Concursul de creștere a cristalelor organizat de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara
Biogeologie ambientala
มุมมอง 4442 ปีที่แล้ว
Premiu pentru cel mai ,,cool cristal,, crescut de elevi la Concursul de creștere a cristalelor organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest Timișoara
Magic Cooper
มุมมอง 4752 ปีที่แล้ว
Premiu pentru cel mai bun cristal crescut de profesori la Concursul de creștere a cristalelor organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest Timișoara
Altfel de cristale ,,Floare de sulf,,
มุมมอง 3562 ปีที่แล้ว
Cristalizarea substanțelor din topitură, caz particular, cristalizarea sulfului
LET'S EXPLAIN, DROP BY DROP! Premiul I la Concursul Național ,,Fizica în imagini,,
มุมมอง 2282 ปีที่แล้ว
Ilustrarea experimentală a tensiunii superficiale a lichidelor. Aplicațiile practice ale tensiunii superficiale.
PRIMORDIAL BAND Formarea coacervatelor
มุมมอง 1522 ปีที่แล้ว
Realizarea practică, în laborator, a unei formațiuni coacervate. Premiul I la Secțiunea 5 a concursului ⹂ High School Science desfășurat pe 14 mai 2022 la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mdiului ⹂Cristofor Simionescu,, din cadrul Universității Tehnice ⹂Gheorghe Asachiˮ © Background music by Ylia Truhanov
DIGITALIADA (Premiat 2022, categoria Popularitate) Tipuri de reacții chimice - Reacția de schimb 1
มุมมอง 2172 ปีที่แล้ว
Importanța reacției de neutralizare
10. Reacția de schimb 2. ( Reacții cu formare de precipitate)
มุมมอง 4.7K3 ปีที่แล้ว
10. Reacția de schimb 2. ( Reacții cu formare de precipitate)
9 Reacția de schimb 1. (Importanța reacției de neutralizare)
มุมมอง 2.8K3 ปีที่แล้ว
9 Reacția de schimb 1. (Importanța reacției de neutralizare)
9 . Influența concentrației reactanților asupra echilibrului chimic
มุมมอง 9603 ปีที่แล้ว
9 . Influența concentrației reactanților asupra echilibrului chimic
8. Influența temperaturii asupta echilibrului chimic
มุมมอง 1.2K3 ปีที่แล้ว
8. Influența temperaturii asupta echilibrului chimic
6. Alcooli. Proprietăți fizice și chimice.
มุมมอง 6863 ปีที่แล้ว
6. Alcooli. Proprietăți fizice și chimice.
4. Hidrocarburi aromatice. Proprietăți chimice
มุมมอง 9173 ปีที่แล้ว
4. Hidrocarburi aromatice. Proprietăți chimice
6. 2. Soluții . Solubilitatea substanțelor
มุมมอง 2.7K3 ปีที่แล้ว
6. 2. Soluții . Solubilitatea substanțelor
Foarte utile aceste filmulete. Nu stiam de acest procedeu. MULTUMESC!
ce fata ai , ai ramas in secolu 18 tanti
Foarte frumos, aveam nevoie la scoala!
Obese
real
Если кому-то интересно это 17-ый элемент Cl
Multumesc am inteles mult despre sita si soba
Foarte frumos Eu eram expert in reactia de titrare
Mulțumesc
foarte frumos videoul smek rau
Buna ziua! Este fotosinteza o reactie de substitutie?
Pe scurt și în general, ecuația pentru reacția fotosintezei este de obicei scrisă după cum urmează: 6CO 2 + 6H 2 O → C 6 H 12 O 6 + 6O 2 Dar această ecuație nu reflectă esența fotosintezei, nu o face de înțeles. Uite, deși ecuația este echilibrată, are în total 12 atomi în oxigen liber. Dar am spus că provin din apă și sunt doar 6. De fapt, fotosinteza are loc în două faze. Primul se numește ușoară, al doilea - întuneric. Astfel de denumiri se datorează faptului că lumina este necesară doar pentru faza luminoasă, faza întunecată este independentă de prezența sa, dar asta nu înseamnă că merge în întuneric. Faza ușoară curge pe membranele tilacoidelor cloroplastei, faza întunecată - în stroma cloroplastei. Deoarece transformă lumina solară în energie, plantele reprezintă o verigă vitală în lanțul vieții pe Pământ. Modul în care se produce acest transfer energetic este un miracol care egalează însăşi minunea vieții Fotosinteza reprezintă procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizează substanțele organice din bioxid de carbon și apă cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofilă, eliberand oxigen. Altfel spus, continuitatea vietii pe Terra este posibila și datorită fotosintezei! Deci prin Fotosinteză plantele și alte organisme convertesc energia luminoasă în energie chimică ce poate fi eliberată mai târziu pentru a alimenta activitățile organismelor. DECI, DE CE ESTE IARBA VERDE? În greaca veche cloros fila se traduce ,,foaie verde,, Deci pentru fotosinteză clorofila utilizează radiațiile luminoase cu toate lungimile de undă, înafară de cele verzi. Vedem iarba, frunze de plante verzi tocmai pentru că clorofila devine verde. Clorofila absoarbe cel mai bine radiația corespunzătoare luminii roșii. Cu ajutorul unei rază de lumină ce trece printr-o souție concentrată de clorofilă vom observa spectrul de absorbție al clorofilei.
th-cam.com/video/zFTzOfx61fQ/w-d-xo.html
@@chimiehandson244 multumesc frumos!
@@chimiehandson244 dar pana la urma este de substitutie?
@@aiazic. Ecuația generală a fotosintezei poate fi privită și ca o reacție de substituție 6CO2 + 6H2O + Săruri minerale→ C6H 12O 6 + 6O 2 Dar ea este precedată de o reacție de descompunere 2H2O→2H++2HO- 2HO-→H2O2+H2O+1/2O2 Privită însă în ansamblu fotosinteza nu este o simplă reacție chimică, este un COMPLEX PROCES BIOLOGIC
Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, o reactie simpla cu importanta practica? Va multumesc frumos anticipat! Sarut mana.
Reacția de substituție este considerată o reacție de simplă înlocuire A+BC=AC+B A- Substanță simplă BC - substanță compusă Reacție cu importanță practică, de exemplu obținerea metalelor Fe+CuSO4=FeSO4+Cu
@@chimiehandson244 este si fotosinteza o reactie de substitutie?
@@m1haiul Pe scurt și în general, ecuația pentru reacția fotosintezei este de obicei scrisă după cum urmează: 6CO 2 + 6H 2 O → C 6 H 12 O 6 + 6O 2 Dar această ecuație nu reflectă esența fotosintezei, nu o face de înțeles. Uite, deși ecuația este echilibrată, are în total 12 atomi în oxigen liber. Dar am spus că provin din apă și sunt doar 6. De fapt, fotosinteza are loc în două faze. Primul se numește ușoară, al doilea - întuneric. Astfel de denumiri se datorează faptului că lumina este necesară doar pentru faza luminoasă, faza întunecată este independentă de prezența sa, dar asta nu înseamnă că merge în întuneric. Faza ușoară curge pe membranele tilacoidelor cloroplastei, faza întunecată - în stroma cloroplastei. Deoarece transformă lumina solară în energie, plantele reprezintă o verigă vitală în lanțul vieții pe Pământ. Modul în care se produce acest transfer energetic este un miracol care egalează însăşi minunea vieții Fotosinteza reprezintă procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizează substanțele organice din bioxid de carbon și apă cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofilă, eliberand oxigen. Altfel spus, continuitatea vietii pe Terra este posibila și datorită fotosintezei! Deci prin Fotosinteză plantele și alte organisme convertesc energia luminoasă în energie chimică ce poate fi eliberată mai târziu pentru a alimenta activitățile organismelor. DECI, DE CE ESTE IARBA VERDE? În greaca veche cloros fila se traduce ,,foaie verde,, Deci pentru fotosinteză clorofila utilizează radiațiile luminoase cu toate lungimile de undă, înafară de cele verzi. Vedem iarba, frunze de plante verzi tocmai pentru că clorofila devine verde. Clorofila absoarbe cel mai bine radiația corespunzătoare luminii roșii. Cu ajutorul unei rază de lumină ce trece printr-o souție concentrată de clorofilă vom observa spectrul de absorbție al clorofilei.
Util! Continuati acestă muncă în folosul elevilor de liceu!
3:20
clasa a IX-a F de la eco tgm va ureaza vizionare placuta 🤷🏼♂️🤷🏼♂️
Aveti Drip doamna profesoara, aveți talent ascuns, asa sa il tineti
Madalin unde gasim asa ceva in Ohio?
In backrooms
@@madalin9243 inteligent
Fan fcsb
extrem de bun videoclipul acesta 👍🏻
Mue dinamo
Clasa a 9 a F de la colegiul economic transilvania din targu mures va ureaza la multi ani🎉
Foarte Folositor🧎🧎 Numai in Ohio asa ceva, Recomand
bine spus🫡
Ohio moment
🙏🙏
Uimitor
💓
Super fain
Vei devenii un viitor savant !
Ce altceva pot folosi in afara de hârtia de filtru?
Un filtru de hârtie de la cafetieră. Filtru de unică folosință
Pt fâșia de hârtie pe care se distribuie pigmenții- sugativă
Important - alcoolul etilic absolut, ori dacă nu, dublu rafinat
Este cumva filmat in Ohio?
💀💀💀💀💀💀💀
Baaaa 💀💀💀💀
Electrodul de grafit nu trebuia să atingă sita pt că le-ati pus în scurt..
Electrozii nu se ating. Sita metalică este izolată de electrodul de grafit prin intermediul creuzetului ceramic, iar la partea superioară grafitul este trecut printr-un dop din cauciuc. Dacă privești atent, vei observa asta
Vtm ❤️❤️😘
Ești viața mea, ești frumii raaaaau❤️🥺
Baba meaaa 😘😘
Te iubesc bby❤️❤️
I love my babă❤️❤️
Baba mea ❤️
😘😘
Respectee sunteti prosti
Forța STEAUA, trup și suflet pentru culori 💙❤️
💙❤️
Misto😀🥰
Va multumum
Mă bucur că vă este de ajutor
Multumum
va multumum
@@danielarus3386 😘
Mă bucur că vă ajută!
mulțumim mult!
Dacă vă ajută mă bucur. Sper să mai reușesc să postez și altele
Ești varza
Da gresia nu o mai spălăm și noi?
Din nefericire trebuie schimbată, că e cam bătrână. Și nu numai faianța!
Cel mai nașpa experiment din lume
cel mai bun raspuns
Urata esti
Ai dreptate
Porcariiii
Ești praf
Am băut sveps
Smr
Ce comentarii faine
Imi puteti spune, ce efecte negative produce reactia de schimb mediului?
ro.wikipedia.org/wiki/Stalactit%C4%83
Al(OH)3+3HCl=AlCl3+3H2O Mg(OH)2+2HCl=MgCl2+2H2O Sunt reacțiile substanțelor ce intră în componența ANTACIDELOR, medicamente ce au rol de a ,,stinge,, arsurile la stomac, adică neutralizează acidul clorhidric din sucul gastric.
Frumos video 🔨
Foarte frumos ati prezentat aici doamna profesoara!😈