- 34
- 7 692
Adviser
เข้าร่วมเมื่อ 22 พ.ค. 2021
Hukuk
Siyaset
Uluslararası İlişkiler
Siyaset
Uluslararası İlişkiler
6) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Anayasa Türleri
Merhaba arkadaşlar. Bu videoda 'Anaysa Türleri' konusunu anlattık. İyi seyirler 😊
#anaysa #hukukfakültesi #hukuk
NOT: 40. saniyede ''61 anayasası'' yerine sehven ''62 anayasası'' denmiştir. Affola :)
#anaysa #hukukfakültesi #hukuk
NOT: 40. saniyede ''61 anayasası'' yerine sehven ''62 anayasası'' denmiştir. Affola :)
มุมมอง: 320
วีดีโอ
1) Medeni Hukuk - Konu Anlatımı - Ön Video
มุมมอง 2592 หลายเดือนก่อน
Bu videoda ''Medeni Hukuk Konu Anlatımı'' oynatma listesinin içeriğinden bahsettim. İyi seyirler :) #hukuk #hukukfakültesi #anaysa
5) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Tali Kurucu İktidar ve Kurulmuş İktidar
มุมมอง 4942 หลายเดือนก่อน
Merhaba arkadaşlar. Bu videoda 'Tali Kurucu İktidar ve Kurulmuş İktidar' konusunu anlattık. İyi seyirler 😊 #anaysa #hukukfakültesi #hukuk
4) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - İktidar Türleri - Asli Kurucu İktidarın Anayasa Yapma Usulleri
มุมมอง 4644 หลายเดือนก่อน
4) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - İktidar Türleri - Asli Kurucu İktidarın Anayasa Yapma Usulleri
3) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - İktidar Türleri - Asli Kurucu İktidar
มุมมอง 5054 หลายเดือนก่อน
3) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - İktidar Türleri - Asli Kurucu İktidar
2) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Anayasa Kavramı ve Tarihçesi
มุมมอง 18211 หลายเดือนก่อน
2) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Anayasa Kavramı ve Tarihçesi
1) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Ön Video
มุมมอง 172ปีที่แล้ว
1) Anayasa Hukuku - Konu Anlatımı - Ön Video
Özet niteliğinde gayet anlaşılır bir video olmuş, teşekkürlerr
Mükemmel
Cok teswkkurler hukuk konularinin devamini bekliyorum
Lutfen anlatumlarinizin devqmini getirin anlamiyorum kitaptan
Hızlı bir şekilde video üretmeye çalışıyoruz. İş yoğunluğumuzdan kaynaklı gecikmeler yaşanabiliyor ancak oynatma listelerinin tüm videolarını kısa süre içerisinde yüklemeyi planlıyoruz. Yorumunuz için teşekkür ederiz :)
21 savaş sonrası 61 ve 82 darbe sonrası oluşturulan anayasalar olduğu için Asli kurucu iktidar tarafından yapıldığını anladım ama neden 24 anayasası da asli kurucu onu çözemedim . Açıklarsanız memnun olurum
Merhaba mochi Milli mücadeleden yeni çıkılmış, Osmanlı rejimi yıkılmıştır. Saltanat 1924 Anayasasının kabul edilmesinden bir buçuk yıl önce, hilafet ise 3 Mart 1924'te, yani 1924 Anayasasının kabul edilmesinden bir ay önce kaldırılmıştır. İkinci dönem TBMM, birinci dönem gibi TBMM gibi hala kurucu iktidarın sahibidir. 1921 Anayasasında anayasa değişikliği ile ilgili bir hüküm yoktur. 1876 Kanuni Esasisinin 116. maddesi de uygulanabilir nitelikte değildir.
Video Serinizi merakla takip edeceğiz.. ve oynatma listenizi kendi sayfamızda da paylaşmayı düşünüyoruz. Tebrikler.. İyi çalışmalar...
Merhabalar. Teşekkür ederim. İş yoğunluğundan dolayı videolar geç gelebiliyor :) Size de iyi çalışmalar dilerim.
Çok başarılı buldum
Teşekkür ederim. Güzel yorumlarınız bizi motive ediyor.
elinize sağlık
Teşekkür ederim :)
Emeğinize ve ellerinize sağlık hocam ❤❤😊😊😊iyiki varsınız
Teşekkür ederim. Sen de iyi ki varsın.🫶🏽
Hocam 1. Sınıfta ders seçimi danışmana kalıyor dimi seçmesemde bu derslere girerim
1. Sınıfta ders seçimi yapılan okullar var. Öğrenci işlerinize danışmanızı öneririm.
Olur mu peygamber efendimizin Medine de yazdırdığı kanunlar var
Medine Sözleşmesi modern anlamda anayasa değildir ancak Medine'de yaşayan gayrimüslimlere tanıdığı haklar bakımından önemli bir anayasal belgedir. Uzun videomda Medine Sözleşmesi'ne de değiniyorum. Shorts videosundaki linkten ulaşabilirsiniz:)
Hocam merhabalar size bir şey sormayı unuttum özel sebeplerden dolayı ailemin durumundan dolayı okuyamadım bu sene hazırlanıyorum inşallah kazanacağım fakat 23 yaşında hukuk okumaya başlayacağım sizce geç bir yaş mu ? Hukuk okuyanlarla bile konuştum tam yaşı olduğunu asla geç olmadığını söylediler sizce hocam ? Teşekkür ederim
Merhaba Yusuf. Bence de geç başlamış sayılmazsın. Okula akranlarından birkaç sene geç başlamış olursun ama çalışmak istediğin alan hukuksa bunun önemi yok. Önemli olan çalışmak istediğin alanı doğru tespit edebilmek. Umarım istediğin okulu kazanırsın:)
Hocam merhabalar sizden bir ricam olacak lütfen bana 4 yıl hukuk fakültesini bitirdikten sonra nasıl hakim savcı olabileceğimizi yazar mısınız ? Süreç nasıl işliyor hiç kalmadan kaç yıl sürer ?
Merhaba Yusuf. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra ''Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı''na girmen gerekecek. Bu sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra ''Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Sınavı''na girmelisin. Bu sınavdan sonra da mesleğe alınacak hakim-savcı yardımcısı sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılıyor. Örneğin 500 kişi mesleğe alınacaksa, sınavda ilk 1500 kişinin içerisinde olan adaylar mülakata çağrılıyor. Mülakatlardan sonra nihai sonuçlar Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanıyor.
''Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS)'' ve ''Hakim-Savcı Yardımcılığı'' kavramları bu sene getirildi. Bu nedenle yeni düzenin nasıl olacağı önümüzdeki sene daha net olacaktır.
@@hukukadalet6461 az önce bir hocamla konuştum bu ülkede 1 günde sistem değişiyor bunları düşünmen mantıklı değil Yusuf dedi sen okulunu bitir canını sıkma dedi bana çok uzun sürüyor gibi geldi sizce tahmini hukuk fakültesini bitirdikten sonra hakim veya savcı olmak kaç yıl sürer hocam
Yukarıda bahsettiğim süreçleri tamamlayıp mülakatta da başarılı olduktan sonra 3 sene hakim - savcı yardımcısı olarak çalışmanız gerekiyor. Bu 3 senenin ardından hakim - savcı olarak göreve başlayabilirsiniz.
@@hukukadalet6461 teşekkür ederim :)
Çok guZel öğretici videolarınız.lutfenndaha uzun videolarda cekin
Yorumunuz için teşekkür ederim. Daha uzun videolar gelecek.
👍👏🙋🇦🇿🇹🇷
Çok faydalı bir video olmuş teşekkürler bende size bir şey sormak istiyorum yakında ders kayıtları başlayacak bu sene başlayacak biri olarak o konu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz yani herkes aynı dersleri mi seçecek ders kayıtlarında yoksa herkes bireysel mi
Merhaba. Her üniversitenin kendi '' öğrenci bilgi sistemi (OBS) '' olur. Bu sisteme genelde öğrenci numarası ve şifreyle girilir. Ders kayıtları vb. tüm işlemler bu sistem üzerinden yapılır. Okula yeni başlayan öğrencilerin hepsi aynı dersi alır ancak hangi derslere hangi tarihler arasında kayıt yapılacağı hakkında en sağlıklı bilgiyi okulunuzun öğrenci işleri verecektir. Öğrenci işlerine e-mail yoluyla veya telefon ederek ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Başka bir tavsiyem ise sizinle beraber aynı okulu kazanan arkadaşlara sosyal medya üzerinden ulaşarak veya varsa sınıfınızın Whatsapp gruplarından yapılan bilgi paylaşımlarından yararlanarak ilk kayıt sürecinizi tamamlamanız olacaktır. Yorumunuz için teşekkürler.
roma hukuku bu yıl zorunlu olmuş diye duydum. doğru mu?
Roma hukuku dersi çoğu hukuk fakültesinde zorunlu ders olarak veriliyor. Ancak bazı fakültelerde ' Roma borçlar hukuku ' ve ' Roma eşya hukuku ' dersleri adı altında, seçmeli ders olarak da verilebiliyor. Sizin okulunuzda Roma hukuku dersinin zorunlu olup olmadığı konusunda en sağlıklı bilgiyi okulunuzun öğrenci işleri verecektir. Yorumunuz için teşekkürler:)
@@hukukadalet6461 ben teşekkür ederim. :) öğreneceğim. okuldan okula değişiyor sanırım.
Evet değişebiliyor.
merhaba! çok güzel bir video olmuş. bu yıl yeni başlıyorum ve bence bu konuda soru sormak saçma ama merak ediyorum. bu derslerin uzunlukları nasıl? defterleri hangi kalınlıklarda kullanalım? mesela - genel manada soruyorum- ceza geneli yazdığımız deftere diğer yıl ceza özeli yazabilir miyiz
Merhaba! Öncelikle hayırlı olsun. Seni ve üzerinde emeği olan herkesi tebrik ederim. Soruna gelecek olursak, hocalarınız büyük bir ihtimalle kitap tavsiyelerinde bulunacaktır. Bu kitaplardan çalışmanı tavsiye ederim. Özellikle 1. sınıfta medeni hukuk ve anayasa hukuku derslerine kitaptan çalış. Önemli ve kapsamlı derslerdir. Tuttuğun defterler dersleri öğrenmende yeterli olmayacaktır. Bunun haricinde sınıftaki bazı arkadaşlar, hocaların her dediklerini yazdıkları güzel notlar tutup bunları cüzi bir miktara satabiliyorlar. Hocaların önemsediği konuları tespit edebilmek, vize ve finalde soracağı soruları tahmin edebilmek için bu notlar yol gösterici olabilir. Eğer kendin de not tutacaksan defterleri kalın al zira hukuk fakültesinde çok fazla ders ve bununla beraber çok fazla konu var:) Yorumun için teşekkürler.
@@hukukadalet6461 çok teşekkür ediyorum. yorumunuz gerçekten faydalı oldu. öyleyse kitapları okul açıldığında hocaların tavsiyesi doğrultusunda temin edeyim. umarım anlayabilir ve başarabilirim.
Her şey gönlünce olsun:)
Roma hukukunun Latince verildiğini duymuştum doğru mu dersi türkçe almıyor muyuz
Roma hukuku dersinde çok fazla Latince terim var ancak dersin Latince anlatıldığını hiç duymadım. Latince terimlerin fazlalığından dolayı böyle bir duyum almış olabilirsiniz. Ben dersi Türkçe almıştım. Kaldı ki Türkiye'de kaç kişi Latince biliyor:) Yorumun için teşekkürler.
Latince ölü bir dildir şu an hiç bir yerde konuşulmuyor