- 3
- 124 852
Pitkä Putki
เข้าร่วมเมื่อ 4 ก.พ. 2021
Pikku katsaus kesämökin tai -asunnon käyttövesijärjestelmään
Oletko toteuttanut vihdoinkin haaveesi maallemuutosta tai oman kesäasunnon hankkimisesta? Jos kyllä niin hienoa!
Onko myös karu todellisuus se, ettet oikeasti tiedä talosi vesijärjestelmistä yhtään mitään, etkä kehtaa keneltäkään kysyä? No eipä sekään haittaa, sillä tällä videolla käydään hieman läpi mitä kesämökiltäsi saattaisi löytyä, niin ei tartte hävetä tietämättömyyttään enää!
Onko myös karu todellisuus se, ettet oikeasti tiedä talosi vesijärjestelmistä yhtään mitään, etkä kehtaa keneltäkään kysyä? No eipä sekään haittaa, sillä tällä videolla käydään hieman läpi mitä kesämökiltäsi saattaisi löytyä, niin ei tartte hävetä tietämättömyyttään enää!
มุมมอง: 1 686
วีดีโอ
Painesailion ilmaus (ei kalvoa)
มุมมอง 28K3 ปีที่แล้ว
Pitkä Putki esittää käyttövesiverkoston painesäiliön ilmaamisen. Säiliö on vanhempaa mallia, jossa ei ole kalvoa. Ohjeet ovat suorastaan seikkaperäiset ja näillä voi tehdä homman itsekin, mutta jos putkihommat tai galvanoitu teräs ei hivele intohimojasi - kutsu paikalle ammattilainen.
Paineenlisays (kalvopainesäiliö)
มุมมอง 96K3 ปีที่แล้ว
Pitkä Putki esittää käyttövesiverkoston painesäiliön paineenlisäyksen. Ohjeet ovat suorastaan seikkaperäiset ja näillä voi tehdä homman itsekin, mutta jos putkihommat tai kalvot eivät hivele intohimojasi - kutsu paikalle ammattilainen.
Säiliön ja venttiilin väliin olisi palloventtiili paikallaan. Jatkossa olisi tosi mukava käyttää....
Erittäin hyvä video! Näitä lisää!
Tämä oli mukavaa että teit videon aiheesta, olen saanut tutustua itsekin aiheeseen ja minullakintoimii samoin kuin oli videossassi, kiitokset sinulle
Vielä se että on parempi laittaa typpeä kuin ilmaa. Typpi pysyy sisällä kaksi kertaa sen ajan mitä ilma.
Erinomaista. Kunpa muutkin videoijat olisivat yhtä selkokielisiä.
Todella hyvä tutoriaali. Kiitos paljon.
Kiitos hyvästä videosta ja neuvoista! Tuli tarpeeseen!
Hienot ja selkeät ohjeet. Lämmin kiitos!
Todella hyviä videoita, tarpeeksi selkeitä ja ymmärettävästi / opettavaisesti kerrottu. Mukava katsella, vaikkei ihan vieras aihepiiri olekkaan.👍
Onko painesäiliö rikki jos ei vesi tule paineella.
Tähän kysymys. Onko tämä verrattavissa patterikiertoon? patteriverkoston paisari on jatkuvasti tyhjä vaikka välissä vaihdettiinkin, vuoto verkostossa. Tämä on ollut vastaus putkireiskoilta. Ongelma vaan on se ettei vettä näy missään. Ei sille mitään voi. Vanha rintamamiestalo 1957 rakennettu ja peruskorjattu. Voiko sitten vuoto olla jossain maan alla tms.? Haluaisin tähän kanssa näkemyksenne. Meillä on nykyään maalämpö. Pitäisikö vastapainetta olla 0,8bar? jos paisarin paine on 1 bar. Muutama asukas on valitellut myös siirryttyään maalämpöön, että ongelmia on kovilla pakkasilla kun paineet vaihtelee.
Jos vuotaa varoventtiilistä, se yleensä tarkoittaa ettei paisuntasäiliössä ole vastapainetta.
Erittäin hyvä video! Kiitos
Vuotaako hamppuliitos ilmat pois?
Kiitos todella paljon tästä videosta. ❤
Kyllä tuossa hommassakin pitää olla hyvä matikkapää.
Täytyykö painekytkin erikseen sammuttaa operaation ajaksi ?
Ei tarvitse. Virrat vain pois niin ei painekytkinkään reagoi
Oikein hyvä ja selkeä ohje, kiitos paljon!
Hyvintehty ja laadukas pätkä!! Selkeät ohjeet, valmistajankaan ohjeet ei näin selkeitä.. !!
Erittäin hyvä video. Tälläistä kanavaa olen TH-camen odottanut, asumme vanhassa omakotitalossa ja oma kaivo, monenlaiset niksit tarvitaan. Mistä muuten tiedän toimiiko varaajan kalvopainesäiliö?
Varaajan yhteydessä oleva säiliö on paisuntasäiliö. Jos verkoston paine heittelehtii paljon, niin silloin on syytä epäillä että säiliön vastapaine on karannut.
No nyt! En iha vielä tajua puoliakaan miten minulle uusi rintamamiestaloni toimii, ja tämäntahtoista opastamista on ilo katsoa ja motivoi oppimaan lisää. Kiitos.
th-cam.com/video/_f1zKE9RYPs/w-d-xo.html
Kiitoksia selkeästä ohjeesta, näin ymmärsi vanha-apinakin mitä pitää tehdä, näin ne pitää tehdä!
Selkeät ja todella hyvät ohjeet.
Kiitos selkeästä ja hyvästä videosta. Tein ohjeiden mukaan, mutta mulla ei tullut vettä säiliöstä kuin muutama hassu litra. Koko on about sama kuin videolla. Kun täytin säiliön uudelleen, pumppu kävi alle minuutin ja sammui. Eli oisko painemittarissa vika? Meillä pumppu käynnistyy joka kerta kun avaan hanan. Eli missähän vika?
Voi olla pohjassa paskaa niin ei pääse vesi tulemaan sieltä pois. Ite imen letkun kanssa päältä pois. Saa näin myös haluttuun korkeuteen sen veden tason jottei joudu ainakaan pumppua juottamaan jos säiliön alaosa on alempana kuin pumppu. Tuo säiliö on 150 litraa joten kyllä sieltä pitäisi tulla enemmän kuin pari litraa.
Hyvä ja selkeä video. Mites kondenssi vesi vaikuttaa paineastiaan? Sitä kun tulee varsinkin loppukesästä joskus aika reilusti. Kondenssivettä löytyy astian ja kalvon välissä. Joutuu avaamaan koko systeemin.
Olipa selkeäsanainen ja ymmärettävä putkimies asialla.Mökillä painesäiliö saatiin pelittämään ko.ohjeilla. Iso kiitos neuvoista. T: Maukka
Kannattaisi lisätä pari suodatinta, johon moska jäisi kiinni, hanan suutinta ei kannattaisi käsitellä papukaija pihdeillä taikka sitten rätti välin , ettei rikkoisi kromia
Todella hyvän olet videon tehnyt. Sinusta saisi moni ottaa mallia miten opetusvideo tehdään. Nöyrä kiitos;)
Minulla on tuosta kalvopainesäiliöstä rikki tuo venttiili, luulisi niitä saavan varaosana jostain?Merkki on Marina ja pumppu 2011 valmistettu.
300 litraisen säiliön koko kapasiteetti ei tullut käyttöön. Kannattaisi aina laittaa se autoventtiili sinne yläpäähän.
Kyllä oli selkeät ohjeet, tein omalla mökillä nämä toimenpiteet ja kyllä tulee tasaisella paineella eikä painekytkin Napsu koko aikaa. 👍👍👍👍👍
Rosteri
Minulla on samanlainen säiliö kuin tuossa videolla siitä häviää vastapaine jonnekkin on tutkittu ja ei löydy syytä,laitan kilon verran esipainetta niin kestää pitempään vastapaine,entisessä säiliössä ei ollu tuota ongelmaa
kiitos
kannattaa myös katsoa painekytkimen alaosa minne paine vaikuttaa jos ei lähde alarajassa käyntiin. Jos on rautapitonen vesi niin voi olla alaosa rojua täynnä ja pieni reikä kytkimenkalvolle voi olla tukossa. Painekytkintä ei kannata turhia säädellä,säätö ei itekseen muutu,moni säätelee eikä mitään tapahdu kun ei kalvolle mitään menekkään enää.
Mahtaakohan mulla olla vaan liian mopo kompura, teen kaiken kuten videossakin mutta ilmaa ei lähde menemään säiliöön ilman WD40 ja pitkää ilman syöttöä, nyt en saanut silläkään painetta säiliöön. erona että venttiili alapuolella minulla, pääsee kalvo ilmeisesti laskeutumaan venttiilin päälle?
Kalvo liimaantuu säiliöön kiinni jos pitkään ilman ilmaa. Voi joskus lähteä irti kun ottaa venttiilin neulan pois ja sitte painetta niin kauan että pamahtaa irti niin että ilma rupee menemään.
Parasta videota ikinä! Kiitos!
Erinomaisen hyvä video, selkeä ja informatiivinen, hieno ulosanti!
Selkeä homma
Kiitos, olipa selkeä oppitunti!
No niin! Sieltähän se vastaus tuli. Olen 8 v ihmetellyt, miksi paine heiluu. Nyt löytyi ratkaisu.Kiitos!
8 vuotta ihmetellyt ? 😁 Kyllä kannattaa soittaa ammattilaiselle ja ihmetellä asiaa hänelle.
Vain 8 vuotta 😊
Selkeä selostus näillä mennään kiitos !
Ei tule valittamalla kun on järjestelmä oikein mitoitettu.
Jos tilavuus järjestelmässä on yli 250 litraa niin säiliö kannattaa heittää vittuun. Säiliön virkaa toimittaa ihan se naturelli ilma joka on sitoutunut veteen.
Voit säätää pumpun 3.0-4.0 ja heittää tuon paineentasaajan helvetin perseeseen. Turhia.
Kalvopaine säiliö joutaa romukoppaan. Meillä on mennyt 8 vuotta jo ilman. Kaivolta matkaa taloon 25m. Humpittajat pois välistä.
Todella hyvä ja selkeä video, suurkiitos siitä! Ei jäänyt mitään epäselväksi tuon jälkeen huoltoon liittyen. Yksi kysymys olisi painesäiliöön liittyen. Minulla on tuollainen 50 litran painesäiliö ja pumpun käynnistyspaine on 3 baria, pumpun sammumispaine 4,5 baria. Tuossa painesäiliössä kuuluu olla 2,8 baria vastapainetta, niinkuin nyt onkin. Onko siis laite kunnossa ja normaali, kun vettä saa päästää hanasta 12,5 litraa ennenkuin pumppu käynnistyy?
En ole mitannut vesimääriä, mutta näppituntumalta kuulostaa aika hyvältä. Mitä enemmän sitä vettä tulee ennen kuin pumppu käynnistyy, sitä parempi 😇
Kiitokset hyvästä videosta. Pitääkin tehdä mökillä sama toimenpide taas keväällä. Nyt tulee tehtyä oikein!
Parempi sana tuon vastapaineen tilalle olisi kyllä esitäyttöpaine... - Ja hyvä huoltotoimenpide olisi jumpata kalvovaraajaan rakkoa muutama kerta käynnistämällä pumppu ja ajamalla rakko täyteen vettä, sitten sammuttaa pumppu ja laskea rakkovaraaja tyhjäksi kurasta mitä sinne on kumin nurkkiin kertynyt, eikä kaikki vesi normaalissa käytössä sieltä pöntön sisältä kiertoon tahdo lähteä.
Samalla tyylillä kannattaa huuhdella painesäiliö missä ei kalvoja ole,itse juuri sen tein ja paljoa ei rojua tullu kun usein sen jaksanu putsata.
Loistava video! Paineet ja vedentulo on nyt kohdillaan.
Mistähän johtuu, että paineet laskee niin että hana liruttelee hyvin hitaasti tovin ennen kuin pumppu käynnistyy? Tehty ilmaus kuten videolla n. puoli vuotta sitten.
Varmaan turha vastata näin myöhässä, vaan vastaan silti. Painekytkimeltä tulee säätää paine-eroa pienemmäksi. Ainakin Danfoss painekytkimessä on siis kaksi säätöruuvia. Keskellä olevaa isoa säätöruuvia kierrettäessä myötäpäivää, eli ns. tiukemmalle paine jossa painekatkaisija katkaisee virran, kasvaa. Eli tällä ruuvilla säädät missä paineessa pumppu lakkaa pumppaamasta. Pienemmästä nurkassa olevasta ruuvista säädetään paine-ero. Paine-ero suurenee, kun ruuvia käännetään myötäpäivää. Tilanteessasi paine-eroa halutaan pienemmäksi, jotta pumppu lähtee pumppaamaan korkeammalla paineella. Tämä tehdään kääntämällä pienempää nurkassa olevaa ruuvia vastapäivää, eli ns. auki päin. Säätöä ei kannata tehdä liikaa kerralla, vaan yksi kierros kerralla ja testaus. Ota lisäksi johonkin muistiin tekemäsi säädöt, jotta voit palauuttaa ruuvit alkuperäiseen asentoon, mikäli tulee ongelmia.
@@jarikettunen7301 Asia ratkesi jo, mutta kiiitos kuitenkin avusta. Ongelma tosiaan oli tässä tapauksessa, että painekytkimelle menevä putki oli alkanut tukkeutumaan ja lopulta tukkeutui kokonaan aiheuttaen sen ettei pumppu käynnistynyt ollenkaan. Irroittamalla painekytkimen, puhdistamalla sen ja ronkkimalla putken auki ruuvimeisselillä korjasi vian.