- 34
- 104 684
Kaisa Kyläkoski
เข้าร่วมเมื่อ 7 พ.ค. 2010
Kokeiluja yksinkertaisten videoiden tekemisestä.
Helsinki 1810 luvulla
Perustuu Carl von Kügelgenin teköälyllä väritettyihin painokuviin (Eremitaasi) ja Carl Ludvig Engelin maalauksiin (Helsingin kaupunginmuseo).
มุมมอง: 895
วีดีโอ
Hesperiankatujen synty
มุมมอง 5849 หลายเดือนก่อน
Karttojen ja Helsingin kaupunginmuseon digitoimien kuvien kertomus Hesperiankatujejn alueen kehityksestä.
Kuvia Krimin sodasta Suomen etelärannikolta
มุมมอง 84ปีที่แล้ว
Testasin Gallicaraman, jossa voi tehdä "videoita" Gallican kuvista. Editointimahdollisuudet olivat melko olemattomat, joten yksi kuvista on ajallisesti väärässä paikassa 1. Attaque du Fort de Hango (Finlande) par les vapeurs anglais, Dragon et Magicienne. 22 mai 1854 2. Division anglaise détruisant les forts des Russes à l'entrée du Golfe de Finlande 3. La division franco-anglaise canonne les f...
Turuntie 1866
มุมมอง 1.3Kปีที่แล้ว
Pieni aikamatka Helsingin rautatieasemalta Töölön sokeritehtaalle Helsingin kaupunginmuseon valokuvilla
Töölön Taipaleen huvilat
มุมมอง 462ปีที่แล้ว
Pääosin Helsingin kaupunginmuseon kokoelmien valokuvista tehty katsaus yhtden Töölön vanhan huvila-alueen rakennuksiin.
Töölön varhaisin kartoitus
มุมมอง 177ปีที่แล้ว
Videolla käydään läpi varhaisia karttoja Töölön (nykyinen Taka-Töölö) alueelta 1600-luvulta 1900-luvun alkuun.
Päivän lehti 1761
มุมมอง 3263 ปีที่แล้ว
Tutustumme päivän lehtenä Inrikes Tidningariin 21.5.1761 Kuvitus A journey into Siberia, made by order of the king of France / by M. l'abbé Chappe d'Auteroche ... in 1761 ; containing an account of the manners and customs of the Russians, the present state of their empire; with the natural history, and geographical description of their country, and level of the road from Paris to Tobolsky ; ill...
Päivän lehti 1794
มุมมอง 903 ปีที่แล้ว
Tutustumme Dagligt Allehandaan 20.5.1794 Kuvitus: René Théodore Berthon: Johan Fredrik Aminoff, Johan Albrekt Ehrenström och Gustaf Mauritz Armfelt. De tre gustavianerna (Nationalmuseum)
Päivän lehti 1740
มุมมอง 513 ปีที่แล้ว
Tutustumme päivän lehtenä Posttidningariin 19.5.1740 Kuvitus A portrait of an old woman wearing spectacles, reading the paper (Wellcome Collection, CC BY) Fältskärns berättelser. Fjärde cykeln. Förra afdelningen 1900
Päivän lehti 1761
มุมมอง 343 ปีที่แล้ว
Kuvitus Cornelis Ploos van Amstel/Adriaen van Ostade: Krantlezer in interieur (Rijksmuseum) Jisis: Suomenlinna E4 (Wikimedia CC BY-SA 4.0) Elias Martin: Skeppsdockan på Sveaborg (Erik Cornelius / Nationalmuseum)
Päivän lehti 1750
มุมมอง 463 ปีที่แล้ว
Tutustumme päivän lehtenä Posttidningariin 17.5.1750 Kuvitus Jean-Etienne Liotard: La Liseuse. 1746 (Rijksmuseum) Outhier ; de Maupertuis, Pierre-Luis: Tornio (Jyväskylän yliopisto, OA) Outhier, Réginald: karttakuva Torniosta ja sen ympäristöstä. (Museovirasto, CC-BY)
Päivän lehti 1769
มุมมอง 383 ปีที่แล้ว
Tutustumme Dagligt Allehandaan 16.5.1769 Kuvitus: Johan Petter Cumelin: Skeppsbron vid 1700-talets slut (Stockholms Stadsmuseum via Wikimedia) Johan Fredrik Martin: Utsikt från Blasieholmen mot Skeppsholmen till vänster och Kungliga slottet i Gamla stan till höger. (Riksantikvarieämbetet)
Päivän lehti 1762
มุมมอง 393 ปีที่แล้ว
Tutustumme Norrköpings Weckotidningariin 15.5.1762 Kuvitus: Pehr Hilleström: Konung Adolf Fredrik (1710-1771) vid Loka Brunn 1762 (Nationalmuseum) Jan Brandes:Ceylons gezicht met een ossenkar, een gehurkte singalees en een zwarte gerechtsdienaar. 1785 (Rijksmuseum) Jan Brandes:Boom op Ceylon 1785 (Rijksmuseum) Jan Brandes: Lascorijns of Singalese soldaten op Ceylon. 1785-1786 (Rijksmuseum)
Päivän lehti 1764
มุมมอง 93 ปีที่แล้ว
Tutustumme Inrikes Tidningariin 14.5.1764 Kuvitus Lorens Pasch d.y. Adolf Fredrik, 1710-1771, konung av Sverige hertig av Holstein-Gottorp. (Nationalmuseum) Niera: Mynämäen kirkko elokuussa 2019 (Wikimedia, CC BY-SA 4.0)
Päivän lehti 1797
มุมมอง 353 ปีที่แล้ว
Tutustumme päivän lehtenä Stockholms Posteniin 13.5.1797 Kuvitus Isaac Cruikshank/George Moutard Woodward: Krantenlezers te Bath (Rijksmuseum) Johan Gustaf Härstedt: Utsigt af Acad:Quarn, Dambordet Dombron och de närmast belägna Husen, ifrån färgan (Alvin) Johan Fredrik Martin: Norrmalms Torg i Stockholm med Utsigt af K. Gustaf Adolphs Statue, Kongl. Slottet, H.K.h. Prinsessans Palais och Opera...
Otoksia kotimaan matkalta Heinolasta Rovaniemelle
มุมมอง 126 ปีที่แล้ว
Otoksia kotimaan matkalta Heinolasta Rovaniemelle
Olen asunut todella lähellä, tunnistin jo muutaman rakennuksen 1930-luvulla 😅 Apua miten tää alue on muuttunut mutta on samalla tosi tunnistettavissa 😆 Tosi kiva video!
Olen välillä miettinyt että jos olisin matkustanut takaisin ajassa tähän aikaan, millainen ammatti minulla olisi nykyisillä "taidoillani". Luulen että olisin joko kuski tai kääntäjä (ruotsi-englanti-ruotsi tai suomi-englanti-suomi), koska kielitaidot löytyvät ja rekkakorttikin löytyy. Tosiaan, en tiedä jos naisena saisin noin vain työtä kuskina.
2:25 melko paljon sähköjohtoja ottaen huomioon, että sähköt alkoi tulla näihin aikoihin vasta Suomeen.
Kolmas Juustenin jälkeläinen täällä.🙋♂️
..mielenkiintoinen ja hyvin selkeä esitys..
❤Jälleen ihastuttava historiaesitys, kiitos.
Kuvista välittyy kuinka rauhallista kaupunkielämä oli ennen autoilun saapumista.
Olipa kiva kun löysin kanavasi. Töölö ollut lapsuuden alueita, asuimme osoitteissa Eteläinen Hesperiankatu ja Museokatu.
Missä sateenkaari liput 🏳️🌈 ?
🤮
Mukavan väljää.😊
Oletko sinä siinä?
Mut mä en enään jää auttamaan
Mä mun suku on aatelinen oppinut ja synnynnäisesti vaan lahjakas. Me tultiin purjelaivalla tuomaa sivistystä . Aleksis kiven opit oli jo aikansa eläneet . Mut kuinkas kävikään. Oli kateuden siemeniä ja musta tehtiin orja. Mut kohta on toi taas totta😊
Sattuu päähän, kun yrittää lukea noin hoonoa soomea.
oi tuota aikaa kun ihmiset olivat ulkona eikä pelailemasa tietokoneella :) pikkunäpistykset kuuluu asiaan.
Nykyään Helsinki muistuttaa lähinnä lähi-itää.
Väärin ! Sitä on.
Kai nuo hameenhelmat likaantuivat jatkuvasti.
Hieno kokoelma! Monet näistä huviloista ja mökeistä näkyvät vanhoissa kartoissa ja epätarkasti valokuvien taustalla, mutta vasta karttapohjalle sijoitettuina ne löytävät täsmällisen ja mielenkiintoisen sijaintipaikkansa.
Erinomainen video. Mukana on paljon sellaisia karttoja joita en ole aiemmin nähnyt, vaikka useat muut ovatkin tuttuja kirjoista.
Kyllä näkee, että kulttuurillinen rikastus on kannattanut! Miten lie ovat nämä herrat ynnä rouvat tulleet toimeen ilman pitkin katuja notkuvia afrikkalaisia ja arabeja, sitä etnistä värinää ja kansainvälistä pöhinää?
Ikävä renkutus taustalla. Äänettömälle pilaamasya kaupunkikuvia
I guess the music wouldnt have been like this.
Kawałek ciekawej historii 🎵🎶💖💖💐💐💐😃
Naisten pukeutuminen oli varmasti työläs prosessi noina aikoina. Nykyään pukeutuminen on nopeeta, mutta naisilla meikkaaminen about yhtä iso prosessi kuin muinoin koreileva pukeutuminen.
🐾🐾🐻🇫🇮 Moi. Hyviä kuvia. 👍👍👍....
Helsinki näyttää aneemiselta.
tollo ei ollu keksitty värei fam
If I could wish for something weird I would have loved to have lived young on every era in the world
Siististi pukeutuneita kaikki. Lapset avojaloin! Vossikoita kulkupeleinä. Pasilassa oli vielä 50 luvulla ulkohuusseja. Haju hirmuinen.
Autot puuttui vielä. Ihmisiä vähän.
Pukeutuminen ollut viimeisen päälle niin naisilla kuin miehillä ei ollut mitään resupekkoja kuin nykyään.😊
Taikka sitten ei vain otettu kuvaan.
Missä sateenkaari liput?
@@jyrkiaaltonen9298 rent free
@@kekserpekser Fill Kaggots
Resupekkoja,et kai ole tosissasi.
Bery nice historical video, i love it, have a nice week my friend! 💚✨
Pietari on noin 13. isoisäni. Minulla on hypoteesi siitä mikä hänen oikea nimensä ja taustansa on. Jos hän oli Viipurin linnan komentaja, samoin Paavali oli läheinen Kustaa Vaasalle, Pietari Paavalinpoika Klaus Flemingille, Anna Paavalintytär taas monen ison suvun kantaäiti, on mahdotonta se, että he olisivat olleet jotain "Juusteneita". Kun nimeä Juusten maistelee suussa, niin silloin se ehkä valkenee. On muitakin seikkoija, jotka puhuvat sen puolesta. Pietari Kylliäinen voi olla sama hlö kuin Pietari Juusten.
Yeah.... And today their great grand children run around in gender-equal underwear.
Naisten pitkät hameet pitivät katujen pinnat tuiki siisteinä!
Empire. Sitten ruotsalaiset suomalais-brittiläiset vapaamuodot vapautti sota-vallankumouksen (esimerkiksi Vladimir Lenin on ruotsalainen, ruotsi, juutalainen. Kiinalainen. Masonaalinen perhe, susi. Masonin poika.) Ja Suomi on kävelemässä ympyrässä 100 vuotta.
Kyllä on ajat muuttunut :)
Kerrotko noiden laivojen nimiä?
Esi-isä 17 sukupolven päässä
Onpa ollut hieno katu ja näkymä ylioppilastalolta tähtitornin mäelle joskus taannoin.
Tähän videoon on löydetty runsaasti Helsinki-kuvia joita ei ole juuri kirjoissa julkaistu tai muussa yhteydessä käytetty. Kiitos erinomaisesta henkilögalleriasta.
Missä kaikki BLM tyypit jotka hiellä ja verellä rakentanut Helsingin 🤤🤤
th-cam.com/video/pKIzKzXUn88/w-d-xo.html
th-cam.com/video/22uUmgiVOJA/w-d-xo.html
Their ancestors slept under palm trees that time. Now they are hanging out in Itis
@@tapanij396 ?
Make Esplanadi Great Again
Hevosenpaskaa on onneksi ollut yllättävän vähän!
Parasta lannoitetta hevosen paska
Onneksi tuo kaikki on katoavaista.
tää on bängeri?!?!?
Erittäin harva kulki ilman päähinettä tai vähintään huivia. Joku pikkulapsi näkyi olevan paljain päin ja ehkä pari aikuista. Nykyään olisi päinvastoin, ainakin kesäaikaan.
Mummoni oli noihin aikoihin palvelijana Helsingin herrasväellä, esim. kaupungin arkkitehti von Bellillä. Myöhemminkään pikkutilan emäntänä ei koskaan lähtenyt ulos ilman hattua.
Oon varmaan vanhanaikainen sitten mutta itsehän en ulos ikinä lähde ilman hattua 😅
Hyvä huomio, tässä kontekstissa hijabin nykyinen käyttö ei ole kovin erikoista.
Nykyisin kaikilla miehillä ja naisilla myös on päässään New York Yankees lippis 😂
Hatun käyttö olisi kyllä järkevää, suojaa päätä auringolta yms.
Ei kovin erilaista. Silloin kaikki oli mustavalkoista ja nytkin Helsinki on mustavalkoista, mut vähän eri tavoin
😂
8
Voi vittu 🤣
😂😂
Kyllä. Välillä tuntuu, että liikun Afrikassa tai lähi-idässä. On kokemusta molemmista.
1800-1900?)))))))) а может 1400?)))))))
Moxet?
It's 1800 and 1900
@@sagakaisla7300 помечтай чухонец!))
@kotikunnas1291 а твоя финляньдия где была в 1400 году правильно в жопе, её вообще как отдельного государства не было, её наш царь у шведов купил за бутылку! татаро монголов не было в монголии про это никто знать не знает, в россии ничего монгольского нет и в крови ничего монгольского нет проверено учёными!))) россию никто не покорил, а вашу сраную финляньдию ЛЕНИН ОТЦЕПИЛ от россии а так бы до сих пор в холуях ходили бы у россии!))
Muuten aivan huippu mutta musiikki kävi kyllä nopeasti rassaamaan.
Ihana