Huls Duurzame Energie
Huls Duurzame Energie
  • 18
  • 13 315
2024 was een bewogen energiejaar, wat verwachten wij van 2025? | Zonnestraal Eindejaarsjournaal
Het jaar is alweer bijna voorbij! En wat voor een jaar... In de laatste editie van het Zonnestraaljournaal blikken we terug op een bewogen 2024 en kijken we hoopvol vooruit naar 2025 💪🏼
De zonnepaneelmarkt lag op zijn gat 📉, terwijl de thuisbatterij alsmaar populairder werd 📈 en aan het einde van het jaar ontstond er een ware 'run' op warmtepompen vanwege een aanpassing van de ISDE-subsidie in 2025. Wat verwachten wij voor 2025? 🔎 Heb je even? Dan praten wij je in 10 minuten weer helemaal bij!
Namens het hele team van Huls Duurzame Energie: hele fijne feestdagen en een gezond en duurzaam 2025! 🎄🎇🥂🍾
Hoofdstukken:
00:00 Intro
00:21 Samengevat
01:13 Zonnepanelen
02:06 Airconditioning en laadpalen
03:00 Batterijen
04:14 Onbalans batterijen
05:25 Zelfconsumptie
06:53 Warmtepompen
07:48 2025
#terugblik #solarenergy #duurzameenergie #duurzaamheid #thuisbatterijen #warmtepomp #zonnepanelen #terugleverboetes
มุมมอง: 136

วีดีโอ

Klantervaring particulier | Wim en Marieke | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 100หลายเดือนก่อน
In deze video zijn we te gast bij Wim en Marieke uit Winterswijk waar Huls Duurzame Energie onlangs een complete zonne-installatie en thuisbatterij heeft geplaatst.
Dit is waarom de salderingsregeling heel onlogisch is | Zonnestraaljournaal
มุมมอง 1.1K3 หลายเดือนก่อน
Het moment is dichterbij dan ooit, de politiek beslist binnenkort over het definitief afschaffen van de salderingsregeling in 2027. Wij vinden het een logisch besluit dat misschien al wel veel eerder genomen had kunnen worden. De salderingsregeling is namelijk al jaren zowel technisch- als financieel gezien onlogisch. Waarom? Dat leggen wij je graag uit in deze aflevering van het Zonnestraaljou...
2024 is hét jaar van de thuisbatterij in Nederland, hoe kan dat? | Zonnestraaljournaal
มุมมอง 4.7K4 หลายเดือนก่อน
De thuisbatterij is bezig aan een doorbraak in Nederland! En dat terwijl de salderingsregeling er voorlopig nog altijd is en eigenlijk functioneert als een ‘gratis’ batterij. Waarom besluiten steeds meer Nederlanders dan toch om te investeren in een thuisbatterij? Dat zit zo! Thijs van Huls Duurzame Energie gaat dieper in op de opkomst van de thuisbatterij. Hoofdstukken: 00:00 Intro 00:18 Salde...
Terugleverkosten: de waarheid achter het nieuws | Zonnestraaljournaal
มุมมอง 2.9K6 หลายเดือนก่อน
Zonnepanelen zijn niet meer interessant. Althans, als je het nieuws een beetje mag geloven. Consumenten met zonnepanelen voelen zich letterlijk ‘belazerd!’. Maar is dat nou wel terecht? Thijs van Huls Duurzame Energie gaat dieper in op het nieuws over terugleverkosten / terugleveringskosten, of zoals de media het bestempeld: 'terugleverboetes'. #terugleverkosten #terugleveringskosten #terugleve...
Klantervaring particulier | Familie van Rijswijk | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 3198 หลายเดือนก่อน
Particuliere klantervaring van familie van Rijswijk uit Winterswijk waar Huls Duurzame Energie onlangs een complete zonne-installatie heeft geplaatst.
Vanaf 1 april verkrijgbaar: het Maanpaneel!
มุมมอง 799 หลายเดือนก่อน
Vanaf 1 april verkrijgbaar: het maanpaneel! Samen lossen we de energietransitie op. Fijne Paasdagen, mede namens onze zeer gewaardeerde collega B. Haas! #1april #1april2024 #1aprilgrap #grap #maanpaneel #zonnepanelen #duurzaamheid #energietransitie
Klantervaring zakelijk | WAM&VanDuren Bouwgroep | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 6910 หลายเดือนก่อน
Klantervaring van WAM&VanDuren Bouwgroep uit Winterswijk. In de video vertelt Willy Smit je alles over hun ervaringen met Huls Duurzame Energie. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Vraag dan vrijblijvend en snel een offerte aan via hulsduurzameenergie.nl
Klantervaring doe-het-zelver | Hans en Ans uit Winterswijk | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 7111 หลายเดือนก่อน
Klantervaring van Hans en Ans uit Winterswijk. Hans en Ans hebben als doe-het-zelvers de complete zonne-installatie zelf gelegd. Huls Duurzame Energie heeft het legplan gemaakt en de benodigde materialen aangeleverd.
Klantervaring zakelijk | Winterwarm | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 578ปีที่แล้ว
Klantervaring van Winterwarm uit Winterswijk. In de video vertelt Joey je alles over hun ervaringen met Huls Duurzame Energie. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Vraag dan vrijblijvend en snel een offerte aan via hulsduurzameenergie.nl
Klantervaring agrarische ondernemer | Jeroen Huiskamp | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 126ปีที่แล้ว
Klantervaring van Jeroen Huiskamp uit Winterswijk Kotten over zijn agrarische onderneming waar Huls Duurzame Energie onlangs een complete zonne-installatie van 108 zonnepanelen heeft geplaatst.
Klantervaring particulier | Jeroen en Marleen uit Winterswijk | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 663ปีที่แล้ว
Particuliere klantervaring van Jeroen en Marleen uit Winterswijk waar Huls Duurzame Energie onlangs een complete zonne-installatie heeft geplaatst..
Leuke groepsactiviteit in Winterswijk | Buggyverhuur | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 412ปีที่แล้ว
Ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit in Winterswijk? Huur een volledig elektrische buggy en geniet samen met vrienden, familie of collega's van de prachtige natuur die Winterswijk te bieden heeft! Klaar om dit zelf te ervaren? Boek dan nu jouw buggy via onze website!
Klantervaring particulier | Willy Smit | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 784ปีที่แล้ว
Particuliere klantervaring van Willy Smit waar Huls Duurzame Energie onlangs een zonne-installatie heeft geplaatst op een veldopstelling in de tuin van zijn nieuwbouwwoning.
Klantervaring | Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 52ปีที่แล้ว
Klantervaring van Gé Oonk van Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak. In de video vertelt Gé Oonk je alles over zijn ervaringen met Huls Duurzame Energie. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Vraag dan vrijblijvend en snel een offerte aan via hulsduurzameenergie.nl
De Energieconsulent | Huls Duurzame Energie
มุมมอง 73ปีที่แล้ว
De Energieconsulent | Huls Duurzame Energie
Huls Duurzame Energie complete zonne-installaties van A tot Zon!
มุมมอง 6232 ปีที่แล้ว
Huls Duurzame Energie complete zonne-installaties van A tot Zon!
Official invitation Elon Musk - Happy holidays!
มุมมอง 5596 ปีที่แล้ว
Official invitation Elon Musk - Happy holidays!

ความคิดเห็น

  • @geengenspuit
    @geengenspuit 9 วันที่ผ่านมา

    Wie gelooft er nog in zonnepanelen?

  • @TheMacValk
    @TheMacValk 2 หลายเดือนก่อน

    mooi filmpje! ik ben al enige tijd bezig om mij te informeren over de thuisbatterij, en hierin word alles duidelijk verteld. wat de toekomst brengt weet niemand maarm omenteel denk ik dat een thuisbatterij met een dynamisch contract die handelt het beste is momenteel.

  • @SuperDrumdrumdrum
    @SuperDrumdrumdrum 3 หลายเดือนก่อน

    je bent een ordinaire thuisbatterij verkoper, milieu vervuilende rommel uit....

  • @eudorian111
    @eudorian111 3 หลายเดือนก่อน

    2:03 Technisch gezien... is het wel logisch. Transport van elektriciteit door kabels is vrij eenvoudig. Moet je je voorstellen dat iedereen een buffer van een half jaar in zijn eigen woning gaat plaatsen. Da's pas onlogisch. Het is veel logischer om die buffer (een waterdam, een accu... verzin het maar) grootschalig ergens neer te kwakken en het transport doen zoals we dat nu doen. Dingen grootschalig centraal doen is geen uniek idee... :) Je gaat ook niet voor een half jaar drinkwater in je huis opslaan, om min of meer dezelfde reden. Dus het net al 'batterij' gebruiken is handig mits er voldoende batterijen aan het net zitten. Uitvallende omvormers is overigens niet irritant, maar dat is een feature. Ze vallen ook niet uit. Ze stoppen gewoon tijdelijk. Gedistribueerde opslag en opwek, kleinschalig (24u - 48u opslag) is wel interessant omdat je een redelijke hoeveelheid van de transport pieken kunt afhalen en zonnepanelen + accu's eenvoudig en in elke maat te krijgen zijn. Er is helaas nog geen protocol voor, maar een accu zou bijv. ipv op uur of kwartier prijzen, puur op basis van netspanning kunnen gaan laden/ontladen + eigen verbruik. Al deze dingen wordt hard aan gewerkt. Dat de salderings regeling raar is ben ik met je eens. Je zou gewoon twee maal de transport kosten moeten betalen voor afname en levering.

  • @boudewijndejong9134
    @boudewijndejong9134 3 หลายเดือนก่อน

    Deze video wordt u aangeboden door de energiemaatschappij.

  • @dinkela
    @dinkela 3 หลายเดือนก่อน

    Wat een complete onzin. Het net gebruiken als "gratis batterij".. Teruglever kosten worden in rekening gebracht omdat het een verdienmodel is.

  • @rm5728
    @rm5728 3 หลายเดือนก่อน

    Wat een onzin. Ten eerste is dat de transformatiehuisjes makkelijk kunnen starten op 220 V ipv 230 V. Bovendien hadden de Tennet's moeten investeren in opslag id vorm van vloeibare lucht/ batterijen of andere simpele opslagmethoden. Thuisbatterijen zijn nog te duur. Kortom wachten tot de bom ploft. In de tussentijd heb ik in 10 jaar tijd met 10 kWp panelen en nu 15 kWp panelen nog gratis stroom. Vanaf 2027 gewoon een batterij kopen.

  • @janydema6095
    @janydema6095 3 หลายเดือนก่อน

    Je spreekt voor de energie leverancier. Broodje aap verhaal

    • @discy12345
      @discy12345 3 หลายเดือนก่อน

      Elk verhaal dat slecht is voor jou is broodje aap 😉

  • @zaylith_rekon
    @zaylith_rekon 3 หลายเดือนก่อน

    👎

  • @deursloten
    @deursloten 3 หลายเดือนก่อน

    Ik heb een tuisbatterij maar begint nu moeite te krijgen met 100% vol te laden De zon heeft de afgelopen praktisch niet geschenen laat staan in de winter. Een Dynamisch contract Zal het volgende zijn wat onder de loep zal worden genomen. Het is nog geen 2027 en dan is er vermoedelijk weer wat slimmers en goedkoper op de markt.

  • @bama100904
    @bama100904 3 หลายเดือนก่อน

    De grote bedrijven Vattenval enz... planten onze weilanden vol met zonnepanelen. Men gunt het niet om wat te verdienen. Ik heb nu zonnepanelen en een batterij die stroom opslaat maar ook verkoopt op de onbalansmarkt.

  • @bwm9637
    @bwm9637 4 หลายเดือนก่อน

    22 panelen 430W Enphase 8 bij Essent 60 euro/maand terugleverkosten! Daar kun je je complete eigen verbruik voor kopen dan heb je geen zonnepanelen voor nodig……. Dus om te zeggen dat het een storm in een glas water is klopt niet. Essent vraagt ongeveer 10 euro voor elke 1000KW die je terug levert en dat betekent dus ook wat je saldeert! En wat je dan misschien over hebt krijg je 0,05 cent voor😢

  • @robinvisker3190
    @robinvisker3190 4 หลายเดือนก่อน

    www.nu.nl/klimaat/6320234/beloning-moet-voorkomen-dat-thuisbatterij-probleem-voor-het-stroomnet-wordt.html "Vanaf 2027 wordt het veel onaantrekkelijker om energie te handelen met een thuisbatterij. Dan wil het nieuwe kabinet in één keer de salderingsregeling afschaffen, die een voordeel biedt aan mensen met zonnepanelen én thuisbatterijen. Zonder salderingsregeling gaat een huishouden energiebelasting betalen over alle stroom die een batterij uit het elektriciteitsnet haalt, ook als die later weer wordt teruggeleverd. Het zorgt ervoor dat er een taks van 11 eurocent komt op elk kilowattuur dat het apparaat verhandelt. De grote batterijparken die op steeds meer plekken in Nederland uit de grond worden gestampt, zijn wél uitgezonderd van energiebelasting. Volgens experts wordt het zonder salderingsregeling lastig voor thuisbatterijen om nog met deze 'grote jongens' te concurreren."

  • @travelbird9359
    @travelbird9359 4 หลายเดือนก่อน

    Dit kabinet gaat zeker 2027 niet halen. Na de volgende verkiezingen is de kans groot dat links een meerderheid gaat halen en zal de salderingsregeling alsnog in stand worden gehouden . Dus ik wacht nog even met mijn batterij.

  • @dirckdevriez6661
    @dirckdevriez6661 4 หลายเดือนก่อน

    Bijna perfect verhaal, alleen de pieken en dalen nog afvlakken. De Vaat en Was machine is niet gelijk verbruik, bij start spoelen met koude water en dan verwarmen af en toe. Dat is met Thuisaccu prima op te vangen. Maar bij dagje rot weer de vuile was uitstellen, de vaat kan niet maar wasmachine dagje later dan maar? Koelkast & Vriezer? Ik ga kijken of ik die overdag bij gratis stroom meer kan laten koelen. De vriezer laten invriezen van -18 naar -23 waardoor ik in de Avond en Nacht minder nodig heb. Ook deze met 3 cm PIR inpakken behalve rooster achter dus zij en bovenkant zal iets helpen. Niet muur vast lijmen maar tape zodat op een volgende bij vervangen de PIR kan hergebruiken. De voorkant zal snel beschadigen met Alu folie erop... dat betekend dus RVS of Alu plaat erop monteren? Daar twijfel ik nog over. En de inkoop + verkoop avond + Frank? Nu wel maar als er heel veel Thuis accu's komen is dat genoemde bedrag een halvering voor mijn al genoeg. Maar 20 abonnees? Ik klikte want goed verhaal van deze verkopers en dat mag. Warmtepomp? Nee, een Airco per kamer is eigenlijk zelfde en die in de middag laten hamsteren voor lager avond verbruik? Of je nu zomers ging koelen of winter gaat verwarmen, ook jou huis als Temperatuur accu gebruiken is goedkoper dan de Thuisaccu. Hamsteren op Dynamische tijden! Maar ook de EV, na lange rit niet gelijk vol pompen maar over meerdere dagen als mogelijk vullen met voorspelling van komende week? Overdag goedkoper laden en dan maar half volle om in de avond wat boodschappen of visite te doen. Een leeg gereden gelijk vullen hoeft vaak niet, rij maar 40km per dag of minder dus 60 km erin is voldoende! Langzaam met de middag zon overschot in 1 week laden is financieel rendabel, vooral als er gratis uren of geld toe waren! Maar ook de 3 Fatbike hoeven niet dagelijks vol te zijn... bij mooi weer wel voor minder EV gebruik maar in de koelere winter maanden is 3x in 3 middagen lage tarief laden prima. Het is voor mijn leuke Hobby zoveel mogelijk als Bejaarde te besparen. Beter voor Banksaldo & Milieu of moet ik volgorde gaan wisselen? Bedankt voor goede verhaal waar ik 99% achter sta.

  • @hometechenergy7956
    @hometechenergy7956 4 หลายเดือนก่อน

    Helder en duidelijk verhaal dank je wel. Een thuisbatterij wordt echt interessant als de salderingsregeling is afgeschaft. ACM doet al onderzoek naar meer differentiatie voor nettarieven, nu nog voor grootverbruikers. Maar je kunt erop wachten dat dit naar de consument wordt vertaald. Een thuisbatterij is geen kortetermijn investering en wordt vaak te rooskleurig voorgespiegeld. Advies: laat je goed informeren en doe grondig onderzoek! Snel geld verdienen is een utopie. Een serieuze thuisbatterij >10 tot 15kWh inclusief handelen op de onbalansmarkt is een optie om een hoger rendement te behalen dan het geld op de spaarrekening te laten staan.

  • @fryske.tynster
    @fryske.tynster 4 หลายเดือนก่อน

    verkoop praatje van een korte termijn firma om max winst te halen zonder na te denken over de klant..

  • @busje884
    @busje884 4 หลายเดือนก่อน

    mooi verkooppraatje, maar zo,n thuisbatterij haal je er nooit uit. je hebt in mei tot sept stroom over in de piekuren van de dag. stop je dat in die batterij?? dan draait daar s'nachts je koelkast en vriezer op en dat was het ongeveer. voor de rest gebruiken we s'nachts geen stroom. de volgende dag is die thuisbatterij nog steeds 90% vol en kun je er nog maar 10% in doen. je kunt geen stroom van mei - sept verplaatsen naar nov - maart met zoiets. een electrische boiler kost een fractie van zo,n batterij en kan ook een 5 kw stroom opslaan omgezet in heet water wat je kunt gebruiken s avonds als je van werk terug bent en je er van kunt douchen ipv op gas

    • @hometechenergy7956
      @hometechenergy7956 4 หลายเดือนก่อน

      Dan heb je niet goed opgelet. De thuisbatterij maakt je onafhankelijker van de grillen van de overheid en de energieleverancier. Je verplaatst net als bij een E-boiler het verbruik buiten de piekuren door deze tijdens de opwek met zonnestroom op te laden. Daar wordt je niet rijk van, zoals hij ook uitlegt in de video. Het wordt wel interessant als je op de onbalansmarkt gaat handelen. Echter hoe lang gaat dit duren? Overigens je schetst dat een boiler dé oplossing is. Ik heb daar een berekening op losgelaten op basis van het overschot aan zonopwek. Terugverdientijd meer dan 20 jaar! En je blijft met hetzelfde probleem zitten als een thuisbatterij. Als deze vol is en je gaat een keer douchen tap je deze ook niet leeg als de voorraad van 300 liter tot 80 graden wordt opgewarmd. Dan begin je de dag ook met 70 tot 80% tap voorraad! Een 180liter boiler kan maar heel weinig zonopwek aan voorraad opslaan. Ik investeer dan liever in een thuisaccu eventueel in combinatie met een 180liter boiler.

  • @robschouten6284
    @robschouten6284 6 หลายเดือนก่อน

    30% blijkt 17%. Als de saldering ophoudt dan is het rendement zo laag dat beleggen meer geld oplevert.

    • @theDude9750
      @theDude9750 6 หลายเดือนก่อน

      Het is sowieso allemaal peanuts

  • @johanvandoorn992
    @johanvandoorn992 6 หลายเดือนก่อน

    Ach ja, Wat moet ik hiervan zeggen? Het volgende: Te eerste het is een volstrekte onwaarheid dat men 30% direct verbruikt. In mijn geval met verwarming van een airco is 22% . Maar goed. Hier mijn verhaal wat ik volledig kan ondersteunen met een dagelijks bijgehouden spreadsheet. Wij zijn huurder van zonnepanelen. Voor een totaalbedrag van € 617,88 per jaar. Opbrengst van de zonnepanelen circa 3000 kWh per jaar. (net)Verbruik (saldering) circa 2250 kWh per jaar. Over die 2250 kWh gaan wij nu € 266,00 per jaar extra bij betalen. Het plaatje netjes in een spreadsheet gezet (had ik al vanaf het eerste uur). Wat is de opbrengst van de saldering bij een prijs van € 0,32 per kWh? € 720,00 per jaar, Onze winst - als je dat zo mag noemen - was zonder die extra kosten dus een schamele; € 102,12 per jaar. Een bedrag dat wij gelukkig nog konden ophogen met het directe gebruik van 750 kWh buiten de saldering wat neerkomt op een bedrag van € 240,00 Totaal dus een opbrengst van € 342,12 per jaar. En daar gaat nu dus € 266,00 af. Wat overblijft is een verwaarloosbaar bedrag van € € 76,12 per jaar. Iets meer dan € 6,00 per maand. Welke gek gaat daar in vredesnaam al die moeite voor doen? Wij dus. Of in ieder geval hebben wij dat in 2019 gedaan, met al die beloftes over de opbrengst en de saldering. Maar dan zijn wij er natuurlijk nog lang niet: Want kijk, daar is de netbeheerder die zijn kans schoon ziet en de vaste netbeheerkosten wil verhogen met: Houdt u vast............Verdubbeling van de kosten. Wat voor ons een extra kostenpost oplevert van een dikke € 400,00 per jaar, Ik zal u de moeite besparen om u uit te leggen waarom onze zonnepanelen dan ook op het stort terechtkomen. (Recycling is namelijk nog steeds niet mogelijk van dit spul tegen aanvaardbare kosten). Ik heb nog een kleine toevoeging op mijn eerdere post. Ik zie mensen ( ook klanten van Vattenfall en slimmer dan ik) extra veel energie gaan gebruiken om in een lagere schaal terecht te komen. Tussen schaal 9 en 10 van Vattenfall zit namelijk toch weer een gat van ± € 60,00. Kan je toch mooi een kacheltje in de tuin aanzetten (zinloos voor wat betreft warmte) maar dan stop je het geld in ieder geval niet in de zakken van de energieleverancier.

    • @tiemenvanderbijl785
      @tiemenvanderbijl785 6 หลายเดือนก่อน

      los van de loesje praktijken met slechte redenen om consumenten te naaien met de terugleververgoedingen. Heb je rekening gehouden met wat je "normaliter" aan kosten had gehad als je geen panelen hebt? want ipv dat je dan 6euro per maand krijgt betaal je dan toch een paar honderd? Hier heb je vast aan gedacht maar dat haal ik er niet helemaal uit. Netjes bijgehouden dan heb je in ieder geval de feiten boven water voor jou situatie

    • @SuperPatrick71
      @SuperPatrick71 6 หลายเดือนก่อน

      Het gebruikelijke % zelfverbruik is 30%. Jouw geval kan afwijken van het gemiddelde maar dat is geen aanleiding dat als volstrekte onwaarheid aan te merken. Het feit dat je er niets aan overhoudt ligt aan het feit dat je 617,88 huur betaald voor een systeem dat voor 2200 euro gekocht kan worden. Op basis van een annuiteit van 5 (!!) jaar met 10% rente is de jaarlijkse rente+aflossing 580,35 EUR. Er is een recyclingsfonds voor zonnepanelen. Tevens is er inmiddels een nieuwe werkwijze waarop dit gewoon mogelijk is.

    • @grtxyz4358
      @grtxyz4358 6 หลายเดือนก่อน

      @@SuperPatrick71 ja 30% gemeten over een heel jaar (dus wat de salderingsregeling ook mooi afdekt), maar je verbruik, van wat er direct van het dak komt, is echt geen 30%. Dat (vaat)wasje overdag 'slaat nog geen deuk in een pakje boter'. De baseload van je huis is wellicht maar 100-200watt (in de winter als je een warmtepomp hebt, natuurlijk wel weer flink wat hoger). Het enige wat daarbij dus helpt is een EV... (maarja de meesten kunnen die overdag niet met hun eigen lader laden, want dan staat de auto elders op een bedrijventerrein) of een hele fikse batterij, maar eigenlijk is de enige manier de output van je omvormer terugschroeven zodat er niet teveel teruggaat naar het net. Nu met de salderingsregelijk nog in werking, moet je dat nu natuurlijk nog niet maximaal doen.

    • @grtxyz4358
      @grtxyz4358 6 หลายเดือนก่อน

      @johanvandoorn992 Check of je de output van je omvormer kunt terugschroeven. Met bijv. een SolarEdge kun je dat doen.

  • @willeisinga2089
    @willeisinga2089 6 หลายเดือนก่อน

    Huishoudens moeten betalen met boetes voor kerncentrales. Het net is vol voor zon op dak en er komen vier kerncentrales bij. 😂😂😂