- 140
- 895 120
Apicultura cu Daniel
Romania
เข้าร่วมเมื่อ 13 มี.ค. 2021
Salut!
Sunt Daniel si iti prezint activitatea din trecut si prezent, dar si problemele intampinate in cresterea albinelor. Stupinele mele sunt localizate in judetul Gorj, pe dealurile Olteniei.
Sunt Daniel si iti prezint activitatea din trecut si prezent, dar si problemele intampinate in cresterea albinelor. Stupinele mele sunt localizate in judetul Gorj, pe dealurile Olteniei.
วีดีโอ
Unificarea unui roi cu o familie.
มุมมอง 1.6K4 หลายเดือนก่อน
Salut. Îmi cer scuze dar nu știu ce a făcut telefonul sau eu!!!!
Restrângeri, unificari la sfârșit de august.
มุมมอง 6K4 หลายเดือนก่อน
Restrângeri, unificari la sfârșit de august.
Despre starea familiilor în Gorj
มุมมอง 4.6K5 หลายเดือนก่อน
Am început hranirile și am format cât de cât cuiburile.
EU RESTRANG CUIBURILE..
มุมมอง 5K6 หลายเดือนก่อน
Familiile după vatră încep să le organizez cuiburile.
PRIMĂVARA ȘI MATCILE!
มุมมอง 3.1K9 หลายเดือนก่อน
O primăvara deosebită dar eu voi continua cu egalizarile.
A APĂRUT ALBINA TÂNĂRĂ.
มุมมอง 3.7K10 หลายเดือนก่อน
Am verificat rezerva de hrană și apariția albinei tinere.
Am verificat dezvoltarea familiilor.
มุมมอง 4.4K10 หลายเดือนก่อน
Am verificat dezvoltarea familiilor.
Sărbători fericite, cu albine sănătoase!
มุมมอง 3.3Kปีที่แล้ว
Sărbători fericite, cu albine sănătoase!
La mulți ani! Mai aveți albine?
@@beekeeper77 La mulți ani! Mai am cca 230 de familii. Am și de vânzare.
Cand le bagam Api Fonda? La multi ani 🎉‼️
Este bine de stiut pentru cultura generala ca Varroa nu sunt paduchi ci sunt paianjeni !!!!!
Salutare si eu sunt din gorj
Faceti un filmuleț cum erneaza albinele
Buna ziua ce este mai bine de pus folia sau sacul de rafie mulțumesc
Salut. Pt stupii cu fund antivaroua folia. pt cei cu fundul plin sacul de rafie.
Daniel esti super
Tratamentul cu benzile de carton le ați pus de curând?Sau sunt cele vechi?
Ggdeyjutt😢
FELICITARI ,PRACTIC ,SIMPLU,MOTIVANT ,PROVOCATOR ,INSPIRANT MI PRECIS SIMPLITATE PRIN COMPLEXITATE , DOMNUL APICULTOR ESTE UN FIN PSIHOG ,FROFAILAR PROFESIONIST IN MAMIPULAREA ALBINELOR PT A TIE PIEPT NATURI IMPREVIZIBILE !!!!!!??????
E belea
Stupii aceștia sunt in moarte clinica 1-2 rame de albine 😢😢
Multă sănătate !
Or nu ştiti apicultută ce rau lucrați sâle strâgi e pio ramă ute la lucian est vest😅😅😅
Am tratat cu furetto..... Incercati tradițional e mult mai bine .
Nu este bine cu fureto?
De ce e mai bine traditional? Explica.
Nu mai urmariti videclipurile celor din R Moldova ca veti trage concluzia ca sunteti amator in comparatie cu ei
😊😊
Vă salut. Cum reușiți să nu aveți puiet? Și eu nu am puiet din septembrie până în aprilie...
Salut. Nu pot să dau un răspuns % exact, dar, la mine matcile carpatine de Oltenia sant primul element, apoi cred că zona ar fii al doilea element și mai la urma sănătatea coloniei.
@@ApiculturacuDaniel aș vrea și eu să nu am natural puiet. Neputând, intervin artificial. Și nu am probleme cu Varroa.
Eu am tratat din augusto cu formic si nu a mai pus oua o fi bine sau rau nustiu@@Octavian.Iliut2544
Am cântărit odată o ramă plină de miere,umflată și a avut 3,5 kg ....
Hrană puțină, Rame urâte, albină puțină
Ai insistat cu rolul diafragmei omițând să spui cum ai orfanizat primul stup,dacă primul mai are puiet,etc. 4 rame stupul orfanizat plus 4rame roiul în total 4 rame de albină.
Salut. Nu am mai verificat videoclipul, dar cred că am spus că a fost orfanizat și pregătit spațiul pt fam ajutatoare(roiul) care a fost adus, cu o zi înainte.
@@ApiculturacuDaniel orfanizat da,dar cum nu am auzit. Dacă mai are puiet sau nu ,etc dacă mai are ouă el poate să-și tragă boții după diafragmă?
@@floriniordache6078 Toate fam au avut puiet pe 2 rame în toate stadiile, orfanizate cu o zi înainte iar rolul diafragmei a fost de a izola pt 3,4 zile cele 2 familii. Am mutat diafragma după roi dar organizarea noului cuib trebuie făcută mai târziu. Eu de regulă o fac după cca 2 săptămâni, le las să se organizeze ele mai întâi.
@@ApiculturacuDaniel ok,acum s-a înțeles
Pai da domnulo daniel așa să faci și mult succes pe viitor și noroc și toate cele bune
DOMNULE Daniel apreciez ce faci și te urmaresc cu drag ! Dar un sfat : duminica dimineața mergeti întai la Biserica ! Domnul a facut albinele domnul face sa aibe miere ! Si eu am stupi dar duminica nu ma duc sa lucrez ! Duminica este zi de inchinare si odihna ! Sper sa nu va suparați !Succes va doresc !
@@davidbogateanu4210 Salut. Nu am de ce sa ma supăr dar de multe ori duminica poate fii alta zi din săptămâna. Asta e, nu am ce face, nu pot amâna ceva important.
Cred că albinele nu știu zilele săptămânii sunt cum sunt agricultorii care lucrează și duminica pentru că timpul a devenit o problemă așteptând ploaia D-zeu iartă păcătosul nu știu puturosul.
Sănătate multă!
Sănatate de la Crușeț
Salut. Este o metodă de unificare, când mătcile se pun în cutii de transport, iar familiile se unifică fără diafragmă. Apoi eliberați matca dorită (sau ambele prin gratie).
Felicitări.Foarte bine explicat și punctat 🎉🎉🎉
la caracal dupa floare a fost 15 iunie ,am luat caturile si am facut roiuri ,pe 26 august roiurile aveau intre 4-6 rame cu puiet -nu rame de puiet dar roiurile au fost facute pe 7-9 rame de albina cu 2-3 rame de puiet cum au fost dupa floare-ramele cu puiet au coronita de miere nu sunt pline -stupii sunt acum pe 7-8 -9 rame de albina-a mai fost si in iulie cules la floare dar am lasat mierea
😂 pentru zootehniști,,, imi place umorul dvs
Stupar adevarat,profesionist,sincer,..nu fandositi ,care baga stupii in iarna pe nu stiu cite rame,degeaba!Cu cheltuieli inutile!!!
Mai taie dă-le dracu ... din Kg. alea de miere pe ramă !
Ca inginer zootehnist va fac un calcul:o rama 1/1 are 300 g albină doar iarna.Iar hrănirile pe care le fac pot fi cu sirop medicamentos,din plante,sau de stimulare, pt cresterea albinei de iernare si pt eliberarea ramelor centrale de miere.Tendința dd hranire cu turte,siropuri vine de la comercianți, nu de la zootehniști,care cunosc f bine noțiunea de Consum Specific. Sănătate!
Albina care o avem acum in stup se mai schimba ? Ms fain.
Depinde de zonă. Albină eclozata după 15 august poate ierna. Dacă totuși se uzează cu hraniri și creșteri de puiet pică la început de decembrie, rămânând generații eclozatemai târziu. Dar cu ce costuri?
Felicitări
La ce oră trebuie verificată cat de multă albină e în stup pentru a restrânge cuibul?
La sfârșitu lunii iulie.
cel mai bine vezi la 4 grade
@@abeille5240 Bravo, ai stil !!!
Nea Dane mult mai filozofezi , o familie de albine trebuie sa ierneze în condiții de bunăstare (hrana suficientă , miere și polen ) plus ramele bine acoperite de albine .
Buna ziua ! Nu am fost atent cu privire la matci ,cumparati matci sau cresteti pentru nevoia proprie ?
Salut. Cresc pentru mine, prin transvazare simplă, iar din surplus mai vând.
Felicitări.🎉🎉🎉
Bravo 🎉🎉🎉
Corect ce spui...pana la urma fiecare isi cunoaste zona si stie ce trebuie de facut pentru a trece iarna cu bine...succes !
Albina putina....miere putina....Nu vad cum puteti considera ca ati incheiat hranirile cand rezervele alea is caca maca.Da, daca reduceti cuiburile la 4 rame(ca la multi stupi, nu e mai multa albina)atunci o fi cumva. Dar cu toate astea alea nu sunt rezerve.Spor
Vă salut cu respect sunt la început de drum anul acesta mi am luat patru familii însă una din familii are câteva botci probabil vrea să schimbe Matca ,fiind de trei ani dați mi vă rog un sfat mai duce iarna aceasta ca să pot rupe botcile sau să le las să își tragă o nouă matcă dacă nu se împerechează noua matcă pot trece iarna cu două mătci? Mulțumesc de eventualul răspuns!
lasa.le sa faca ce vor si daca nu se imperecheaza desfiintezi si unesti. de asta sunt bune matcile de rezerva pt cine are...
Dacă puneai și filmul pe orizontală poate că era ceva
Este hrana pana pier albinele din pacate eu spun ca este hrana foarte putina dar si albina este putina daca este o iarna grea cred ca nu mai tine vrajeala cu apicultura din pacate multa sanatate si sa ne aratati la primavara albine cu rame pline cu miere si rame pline cu albine si puiet capacit😅😅😅😅😅
ti-s bomba nea daniel
Puțină hrană, bagă țucur, turtă,ceai egc
Va salut , sunt la inceput de drum anul acesta mi-am luat 4familii si una din ele au acum botci cred ca vor sa schimbe matca nu este prea târziu? Matca ar avea 3ani poate trece iarna ? Sau sa las sa iasa o nouă matcă? Mulțumesc de eventualul răspuns!
@@GinelGug Este prea târziu, trebuie schimbată. Acum nu mai sant trântori.
Mulțumesc pentru răspuns 🙏🙏@@ApiculturacuDaniel
Unii țin animale alții albine pentru subvenții, TRIST 😢
Băi nu mai filma panaramele alea de stupi
Nea Dane .... Zice cartea cărților că nu ai voie sa ridici o rama de iernat cu 2 degete . Am stupii pe 9 rame au undeva intre 38 și 43 de kg . Baga papa că nu e primăvară sa vb de puiet . Iarna vorbim de papa nu de puiet .
Fals. Albinele ierneaza în celule goale nu pe miere. Mierea trebuie sa fie direct proporțională cu cantitatea de albină. La mine se ierneaza pe 6-8 rame deci cca 15 kg. Restul sant laude, mai vedem în primăvara.
Daniele...personal gestionez 120 de familii si nu comentez negativ decat despre 2 apicultori care posteaza pe youtube, vreau sa stii ca apreciez filmuletele tale, insa, in zona mea(Bucuresti-Ilfov), mierea aia nu imi ajungea decat pentru o luna! Numai bine...
@@SilviuSilviu-r3z Salut. Păi cine o consumă, sau creșteți puiet toată iarna ca dl doctor.
Puțină hrană Foarte puțină