- 3
- 28 397
Elektrik & Elektrik Kumanda & Kendin yap
เข้าร่วมเมื่อ 11 ต.ค. 2020
TERMO KAYNAK EK YAPIMI -- THERMO WELDING ADDITIONAL MAKING
BAKIR KAZIK İLE ÖRGÜLÜ BAKIR KABLONUN EKLENMESİ...
มุมมอง: 552
วีดีโอ
BİR DAİRELİK SAYAÇ - KOLON HATTI - DAİRE SİGORTA KUTUSU BAĞLANTI ŞEMASI ( fuse box connection )
มุมมอง 8K4 ปีที่แล้ว
ELEKTRİK SAYACI KOLON HATTI SİGORTA KUTUSU BAĞLANTI ELEKTRİK DAİRE SAYAÇ DAİRE SİGORTA
ASENKRON MOTORA İLERİ - GERİ YÖN VERME KUMANDA VE GÜÇ DEVRESİ(MOTOR REVERSING CTRL AND PWR CIRCUIT )
มุมมอง 20K4 ปีที่แล้ว
Arkadaşlar merhaba asenkron motora ileri geri yön verme kumanda ve güç devrsinin videolu anlatımı.
🎉🎉🎉666
Motoru ileri geri kesik calistirmak istedigimiz zaman yinede ileri ve geri kontaktorunun kapalı kontaklarini kullanmak gerekirmi bana gereksiz geldi
Tugay bey kapalı kontak kullanılmasının amacı tamamen elektriksel kilitleme yapmak içindir. Transfer sisteminde de bu böyledir mesela jeneratör düşünün şebeke jeneratör kontaktörlerini kilitleme yapmadan kullanamazsınız.
@@mustafacucen2932 kullanmasak yinede ileri geri kesik çalışır mı mantığını anlamak için soruyorum
Evet ileri geri butonlarını kapalı kontaklardan geçirmesekte Kumanda motora yol verir ve çalışır ama şöyle düşünün sonuçta bunlar mekanik parçalar ileri yönde çalışırken kontaktörün kontakları yapışık kaldı ve siz fark edemediniz ve geri yönde çalıştırmak için butona bastığınızda fazlar motor klemesinde kısa devreye düşüp çakışacaktır. Ama kontak yapışık kalsa bile kapalı kontakda aynı zamanda açık konumda kalacağı için geri butonu çalışamayacaktır.
@@mustafacucen2932 teşekkür ederim yani bir noktada güvenlik tedbiri
Ağzınıza sağlık ustam
paylaştıgınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
paylaştıgınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Hoşdurr
Kendin anladıysan sorun yok
Əla
Allah razı olsun hocam
adamsın hoca
Bu kullandınız programın adı nedir
İlkin için yaxşıdır
16:38'deki 3 boyutlu bağlantı hatalı.
Gökmen hocam bu siz misiniz acaba?
akim koruma 300ma sayadan once olmasi lazim ayrica parafudr?
Alttaki ortadaki sigorta ile yanındaki kaçak akım sigortası fazla degilmi zaten sigorta kutusunda kaçak akım sigortası var ilk sigorta saat için saatten çıkıp daireye girince kaçak akım sigortası na giriyor
Ne kadar çok video eklerseniz o kadar öğrenen olur
Teşekkürler sade ve öz bi anlatım olmuş Allah işinizi rast getirsin
Herşey çok güzel ama fazdan gelen şartel ve saatten çikan şartellerin isimleri görevi kaç amper gibi ayrıntılar olsa daha iyi olurdu
Çok açıklayıcı video teşekkürler. Videolarının devamını bekliyoruz 💯💯
Mükemmel
Abone oldum hocam
Hocam tebrik ederim, Gördüğüm en açıklayıcı anlatım
Hocam güç devresinde ileri ve geri kontaktörden geçen gerilim(RST) , (TSR) termik röleden geçerek motora bağlanıyor. Ancak animasyon da ileri kontaktörden geçen RST gerilimi sadece termik röle üzerinden geçerek motora bağlanıyor geri kontaktörü ise termik röle üzerinden geçmeden bağlantı yapılmış görünüyor. Sadece anlamadığım nokta burası açıklarsanız sevinirim.
Usta Eline emeğine sağlık. Benim sormak istediğim bir soru var. Ben motoru iki yonlu yani ileri ve geri çalıṣtırmak için Sarli ṣalter yerine Satli ṣalter kullanmak istiyorum Modeli..CasaServo 50 WM-Z50 Bunu motora nassıl bağlaya bilirim, yardımcı olursan sevinirim.
Merheba usta.ileri butonunun çıxışından aldığımız kabloyu geri kontaktörünün kapalisindan geçirtip ileri köntaktorünün a1-e verip ordan ileri kontaktörünün 13no suna girsek olmazmı mohürleme için diyorum
Merhaba hocam . 3 faz güc devresinde geri kontaktör çıkışında renkli çizimde 3 faz bu aşırı akım rölesine girmemiş . Direkt motora girmişsiniz . Düzelte bilirmisiniz. Saygılarımla .
+1
cox sagolun ela
cok guzel alinmis devami gelsin.....
eline saglık kardesım
G kontaktöründen çıkan motor kabloları aar nin girişine girmemiz gerekmiyormu? Motor şemasında öyle gösteriyor, sebebini öğrenebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim
Fatih YILMAZ merhaba 🖐 Evet doğru söylüyorsun bağlantı A.A.R’nin girişime yapılır çıkışına yapılmaz. Ben videoda bahsediyorum o noktadan fakat fazla açıklayıcı olmamış sanırım. “ BU BAĞLANTI BURDA YAPILMAZ NORMALDE “ diye başlayan cümlemde ama dediğim gibi hata benim kusura bakmayın. Ben bağlantı net görünsün diye açık devrede göstereyim dedim. Aslında bağlantı o şekildede yapılabilir tabi Geri kontaktörünün çıkışına A.A.R takarsak.
@@elektrikelektrikkumandaken1266 çok teşekkür ederim ilginiz için, çok başarılı video olmuş, inşallah buna benzer videoların devamını yayınlarsınız. Allah razı olsun
Hocam G Kontaktörünün kontaklarına bağlantı yaparken, L1'i L3'e --- L3'ü L1'e bağlıyoruz, yani burada iki fazın konumu değiştirince, motor terse mi dönmüş oluyor amaç bu mu? Cevaplarsanız çok sevinirim. Sonrasında tekrar normal bağlantıya devam ediyoruz, L1 L2 L3 çıkışlarını birbirine bağlıyoruz. Doğru mudur hocam?
Hüseyin KARA merhaba. Evet asenkron motorlarda dönüş yönünü değiştirmek için herhangi 2 fazın yer değiştirmesi gerekmektedir. Mesela bir sigorta düşün çıkışında Demir bükme makinası olsun. Usta size yönünün ters olduğunu ve Demiri terse büktüğünü söylesin. Yapılması gereken sigortanın çıkışında 3 kablomuz varya R - S - T yada L1 - L2 - L3 dediğimiz bunlardan S ile T yi yada L1 ile L2 yi yer değiştirince motorun dönüş yönü değişecektir. Müsait bir zamanda bu değişimin açılımı ile ilgili bir sohbet ederiz inşallah. Hani değiştiriyoruzda ne değişiyor ne oluyorda terse dönüyor motor.
Sonunda anladım emeğinize sağlık
Teşekkür ederim Sergen ARSLAN🖐
Elinize emeğinize sağlık bundan iyisi can sağlığı saygılarımla.
Teşekkür ederim Nedret TUĞRUL 🖐
hocam merhabalar,çok güzel bir anlatım olmuş emeyinize sağlık
Teşekkür ederim Turan İŞLER 🖐
ben bu konulara yeni merak sardım. bağlantıyı önce kağıt üzerinde planlamayı yani çizimi anlatırmısınız.. çok iyi anlatıyorsunuz.
Merhaba Veysel CERİT tabikide anlatabilirim ama asıl olan Kumanda devresi sabit bir çizim değildir. Demek istediğim işte çizim sadece * Yıldız üçgen yol verme * İleri geri çalıştırma * Motora dinamik frenleme yaptırma Değildir. Tamamen ne istediğine bağlıdır mesela 1 zaman saati 1 kontaktör 1 pako şalter ile bir ısıtıcı sobayı manuel veya zamanlama ile 2 yönlü çalıştırmak için kuracağınız bağlantıda bir Kuman’da devresidir. Yazarak anlatım biraz zor oluyor ama bir adet Kumanda devresi çizimi ile ilgili video hazırlamaya çalışalım umarım faydalı bir video oluşturabiliriz 🖐
sanırım bu işi bıraktın hocam. çünkü videoların kesildi. bence çok video yap lütfen. hatta önce kumanda devresi nasıl çizilir önce oradan başla.
Veysel CERİT aslında bırakmadım zaten kanalı açarken hedefimiz sadece bilgi paylaşmak bir konuyu en ince ayrıntısına kadar hiç bilmeyen birine anlatırmış gibi anlatmak. Bir konuyu anlatırken bir çok detayı es geçiyor arkadaşlar nasılsa o sabit yada onu biliyor yada bağlantıya gelince video ileri sarılmış bağlantı yapılmış geliyor karşımıza bu anlatıcı olmuyor. Demek istediğim zaman ve uğraş gerektiriyor. Ben bilginin tam paylaşılmasında yanayım o yüzden güzel videolar hazırlamak için çalışıyorum sürekli üzerinde.🖐
Hocam bu programın adı nedir
Geri kontaktorunden çıkan rst fazlarini aşırı akım rolesinin çıkışına baglasak ek yapmadan yine çalışır mi
Sabri YILDIRIM merhaba * Geri kontaktörünün çıkış fazlarını rölenin çıkışına girersek çalışır fakat motor geri yönde çalışırken röle koruma yapmaz. * Geri kontaktöründen çıkan kablolar ileri kontaktöründen gelen kablolara ek yapılmaz. Ben yön değiştirme açıkça görünsün diye orada yaptım. * Videoda söylüyorum ama çok açıklayıcı olmamış sanırım. Bu bağlantı normalde burada yapılmaz vs diye söylüyorum motor klemens tablosun anlatırken ama izahatım biraz kapalı olmuş kusura bakmayın. * Şimdi eğer 2 kontaktörün altınada röle koyarsan istediğin yerden kabloyu bağlayabilirsin yani ileri kontaktöründeki rölenin çıkışına yada motor klemenslerine. Eğer 1 röle kullanılacaksa geri kontaktöründen çıkan kablolar ileri kontaktörü ile rölenin arasına bağlanmalıdır. Yardımcı olabilmişimdir umarım. 🖐
Emeğine sağlık usta
Teşekkür ederim Yusuf TOPRAK 🖐
merhaba. sen bence daha çok video yapmalısın hocam. çünkü bizim size ihtiyacımız var.. bir sürü palavracıdan çok farklısınız.
Veysel CERİT çok teşekkür ederim 🖐
Güzel animasyon olmuş. elinize sağlık. Bunu bir uygulama kullanarak mı yaptınız? Okulda kumanda devreleri çizimi için böyle bir uygulama çok işime yarar. Vr mı böyle bildiğiniz bir uygulama?
Teşekkür ederim Neşet GAZİ 🖐bir program yok şu şekilde yaptım. Microsoft power point’de videoyu hazırladım. Daha sonra sunumu oynatırken ekran videosu aldım.
Mükemmel olmuş ellerinize sağlık
hocam çok teşekkür ederim çok faydalı bir video olmuş elinize emeginize sağlık
Harika bir video videoların devamı gelecek mi?
Kacak akımdan çıkıp kaçak akıma giriyor. Mantığı ne bunun ?
O 300 mA değerinde kaçak akım rolesi. Diğer adıyla yangın koruma rolesi. Adından da anlaşıldığı üzere olası bir yangın riskini önlemek için takılır. Daire içinde ki ise 30 mA değerindedir, insan carpilmalarında ya da cihazlarda oluşan kaçakları algılayıp atar. Kısacası elektrik çarpilmalarina karşı korur. İki rölenin farkı budur. 300 mA değerinde k.a.r genellikle sanayi tipi yerlerde kullanılır, bazı binalarda yangın riskine karşı videodaki gibi ana kolon hattına bağlanır. Bu videoda ana sigortadan sonra bağlanmış.
merhaba.Bu animasyonu nasıl yaptığınızı ve hangi programı kullandığınızı söyleyebilirmisiniz.
Merhaba Hasan KARAMUK bir program yok şu şekilde yaptım. Microsoft power point’de videoyu hazırladım. Daha sonra sunumu oynatırken ekran videosu aldım videoyu alırken ses ve imleç anlatımı ile video çektim.
Kardeş Allah Təala elminize bereket versin benim için faydalı oldu Azerbaycandan Selamlar
Amin cümlemize inşallah güzel kardeşim 🖐
Muhteşem oldu elinize sağlık
Teşekkür ederim İdris ÜRÜN 🖐