- 421
- 116 478
Bart van de straat
Netherlands
เข้าร่วมเมื่อ 24 ต.ค. 2011
วีดีโอ
Quantumfysica - Tunnelmicroscoop
มุมมอง 2514 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Tunnelmicroscoop
Quantumfysica: Gevangen deeltjes
มุมมอง 5321 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Gevangen deeltjes
Quantumfysica: Onzekerheid
มุมมอง 9421 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Onzekerheid (niet meer in het examenprogramma)
Quantumfysica: Golven en waarschijnlijkheid
มุมมอง 6221 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Golven en waarschijnlijkheid
Quantumfysica: Elektronendiffractie
มุมมอง 5821 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Elektronendiffractie
Quantumfysica: Elektronen golven of deeltjes
มุมมอง 4621 วันที่ผ่านมา
Natuurkunde: Quantumfysica: Elektronen, golven of deeltjes
Quantumfysica - Licht, golven of deeltjes
มุมมอง 66หลายเดือนก่อน
Natuurkunde: quantumfysica: licht, golven of deeltjes
Elektriciteit - Serie- en parallelschakelingen
มุมมอง 135ปีที่แล้ว
Elektriciteit - Serie- en parallelschakelingen
Elektriciteit - Weerstand en geleidbaarheid
มุมมอง 85ปีที่แล้ว
Elektriciteit - Weerstand en geleidbaarheid
Astrofysica - Geocentrisch en heliocentrisch
มุมมอง 140ปีที่แล้ว
Astrofysica - Geocentrisch en heliocentrisch
Optica - Lensconstructies met negatieve lenzen
มุมมอง 48ปีที่แล้ว
Optica - Lensconstructies met negatieve lenzen
Elektriciteit - Stroomkringen en schakelingen
มุมมอง 195ปีที่แล้ว
Elektriciteit - Stroomkringen en schakelingen
Elektriciteit - Lading en stroomsterkte (onderbouw)
มุมมอง 2982 ปีที่แล้ว
Elektriciteit - Lading en stroomsterkte (onderbouw)
eindelijk kan iik tri body problem lezen en het ding begrijpen
leuk meneer straat❤
Dit ding is nu in mijn dna
door dit ga ik voldoende halen voor toets😀
geef meer uitleg 😡
Het is juiste de bedoeling daar zelf eerst over na te denken, voordat je de antwoorden bekijkt in deel 2.
Dit is wel funnybunny
Kapot goed, bedankt, Ik heb tijdens mijn lessen geleerd dat hoofdzekering 30Ampere is en de groepszekering 16A, maar hier zie ik wat anders 7:47 / 21:14
Dit is zooo interessant wowzers
😂 wat een topper ben jij
Alleen maar love voor jou
yo bart van de straat wazzup tik hem aan
Voorbeeld drie dat wordt gegeven in deze paragraaf is onbegrijpelijk…
welke hoe heet het model van voedingskast
dankje Bart!
Dag Bart, ik had vandaag een discussie met een collega en misschien heb jij hier wel een idee over... Hoe zit het nou met dat foton? Als het foton achteraan het rijtje vervalproducten staat, komt het dan altijd vrij? Soms staat ie namelijk in het midden, bij bismut zie je dat bijvoorbeeld. Wil dat zeggen dat het alleen bijv. bij betaverval vrijkomt?
voor 40c, daar als 40b gelabeld vgm. Kan je ook 0.95^x = 0.01 doen?
toffe video Bart!😁
bedankt
super, bedankt!
Goed uitgelegd!
Waarom gebruikt u eigenlijk al sinds 2007 de zelfde achtergrond?
leuke video
wat een kut video, ik krijg mentale depressie van deze video
Dat is leuk, je kan ook een grotere basis nemen. Je neemt een oude foto van honderd jaar oud, het moet dan wel richting het melkweg centrum zijn of precies de andere kant op, we draaien namelijk een rondje om het melkweg centrum, met 840.000 kilometer per uur en hebben sinds honderd jaar een afstand af gelegd die 2400 maal zo groot is als de basis die de Aard baan om de Zon geeft en kan je 500.000 lichtjaar ver de afstand meten. Het kan zo maar zo zijn dat je de eerste bent die dat gaat doen.
En de rest van de sterren bewegen niet toch?
@@RM-lu1kx De rest van de sterren bewegen, zoals dat alle sterren bewegen, daar door kost het meer moeite om het op te meten, wat met de parallax van het rondje om de Zon ook mee speelt en is deze extreem grote basis uitermate geschikt om objecten buiten het melkwegstelsel op te meten. Nu kan je dan nogal kritisch naar deze mogelijkheid kijken en de moeilijkheden uit vergroten, het belangrijkste heb je dan overgeslagen, dat je nu 2400 maal verder de ruimte in kan meten en dat deze basis per uur 840.000 kilometer groter wordt en je de ruimte steeds beter in kan meten. Kan je, je in denken wat je er wel mee kan doen, heb je ook de mogelijkheid om te bedenken wat de voordelen zijn, ik wel, uiteindelijk zullen we honderden miljoenen lichtjaren ver de melkwegstelsel op kunnen meten en controleren of er inderdaad een oerknal is, of dat je met de accelererende roodverschuiving, met krimpende atomen zit. Met krimpende atomen krimpt ook de golflengte en krijg je een hogere frequentie, maar gaat ook de interactie tussen atomen sneller, waardoor onze klok sneller gaat lopen en gaat dan ook het krimpen steeds sneller en sneller, waarbij je een accelererende roodverschuiving te zien krijgt.
@@martinwillemse8923 het begint een beetje te duizelen, ik begrijp ook niet goed krimpende atomen. Bij roodverschuiving worden de golven van het licht toch juist langer en daarmee materie ook? Wat ik dus niet goed kan begrijpen bij parallax is dat beweging ,uitdijing en de effecten van zwaartekracht op de baan van het licht ofwel verwaarloosbaar zijn, ofwel berekend/geschat kunnen worden.
@@RM-lu1kx In het verleden waren de atomen groter en hebben dan een roodverschuiving, omdat onze atomen kleiner zijn, hebben die een kleinere golflengte en als je die vergelijkt dan hebben de met de oude en dus grote atomen en golflengte een roodverschuiving. Wat de parallax betreft, kan je met de parallax van het rondje om de Zon, die een basis geeft van 300 miljoen kilometer, met deze parallax met de oude spiegel-telescoop van hubble tot 200 lichtjaar ver de afstanden berekenen. Met een parallax die 2400 maal groter is, kan je dan ook 2400 maal verder de afstanden berekenen en zou je met de parallax van het Zonnestelsel om het melkwegcentrum een basis kunnen krijgen van 720.000.000.000 kilometer, als je de oude foto's van Hubble zou gebruiken, van 100 jaar geleden, omdat we sinds die foto's zijn gemaakt, we 100 jaar lang met 840.000 kilometer per uur een rondje om het melkwegcentrum maken en we nu 720.000.000.000 kilometer verder staan. Met de krimpende atomen heb je geen roodverschuiving door een verwijderingssnelheid en bestaat de oerknal dan ook niet, waar we 100 jaar mee werden geconfronteerd, ook de Constante van Hubble is door de accelererende roodverschuiving niet meer toe te passen, omdat de Constante van Hubble er van uit ging dat de uitdijing gelijkmatig ging, maar nu dus aan het accelereren is.
@@RM-lu1kx Als atomen krimpen dan krimpt ook de golflengte en krijg je een hogere frequentie, ook gaat de interactie tussen atomen sneller, wat betekend dat onze tijd sneller gaat, je zou aan kunnen nemen dat we gewoon op schaal krimpen en de tijd daardoor sneller gaat. Als we een sterrenstelsel nemen met 50% roodverschuiving, dan kijk je naar atomen die een 2 maal zo grote diameter hebben en 50 % roodverschuiving uit stralen en waar de tijd maar half zo snel gaat en in de tijd dat het licht er over deed om ons te bereiken, zijn onze atomen gehalveerd, waar door onze tijd 2 maal zo snel is geworden, kan kan dan bedenken dat het licht er maar de halve tijd over doet om onze planeet te passeren, maar met het snellere klokje wat 2 maal zo snel is gaan lopen lijkt het voor ons dat het licht er nog steeds dezelfde tijd over doet. Als de Aarde halveert in diameter, dan hou je maar een kwart van het oppervlak over, als de Zon halveert in diameter en de tijd gaat daar 2maal zo snel, dan zal de Zon 2 maal zoveel energie uitstoten, maar vangen wij dan maar een kwart van de energie op en krijgen dan maar de helft van wat we gewed zijn. De aantrekkingskracht op het licht is in de meeste gevallen te verwaarlozen, maar met zwaartekracht lenzen moet je wel rekening houden.
heel erg bedankt!
Dankuwel!
👍
Bedankt!!!
Dat nummer💀💀
goede video!
Si xd
30 minuten
hoe kan ik met 25a tabel 99 bewijzen (of de atoommassa klopt)
Door met de gegevens in tabel 25A het gewogen gemiddelde van de massa's van de isotopen te nemen. Gebruik het percentage voorkomen in de natuur als weegfactor.
Good though I don't understand this language. Please use English language also in between.
Let Bart do what he wants to do, he is providing us a kind service!
Hallo
Hallo
Hallo
top video!
Top video Bart!!
kan je kanker krijgen van je telefoon opladen? 🤔
Ben ik nu officieel slim?
nee
@@SuperRoj frick
Ja ok dat kan Feynman wel zeggen maar ik moet toch echt een toets gaan maken hierover >:C
Interessante video, ik moet wel even paracetamol halen nu
Geweldig!!!
Fijne uitleg. Dankjewel
Bedankt voor het filmpje zeer handig voor mijn toets 👍
Geweldig duidelijke video! Dankuwel!
zeeer handige uitleg! ik heb hoofdstuk 15 geleerd mbv van Uw filmpjes!
Goede duidelijke video :)
25:25 oei
Beste meneer, u bent echt een top leraar. Ik begrijp alles door uw uitleg. Heeft u nog meer video’s over dit hoofdstuk?
Nog niet, maar die komen er wel binnenkort aan. Blij te horen dat de filmpjes je helpen!